|
|
|
|
|
|
Czy księża powinni pouczać małżonków?
| Autor |
Wiadomość |
|
dominikbartlomiej
|
 Re: Czy księża powinni pouczać małżonków?
JedenPost napisał(a): DzikiDuch napisał(a): Według Boga małżeństwo jest nierozerwalne. Koniec. Kropka. Tak więc rozwód nie wchodzi w grę. To dlaczego chrześcijanie kazali Indianom oddalać żony i zostawiać tylko jedną? bo żonę można mieć tylko jedną, dlatego 
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
| Cz lut 11, 2016 19:09 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
JedenPost napisał(a): To dlaczego chrześcijanie kazali Indianom oddalać żony i zostawiać tylko jedną? Ciekawe, że nie piszesz nic na temat mordów z powodu złota, robienia z Indian niewolników, haśle "dobry czerwony to martwy czerwony", różnych bestialstwach, a przeszkadza ci jedna żona mężczyzny.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Cz lut 11, 2016 19:15 |
|
 |
|
Andy72
|
dominikbartlomiej napisał(a): bo żonę można mieć tylko jedną, dlatego  Zauważmy że Mieszko I też miał kilka żon zanim się nawrócił
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Cz lut 11, 2016 19:16 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
dominikbartlomiejZapraszam do wydzielonego tematu, jeśli chcesz o tym pogadać: viewtopic.php?f=27&t=37625&start=0...choć uczciwie mówiąc do tej pory zdążył już skręcić w kierunku kanibalizmu AndyPisałem Ci wszak, że byłoby tu już zupełnie nie na temat.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Cz lut 11, 2016 19:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Uczciwe mówiąc, w tej chwili tamten wątek zjechał w temat pt. ErgoProxy radośnie wodzi forum po wertepach. : )))
|
| Cz lut 11, 2016 19:43 |
|
|
|
|
|