Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Alus napisał(a): gita napisał(a): Niektórzy Platformersi wierzą, że Tusk wróci i będzie deską ratunku dla skompromitowanej Platformy. Niestety Tusk nie wróci ratować Platformy, gdyż zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest w stanie, poza tym boi się prawdy o Smoleńsku: http://www.fronda.pl/a/tusk-juz-nie-wro ... um=twitterRzecz w tym, że ani fronda, ani RM, ani zwolennicy PiS nie są zdolni zrozumieć, że nie wszyscy uprawiają kult jednostki.....Tusk ani mesjasz, ani zbawca, on zdolny polityk....tyle i aż tyle, nic nadto. Zapomniałaś dodać znacznie lepszy manipulator niż Kopacz czy Schetyna.
|
Pn lut 15, 2016 10:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Niektórzy Platformersi wierzą, że Tusk wróci i będzie deską ratunku dla skompromitowanej Platformy. Niestety Tusk nie wróci ratować Platformy, gdyż zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest w stanie, poza tym boi się prawdy o Smoleńsku: http://www.fronda.pl/a/tusk-juz-nie-wro ... um=twitterRzecz w tym, że ani fronda, ani RM, ani zwolennicy PiS nie są zdolni zrozumieć, że nie wszyscy uprawiają kult jednostki.....Tusk ani mesjasz, ani zbawca, on zdolny polityk....tyle i aż tyle, nic nadto. Zapomniałaś dodać znacznie lepszy manipulator niż Kopacz czy Schetyna. Zapominasz, że polityka to właśnie manipulacja.....Twój Kaczyński nie robi niczego innego.....dlatego ganiają za nim i wrzeszczą Jarosław Polskę zbaw 
|
Pn lut 15, 2016 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lut 15, 2016 10:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poczynania Platformy po dojściu do władzy w 2007r w stosunku do dzieł powstałych przy RM były małostkowe, haniebne i skandaliczne. 1.Małostkowe, gdy dzień przed rocznicową uroczystością powstania RM odwołali wcześniej uzgodniony udział orkiestry wojskowej 2.Haniebne, gdy odebrali wcześniej przyznane przez rząd PiS środki na WSKSiM 3.Skandaliczne gdy odebrali środki przyznane na badania geotermalne. Sprawę do sądu wniosła poszkodowana Fundacja Lux Veritatis, dzisiaj zapadł wyrok. Lux Veritatis odstąpił od słusznych roszczeń, zawarto ugodę. Na ten temat tutaj: http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wy ... geotermii/
|
Pn lut 22, 2016 17:13 |
|
 |
Dariusz-555
|
" co-poniektorzy " wypisuja tu jakoby ludzie wrzeszczeli " Jaroslaw Polske zbaw " . a jak maja krzyczec ? - " Donald Polske zbaw " ?
dziekuje moderacji za zajecie stanowiska odnosnie zarzutu " co-poniektorych " jakobym mial opluwac Niemcy . Moderacja przejrzala moje wpisy - NIC nie znaleziono . co na to " co-poniektorzy " ?
|
Pn lut 22, 2016 20:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Poczynania Platformy po dojściu do władzy w 2007r w stosunku do dzieł powstałych przy RM były małostkowe, haniebne i skandaliczne. 1.Małostkowe, gdy dzień przed rocznicową uroczystością powstania RM odwołali wcześniej uzgodniony udział orkiestry wojskowej 2.Haniebne, gdy odebrali wcześniej przyznane przez rząd PiS środki na WSKSiM 3.Skandaliczne gdy odebrali środki przyznane na badania geotermalne. Sprawę do sądu wniosła poszkodowana Fundacja Lux Veritatis, dzisiaj zapadł wyrok. Lux Veritatis odstąpił od słusznych roszczeń, zawarto ugodę. Na ten temat tutaj: http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wy ... geotermii/ I tak gita, ktora wszystkich poucza, ze maja pisac w odpowiednich watkach, manipulatorsko wcisnela offtop o pieniadzach dla o. Rydzyka, zabranych (posrednio) ... emerytom, ktorym PiS obiecal darmowe leki. To ja dodam: kolejna “dobra zmiana“. Dariusz juz sie pakuje dokladac do geotermii dla torunian za pieniadze z gity lekow.
|
Pn lut 22, 2016 21:08 |
|
 |
Dariusz-555
|
zapakuje sie 31 marca , i jazda 1000 km do Torunia na tydzien . a jakze , oczywiscie ze odwiedze dziela Ojca Dyrektora . dokladac sie nie musze do geotermii . fundacja " lux veritatis " otrzyma odszkodowanie 26 mln zl jako rekompensata manipulacji ekipy " Ewa i przyjaciele " . jednak w czasie mszy w RM cos tam wrzuce na tace . w koncu na obczyznie jestem stalym sluchaczem RM .
Gita poucza gdzie kto ma pisac ? nie , nie zauwazylem .
|
Pn lut 22, 2016 21:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): gita napisał(a): Poczynania Platformy po dojściu do władzy w 2007r w stosunku do dzieł powstałych przy RM były małostkowe, haniebne i skandaliczne. 1.Małostkowe, gdy dzień przed rocznicową uroczystością powstania RM odwołali wcześniej uzgodniony udział orkiestry wojskowej 2.Haniebne, gdy odebrali wcześniej przyznane przez rząd PiS środki na WSKSiM 3.Skandaliczne gdy odebrali środki przyznane na badania geotermalne. Sprawę do sądu wniosła poszkodowana Fundacja Lux Veritatis, dzisiaj zapadł wyrok. Lux Veritatis odstąpił od słusznych roszczeń, zawarto ugodę. Na ten temat tutaj: http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wy ... geotermii/ I tak gita, ktora wszystkich poucza, ze maja pisac w odpowiednich watkach, manipulatorsko wcisnela offtop o pieniadzach dla o. Rydzyka, zabranych (posrednio) ... emerytom, ktorym PiS obiecal darmowe leki. To ja dodam: kolejna “dobra zmiana“. Dariusz juz sie pakuje dokladac do geotermii dla torunian za pieniadze z gity lekow. Czy ty na prawdę nie zrozumiałaś tego co napisałam, czy udajesz Greka?
|
Pn lut 22, 2016 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): " co-poniektorzy " wypisuja tu jakoby ludzie wrzeszczeli " Jaroslaw Polske zbaw " . a jak maja krzyczec ? - " Donald Polske zbaw " ?
dziekuje moderacji za zajecie stanowiska odnosnie zarzutu " co-poniektorych " jakobym mial opluwac Niemcy . Moderacja przejrzala moje wpisy - NIC nie znaleziono . co na to " co-poniektorzy " ? Ciekawe czy gdybym pisała "Andrzejcio, Beacia, Jarciu, Tadeusik" uznałbyś za pieszczotliwe, czy lekceważące.
|
Wt lut 23, 2016 8:52 |
|
 |
andej
|
Ktoś napisał: "I tak gita, ktora wszystkich poucza, ze maja pisac w odpowiednich watkach, manipulatorsko wcisnela offtop o pieniadzach dla o. Rydzyka, zabranych (posrednio) ... emerytom, ktorym PiS obiecal darmowe leki. To ja dodam: kolejna “dobra zmiana“. Dariusz juz sie pakuje dokladac do geotermii dla torunian za pieniadze z gity lekow."
A ja szukam, kiedy, gdzie i w jakim zakresie Gita pouczała. Wydaje mi się, że główną pouczającą jest Tweedledee. Ale Tweedledee rzeczywiście uważa, że pouczają inni i w tym zakresie zgadza się z Ktosiem. Stwierdzenie manipulatorstwa (w cytowanej wypowiedzi) przywodzi na myśl propagandę z okresu gomułkowskiego (okres pierwszej połowy lat 60tych). Ale Ktoś nie zauważa, że prawdziwą manipulacją jest sugestia, że odszkodowanie za zemstę Tuska zostanie wypłacone z kieszeni emerytów, oraz kosztem leków dla emerytów. Widać Ktoś umiał już czytać w latach gomułkowskich i przesiąkł tamtą propagandą. I jeszcze (nietrafiona) złośliwość dot. Dariusza. Sugestia, że chce dokładać do interesu przynoszącego dobry zysk. Sadzę, że Dariusz, gdyby mógł zainwestować, np. wykupić akcje, w geotermię, to uczyniłby to z chęcią, mając pewność, że na tym nie da się stracić. Sam też by,m w to zainwestował, gdyż ma to o wiele lepszą przyszłość niż fotowoltaika czy gonienie wiatru w polu. Za chamstwo uważam sugestię (to ewidentny przykład manipulacji Ktosia), że dzieje się to kosztem leków. Jednak, gdyby tak było, to stopa zwrotu pozwala na rekompensatę nakładów z nadwyżką. Dziwi mnie jeno to, że Tweedledum milczy w tej kwestii. Może dlatego, że dręczy inny wątek.
|
Wt lut 23, 2016 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obecnie Platforma ma 12% poparcia. Ciekawa jestem do ilu procent "wzrośnie" to poparcie po donosach Schetyny i innych notabli tej partii na demokratycznie wybrany rząd w Polsce.
|
So mar 19, 2016 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Obecnie Platforma ma 12% poparcia. Ciekawa jestem do ilu procent "wzrośnie" to poparcie po donosach Schetyny i innych notabli tej partii na demokratycznie wybrany rząd w Polsce. Obecnie w sondażu TNS PiS ma 26% poparcia, a 79% Polaków wskazuje na konieczność drukowania wyroku TK. http://wpolityce.pl/polityka/285627-son ... wdz-wynikiJak zauważyłaś podałam link do portalu Karnowskich - im chyba ufasz. Na stronie zamieszczony także sondaż o stanowisku Polaków w kwestii drukowania wyroku TK. 79% - to jakby nie liczył także część zwolenników PiS. Tak na marginesie - zwycięstwo PiS w wyborach zafundowali Miller i Palikot, bo choć Miller chlubił sie znajomością kiedy mężczyzna ma kończyć, nie potrafili panowie zużytkować tej wiedzy.
Ostatnio edytowano So mar 19, 2016 9:32 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So mar 19, 2016 9:28 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Obecnie Platforma ma 12% poparcia. Ciekawa jestem do ilu procent "wzrośnie" to poparcie po donosach Schetyny i innych notabli tej partii na demokratycznie wybrany rząd w Polsce. Dodajmy, że jest to pierwszy w najnowszej historii rząd Polski, który tak jawnie i otwarcie łamie prawo swojego własnego państwa oraz uzurpuje sobie prerogatywy, których nikt mu nie przyznał. A jako, że tu atmosfera przedświąteczna polecam słowa Ewangelii: Jezus powiedział do swoich uczniów: "Gdy brat twój zgrzeszy przeciw tobie, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!
|
So mar 19, 2016 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): gita napisał(a): Obecnie Platforma ma 12% poparcia. Ciekawa jestem do ilu procent "wzrośnie" to poparcie po donosach Schetyny i innych notabli tej partii na demokratycznie wybrany rząd w Polsce. Dodajmy, że jest to pierwszy w najnowszej historii rząd Polski, który tak jawnie i otwarcie łamie prawo swojego własnego państwa oraz uzurpuje sobie prerogatywy, których nikt mu nie przyznał. A jako, że tu atmosfera przedświąteczna polecam słowa Ewangelii: Jezus powiedział do swoich uczniów: "Gdy brat twój zgrzeszy przeciw tobie, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!Zacytowałeś/aś/ fragment Ewangelii, a teraz przeczytaj tytuł tego wątku:Platforma Nieobywatelska. W linku podanym przez Alus znajdziesz, że Platforma ma 15% poparcia, a więc w porównaniu z ostatnim sondażem o 3% więcej.
|
So mar 19, 2016 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): mikkel napisał(a): gita napisał(a): Obecnie Platforma ma 12% poparcia. Ciekawa jestem do ilu procent "wzrośnie" to poparcie po donosach Schetyny i innych notabli tej partii na demokratycznie wybrany rząd w Polsce. Dodajmy, że jest to pierwszy w najnowszej historii rząd Polski, który tak jawnie i otwarcie łamie prawo swojego własnego państwa oraz uzurpuje sobie prerogatywy, których nikt mu nie przyznał. A jako, że tu atmosfera przedświąteczna polecam słowa Ewangelii: Jezus powiedział do swoich uczniów: "Gdy brat twój zgrzeszy przeciw tobie, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!Zacytowałeś/aś/ fragment Ewangelii, a teraz przeczytaj tytuł tego wątku:Platforma Nieobywatelska. W linku podanym przez Alus znajdziesz, że Platforma ma 15% poparcia, a więc w porównaniu z ostatnim sondażem o 3% więcej. A jak to sie ma do Ewangelii???
|
So mar 19, 2016 9:51 |
|
|
|