Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 9:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Zadnemu. Tak PiS oszczedzi pieniadze. :mrgreen:

N lut 28, 2016 20:06

Cwaniackie podejście, jak pokombinować, aby dostać kasę, która się nie należy. Na szczęście ustawa to przewiduje. Brane są pod uwagę osoby sprawujące opiekę nad dzieckiem. Z tego wynika, że rozpłodowy samiec nie będzie mógł żyć kosztem matek wychowujących jego dzieci.
Ale osoby fikcyjnie samotne będą wyciągać kasę. Sądzę, że PISowi nie uda się ukrócić wyciągania zasiłków przez fikcyjnie samotne matki (lub ojców - płeć znaczenia nie ma).

A swoją szosą, ciekawa ewolucja. Najpierw program 500+ miał pogrążyć polskie rodziny. Tweedledee i Tweedledum zajadle twierdzili(ły), że w efekcie tych dodatkowych 500 zmniejszy się dochód. Teraz nowe tezy. Jedna, że tak wyspryci, aby nic nie dać. A druga, że to jeno dla cwaniaków, którzy dostali kolejną możliwość dojenia.

Klapki na oczach, nienawiść w sercu. Zamiast poczekać na efekty, pluć. Cóż im pozostało. To już nie te czasy, gdy z naganem w ręce można było przekonywać inaczej myślących.

N lut 28, 2016 20:27
Andej nie potrafi czytac tekstow pisanych ze zrozumieniem, wiec niech sobie pluje nienawiscia na slepo. Niech tylko uwaza, zeby nie pod wiatr.

N lut 28, 2016 20:41
Kael napisał(a):
Andej nie potrafi czytac tekstow pisanych ze zrozumieniem, wiec niech sobie pluje nienawiscia na slepo. Niech tylko uwaza, zeby nie pod wiatr.

Dziecino nie denerwuj się!, złość piękności szkodzi!
Oczywiście twoje wyżywanie się na pewno nie zaszkodzi ani PiSowi, ani obecnej władzy, a więc przystopuj nieco, weź głęboki oddech, może pomoże!

N lut 28, 2016 20:50

Kael napisał(a):

Znów, z braku argumentów przydałby się nagan. (całe szczęście, że powyższa wypowiedź nie była "ad personam", bo mógłbym się poczuć urażony.)

N lut 28, 2016 21:03
No i kto tu jest Tweedledee i Tweedledum? Ktos twierdzil, ze gita NIE jest z tej pary?

Kael napisał(a):
medieval, zeby nie bylo, ze ja komus zaluje. Prosze bardzo: jezeli panstwo ma takie nadwyzki, niech wspiera rodziny. Tzn dzieci.(...)
Kasa panstwa raczej nadwyzek nie ma, a bajek wyborczych bylo wiecej.
Dlatego ja sie specjalnie nie czepiam. Ja czekam, jak ten, od listopada 2015 cudem jednej nocy kwitnacy kraj, bedzie sie dalej rozwijal.

Licze (ciagle) na uczciwosc instytucji panstwowych ( bo jeszcze jakies instytucje miedzynarodowe ich sprawozdania kontroluja - po greckiej nauczce na pewno), i dlatego mam link do tej strony:
http://www.finanse.mf.gov.pl/web/wp/zad ... bu-panstwa

To dowod na brak czytania te zrozumieniem przez drugiego Tweedle...

N lut 28, 2016 21:10
Kael napisał(a):

Oj tam od razu nienawiścią. Jest bezkrytycznym fanem PiS i tyle.
andej napisał(a):
Cwaniackie podejście, jak pokombinować, aby dostać kasę, która się nie należy. Na szczęście ustawa to przewiduje. Brane są pod uwagę osoby sprawujące opiekę nad dzieckiem. Z tego wynika, że rozpłodowy samiec nie będzie mógł żyć kosztem matek wychowujących jego dzieci.

No to obie mamy na bezrobocie :).
andej napisał(a):
Jedna, że tak wyspryci, aby nic nie dać. A druga, że to jeno dla cwaniaków, którzy dostali kolejną możliwość dojenia.

Odnośnie tej pierwszej możliwości nie mam zdania, ale co do cwaniaków, to jest realizm a nie teza głoszona przez Tweedledee i Tweedledum. Chyba żyjesz w innym świecie, jeśli uważasz, że kto tylko będzie miał taką możliwość, to z niej skorzysta.
andej napisał(a):
Klapki na oczach, nienawiść w sercu. Zamiast poczekać na efekty, pluć. Cóż im pozostało. To już nie te czasy, gdy z naganem w ręce można było przekonywać inaczej myślących.

Klapki na oczach to widzę u Ciebie, a nienawiść? Zbyt łatwo oceniasz uczucia ludzi, których nie znasz osobiście, a i tych nie powinieneś przynajmniej w tym zakresie.
I o jakim naganie mówisz? Pewnie że nie te czasy, ale też nie te czasy, że ciemny lud wszystko kupi, bo lud już nie jest taki ciemny.
andej napisał(a):
Znów, z braku argumentów przydałby się nagan.

Mecz ping - pong :D.

N lut 28, 2016 21:31
C.d dobrej zmiany:
Usiąść i płakać. Urzędnicy, od których zależą dopłaty unijne, czekali na wytyczne od nowych przełożonych, a doczekali się jedynie masowych zwolnień. Pieniędzy wciąż nie widać, nie będzie za co siać. A zrozpaczeni rolnicy nie wiedzą, czy przeczekać zmiany na gorsze, czy sprzedawać ziemię i uciekać, gdzie pieprz rośnie.[...]Rolnicy w poszczególnych województwach rwą włosy z głowy i zamartwiają się, co to będzie. A niestety wiele wskazuje, że raczej nie będzie dobrze. – W ubiegłym roku dobiła rolników susza, a w tym roku opóźnienia w dopłatach bezpośrednich dla producentów żywności. Dziwnym zrządzeniem losu zbiegły się one w czasie z wymianą kadry – mówi Piotr, który przez kilkanaście lat był kierownikiem powiatowym agencji. – Jeśli nie ma kierowników i części kadry, to jestem ciekaw, kto w tej chwili zajmuje się wnioskami. Wszystko leży i kwiczy.
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/924 ... lnicy.html

N lut 28, 2016 21:59

Kael napisał(a):
No i kto tu jest Tweedledee i Tweedledum? Ktos twierdzil, ze gita NIE jest z tej pary?

Kael napisał(a):
medieval, zeby nie bylo, ze ja komus zaluje. Prosze bardzo: jezeli panstwo ma takie nadwyzki, niech wspiera rodziny. Tzn dzieci.(...)
Kasa panstwa raczej nadwyzek nie ma, a bajek wyborczych bylo wiecej.
Dlatego ja sie specjalnie nie czepiam. Ja czekam, jak ten, od listopada 2015 cudem jednej nocy kwitnacy kraj, bedzie sie dalej rozwijal.

Licze (ciagle) na uczciwosc instytucji panstwowych ( bo jeszcze jakies instytucje miedzynarodowe ich sprawozdania kontroluja - po greckiej nauczce na pewno), i dlatego mam link do tej strony:
http://www.finanse.mf.gov.pl/web/wp/zad ... bu-panstwa

To dowod na brak czytania te zrozumieniem przez drugiego Tweedle...

Alus zrozumiała. Od razu. To dobrze o niej świadczy. Widać czytała Alicję w różnych wydaniach i tłumaczeniach.

Pn lut 29, 2016 9:52

Troszkę tego za dużo.
Spróbuję.
Helenka napisał(a):
Jest bezkrytycznym fanem PiS i tyle.

Tak, ale tylko w oczach zapiekłych wrogów PiS. Od 1965 nie toleruję nagonek, dlatego będę bronić PISu, dopóki trwająca już dekadę kampania nienawiści się nie skończy. Istatnie, staram się nie wytykać błędów PIS na forum, aby nie dawać argumentów przeciwnikom.
PIS jest dla mnie mniejszym złem.

Helenka napisał(a):
Odnośnie tej pierwszej możliwości nie mam zdania, ale co do cwaniaków, to jest realizm a nie teza głoszona przez Tweedledee i Tweedledum. Chyba żyjesz w innym świecie, jeśli uważasz, że kto tylko będzie miał taką możliwość, to z niej skorzysta.

Tak, żyję w innym świecie. Już nie raz za to płaciłem. Ja nie korzystam z takich "okazji". Aby nie pluć w lustro przy codziennej ablucji.

Helenka napisał(a):
Klapki na oczach to widzę u Ciebie, a nienawiść? Zbyt łatwo oceniasz uczucia ludzi, których nie znasz osobiście, a i tych nie powinieneś przynajmniej w tym zakresie.
I o jakim naganie mówisz? Pewnie że nie te czasy, ale też nie te czasy, że ciemny lud wszystko kupi, bo lud już nie jest taki ciemny.

Wzrok masz doskonały, skoro klapki widzisz. Podziwiam.
Protestuję natomiast przeciwko stwierdzeniu, że oceniam ludzi, których nie znam. Podaj przykład, to obiecuję, że się poprawię. A na dodatek przeproszę i poprawię wpisy zawierające oceny ludzi, których nie znam.

andej napisał(a):
Znów, z braku argumentów przydałby się nagan.

Mecz ping - pong :D.[/quote]
Tu się zgadzamy. Choć, nawet pobieżnie przyglądając się twoim wypowiedziom, wydaje mi się, że znajdzie się znacznie więcej wspólnego.

A teraz ostrożnie: Jak oceniasz poniższe wyznanie? Czym ono jest? "Wydaje mi się, że wiele jest uczciwości w Twoich wypowiedziach."

Pn lut 29, 2016 10:02
Ale Helenko, co tam rolnicy. Najwazniejsze, ze polska ziemie beda mogli wykupic polscy krezusi, a ze jakis tam indywidualny tych szatanskich doplat z unii nie dostanie? Niech sie przyzwyczaja. Zebrac u polskiej wladzy.

Pn lut 29, 2016 10:03
andej napisał(a):
Tak, ale tylko w oczach zapiekłych wrogów PiS. [...] staram się nie wytykać błędów PIS na forum, aby nie dawać argumentów przeciwnikom.

Nie jestem wrogiem PiS, a tym bardziej zaciekłym. Nie jestem wrogiem żadnej opcji, ale tez nie jestem fanką żadnej opcji. Jestem ponadpartyjna. Dałam PiS kredyt zaufania i teraz sprawdzam jak go spłaca. Wcale nie zależy mi na tym, aby podwinęła im się noga, bo zależy mi na rozwoju kraju i dobrobycie obywateli.
Poklepywanie po plecach w każdej sytuacji, także kiedy popełniają rażące błędy, nie jest właściwą drogą, bo na błędach się człowiek uczy, ale jeśli je widzi. Aby je zobaczyć, ktoś mu je pokazać.
andej napisał(a):
PIS jest dla mnie mniejszym złem.

Ja nie wiem jeszcze jaki rząd jest/był/będzie mniejszym złem. Jedno, czego się obawiałam w rządach PiS to powtórka z poprzedniego okresu, czyli ciągłe awantury. Cieszę się, że teraz tego nie ma, a nie ma, bo Kaczyński usunął się ze sceny i rządzi zza kulis.
andej napisał(a):
Wzrok masz doskonały, skoro klapki widzisz. Podziwiam.

Jeśli widzę tylko obronę obecnego rządu, to mam prawo tak sądzić, widzieć klapki.
andej napisał(a):
Tak, żyję w innym świecie. Już nie raz za to płaciłem.

Czas zejść na ziemię.
andej napisał(a):
Protestuję natomiast przeciwko stwierdzeniu, że oceniam ludzi, których nie znam. Podaj przykład, to obiecuję, że się poprawię. A na dodatek przeproszę i poprawię wpisy zawierające oceny ludzi, których nie znam.

Obiecuję, że będę to robić na bieżąco (nie chce mi się szukać), ale jeśli źle zrozumiałam Twoje wcześniejsze wypowiedzi, to przepraszam.
andej napisał(a):
wydaje mi się, że znajdzie się znacznie więcej wspólnego.

Mam taką nadzieję, że nie zaszufladkujesz mnie :D.
andej napisał(a):
A teraz ostrożnie: Jak oceniasz poniższe wyznanie? Czym ono jest? "Wydaje mi się, że wiele jest uczciwości w Twoich wypowiedziach."

Podaj link do tej wypowiedzi, bo nawet nie wiem kogo i czego dotyczy, a odpowiem.
Kael napisał(a):
Ale Helenko, co tam rolnicy. Najwazniejsze, ze polska ziemie beda mogli wykupic polscy krezusi, a ze jakis tam indywidualny tych szatanskich doplat z unii nie dostanie? Niech sie przyzwyczaja. Zebrac u polskiej wladzy.

Na temat wykupu przez krezusów nie wypowiadam się póki nie ma faktów. Odniosłam się tylko do czystek Agencji Rolnej, która blokuje rozwój wsi poprzez uniemożliwienie korzystania dopłat.
A swoja drogą, to PiS miał skończyć z kolesiostwem, a jak się okazuje, to właśnie na to stawia zastępując fachowców partyjniakami. Każdy rząd robił czystki, ale takich nie było. Nikt nie ruszał stadnin koni.

Pn lut 29, 2016 10:43
Cytuj:
A swoja drogą, to PiS miał skończyć z kolesiostwem, a jak się okazuje, to właśnie na to stawia zastępując fachowców partyjniakami. Każdy rząd robił czystki, ale takich nie było. Nikt nie ruszał stadnin koni.

Na wszystkich frontach dominuje odwet za 8 lat opozycji.
A Kaczyński mści się za całokształt.

Pn lut 29, 2016 11:03

Nie zauważam odwetu

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn lut 29, 2016 12:25
Z anteny TVP znika program "Kod dostępu". Powód? "Krytyczne słowa gościa o ekipie rządzącej"

"Dobra" zmiana.

Pn lut 29, 2016 18:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 622  Następna strona