RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Robek
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
andej napisał(a): Rozumiem. Analogicznie, jeśli raz na pół roku upuścisz papierek na chodnik, to mamy prawo nazywać cie śmieciarzem. I przez pół roku piętnować to zachowanie. Ja ci nazywać mnie śmieciarzem nie zabraniam, dlatego ty nie powinieneś mi zabraniać mówić, czym jest Rydzyk.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
N lut 28, 2016 21:31 |
|
|
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): andej napisał(a): Rozumiem. Analogicznie, jeśli raz na pół roku upuścisz papierek na chodnik, to mamy prawo nazywać cie śmieciarzem. I przez pół roku piętnować to zachowanie. Ja ci nazywać mnie śmieciarzem nie zabraniam, dlatego ty nie powinieneś mi zabraniać mówić, czym jest Rydzyk. A ja jestem przeciwny obrażaniu ludzi. Mam do nich szacunek. Dlatego nie nazwę nikogo śmieciarzem. A swoją wypowiedzią zaakcentowałem jedynie postawę zgodną z przysłowiem, że jak chcesz pas uderzyć, to zawsze się kij znajdzie. Tak jak mawiali ubecy, że na każdego znajdzie się paragraf. Jestem człowiekiem ułomnym. Upadam, popełniam błędy. A jeśli ktoś wytyka mi moje incydentalne potknięcia, to uważam, że wyraża w ten sposób swój stosunek do mnie, a nie do tego, co czynię. Ganię taki stosunek do innych ludzi, gdyż jest on wysoce niesprawiedliwy. A usprawiedliwiać to może, chyba tylko, dialektyzm materialistyczny.
|
Pn lut 29, 2016 10:09 |
|
 |
Robek
|
andej napisał(a): A ja jestem przeciwny obrażaniu ludzi. Mam do nich szacunek. Dlatego nie nazwę nikogo śmieciarzem. A swoją wypowiedzią zaakcentowałem jedynie postawę zgodną z przysłowiem, że jak chcesz pas uderzyć, to zawsze się kij znajdzie. Tak jak mawiali ubecy, że na każdego znajdzie się paragraf.
Zadałem kilka pytań odnośnie filmiku z Youtube, gdzie rodzina Rydzyka bardzo go atakowała, i uzyskałem dość dziwne odpowiedzi, czy naweet bardziej brak chęci rozmawiania na ten temat. Wygląda to tak, jakby nie można było Krytykować Rydzyka i jego radia, w sumie to aż tak mnie to nie dziwi, na tym forum zapewne jest wielu fanów tego radia, którzy nie przyjmują jakiejkolwiek krytyki, względem Ojca dyrektora 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn lut 29, 2016 14:40 |
|
|
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): Wygląda to tak, jakby nie można było Krytykować Rydzyka i jego radia, w sumie to aż tak mnie to nie dziwi, na tym forum zapewne jest wielu fanów tego radia, którzy nie przyjmują jakiejkolwiek krytyki, względem Ojca dyrektora  Tak, częściowo masz rację. To syndrom oblężonego miasta. Wobec trwające dekadę permanentnej nagonki na to medium, można zostać uczulonym. Dlatego proponowałem merytoryczną ocenę. Nie wychwytywanie pojawiających się dwa razy w roku (jak sam napisałeś) zjawisk negatywnych, ale uczciwą i realną ocenę codziennej działalności. Jest coś, o czym nie piszą nawet najwięksi wrogowie RM. Ale widzę ich reakcję na RM, czy Trwam, gdy w ich obecności ktoś włączy. Mianowicie, wypowiedzi Rydzyka mogą wysłuchać, jeśli na tematy związane z obecną sytuacją w Polsce. Natomiast modlitwy różańcowej lub koronki do Miłosierdzia Bożego nie wytrzymują nawet minuty. Właśnie to najbardziej boli przeciwników Rydzyka i jego dzieł.
|
Wt mar 01, 2016 9:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Jest coś, o czym nie piszą nawet najwięksi wrogowie RM. Ale widzę ich reakcję na RM, czy Trwam, gdy w ich obecności ktoś włączy. Mianowicie, wypowiedzi Rydzyka mogą wysłuchać, jeśli na tematy związane z obecną sytuacją w Polsce. Natomiast modlitwy różańcowej lub koronki do Miłosierdzia Bożego nie wytrzymują nawet minuty. Właśnie to najbardziej boli przeciwników Rydzyka i jego dzieł. To jest totalna bzdura. Koronki, czy różaniec są mi obojętne, bo to nie moja bajka. Równie dobrze mogłyby to być kołatki buddyjskie. Walczyć z nim? To raczej folklor, irytujący ale jednak folklor. Gdyby nie to, że używa chrześcijaństwa do głoszenia nienawiści, to moze nawet byłby interesująco zabawny. A tak, to budzi grozę jak można w imię Boga dzielic ludzi, hodować wszelkie niskie uczucia i podsycać je do tego stopnia, ze nienawiść staje się ich sensem życia.
|
Wt mar 01, 2016 10:57 |
|
|
|
 |
beata50
|
andej napisał(a): Jest coś, o czym nie piszą nawet najwięksi wrogowie RM. Ale widzę ich reakcję na RM, czy Trwam, gdy w ich obecności ktoś włączy. Mianowicie, wypowiedzi Rydzyka mogą wysłuchać, jeśli na tematy związane z obecną sytuacją w Polsce. Natomiast modlitwy różańcowej lub koronki do Miłosierdzia Bożego nie wytrzymują nawet minuty. Właśnie to najbardziej boli przeciwników Rydzyka i jego dzieł.
Nie każdy musi lubić pranie mózgu. Ludzie niewierzący na obrzędy liturgiczne i modlitwy patrzą jak na ...... posłużę się tekstem znalezionym w sieci. Nie wiem, kto pisał. "Jakoś tak ostatnio oglądałem sobie informacje i widzę, w Malezji , paru gości w garniturach, w dziwnych czapkach, siedzi sobie w kajaku i wywija jakimiś patykami i innymi grzechotkami, co by odnaleźć samolot upadły. Myślę sobie - niezła jazda, cyrk i śfirówa jakaś . Minutę później w tychże wiadomościach przebitka z wyborów polskiego super biskupa. Kilku gości stoi w złotych sukienlach do kostek, w czapach jakby się bali, że im co ciężkiego na głowę poleci, machają przy tym kijami zakręconymi na końcu, a wokół nich biegają jacyś pomniejsi w czarnych sukienkach i dym z kulek na łańcuchach puszczają ... Ciekawe co by sobie taki Malezyjczyk pomyślał, jakby taką szopkę z cyrkiem połączoną zobaczył ... Śfirówa jakaś"
|
Wt mar 01, 2016 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Historycy dyskryminowani w telewizji publicznej PO-PSL-SLD pojawiali się w Telewizji Trwam, ucząc prawdziwej historii. Po zmianach w telewizji, można ich również zobaczyć w TVP. Oczywiście w Telewizji Trwam nadal będziemy mogli nadal ich słuchać. Dzisiaj w Telewizji Trwam wystąpi Leszek Żebrowski: http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/ ... zenia.html
|
Wt mar 01, 2016 12:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ważny komunikat o.Tadeusza Rydzyka, warto wysłuchać, lub przeczytać. http://www.radiomaryja.pl/informacje/wa ... ia-maryja/
|
Cz mar 03, 2016 11:04 |
|
 |
Vacarius
|
gita napisał(a): Jest na to wiele dowodów, że przeciwnicy Radia Maryja zaczęli je podsłuchiwać, aby móc znaleźć coś do krytyki i na skutego tego, przekonali się o jego wartościach; wielu się nawróciło. Mówią o tym dzwoniąc do Radia Maryja, rzadziej do Telewizji Trwam. Wiele edukacyjnych tematów poruszanych jest w programie "Rozmowy niedokończone", które zwykle zaczynają się w Telewizji Trwam i kończą w RM, nawet po północy, np. wczoraj z udziałem prof. Grażyny Ancyparowicz oraz dzwoniącymi słuchaczami program skończył się około 2.00 w nocy. Proponuję adwersarzom tych katolickich stacji, chociaż od czasu do czasu włączyć RM, lub Telewizję Trwam, aby się o tym przekonać. Ja będąc ateistą trochę oglądałem Telewizje Trwam. W zasadzie wszystko tam jest ok poza wiadomościami. Te stronnicze wiadomości głównie o polityce, które są chyba w ciągu doby powtarzane z 10 razy zawsze utwierdzają mnie w niewierze. Czemu na religijnym programie tyle polityki?
|
Cz mar 03, 2016 12:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vacarius napisał(a): gita napisał(a): Jest na to wiele dowodów, że przeciwnicy Radia Maryja zaczęli je podsłuchiwać, aby móc znaleźć coś do krytyki i na skutego tego, przekonali się o jego wartościach; wielu się nawróciło. Mówią o tym dzwoniąc do Radia Maryja, rzadziej do Telewizji Trwam. Wiele edukacyjnych tematów poruszanych jest w programie "Rozmowy niedokończone", które zwykle zaczynają się w Telewizji Trwam i kończą w RM, nawet po północy, np. wczoraj z udziałem prof. Grażyny Ancyparowicz oraz dzwoniącymi słuchaczami program skończył się około 2.00 w nocy. Proponuję adwersarzom tych katolickich stacji, chociaż od czasu do czasu włączyć RM, lub Telewizję Trwam, aby się o tym przekonać. Ja będąc ateistą trochę oglądałem Telewizje Trwam. W zasadzie wszystko tam jest ok poza wiadomościami. Te stronnicze wiadomości głównie o polityce, które są chyba w ciągu doby powtarzane z 10 razy zawsze utwierdzają mnie w niewierze. Czemu na religijnym programie tyle polityki? Bo jak powiedział bp Pieronek, to media, które mieni się być katolickie, a jest partyjne....O. Rydzyk zawsze stawiał na taką partię, na którą mu sie opłacało..
|
Cz mar 03, 2016 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vacarius napisał(a): gita napisał(a): Jest na to wiele dowodów, że przeciwnicy Radia Maryja zaczęli je podsłuchiwać, aby móc znaleźć coś do krytyki i na skutego tego, przekonali się o jego wartościach; wielu się nawróciło. Mówią o tym dzwoniąc do Radia Maryja, rzadziej do Telewizji Trwam. Wiele edukacyjnych tematów poruszanych jest w programie "Rozmowy niedokończone", które zwykle zaczynają się w Telewizji Trwam i kończą w RM, nawet po północy, np. wczoraj z udziałem prof. Grażyny Ancyparowicz oraz dzwoniącymi słuchaczami program skończył się około 2.00 w nocy. Proponuję adwersarzom tych katolickich stacji, chociaż od czasu do czasu włączyć RM, lub Telewizję Trwam, aby się o tym przekonać. Ja będąc ateistą trochę oglądałem Telewizje Trwam. W zasadzie wszystko tam jest ok poza wiadomościami. Te stronnicze wiadomości głównie o polityce, które są chyba w ciągu doby powtarzane z 10 razy zawsze utwierdzają mnie w niewierze. Czemu na religijnym programie tyle polityki? Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Dla wielu za mało tam polityki, dla mnie nie, ponieważ politykę mam również na innych kanałach.
|
Cz mar 03, 2016 13:55 |
|
 |
andej
|
beata50 napisał(a): Nie każdy musi lubić pranie mózgu. Ludzie niewierzący na obrzędy liturgiczne i modlitwy patrzą jak na ...... posłużę się tekstem znalezionym w sieci. Nie wiem, kto pisał. "Jakoś tak ostatnio oglądałem sobie informacje i widzę, w Malezji , paru gości w garniturach, w dziwnych czapkach, siedzi sobie w kajaku i wywija jakimiś patykami i innymi grzechotkami, co by odnaleźć samolot upadły. Myślę sobie - niezła jazda, cyrk i śfirówa jakaś .
Minutę później w tychże wiadomościach przebitka z wyborów polskiego super biskupa. Kilku gości stoi w złotych sukienlach do kostek, w czapach jakby się bali, że im co ciężkiego na głowę poleci, machają przy tym kijami zakręconymi na końcu, a wokół nich biegają jacyś pomniejsi w czarnych sukienkach i dym z kulek na łańcuchach puszczają ...
Ciekawe co by sobie taki Malezyjczyk pomyślał, jakby taką szopkę z cyrkiem połączoną zobaczył ... Śfirówa jakaś" I uważasz, że jest to wystarczający powód, aby potępiać i wyśmiewać Malezyjczyków i biskupów? Przykre. Jestem zdania, że każdemu człowiekowi należy sie szacunek. Niezależnie od przekonań i religii. A ten, kto nie szanuje innych, sam nie zasługuje na szacunek. Ale to nie znaczy, że mam temu komuś okazywać pogardę. Czy w folklorze jest coś złego? Dla mnie nie. Na tym forum jest kilka osób będących przedstawicielami jedynej słusznej i prawdziwej religii. Wyśmiewają oni i oczerniają inne religie. Co dziwniejsze, reprezentują różne religie. Nie szanują innowierców. I jeszcze oskarżają Boga, że to On jest tego przyczyną, bo pozwala (kiedyś obdarował, na swój wzór i podobieństwo, ludzi wolną wolą i kreatywnością). Ciebie śmieszą Malezyjczycy i biskupi, a je jednych i drugich szanuję. Postępują zgodnie ze swoją wiarą. Mają do tego prawo. I nikt nie ma prawa wyśmiewać się, ani z jednych, ani z drugich. A co do prania mózgu, to raczej domena TVN i GW. Dlatego, że są prowodyrami zmasowanego przekazu. Wyśmiewacie się, że RM jest niszowe. Jak takie radio może prać? Czy jest przymus? Jaki jest zasięg oddziaływania? Cóż złego jest w modlitwie. Pomijam Kozła, dla którego modlitwa jest tylko dobra wtedy, gdy w jego Zborze czy Kościele. I Ojcze nasz w Kościele Katolickim lub RM jest herezją. No cóż, ale on ma monopol. Modlę się w jego intencji. Może do nie tego Boga? Ale go którego mam się modlić, skoro jest tylko JEDEN? Szczególnie mi wstyd, gdy jeden chrześcijanin (raczej osoba uważająca się za chrześcijanina) napada na innych chrześcijan. Uważam, że osoba taka nie ma prawa do uważania siebie za chrześcijanina. Wróg ekumenizmu nie może być chrześcijaninem. W dobie powszechnych ataków lewicowych liberałów na wierzących, przyłączanie się do nagonki na Kościół świadczy o wrogości do Boga.
|
Cz mar 03, 2016 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Pomijam Kozła, dla którego modlitwa jest tylko dobra wtedy, gdy w jego Zborze czy Kościele. I Ojcze nasz w Kościele Katolickim lub RM jest herezją. No cóż, ale on ma monopol. To jest pomówienie. Nigdy takiego czegoś nie pisałem ani nie sugerowałem.
|
Cz mar 03, 2016 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Polski punkt widzenia", to program z politykami, ekspertami różnych dziedzin, prezesami patriotycznych i religijnych stowarzyszeń . np.dzisiaj Anna Anders córka generała Andersa oraz poseł Dworczyk- temat:Polacy na Wschodzie.
|
Pt mar 04, 2016 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Polski punkt widzenia", to program z politykami, ekspertami różnych dziedzin, prezesami patriotycznych i religijnych stowarzyszeń . np.dzisiaj Anna Anders córka generała Andersa oraz poseł Dworczyk- temat:Polacy na Wschodzie. Żarliwa patriotka, której syn nie rozumie ni słowa polskiego.
|
So mar 05, 2016 9:21 |
|
|
|