Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 21:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
Cytuj:
Te ustawy są efektem długoletnich i skrupulatnych badań prowadzonych przez psychologów i seksuologów, a oni są najbardziej kompetentni, żeby się wypowiadać co jest normalne a co nie.

Te długoletnie i skrupulatne badania między bajki włożyć, kiedy miały być przeprowadzone, skoro prawo do adopcji dzieci, homoseksualiści uzyskali stosunkowo niedawno. :?
Badania sa prowadzone pod kątem uchwalonego już prawa.A po za tym, o szkodliwości, bądź nieszkodliwości, mogą zdecydować badania przeprowadzone na podstawie kilku pokoleń.

Nieparawdą jest to co mówisz, bo o ile rząd Holandii zdecydował się uchwalić ustawe o ślubach homo i adpcjach stosunkowo niedawno, o tyle Holandia już kilkadziesiąt lat temu pilotowała program badania związków homo i pozwolono grupie kilkuset par gejów i lesbijek zaadoptować dzieci i badano ich rozwój.

Wt lip 12, 2005 13:11
Goodboy.
Widze, że jesteś przekonany do swoich poglądów. Myśle, że nie warto tego już rozwijać.
Ja nie ma specjalnego współczucia dla homoseksualistów. Bardziej współczuję lekarzom którzy nie mogą realizowac swojego powołania z racji bezrobocia.
Nie mam pomysłu na homoseksualizm... ludzi nie potępiam... natomiast gloryfikowanie homoseksualizmu co ma obecnie miejsce jest moim zdaniem świadomą propagandą ludzi pragnących zniszczyć podstawy naszej cwilizacji.

Parę dweóch kochających się gejów, pragnacych wziąć ślub, ewentualnie zaadoptować dzeicko nazywasz "świadomą propagandą ludzi pragnących zniszczyć podstawy naszej cwilizacji" ????
Większość par gejów ma gdzieś angażowanie się w jakiekolwiek propagandy. Oni po prostu chcą być szczęśliwi i realizować swoje pragnienia.

Wt lip 12, 2005 13:16
Cytuj:
Pamiętaj też, że ideologia KK kłuci się z wieloma naukowymi dowodami/ faktami i oczywistymi medycznymi prawdami, tak więc nie dziwię się, że krytykujesz kwestię adopcji przez homo, ponieważ jesteś zamknięty w ramach nauczania religii, której jesteś wynzawcą. Ja - jako ateista, nie jestem zamknięty w

Wskaż, konkretne przykłady tego zakłócenia oglądu świata między KK a nauką.
Kościół wkracza tam , gdzie badanie naukowe są wątpliwe moralnie i etycznie, np.klonowanie człowieka.
Dlaczego kościół ma nie nagłaśniać swych nauk.Ma do tego pełne prawo w demokratycznym państwie, nie można go zamknąć w bantustanach.
To, że ateistom nie odpowiada nauka KK, nie znaczy, że głoszenie jego nauk ma się ograniczyć do salek katechetycznych.

Już wskazuję> KK głosi, że homoseksualizm jest grzechem i że akt homoseksualny jest zboczeniem i złem. Nauka głosi zgoła inaczej, a mianowicie to, że nie ma nic złego w tym, że para kochających się ludzi, związanych ze sobą silnym, emocjonalnym uczuciem, obcuje ze sobą seksualnie, zaspokajając w ten sposób swoje seksualne potrzeby. Dla nauki, dla psychologa, dla seksuologa nie ma żadnej różnicy w orientacji heteroseksualnej i homoseksualnej. Obie z punktu widzenia nauki są tak samo naturalne i normalne. Jeżeli więc ktoś jest homoseksualistą to jest rzeczą naturalną, że pragnie się realizować w swojej tożsamości seksualnej, poprzez dążenie do kontaktu emocjonalnego i fizycznego z przedstawicielem swojej płci. Kościół natomiast ot neguje i potępia/uważa za grzech/zboczenie. Nauka nie.

Kolejna sprawa. KK oczywiście może głosić swoją moralność i swoją ideologię, ale nie może robić tego co próbuje zrobić z uporem maniaka, mianowicie wpłynąć na to, aby prawo RP było stanowione w oparciu o jego doktryny, w ten sposób uniemożliwiając realizację ideologii odmiennych od tego co naucza KK, uniemożliwiając np gejom wzięcia ślubu cywilnego. Takie próby głoszenia swoich racji są niedopuszczalne i godne największego potępienia. Niech KK sobie głosi co chce, ale niech nie wchodzi z butami do polityki, a próuje wejść i to jest bezczelne.

Wt lip 12, 2005 13:24
Goodboy.
Widze, że jesteś przekonany do swoich poglądów. Myśle, że nie warto tego już rozwijać.
Ja nie ma specjalnego współczucia dla homoseksualistów. Bardziej współczuję lekarzom którzy nie mogą realizowac swojego powołania z racji bezrobocia.
Nie mam pomysłu na homoseksualizm... ludzi nie potępiam... natomiast gloryfikowanie homoseksualizmu co ma obecnie miejsce jest moim zdaniem świadomą propagandą ludzi pragnących zniszczyć podstawy naszej cwilizacji.

JAkie podstawy?
Przecież odsetek homoseksualistó jest stały od wieków i wynosi 3-10%. Zawsze orientacja heteroseksualna będzie w społecznościach orientacją występującą najczęściej i orientacją dominującą, nie widzę więc żadnych zagrożeń dla prztrwania ludzkości, bo przecież 90% heteroseksualistów będą płodzić nowych potomków (w tym również homoseksualistów)., którzy zapewnią przetrwanie gatunku.

Wt lip 12, 2005 13:33

http://kobiety-kobietom.com/queer/art.php?art=2043

Ten artykuł został wydany na stronach tzw branży.Czy to środowisko na pewno nadaje się do wychowywania dzieci Goodboy.Nie twierdzę, iż nie ma wyjątków, ale one potwierdzają regułę, geye nie nadają się na ojców.
Są nastwieni przede wszystkim na sex.

Wt lip 12, 2005 13:40

bo przecież 90% heteroseksualistów będą płodzić nowych potomków (w tym również homoseksualistów)., którzy zapewnią przetrwanie gatunku.

A zatem, pozostawmy heteroseksualistom wychowywanie dzieci.

Wt lip 12, 2005 13:41

Większość par gejów ma gdzieś angażowanie się w jakiekolwiek propagandy. Oni po prostu chcą być szczęśliwi i realizować swoje pragnienia.

Oczywiście :D I dlatego właśnie dążą za wszelką cenę do tego, aby społeczeństwo uznało w nich pełnoprawnych "rodziców", żeby totalnie zmienić znaczenie słowa "małżeństwo" i "rodzina". Wszystko po to, by usprawiedliwić swoje nienaturalne i nienormalne ciągoty pod przykrywką "tolerancji" i "humanitaryzmu". To już zakrawa na kpinę...
Te twoje "naukowe" wyłuszczenia są sprzeczne nie tylko z nauką Kościoła Katolickiego, zauważyłeś to?

Odniesiesz się do wypowiedzi Katolickiego Stowarzyszenia Lekarzy? Czy uważasz, że nie ma sensu "bo i tak ja mam rację"? :D

Wt lip 12, 2005 14:28

Dla nauki, dla psychologa, dla seksuologa nie ma żadnej różnicy w orientacji heteroseksualnej i homoseksualnej.

Ale inna gałąź nauki, nazwie to odchyleniem od normy, normą w świecie organizmów ,rozmanażających się płciowo, jest heteroseksualność.
Czyli musi wystąpić czynnik męski i żeński. Żadna ideoelogia tego nie zmieni. :?

Wt lip 12, 2005 14:34
http://kobiety-kobietom.com/queer/art.php?art=2043

Ten artykuł został wydany na stronach tzw branży.Czy to środowisko na pewno nadaje się do wychowywania dzieci Goodboy.Nie twierdzę, iż nie ma wyjątków, ale one potwierdzają regułę, geye nie nadają się na ojców.
Są nastwieni przede wszystkim na sex.

Mówiąc, że geje są nastawieni tylko na seks, generalizujesz całe środowisko gejowskie. To w jakim stopni ktoś jest nastawiony na seks decyduje o tym jego popęd płciowy. Nia ma żadnych badań, które by stweirdzały, ze geje mają większy popęd płciowy niż heterycy, a co za tym idzie mają większą ochotę na seks. Jak już mówiłem to czy ktoś się nadaje na ojca czy też nie, nie dycyduje o tym jego orientacja seksualna.
Zauważ też, że proces adopcyjny to jest długotrwały proces, w trakcie którego oddziela się ziarna od plew, czyli spośród chętnych ludzi na adopcję selekcjonuje się najlepszych ku temu kandydatów i wybiera się z nich potencjalnie najlepszych rodziców adopcyjnych. Przecież nie każdej chętnej parze heteroseksualistów daje się dziecko! To jest proces długotrwały, w czasie którego psycholodzy uważnie i bacznie przyglądają się takim potencjalnym rodzicom i wereyfikują ich zdolność do bycia rodzicem adopcyjnym, pod każdym kątem. W przpyadku adopcji homo sytuacja jest identyczna. Nikt nie da nieodpowiedzialnej, rozwiązłej parzy facetów dziecka! Zostanie ono dane jedynie takim parom, które przeszły testy adopcyjne i które zostaną uznane za takie, które będę potrafiły stworzyć swojemu przyszłemu dziecku odpowiednie warunki rozwoju psychofizycznego. PAmiętaj, że adopcja to nie jest pójść do sklepu i kupić sobie wybrany towar, adopcja to jest decyzja na całe życie i nikt nie da dzieci każdemu chętnemu gejowi. Właśnie przez pryzmat swojego homoseksualizmu będą oni tym bardzie bacznie obserwowani i tym uważniej tym dokładniej wybierani na ojców adopcyjnych. Tak więc to nie jest tak, że jak prawo daje możlwiość zaadoptowania dziecka przez gejów to nie oznacza to, że od razu automatycznie każdy gej będzie mógł adoptować, NIE! Taka chętna para gejów, będzie musiała spełniać ku temu szereg warunków/wymogów, tak jak się to dzieje w przypadku adopcji przez pary heteroseksualne.

Wt lip 12, 2005 14:36
Cytuj:
Dla nauki, dla psychologa, dla seksuologa nie ma żadnej różnicy w orientacji heteroseksualnej i homoseksualnej.

Ale inna gałąź nauki, nazwie to odchyleniem od normy, normą w świecie organizmów ,rozmanażających się płciowo, jest heteroseksualność.
Czyli musi wystąpić czynnik męski i żeński. Żadna ideoelogia tego nie zmieni. :?

Otóż nie masz racji, bo gdybyś był uważny na lekcji biologii to byś wiedział, że istnieje cała masa organizmów, które są np płci męskiej lub żeńskiej, a potrafią się same rozmnażać.

Wt lip 12, 2005 14:38

Otóż nie masz racji, bo gdybyś był uważny na lekcji biologii to byś wiedział, że istnieje cała masa organizmów, które są np płci męskiej lub żeńskiej, a potrafią się same rozmnażać.

:glupek2:
Teraz to już przeszedłeś samego siebie :D

Wt lip 12, 2005 14:44

Nikt nie da nieodpowiedzialnej, rozwiązłej parzy facetów dziecka!
,

Przykro mi Goodboy, ale wesoły chłopiec to reguła w tej społeczności.Niewielu geyów nadaje sie do roli ojca, i dla garstki facetów nie warto zmieniać prawa, którego podstawy i założenia budzą wątpliwości.
Każdy ponosi konsekwencję swego wyboru.Jeżeli decyduję się na związek homoseksualny, rezygnuję z posiadania dzieci, i tyle.

Wt lip 12, 2005 14:44
Odniesiesz się do wypowiedzi Katolickiego Stowarzyszenia Lekarzy? Czy uważasz, że nie ma sensu "bo i tak ja mam rację"? :D

Już się odnoszę> Otóż jak sama nazwa wskazuje "Katolickie Stowarzyszenie Lekarzy", mogę wysunąć wniosek iż jest to stowarzyszenie, w którym racje są tworzone na podstawie katolickich doktryn, dlatego dla mnie są to mało wiarygodne dane.
Ten nieiwelki ułamek procenta psychologów, seksuologów, któzy uważają homoseksualizm za zboczenie i chorobę, którą da się leczyć, pochodzi jest powiązany najczęściej z KK. Najczęsciej są to psycholodzy pracujący dla KK. Wszelkie ośrodki teroapeutyczne, stworzone w celu rzekomej "przmieny" z homo na hetero to są ośrodki budowane i prowadzone przez KK. Jest to dla mnie niezwykle zastanawiające... Dlaczego w szpitalach, placókach medycznych, pszychodniach nie ma takich oddziałów, specjalistó, któzy by się zajmowali przemienianiem homo na hetero? Odpowiedź jest prosta> bo 99% lekarzy, psychologó, seksuologó i ludzi świata medycyny uważa, że homoseksualizm niej est chorobą, lecze całkowicie normalną, naturalną orientacją seksualną, nie podlegającą jakiemukolwiek leczeniu i jakiejkolwiek ingerencji. Wszystkie organizacje zdorwia i międzynarodowe towarzystwa psychologiczne, takie jak WHO, APA, PTP, już dawno wykreśliły ze swej listy chorób - homoseksualizm. Obecnie jedynie psycholodzy powiązani z kościołem i we współpracy z kościołem, który jest inicjatorem całego pomysłu, całego tego cyrku pt "terapie dla gejów", próbują "leczyć" homoseksualistów w imię religii, w którą wierzą. Chęć leczenia jest więc podyktowana z pobudek czysto ideologicznych, nie mających absolutnie żadnego pokrycia w medycznej wiedzy, która nie uznaje homoseksualizmu za chorobę, a zgodnie z tym, nie można leczyć kogoś kto nie jest chory.
Powiem więcej, takie "terapie" są wielce niebezpieczne dla werbowanych na nie gejów. Nie istnieje na świecie ani jeden udokumentowany przypadek trwałej zmianyorientacji seksualnej. Można jedynie człowiekowi wmówić, że jest chory, wmówić, że jest kimś kim nie jest. Nie da się zmienić trwale zakorzenionej orientacji seksualnej, jestem w stanie założyć śmiały i czysto intencyjny wniosek, że da się stłumić pociąg do jednej z płci u osób biseksualnych, ale w przypadku osób homoseksualnych jakakolwiek zmiana jest niewykonalna i niemożliwa. Badania pokazują, że ludzie, którzy przeszli terapie to lusdzie ze zniszczoną psychiką, ludzie pozbawieni radości życia, ludzie otępiali, wymaglowani. Nie rozumiem więc i jest dla mnie kompletnie nie pojęte, czemu KK z uporem maniaka nieustannie podejmuje nieudolne i całkowicie nieefektywne próby zmiany z homo na hetereo? Pytam po co niszczyć psychikę tych ludzi? W imię czego?

Wt lip 12, 2005 14:54
Cytuj:
Nikt nie da nieodpowiedzialnej, rozwiązłej parzy facetów dziecka!
,

Przykro mi Goodboy, ale wesoły chłopiec to reguła w tej społeczności.Niewielu geyów nadaje sie do roli ojca, i dla garstki facetów nie warto zmieniać prawa, którego podstawy i założenia budzą wątpliwości.
Każdy ponosi konsekwencję swego wyboru.Jeżeli decyduję się na związek homoseksualny, rezygnuję z posiadania dzieci, i tyle.

Czy ci przykro czy nie to nie ma żadnego znaczenia. Decydować o prawnych uregulowaniach dla gejów będę posłowie w oaprciu o naukowe badania prowadzone przez specjalistów. To psycholodzy, seksuolodzy mają decydujący głos w tym co jest normalne a co nie, a nie przeciętny Kowealski, który się zna na seksualności człowieka i jego psychica tak jak ja na balecie :-D

Wt lip 12, 2005 15:00

Już się odnoszę> Otóż jak sama nazwa wskazuje "Katolickie Stowarzyszenie Lekarzy", mogę wysunąć wniosek iż jest to stowarzyszenie, w którym racje są tworzone na podstawie katolickich doktryn, dlatego dla mnie są to mało wiarygodne dane.

bla bla bla
Wiedziałem, że to napiszesz :D
Trzeba wykazać się niesłychaną impertynencją i nienawiścia do Kościoła, żeby na podstawie słowa "Katolicki" wysnuwać tego typu wnioski i przy okazji mieć za nic całą bibliografię liczącą kilkadziesiąt (?) pozycji.
Ty studiujesz psychologię czy gazetki promujące "normalne zachowania homoseksualne"?

Wt lip 12, 2005 15:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna strona