ddv163 napisał(a):
Good Boy - a możesz sprecyzować w jakich ramach mieszą się te Twoje poglądy ?
W ramach mojego wewnętrznego przekonania, wiedzy jaką posiadłem, wartości, w ramach któych byłem wychowywany. To wszystko sprawiło, że wyrobiłem sobie swój własny pogląd na pewne sprawy.
ddv163 napisał(a):
- czy są one oparte na trwałych, wynikających z jakichś poważniejszych przesłanek podstawach czy też oparte są na zasadzie, że "sam wiesz co jest dla Ciebie dobre" ?
Oczywiście, że sam wiem,co jest dla mnie najlepsze. Tak jak napisałem poprzednio, kieruję się w życiu tym, co uważam za dobre, za stosowne. Podstawy moich poglądów są trwałe, wynikają ze studiowania wiedzy wielu filozofów, przeczytania wielu książek, wielu opinii, poznania wiele płaszczyzn światopogłądów, ideologii, systemów wartości.
ddv163 napisał(a):
Oraz - czy te poglądy stanowią wartość dla Ciebie niezmienną - czy też zmieniasz je sobie - jeżeli w życiu okaża ći się nieprzydatne, lub też mogą utrudnić Ci Twoje działania ?
Raczej stanowią dla mnie wartość niezmienną. Oczywiście wszystko się może zmienić pod wpływem weryfikacji moich ówczesnych poglądów/przekonań. Jest na takiej samej zasadzie jak KK popełniał na przestrzeni wieków swojego istnienia wiele błędów a później zdał sobie z nich sprawę