|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dzwoneczek17
|
Archanioł Zadkiel
Mam krótkie pytanie, czy w tradycji katolickiej jest w ogóle obecny Archianioł Zadkiel, do którego często odwołują się ezoteryści? Jeżeli nie, to skąd się wziął w kręgach typu new age? A jeżeli tak, to w jakim kontekście pojawia się w chrześcijaństwie?
|
So kwi 09, 2016 18:05 |
|
|
|
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Re: Archanioł Zadkiel
Nie. Wziął się w New Age z magii i mistyki żydowskiej
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So kwi 09, 2016 19:40 |
|
|
Robek
|
medieval_man napisał(a): Nie. Wziął się w New Age z magii i mistyki żydowskiej Skąd ty masz wiedze na takie tematy? Przeszukujesz internet żeby na to odpowiedzieć?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
So kwi 09, 2016 19:48 |
|
|
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
So kwi 09, 2016 20:25 |
|
|
dominikbartlomiej
|
Czym ty się w ogóle interesujesz?Daj sobie spokój z takim syfem, jak się tym interesują ezoteryści, to uciekaj od tego najdalej jak się tylko da.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
So kwi 09, 2016 20:49 |
|
|
|
|
dzwoneczek17
|
Interesuję się światem, po prostu. Czyli Żydzi i ezoteryści sobie wymyślili takiego archanioła? Jak na to patrzy kościół?
|
So kwi 09, 2016 22:19 |
|
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czy Kościół musi się wypowiadać na temat każdej mitologii, wróżb, ezoteryzmów, voodoo i co tam jeszcze w telewizji zobaczysz, w kolorowych gazetach przeczytasz? Dostałeś (dostałaś?) rozum od Boga. Korzystaj z tego daru. Ezoteryści czerpią ze wszystkiego co może brzmieć tajemniczo. Ze wszystkich możliwych kultur. W ten sposób tworzą nowy produkt, ciekawy, tajemniczy, możliwy do sprzedania. To, że ciągle jest (zawsze był) popyt na takie cuda, i to popyt niemały, jest klęska ewangelizacyjną Kościoła, wszystkich Kościołów.
Zadziwia, ciągle od nowa zadziwia mnie to szukanie w KK paragrafu na wszystko ..... i przeraża.
|
N kwi 10, 2016 10:13 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|