Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 12:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna strona
 RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje 
Autor Wiadomość
Post Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Asta napisał(a):
Kupiłam jakiś czas temu książkę, która okazała się zapisem audycji nadawanych w RM. Mówiły one o duchowości katolickiej. Czytając ją wiele się dowiedziałam. I trochę zmieniłam opinię o radiu Maryja.
Słuchałam go dawniej, ale wydawało mi się za bardzo rozpolitykowane, ale może to się zmieniło.

RM nadaje 24 godziny na dobę, nocą jest wiele powtórek z dnia.
W/g mojej co najmniej 70%% to tematy religijne, pozostałe to społeczno-polityczne.

A powszechnie wiadomo - jedna łyżka dziegciu zniszczy całą beczkę miodu....

Przysłowia są mądrością narodów, chociaż czasami stosowane są jak kulą w płot. :-(

So kwi 02, 2016 10:09
Cytuj:
W/g mojej co najmniej 70%% to tematy religijne, pozostałe to społeczno-polityczne.

Cytuj:

Cytuj:
Przysłowia są mądrością narodów, chociaż czasami stosowane są jak kulą w płot. :-(

ta sobie tłumacz, może jeszcze dowiedź niestosowności wypowiedzi ś Jana Pawła II - Radio Maryja powinno służyć prawdziwej informacji, przepojonej miłością i opartej na sprawiedliwości.....a miłość do inaczej myślących aż sie w RM przelewa .....

So kwi 02, 2016 10:49
Alus napisał(a):
Cytuj:

Cytuj:

Cytuj:

ta sobie tłumacz, może jeszcze dowiedź niestosowności wypowiedzi ś Jana Pawła II - Radio Maryja powinno służyć prawdziwej informacji, przepojonej miłością i opartej na sprawiedliwości.....a miłość do inaczej myślących aż sie w RM przelewa .....

Masz rację, RM poświęca św. JPII i Jego naukom bardzo dużo czasu.

So kwi 02, 2016 12:13
O godz. 15.30 rozpoczęła się transmisja Mszy Św. w 11 rocznice odejścia do wieczności św. Jana Pawła II.
Transmisja z Wałbrzycha.

So kwi 02, 2016 14:36
Cytuj:

Gorzej ze stosowaniem tych nauk w praktyce....

So kwi 02, 2016 15:58
gita napisał(a):
O godz. 15.30 rozpoczęła się transmisja Mszy Św. w 11 rocznice odejścia do wieczności św. Jana Pawła II.
Transmisja z Wałbrzycha.

To była piękna uroczysta msza święta. Brało udział dużo młodzieży. Jest nadzieja, że nie gaśnie wiara w naszym Narodzie.

So kwi 02, 2016 17:06

Nie wiem czemu, ale ja nigdy nie odniosłem wrażenia jakoby ta wiara w młodych miała gasnąć.
Nadal jesteśmy narodem w którym wiara jest istotna (przynajmniej dobrze wypadamy na tle Europy).

Oglądałem transmisję i naprawdę piękna uroczystość.

N kwi 03, 2016 19:47
Zobacz profil WWW
adammik90 napisał(a):
Nie wiem czemu, ale ja nigdy nie odniosłem wrażenia jakoby ta wiara w młodych miała gasnąć.
Nadal jesteśmy narodem w którym wiara jest istotna (przynajmniej dobrze wypadamy na tle Europy).

Oglądałem transmisję i naprawdę piękna uroczystość.

Dobrze wypadamy na tle w większości ateistycznej Europy, ale na tle sprzed 15-20 lat już znacznie gorzej.
Najbardziej to widać po liczbie dzieci uczęszczających na msze i nabożeństwa w kościele.
W moim, przed 15-20 lat na przedzie kościoła, przed prezbiterium, stały tłumy dzieciaków, aktualnie można na palcach policzyć garstkę 8 - 30 dzieciaków.
A to oznacza, że do kościoła nie chodzą rodzice.

N kwi 03, 2016 19:59
Trzy stacje telewizyjne transmitowały mszę św. w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej. Telewizja Trwam transmituje mszę św. każdego 10-tego miesiąca.Wczoraj z okazji szóstej rocznicy tej narodowej tragedii transmitowano mszę św. z Katynia oraz jak co miesiąc z Archikatedry Warszawskiej.

http://tv-trwam.pl/film/msza-swieta-w-i ... j-10042016

Pn kwi 11, 2016 7:22
gita napisał(a):
A naukom Franciszka poświęca choc połowę tego czasu, choć jakąs chwilę?

Pn kwi 11, 2016 7:41
gita napisał(a):
Trzy stacje telewizyjne transmitowały mszę św. w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej. Telewizja Trwam transmituje mszę św. każdego 10-tego miesiąca.Wczoraj z okazji szóstej rocznicy tej narodowej tragedii transmitowano mszę św. z Katynia oraz jak co miesiąc z Archikatedry Warszawskiej.

http://tv-trwam.pl/film/msza-swieta-w-i ... j-10042016

A to co wyprawia Kaczyńscy i jego zwolennicy skutkuje tym, że tylko 18,6% Polaków obchodzi rocznice katastrofy.
http://polska.newsweek.pl/10-kwietnia-2 ... 505,1.html

Pn kwi 11, 2016 7:44
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
A naukom Franciszka poświęca choc połowę tego czasu, choć jakąs chwilę?

Nie oglądam Telewizji Trwam 24 godziny na dobę, więc nie wiem.
Wiem natomiast, że wszystkie pielgrzymki Papieża Franciszka pokazywane są tylko i wyłącznie w Telewizji Trwam.

Pn kwi 11, 2016 14:15
Czyli oglądając od czasu do czasu wiesz, że sa nauki JP2 ale o naukach Franciszka nie słyszałaś.

Wt kwi 12, 2016 6:55
Kozioł napisał(a):
Czyli oglądając od czasu do czasu wiesz, że sa nauki JP2 ale o naukach Franciszka nie słyszałaś.

Ale brak nauk Franciszka w homiliach to przypadłość wielu duchownych :( , RM nie jest żadnym wyjątkiem.

Wt kwi 12, 2016 7:54
Kozioł napisał(a):

Oprócz wszystkich pielgrzymek Papieża Franciszka w Telewizji Trwam emitowane są WSZYSTKIE wystąpienia Papieża Franciszka nie tylko w czasie ANIOŁ PAŃSKI.
Widać wyraźnie, że swymi tendencyjnymi pytaniami i sugestiami chcesz udowodnić, że Telewizja Trwam jakoby obniżała znaczenie nauk Papieża Franciszka. Dobra rada:nie wysilaj się!

Wt kwi 12, 2016 9:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 566 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna strona