Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 20:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Z jakiej niby racji mam uwierzyć jakiemuś "steremudziadkowi"?.......bo M-M tak chce?
Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku.
Może jeszcze mam uwierzyć, że T. Sakiewicza zwolniono z TVP w marcu 2010r za "dopominanie się rzetelności śledztwa smoleńskiego" - link do takiej informacji został zamieszczony na naszym forum.

Cytuj:
Zapraszam do Krakowa.
Chyba, że wolisz wyprzeć prawdę i tkwić w kłamstwach.

Powiedz to ks Sowie, autorowi zdjęć.....oczywiście V kolumna.

Johnny99 napisał(a):
Ale w co nie wierzysz? W to, że w stallach wawelskich nie ma złoconych ornamentów? :shock:

Tak według Ciebie ma wyglądać pojednanie??? :brawo:

Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku.

I tym samym nie ma już dla Alus żadnego znaczenia to, czy w stallach wawelskich są złocenia czy nie :roll:

To może jeszcze będziemy roztrząsać w jakich butach był wtedy Duda.....

Pt kwi 15, 2016 13:27

Alus napisał(a):

A co tu ma do rzeczy pojednanie? :shock: Pytam, w co nie wierzysz - w to, że w stallach wawelskich nie ma złoceń? Przecież się nie kłócę, po prostu pytam :roll:

Cytuj:

Jeżeli już mamy roztrząsać to, że Duda gadał kiedyś przez telefon podczas Mszy (a to ty o tym napisałaś, nie ja - w ogóle to ty ciągle wrzucasz tego rodzaju "newsy", nie wiadomo po co - a to Duda gadał w trakcie Mszy, a to Kaczyński krzywo spojrzał itp.itd. dlatego pisałem, że wyglądasz na kogoś, kto ma obsesję na punkcie PiS), to dobrze by było najpierw rozstrzygnąć kwestię, czy takie zdarzenie w ogóle miało miejsce. Nie sądzisz? A może nie ma to dla ciebie znaczenia?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 15, 2016 13:32
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

A co tu ma do rzeczy pojednanie? :shock: Pytam, w co nie wierzysz - w to, że w stallach wawelskich nie ma złoceń? Przecież się nie kłócę, po prostu pytam :roll:

Po prostu pytasz jakby złocenia miały jakiekolwiek znaczenie.

Cytuj:

Cytuj:
Jeżeli już mamy roztrząsać to, że Duda gadał kiedyś przez telefon podczas Mszy (a to ty o tym napisałaś, nie ja - w ogóle to ty ciągle wrzucasz tego rodzaju "newsy", nie wiadomo po co - a to Duda gadał w trakcie Mszy, a to Kaczyński krzywo spojrzał itp.itd. dlatego pisałem, że wyglądasz na kogoś, kto ma obsesję na punkcie PiS), to dobrze by było najpierw rozstrzygnąć kwestię, czy takie zdarzenie w ogóle miało miejsce. Nie sądzisz? A może nie ma to dla ciebie znaczenia?

A to Komorowski śmiał się na pogrzebie ofiar smoleńskich......oczywiście drwił.....
A Ty nauczasz o pojednaniu, ale nie na zasadzie partnerstwa......bo ani słowem nigdzie nie odniosłeś sie do krzywdzących, pogardliwych wypowiedzi Kaczyńskiego odnoszących sie nie tylko do klasy politycznej - pal ich licho, sa wszyscy sobie podobni - ale do zwykłych zjadaczy chleba, który mają zasadniczą wadę - nie są zwolennikami prezesa.
Tylko traktowanie innych jak równych sobie jest wstępem do pojednania.

Pt kwi 15, 2016 13:41
Moderator

Ja rozumiem, że nagłe, brutalne uświadomienie sobie, że całą swoją postawę opieram na kłamstwie (nie własnym, ale wmówionym czy raczej bardzo zręcznie wmanewrowanym przez innych) jest bolesne. Prawda, Alus?
Że nagle okazuje się, że ktoś (media) mną manipuluje spodziewając się po mnie takich, a nie innych reakcji. Prawda, Alus?
Że doświadczam na własnej skórze jak bardzo jestem podatny na manipulacje i jak bardzo te media muszą uważać mnie za przygłupa, że mną tak na każdym kroku manipulują... Prawda, Alus?

A wystarczy wkleić zdjęcie w stallach i napisać: PAD rozmawiał w czasie mszy.

Ja ostatnio (M_M) nieustannie rozmawiam przez telefon w czasie Mszy świętej. No bo przecież, kiedy rozmawiam to w tej samej chwili gdzieś na świecie odprawiana jest Eucharystia. No, jak na wierzącego bardzo niestosownie się zachowuję
:(

Pt kwi 15, 2016 13:43
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Ja rozumiem, że nagłe, brutalne uświadomienie sobie, że całą swoją postawę opieram na kłamstwie (nie własnym, ale wmówionym czy raczej bardzo zręcznie wmanewrowanym przez innych) jest bolesne. Prawda, Alus?
Że nagle okazuje się, że ktoś (media) mną manipuluje spodziewając się po mnie takich, a nie innych reakcji. Prawda, Alus?
Że doświadczam na własnej skórze jak bardzo jestem podatny na manipulacje i jak bardzo te media muszą uważać mnie za przygłupa, że mną tak na każdym kroku manipulują... Prawda, Alus?

A wystarczy wkleić zdjęcie w stallach i napisać: PAD rozmawiał w czasie mszy.

Ja ostatnio (M_M) nieustannie rozmawiam przez telefon w czasie Mszy świętej. No bo przecież, kiedy rozmawiam to w tej samej chwili gdzieś na świecie odprawiana jest Eucharystia. No, jak na wierzącego bardzo niestosownie się zachowuję
:(

Najlepiej zrobić z rozmówcy kpa.......choć ponoć na katolickim forum wszystkim nalezy sie poszanowanie godności.

Pt kwi 15, 2016 13:47
Moderator

Dalej wypierasz ze swojej świadomości, że zostałaś oszukana przez media i sama oszustwa (pewnie w dobrej wierze) rozpowszechniasz?
Tak. Wiem. Typowy mechanizm obronny.

Pt kwi 15, 2016 14:04
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Dalej wypierasz ze swojej świadomości, że zostałaś oszukana przez media i sama oszustwa (pewnie w dobrej wierze) rozpowszechniasz?
Tak. Wiem. Typowy mechanizm obronny.

Jeśli już zostałam oszukana to przez ks Sowę - nie wypada Ci atakować kapłana, to manipulujesz, kreujesz interlokutora na kretyna......choćby o rozmowie przez telefon bo przez 24 godziny na świecie sprawowana jest Msza.

Pt kwi 15, 2016 14:08
Moderator

Otóż to... przez 24 godziny. Dlatego ci pokazałem jak łatwo jest zmanipulować ludzi: wystarczy napisać: moderator rozmawia przez telefon w czasie Mszy świętej.

Prawda? Prawda.
Ale że ta prawda, ma też drugie dno, nikt się nie zająknie.
Zanim prawda zasznuruje buty, kłamstwo obiegnie pół świata.

I tak jest w tej chwili z większością informacji serwowanych nam na temat PiS i PAD przez media takie jak GW, Nesweek, TVN, etc.
Na kilkadziesiąt wyszukiwań w google "Duda, msza, telefon" tylko jeden wynik będzie inny. Reszta powtarza to, co strzelił ksiądz Sowa (nie wiem czy celowo, czy nieświadomie). Powtarza nieprawdę. A za nimi powtarzają forumowicze, jako argumenty.

I nie ma w tym nic z robieniem z ciebie kpa...
Każdy może uwierzyć w medialne bzdury i manipulacje.
Dlatego przestrzegam.

Czy teraz kiedy znasz prawdę o PAD i telefonie uświadomisz swoją rodzinę i znajomych, że media manipulują, czy pozwolisz im trwać w błogosławionym kłamstwie?

Pt kwi 15, 2016 14:27
Zobacz profil WWW
Znów mentorskie nauczanie tyle, że wokół zasadniczej kwestii.
Wybacz, bazowałam na zdjęciu ks Sowy i jego informacji na facebooku - nie słyszałam aby sam nazywał siebie mianem "media", ani aby ktoś inny tak go nazywał.
Póki ksiądz tego nie zdementuje, będę uznawała za fakt.
W katalogu zasad zachowania się w kościele czy innej świątyni istnieje zapis - nie brać telefonu, lub ostatecznie go wyłączyć.
Nawet na drzwiach gabinetów lekarskich zawieszona jest informacja proszę wyłączyć telefony.
A zdanie o Mszach w ciągu 24 godzin, można złośliwie przyłożyć do innych czynności, nie zawsze godnych.

Pt kwi 15, 2016 14:41
medieval_man napisał(a):
Ja rozumiem, że nagłe, brutalne uświadomienie sobie, że całą swoją postawę opieram na kłamstwie (nie własnym, ale wmówionym czy raczej bardzo zręcznie wmanewrowanym przez innych) jest bolesne.

I tu mamy kolejny klasyczny przyklad manipulacji.
Jedna wpadka (nie wiem jaka bo cos mi umknelo) nie oznacza, ze CALA postawa opiera sie na manipulacjach.
No ale tak latwiej kogos zniszxzyc. Alus w to nie uwierzy, ale medieval juz pokazal: jestes glupia i zmanipulowana. Przyznaj sie.

Johnny uwaza, ze to "druga strona" ma zmienic jezyk. Pierwsza strona przeciez nie musi.

Pt kwi 15, 2016 14:41
Kael napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Ja rozumiem, że nagłe, brutalne uświadomienie sobie, że całą swoją postawę opieram na kłamstwie (nie własnym, ale wmówionym czy raczej bardzo zręcznie wmanewrowanym przez innych) jest bolesne.

Jedna wpadka (nie wiem jaka bo cos mi umknelo) nie oznacza, ze CALA postawa opiera sie na manipulacjach.
No ale tak latwiej kogos zniszxzyc. Alus w to nie uwierzy, ale medieval juz pokazal: jestes glupia i zmanipulowana. Przyznaj sie.

Johnny uwaza, ze to "druga strona" ma zmienic jezyk. Pierwsza strona przeciez nie musi.

a więc w związku z tym:"Jaki jest Prezydent Duda?"

Pt kwi 15, 2016 14:56
Moderator

Alus napisał(a):
Znów mentorskie nauczanie tyle, że wokół zasadniczej kwestii.
Wybacz, bazowałam na zdjęciu ks Sowy i jego informacji na facebooku - nie słyszałam aby sam nazywał siebie mianem "media", ani aby ktoś inny tak go nazywał.
Póki ksiądz tego nie zdementuje, będę uznawała za fakt.

Bazowałaś z pewnością na mediach powtarzających jak mantrę "rewelacje" ks. Sowy. Nadal próbujesz wypierać popełniony błąd.
Ksiądz Sowa nie podał prawdy: albo skłamał, albo się pomylił.
Oczekujesz od kłamliwego świadka, ze zmieni zeznania, zamiast zapoznać się z materiałem dowodowym?
Bardzo wygodne.
Psychologicznie uzasadnione
Alus napisał(a):
W katalogu zasad zachowania się w kościele czy innej świątyni istnieje zapis - nie brać telefonu, lub ostatecznie go wyłączyć.
Nawet na drzwiach gabinetów lekarskich zawieszona jest informacja proszę wyłączyć telefony.

Co, oczywiście nie zmienia niczego w manipulacji faktami, jaka wyszła od, ks. Sowy, a która dla @Alus jest wygodna. Bo można dołożyć PAD. Nawet jeśli wie się, że dołożenie opiera się na kłamstwie.
Alus napisał(a):
A zdanie o Mszach w ciągu 24 godzin, można złośliwie przyłożyć do innych czynności, nie zawsze godnych.

Można.
To właśnie czynią media, na których się opierasz.
Kael napisał(a):

Ty czytasz czasami, co piszesz?
Wykazałem manipulację mediów antyPIS, a ty mnie zarzucasz manipulację.
No!... trzeba być naprawdę zaślepionym.
Mógłby takich przykładów manipulacji faktami wobec PiS i PAD ze strony mediów antyrządowych wskazać znacznie więcej.
Jesteś naiwna jeśli sądzisz, że walka medialna opiera się na wskazywaniu prawdy.
Ona w 99% opiera się na manipulowaniu faktami.
Celują w tym Newsweek, GW, TVN
Kael napisał(a):

Nie użyłem tych słów.
Wskazałem, że @Alus dała się zmanipulować. Szkoda mi się jej zrobiło.
Tobie jej nie żal?

Pt kwi 15, 2016 15:54
Zobacz profil WWW
@gita: Moze medieval ci cos nowego powie?

@medieval, wiem, wszyscy klamia (poza pisowcami)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140554,titl ... omosc.html

Czy na tym zdjeciu pan prezydent jest w kosciele i trzyma telefon?

Mi jest strasznie ciebie zal. Naprawde.
Alus nie oparla swojej CALEJ postawy na manipulacji i nie dala sie oszukac bardziej niz inni. Ma na to za duzo lat i doswiadczenia.

Pt kwi 15, 2016 15:58
Moderator

Kael napisał(a):
@gita: Moze medieval ci cos nowego powie?

@medieval, wiem, wszyscy klamia (poza pisowcami)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140554,titl ... omosc.html

Czy na tym zdjeciu pan prezydent jest w kosciele i trzyma telefon?

Czytałaś cały wątek czy też wolisz opierać się na informacji, która okazała się fałszywa?
Kael napisał(a):
Mi jest strasznie ciebie zal. Naprawde.
Alus nie oparla swojej CALEJ postawy na manipulacji i nie dala sie oszukac bardziej niz inni. Ma na to za duzo lat i doswiadczenia.

Alus nie potrzebuje chyba twojej obrony.
Jeśli ktoś większość swoich wypowiedzi w tym dziale opiera na doniesieniach mediów, a okazuje się, że te media manipulują swoimi czytelnikami, to jaki można z tego wyciągnąć wniosek?
Tak. Wiem, Alus ma swoje poglądy, a że media, poprzez manipulacje, pozwalają jej te poglądy uwiarygadniać to i z tego korzysta bez zastrzeżeń.

Pt kwi 15, 2016 16:05
Zobacz profil WWW
A na czym medieval opiera swoje przekonania? Obchodzisz sie bez mediow? Wszedzie jestes osobiscie?

Pt kwi 15, 2016 16:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 245  Następna strona