Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1534 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 103  Następna strona
 Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę? 
Autor Wiadomość

Post Re: Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
czytelnikBiblii napisał(a):
Nie zgodzę się, że "antyprojektant" konieczny!
Nic podobnego!! Wierząc treści Biblii nie muszę jakiegoś "anty..." szukać i go mieć, aby wierzyć, że Ten jedyny Projektant zrobił dobrą robotę, a nawet bardzo dobrą, jak czytany:
Rdz 1:31 bw "I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre. I nastał wieczór, i nastał poranek - dzień szósty."
Gdybyś sobie pomyslał o jakimś enigmatycznym projektancie, to moze. Ale skoro mówimy o konkretnym- fakty są nieubłagane.
Juz niedługo po stworzeniu wystąpiły pierwsze problemy z kuszeniem człowieka...

Cytuj:
Piszesz, że brak dowodów na Projektanta... A jakich dowodów byś pożądał?! Co takiego by Cię przekonało, że Projektant był/jest?!
Gdy teraz patrzysz na swój komputer, co Cię przekonuje, że był jego projektant?
A, gdy patrzysz przez mikroskop na skomplikowaną budowę zwykłej komórki...

No i tak mozna ciagnać dalej aż do pytania: a gdy mówisz o Bogu, co cie przekonuje ze był jego projektant?
Dowody- sprawa oczywista- materialne. Dajmy na to porozmawiac z nim realnie, na żywo. Właściwie czemu nie? Jakie są przeszkody?

Cytuj:
On się odwołuje do naszej inteligencji, i do codziennej obserwacji, że coś pozostawione samemu sobie dąży do chaosu a nie do porządku
O.K. Niektórzy w takiego projektanta wierzą i nie wiedzą o nim nic więcej. Czym innym jest zaś cała religia (z bardzo konkretnym projektantem), odawanie czci, przepisy, zbawienie itp. rzeczy.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

N kwi 17, 2016 19:24

Może Koźle, nie przeczytałeś o gęsiej skórce wszystkiego, co tam jest bo w komentarzach też napisane coś jest, widziałeś?

Wiesz co, kolego (bo trudno mi nazwać Cię bratem), przykro mi patrzeć, że metodysta - duchowy potomek Jana Wesleya, ma takie nastawienie do treści Biblii, że bliżej temu do niewiary niż żywej wiary!

Widzę, że bycie na tym forum może skutkować odejściem od wiary niż się w niej umocnieniem... - jakie to przykre! Forum się nazywa "wiara", ale gdzie ona jest?!? W teorii ewolucji prędzej niż w Bożym Słowie.
Dlatego nic nie znaczą dla mnie Twoje opinie o tym czy uciekłem czy przegrałem... - tak, uciekam przed siewcami niewiary; przegrywam - i jestem wraz z Chrystusem, z apostołami, z Janem Wesleyem i rzeszą chrześcijan wierzących Bożemu Słowu, na pozycji przez Ciebie (i Tobie tu podobnych) przegranej...
Ale wiesz co?! Jestem dumny, że w takim towarzystwie jestem - w towarzystwie ludzi wierzących, że to Bóg-Stwórca mocą swego słowa uczynił wszystko w jeden tydzień!
Tak, śmiejcie się z tego - Ty Kozioł i spółka od teorii ewolucji... Ale znacie powiedzenie: "Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni!"...

CHOMIK - jego zapasy
A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?

N kwi 17, 2016 20:10
Zobacz profil WWW
@czytelnikBiblii

Słabe twoje argumenty, skoro schodzisz na sprawy personalne. Moje zbawienie nie zależy od gęsiej skórki. Dzięki za troskę.

Boję się o ciebie, bo słaba twoja wiara, skoro może podważyć ją gęsia skórka.
Może faktycznie nie bierz udziału w dyskusjach dopóki jej nie wzmocnisz. To byłoby dla ciebie dobre.

N kwi 17, 2016 20:20

Kozioł, to co przeczytałem o gęsiej skórce w pełni mi wyjaśniło, że to NIE JEST ZBĘDNE COŚ!
Dla Ciebie oczywiście jest i w ewolucję dalej możesz wierzyć, ale ja inaczej patrzę...
Dobrej nocy życzę i naprawdę to ja o Ciebie mogę się bać boś metodysta, ale J.Wesleyowi to byś chyba ręki nie podał na zgodę w temacie początków życia i ciągu dalszego... to mnie smuci, wiesz!...

PS. Mojej wiary, ani gęsia skórka, ani rzekome dowody na ewolucję nie zachwieją (śmiech budzą tego typu rzeczy) - możesz być o mnie spokojny bo wiem, KOMU ZAWIERZYŁEM!
A Ty komu? Darwinowi czy Jahwe?!

CHOMIK - jego zapasy

N kwi 17, 2016 20:27
Zobacz profil WWW
Kozioł, to co przeczytałem o gęsiej skórce w pełni mi wyjaśniło, że to NIE JEST ZBĘDNE COŚ!

No to dawaj argumenty za! Podyskutujemy.

N kwi 17, 2016 20:28

Masz je spisane, a że nie chce Ci się czytać to już Twój problem.
Nie podoba Ci się moje podejście do sprawy (po co mam przepisywać coś, co jest napisane? Co to za sens stukać w klawisze i czas tracić, gdy wystarczy otworzyć stronę i przeczytać - no bądź logiczny, Koźle!) - to nie zawracaj mi głowy, bo nie muszę na Twoje dyktando robić, co Ty chcesz bo kim jesteś...

Dobranoc :)

CHOMIK - jego zapasy

N kwi 17, 2016 20:38
Zobacz profil WWW
Zły wieczór. To co z Juliusem Rebekiem i jego pracą? Masz to swoje protożycie stworzone w probówce, już ładnych parę dekad temu. Oczywiście, stworzenie jakiegoś protożycia jest łatwiejsze od odtworzenia tego konkretnego protożycia, z jakiego się wywodzą nasze komórki. Jasne? Pewnie, po co pytam.

Ty świata nie znasz, a się wymądrzasz. No to mędrkuj, czytelnikuBilbii, mędrkuj. Kto ma rozum do czytania, niechaj myśli.

N kwi 17, 2016 20:43
[ciach - offtop, wycieczki personalne - s33]

Ostatnio edytowano N kwi 17, 2016 21:00 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

N kwi 17, 2016 20:44
@czytelnikBiblii @spin
To chcecie porozmawiać o gęsiej skórce i szczątkowym owłosieniu, czy marnujecie swój cenny czas na dyskusję o mnie?

N kwi 17, 2016 20:53
Spin to troll jest, przynajmniej przez większość czasu, jaki tutaj spędza... takiemu czytelnikowiBiblii chodzi o coś w życiu, a spin tylko plumka sobie w klawiaturę i rechocze uciesznie.

N kwi 17, 2016 20:59
ErgoProxy napisał(a):
Zły wieczór. To co z Juliusem Rebekiem i jego pracą?

W XVIII w. La Mettrie napisał książkę "Człowiek maszyna". [...]
W XX w. Julius Rebek zrobił znacznie mniej-stracił pieniądze podatników na bzdure "doświadczenia naukowe", prowadzące do ślepej uliczki. :shock:
Przecież ŻYCIE można stworzyć w komputerze, są replikujące się programy. Weź system Tierra i będziesz... bogiem. :badgrin:
Będziesz miał ŻYWE króliki z cylindra we własnym domu. https://pl.wikipedia.org/wiki/Tierra_%28sztuczne_%C5%BCycie%29
[...]

Ostatnio edytowano N kwi 17, 2016 21:40 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

ad personam

N kwi 17, 2016 21:08
Moderator

Część wycieczek personalnych usunięta. Proszę o ich unikanie w przyszłości, bo jest tego zdecydowanie zbyt dużo.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N kwi 17, 2016 21:47

Askadtowiesz napisał(a):
Osobiscie podejrzewam, ze przestrzeń jest wypełniona czymś czego nie znamy. To by tłumaczyło rozchodzenie sie fal elektromahnetycznych "w próżni" (co samo w sobie jest wewnetrznie sprzeczne) oraz w ogóle oddziaływań na odległosć.

Jakoś tego za specjalnie nie widze, w końcu cały czas wszechświat zwiększa swoje rozmiary, więc tego czegoś cały czas powinno znikąd przybywać, i to w przeogromnym tempie.
No chyba że sama przestrzeń, jest w stanie przenosić te oddziaływania, to już jest kwestia jakie kto lubi teorie.

Ale żeby zachodziła i była obserwowalna ewolucja międzygatunkowa, to tego nie ma i nigdy nie było - to tylko teoria bez tzw. form przejściowych!

Już ci kiedyś pisałem, o tej opierzonej jaszczurce która była przodkiem ptaków.
To mam jeszcze raz, zaczynać o tym gadać?

Czy np. branża budowlana na całym świecie nie używa w zasadzie tych samych elementów, z modyfikacjami tylko?
I czy ten fakt jakoś świadczy źle o projektantach budynków? - o braku sensu w tym, co robią, i z czego to robią?
Nie rozumiem takiego zarzutu pod adresem Projektanta! Raczej ja odwrotnie na to patrzę: Widzę w tym sens, że mając wyjściowy materiał, Projektant tak różnorodnie go zastosował...

To Bóg zrobił ludzi, z bardzo gównianego materiały, w końcu tyle ludzi choruje na nowotwory, a niektóre zwierzęta praktycznie na raka nie chorują.
Cóż to za drugoligowy projektant :D

Widzę, że bycie na tym forum może skutkować odejściem od wiary niż się w niej umocnieniem... - jakie to przykre! Forum się nazywa "wiara", ale gdzie ona jest?!? W teorii ewolucji prędzej niż w Bożym Słowie.

I w kółko te same głupoty.
Przecież papież nie podważa istnienia ewolucji, więc nie wiem czemu ja miałbym to robić.

Dobrej nocy życzę i naprawdę to ja o Ciebie mogę się bać boś metodysta, ale J.Wesleyowi to byś chyba ręki nie podał na zgodę w temacie początków życia i ciągu dalszego... to mnie smuci, wiesz!...

Ty też nie jesteś katolikiem, wiec z tobą również, nie jest zbyt dobrze.

N kwi 17, 2016 21:55
O! Dopiero teraz zauważyłem, że Askadtowiesz znowu przymierza się do nauk ścisłych ze swoim warsztatem historyka. Niestety, ale fale elektromagnetyczne naprawdę rozchodzą się w próżni. Wektor pola wzbudza wektor pola, który wzbudza wektor pola. Tylko żeby coś z tego zrozumieć, konieczne jest co? Eksperyment i rachunek. Nauki ścisłe i techniczne to naprawdę nie jest swobodne żonglowanie pojęciami i słówkami, jak w wypadku humanistyki, i próbowanie zrozumienia, co poeta chciał powiedzieć przez. Tam się liczy i pilnuje, żeby nowo wprowadzane uogólniena były spójne z tym, co do tej pory odkryto.

Ale jak ktoś nie łapie różnicy między sferą a kulą, niech się może nie zabiera do trudniejszych problemów, w których latają rotacje z dywergencjami.

N kwi 17, 2016 22:46
ErgoProxy napisał(a):
O! Dopiero teraz zauważyłem, że Askadtowiesz znowu przymierza się do nauk ścisłych ze swoim warsztatem historyka. Niestety, ale fale elektromagnetyczne naprawdę rozchodzą się w próżni. Wektor pola wzbudza wektor pola, który wzbudza wektor pola. Tylko żeby coś z tego zrozumieć, konieczne jest co? Eksperyment i rachunek. Nauki ścisłe i techniczne to naprawdę nie jest swobodne żonglowanie pojęciami i słówkami, jak w wypadku humanistyki, i próbowanie zrozumienia, co poeta chciał powiedzieć przez. Tam się liczy i pilnuje, żeby nowo wprowadzane uogólniena były spójne z tym, co do tej pory odkryto.

Ale jak ktoś nie łapie różnicy między sferą a kulą, niech się może nie zabiera do trudniejszych problemów, w których latają rotacje z dywergencjami.
Cytuj:

problem w tym ze wszelkie wyrazenia matematyczne i fizyczne mozna opisac slownie i jest to to samo co wzory i ich interpretacje ale ktokolwiek opisujacy slownie nie jest brany pod uwage tak samo jak ten opisujacy wzorem (skrotem).

N kwi 17, 2016 23:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1534 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 103  Następna strona