PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a): Tylko, czy aż 700 tysięcy? AŻ, bo tylu postanowiło dobrowolnie poddać się TVNowskiej manipulacji, TYLKO ponieważ jest nas ponad 20 milionów dorosłych Polaków. TVNowskiej, powiadasz? To dlaczego Kurski sie tłumaczył z niskiej oglądalności? Gdy w ubiegłym tygodniu prezes Telewizji Polskiej Jacek Kurski na prośbę posłów z sejmowej komisji kultury i środków przekazu tłumaczył się m.in. ze spadków oglądalności części kanałów i programów TVP (np. z tego, że „Wiadomości” w marcu straciły w skali roku 644,3 tys. widzów), odpowiedzialnością za tę sytuację obarczył kolejny już raz instytut badawczy Nielsen Audience Measurement, który realizuje badania telemetryczne. Zarzucił, że badanie jest realizowane na zbyt wąskiej próbie badawczej, przez co nie obejmuje nowej grupy widzów, która jego zdaniem dzięki wprowadzonym zmianom programowym do TVP napłynęła.http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ek ... ermometr_1No i oczywiście winny jest zawsze ktoś inny, nie PiS i nie Kurski.
|
N kwi 24, 2016 11:35 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
gita napisał(a): Mikkel! Rozśmieszyłeś mnie tym stwierdzeniem:"...jest jedynie odmianą bolszewickiej rewolucji.." A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? Droga gita. Jeśli ktokolwiek jeszcze będzie próbował Cie okłamać twierdzeniem jakoby TK "złamał Konstytucję" - to możesz go spokojnie wyśmiać. Po pierwsze - jeśli spytasz się: "jaki przepis Konstytucji RP Trybunał złamał?" to co usłyszysz w odpowiedzi?? Tylko to, że pisowską ustawę nowelizującą postępowanie przed TK. Po drugie: Wtedy takiemu redaktorowi prawicowej gazety lub politykowi PIS możesz odpowiedzieć: Ta pisowska nowela jest sprzeczna z Konstytucją RP.Po trzecie: Jak Tobie taki dziennikarz odpowie: "no ale TK musiał postępować podług tej noweli" - to mu odpowiedz: a) Zgodnie z art. 8 ust. 1 Konstytucji RP: " Konstytucja jest najwyższym prawem Rzeczypospolitej Polskiej." a nie pisowska nowela, a poza tym: b) Zgodnie z art. 195 ust. 1 Konstytucji RP: "Sędziowie Trybunału Konstytucyjnego w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji.". A zatem TK nie musiał i nie mógł postępować według przepisów ustawy sprzecznej z Konstytucją!!! Zamiast czytać polityczne wypociny prawicowych dziennikarzy, którzy znają się na prawie, jak redaktor Wojciech Mann na maratonie, lub abp Głódź na balecie, przeczytaj fachowe i normatywne opinie prawne, takie jak: uzasadnienie wyroku TK, raport Komisji Weneckiej. Równie fachowy w tej dziedzinie jest wniosek Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego do TK o stwierdzenie zgodności rzeczonej pisowskiej noweli z TK.
|
N kwi 24, 2016 13:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drogi nieuświadomiony Tomku! Trybunał Konstytucyjny złamał 197 art. Konstytucji RP i to jest jasne jak słońce, dla każdego średni kumatego, czyli myślącego człowieka. Czyżbyś zaliczał się do tych bezmyślnych? Art.195 również złamali, gdyż procedowanie w/g Konstytucji znaczy tyle, że powinno orzekać 15 sędziów TK, a Rzepliński dopuścił tylko 12 , a więc i w tym punkcie złamał Konstytucję RP. Czy nadal mam tłumaczyć???
|
N kwi 24, 2016 13:29 |
|
|
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Drogi nieuświadomiony Tomku! Trybunał Konstytucyjny złamał 197 art. Konstytucji RP i to jest jasne jak słońce, dla każdego średni kumatego, czyli myślącego człowieka. Czyżbyś zaliczał się do tych bezmyślnych? Art.195 również złamali, gdyż procedowanie w/g Konstytucji znaczy tyle, że powinno orzekać 15 sędziów TK, a Rzepliński dopuścił tylko 12 , a więc i w tym punkcie złamał Konstytucję RP. Czy nadal mam tłumaczyć??? Ciekawe, że nawet I Prezes SN w swojej opinii wskazywała, że TK tak właśnie powinien postąpić. Najwyraźniej i ona i wszystkie gremia prawnicze od KRA, KRS, RPO czy Prokuratora Generalnego poczynając, a kończąc na radach wydziałów prawa polskich uczelni prawniczych, to osoby niekumate i bezmyślne. Gwoli wyjaśnienia. PiS celowo zawarł w ustawie wymóg orzekania przez 13 sędziów, wiedząc, że i wtedy i obecnie w TK orzekających sędziów jest 12, bo od 3 prezydent nie przyjął ślubowania. Pisowska ustawa, zwana przewrotnie "naprawczą" w swoim zamierzeniu miała więc uniemożliwić trybunałowi orzekanie. Identycznie byłoby, gdyby PiS zawarł w swojej ustawie zapis, że od dnia obowiązywania w trybunale orzeka 15 baranów, co podniósł wybitny konstytucjonalista prof. Chmaj. Czy wtedy gita także nalegałaby, aby TK orzekał na podstawie znowelizowanej ustawy?
|
N kwi 24, 2016 13:52 |
|
 |
Tomek44
|
gita napisał(a): Drogi nieuświadomiony Tomku! Trybunał Konstytucyjny złamał 197 art. Konstytucji RP i to jest jasne jak słońce, dla każdego średni kumatego, czyli myślącego człowieka. Czyżbyś zaliczał się do tych bezmyślnych? Art.195 również złamali, gdyż procedowanie w/g Konstytucji znaczy tyle, że powinno orzekać 15 sędziów TK, a Rzepliński dopuścił tylko 12 , a więc i w tym punkcie złamał Konstytucję RP. Czy nadal mam tłumaczyć??? Oczywiście. W którym miejscu TK złamał art. 197 Konstytucji??? Wytłumacz proszę. W którym miejscu TK złamał art. 195 Konstytucji RP????? Również i to wytłumacz.
|
N kwi 24, 2016 13:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Art.195 również złamali, gdyż procedowanie w/g Konstytucji znaczy tyle, że powinno orzekać 15 sędziów TK, a Rzepliński dopuścił tylko 12 , a więc i w tym punkcie złamał Konstytucję RP. Gdzie tu jest mowa o ilości orzekających sędziów?: Art. 195.
1.Sędziowie Trybunału Konstytucyjnego w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji. 2.Sędziom Trybunału Konstytucyjnego zapewnia się warunki pracy i wynagrodzenie odpowiadające godności urzędu oraz zakresowi ich obowiązków. 3.Sędziowie Trybunału Konstytucyjnego w okresie zajmowania stanowiska nie mogą należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.gita napisał(a): Trybunał Konstytucyjny złamał 197 art. Konstytucji RP i to jest jasne jak słońce, dla każdego średni kumatego, czyli myślącego człowieka. W jaki sposób złamał art.197, który brzmi: Art. 197.
Organizację Trybunału Konstytucyjnego oraz tryb postępowania przed Trybunałem określa ustawa.@gita, łykasz wszystko co powie PiS jak bocian żaby. Może wypadałoby zajrzeć czasem do Konstytucji, co?
|
N kwi 24, 2016 14:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A po co? Latwiej wierzyc bezmyslnie w propagande partii, ktorej sie slepo ufa. Niektorzy ludzie musza sie w zyciu kims podpierac. Moze brak im odwagi, zeby samemu myslec?
Podwyzki cen juz postanowione, tez beda wg gity wina ... PO.
|
N kwi 24, 2016 15:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Podwyzki cen juz postanowione, tez beda wg gity wina ... PO. No jasne, bo przecież PiS zastał Polskę w ruinie  , chociaż zaraz po zwycięstwie nawet w Brukseli pani premier twierdziła, że gospodarka w Polsce ma się dobrze. Znajdą wytłumaczenie co się stało za przyczyną PO, że ceny musiały wzrosnąć (na pewno nie 500+  )
|
N kwi 24, 2016 15:12 |
|
 |
Tomek44
|
No, przecież gita sama zaproponowała mi że może mnie dalej "wytłumaczyć". Tak swoją drogą: oczywiście, że gita nie wie jak uzasadnić hipotezę o "naruszeniu Konstytucji przez TK". Jest to bowiem taki sam dogmat PIS-u jak "zamach smoleński". PIS "wie, że był zamach, ale nie wie dlaczego samolot spadł i się rozbił". Tak samo tutaj: gita "wie, że TK złamał art. 195 i 197 Konstytucji RP, a nie nie wie na czym owo złamanie ma polegać".....
|
N kwi 24, 2016 15:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@gita teraz przemilczy te wszystkie uwagi, jak zwykle robi, gdy wskaże się jej ignorancję i dalej będzie piać zachwyt nad PiSem.
|
N kwi 24, 2016 15:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): @gita teraz przemilczy te wszystkie uwagi, jak zwykle robi, gdy wskaże się jej ignorancję i dalej będzie piać zachwyt nad PiSem. Czasami zniżam się do twego poziomu i odnoszę do żałosnych komentarzy, ale najczęściej szkoda mi na to czasu, a obrazić mnie może jedynie ktoś kogo szanuję, to po pierwsze. Po drugie od godz. 15.00 oglądam uroczystości pogrzebowe płk Zygmunta Szendzielarza z udziałem najwyższych władz RP i żadne żałosne komentarze nie są mnie w stanie zgnębić, gdyż serce raduje się, gdy widzę tysiące młodych ludzi, patriotów, to jest przyszłość Polski, a nie sfrustrowane fanki totalnej opozycji. Kondukt z trumną płk Szendzielarza podąża na Powązki, a transmisja jest w tvp info, telewizji publicznej, która nareszcie za rządów Prawa i Sprawiedliwości stała się rzeczywiście publiczną.
|
N kwi 24, 2016 16:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli jak zwykle: gita wierzy partii i nie musi sama myslec. A niewierni niech sie ukorza przed madroscia gazetek partyjnych.
Dziekujemy.
|
N kwi 24, 2016 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czasami zniżam się do twego poziomu i odnoszę do żałosnych komentarzy, ale najczęściej szkoda mi na to czasu, a obrazić mnie może jedynie ktoś kogo szanuję, to po pierwsze. To stoisz non stop wyprostowana, bo niewielu na tym forum szanujesz.....
|
N kwi 24, 2016 16:17 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Kondukt z trumną płk Szendzielarza podąża na Powązki, a transmisja jest w tvp info, telewizji publicznej, która nareszcie za rządów Prawa i Sprawiedliwości stała się rzeczywiście publiczną. Nie oglądam telewizji Prawa i Sprawiedliwości, ale podobno pan prezydent w trakcie pogrzebu przemawiał i powiedział coś takiego: "Dziś po 65 latach przywracamy Polsce godność". Wydaje mi się dość niestosowne żartowanie na czyimkolwiek pogrzebie.
|
N kwi 24, 2016 16:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Czyli jak zwykle: gita wierzy partii i nie musi sama myslec. A niewierni niech sie ukorza przed madroscia gazetek partyjnych.
Dziekujemy. No własnie, a stwierdzeniem braku szacunku pokazuje właściwą postawę chrześcijańska tożsamą z tą, którą prezentuje prezes wobec pana prezydenta. @gitaPomimo Twojej pogardy dla mnie, ja nie odpłacam Ci tym samym. Szanuję Cię jako człowieka i właśnie dlatego próbuje na różne sposoby, także przy pomocy ironii, zwrócić Ci uwagę, że nikt nie jest zwolniony od samodzielnego myślenia, bo brak myślenia oznacza niewolę.
|
N kwi 24, 2016 17:46 |
|
|
|