Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 9:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Ale daliście czadu! off top goni off top!
A więc do rzeczy, jutro kolejne posiedzenie Sejmu VIII kadencji i czas na kolejne dobre zmiany.

Wt kwi 26, 2016 16:59
gita napisał(a):
i czas na kolejne dobre zmiany.

Kolejne? A może wreszcie na jakąś dobrą zmianę? Wszystkie dotychczasowe "dobre zmiany" niestety, ale przede wszystkim obciążą nasze portfele (mówię o tych, co nie dostana 500+, a którzy będą musieli złożyć się na ten gest rządu).

Wt kwi 26, 2016 17:26
Rzeczniczke PiS ma akurat na swoja miare. Mowi, co PiS mysli: szczerze i od serca.
http://www.tvn24.pl/rzecznik-pis-beata- ... 007,s.html

Najpierw zalecala samotnym matkom kolejne dziecko, zeby dostac 500 zlotych, a teraz pokazuje w jakim powazaniu pisowcy maja Sad Najwyzszy a co za tym idzie Konstytucje RP.

Wt kwi 26, 2016 18:51

Kael napisał(a):
Rzeczniczke PiS ma akurat na swoja miare. Mowi, co PiS mysli: szczerze i od serca.
http://www.tvn24.pl/rzecznik-pis-beata- ... 007,s.html

Na takie stwierdzenia właściwe jest tylko jedno słowo: motłoch (z pozdrowieniami dla SweetChilda).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt kwi 26, 2016 20:36

To ten Strzembosz i ten Sąd Najwyższy którzy są odpowiedzialni za brak lustracji i dekomunizacji wśród sędziów?
Po 26 latach rządów lewactwa i postkomuny, pora to wszystko wyczyścić. Biedaki Hitlerem, Niemcami, faszyzmem straszą...muszą uważać by bolszewizm i Stalin nie wrócił. Stalina w odróżnieniu od Hitlera nie wybrano w demokratycznych wyborach, wybrało go prawo, lewackie.

http://salonowcy.mobile.salon24.pl/7080 ... pions-liga

Śr kwi 27, 2016 6:10

kosiarz1 napisał(a):
Po 26 latach rządów lewactwa i postkomuny, pora to wszystko wyczyścić.

Ciekawe, a skąd weźmiesz nowych sędziów na miejsce starych? Z ulicy, jak za początków komunizmu? Kolejna analogia? A może nie potrzeba w ogóle sądów w państwie - wola Prezesa wystarczy? :D

Oczywiście, pomijam już to, że Sąd Najwyższy po prostu ma rację i tyle. Nie ma to nic wspólnego z jego orzeczeniami w sprawie lustracji sędziów sprzed lat (rzeczywiście, mało chwalebnymi).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 27, 2016 6:53
Johnny99 napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Po 26 latach rządów lewactwa i postkomuny, pora to wszystko wyczyścić.( :!: mój dopisek)

Ciekawe, a skąd weźmiesz nowych sędziów na miejsce starych? Z ulicy, jak za początków komunizmu? Kolejna analogia? A może nie potrzeba w ogóle sądów w państwie - wola Prezesa wystarczy? :D

Oczywiście, pomijam już to, że Sąd Najwyższy po prostu ma rację i tyle. Nie ma to nic wspólnego z jego orzeczeniami w sprawie lustracji sędziów sprzed lat (rzeczywiście, mało chwalebnymi).

J99, Ty lewaku! :D

Śr kwi 27, 2016 6:57

Helenka napisał(a):
J99, Ty lewaku! :D

Cóż, za rządów PO byłem fanatycznym pisowcem, najwyraźniej za rządów PiS niedługo zostanę fanatycznym "Petruniuszem" opłacanym przez Niemców. Taka już najwyraźniej moja dola.

Komorowski powiedział w trakcie kampanii prezydenckiej coś w stylu: atakują mnie i jedni, i drudzy, to dla mnie najlepszy dowód na to, że mam rację :roll:

Śr kwi 27, 2016 7:01

Johnny99 napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Po 26 latach rządów lewactwa i postkomuny, pora to wszystko wyczyścić.

W prlu był sad najwyższy, był tk, była rozdzielność min sprawiedliwości od prok generalnego...ba! była konstytucja! Nie strasz prlem, bo to działa tylko na idiotów...takie porównania. Jak to mowią, lewactwo ma takie iq jak rozmiar buta. Wiec to na nich dziala.

Był taki poseł Bury, a jakże blisko związany z sadem najw...a w tym sadzie zasiadają, no kto? Ludzie!? Bingo!

https://www.wprost.pl/484785/Korupcja-w ... rokuratury

Zapewne lustracja i dekomunizacja, która odbyła się we wszystkich krajach possowieckich, prócz bylego zsrr, Ukrainy i Polski, nie ma nic wspólnego z naszym wymiarem sprawiedliwości, jak i koscielnym, politycznym i gospodarczym... :mrgreen:
-------------
Cóż, za rządów PO byłem fanatycznym pisowcem, najwyraźniej za rządów PiS niedługo zostanę fanatycznym "Petruniuszem" opłacanym przez Niemców. Taka już najwyraźniej moja dola.

Nie daj się wpisać w jakieś ramy, przez obłudne słowa, dyżurnej forumowiczki. Nie zauważyłem , by Cię tutaj tak nazwał ktoś prócz niej.

Śr kwi 27, 2016 7:24
kosiarz1 napisał(a):
lewactwo ma takie iq jak rozmiar buta

Zważywszy na to, że najbardziej lewicowe poglady ma ..., pozostawię to bez komentarza.

Zajrzyjmy do słownika (już trudno zdzierżyć nadużywanie tego słowa przez jedynie słuszna opcję):
lewactwo «skrajnie lewicowe poglądy polityczne»
• lewacki • lewak
http://sjp.pwn.pl/sjp/lewactwo;2478115.html
Dla PiSu i wyznawców to słowo oznacza każdego, kto ich krytykuje.
Najwyraźniej PiS i żelazny jego elektorat zmieniają znaczenie słów w języku polskim. Może czas na ustawę o w tym względzie? :D

Śr kwi 27, 2016 7:28

Helenka napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
lewactwo ma takie iq jak rozmiar buta

Zważywszy na to, że najbardziej lewicowe poglady ma ..., pozostawię to bez komentarza.

Zajrzyjmy do słownika (już trudno zdzierżyć nadużywanie tego słowa przez jedynie słuszna opcję):
lewactwo «skrajnie lewicowe poglądy polityczne»
• lewacki • lewak
http://sjp.pwn.pl/sjp/lewactwo;2478115.html
Dla PiSu i wyznawców to słowo oznacza każdego, kto ich krytykuje.
Najwyraźniej PiS i żelazny jego elektorat zmieniają znaczenie słów w języku polskim. Może czas na ustawę o w tym względzie? :D

To jest tak, ze kazdy lewak śmieje się z tego, ze jest lewakiem. Pózniej się okazuje, ze głosuje na Kwaśniewskich czy SLD jak Ty, czy ma poglady liberalno lewicowe, tzw "otwarte" na wszystkie udziwnienia i moralnie, etycznie dalekie od normalności. Bo co to norma? Nasz TK! :brawo: dalsze 90% lewakow, krzyczących, ze oni to nie lewizna, to ateiści i antyklerykałowie...to jak takie poglady nazwiemy? Konserwatywne? Prawicowe? Prawackie? No jak? Aaa normalne, postępowe? :mrgreen:

Śr kwi 27, 2016 7:37

kosiarz1 napisał(a):
W prlu był sad najwyższy, był tk, była rozdzielność min sprawiedliwości od prok generalnego...ba! była konstytucja! Nie strasz prlem, bo to działa tylko na idiotów...takie porównania.

Ja nie straszę, ja tylko mówię, co mi się kojarzy.

Cytuj:
Jak to mowią, lewactwo ma takie iq jak rozmiar buta. Wiec to na nich dziala.

W początkach III RP Jarosław Kaczyński był jednym z tych polityków, którzy mieli bardzo zdecydowane poczucie, że transformacja nie może się udać, jeżeli "komuchów" po prostu "wyczyścimy" - z tego prostego powodu, że nie było ich kim zastąpić. Może to na ciebie zadziała?

Cytuj:
Zapewne lustracja i dekomunizacja, która odbyła się we wszystkich krajach possowieckich, prócz bylego zsrr, Ukrainy i Polski, nie ma nic wspólnego z naszym wymiarem sprawiedliwości, jak i koscielnym, politycznym i gospodarczym... :mrgreen:

Ma dużo wspólnego, ale to jest mało istotne w tym momencie. Zawsze uważałem i pisałem, że lustracja i dekomunizacja są potrzebne. Ale dzisiaj muszę dopisywać ważne zastrzeżenie: nie za cenę rozwalenia kraju. Na zniszczenie państwa przez PiS nie można się zgodzić, nie można PiS na to pozwolić i należy mu to uniemożliwić wszelkimi sposobami.

Cytuj:
Nie daj się wpisać w jakieś ramy, przez obłudne słowa, dyżurnej forumowiczki. Nie zauważyłem , by Cię tutaj tak nazwał ktoś prócz niej.

To słabo patrzyłeś.

Śr kwi 27, 2016 7:38
kosiarz1 napisał(a):
To jest tak, ze kazdy lewak śmieje się z tego, ze jest lewakiem. Pózniej się okazuje, ze głosuje na Kwaśniewskich czy SLD jak Ty, czy ma poglady liberalno lewicowe, tzw "otwarte" na wszystkie udziwnienia i moralnie, etycznie dalekie od normalności. Bo co to norma? Nasz TK! dalsze 90% lewakow, krzyczących, ze oni to nie lewizna, to ateiści i antyklerykałowie...to jak takie poglady nazwiemy? Konserwatywne? Prawicowe? Prawackie? No jak? Aaa normalne, postępowe?

Najwyraźniej widać, że nerwy Ci puściły i zacząłeś ad personam (gdzie odniosłam się personalnie wobec Ciebie?). Ot, cala kultura i argumentacja lepszego sortu :?

Ostatnio edytowano Śr kwi 27, 2016 7:46 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 27, 2016 7:42

Cytuj:
W początkach III RP Jarosław Kaczyński był jednym z tych polityków, którzy mieli bardzo zdecydowane poczucie, że transformacja nie może się udać, jeżeli "komuchów" po prostu "wyczyścimy" - z tego prostego powodu, że nie było ich kim zastąpić. Może to na ciebie zadziała?

To ciekawe...zawsze uważałem, ze wzmacnianie "lewej nogi" przez Wałese, jego, dziś zrozumiale konszachty z postkomuną i brak lustracji, dekomunizacji był przyczyna "wojny" na górze, jak to sam Wałesa nazwał, pomiędzy nim a Kaczyńskim..no ale moze Ty przedstawisz jakies dowody na poparcie tezy przedstawionej przez Ciebie. Chetnie sie zapoznam.

Jezeli chodzi o "niszczenie Polski przez PiS" uważam, wręcz odwrotnie. To zalezy od miejsca patrzenia...

Śr kwi 27, 2016 7:44

Helenka napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
To jest tak, ze kazdy lewak śmieje się z tego, ze jest lewakiem. Pózniej się okazuje, ze głosuje na Kwaśniewskich czy SLD jak Ty, czy ma poglady liberalno lewicowe, tzw "otwarte" na wszystkie udziwnienia i moralnie, etycznie dalekie od normalności. Bo co to norma? Nasz TK! dalsze 90% lewakow, krzyczących, ze oni to nie lewizna, to ateiści i antyklerykałowie...to jak takie poglady nazwiemy? Konserwatywne? Prawicowe? Prawackie? No jak? Aaa normalne, postępowe?

Najwyraźniej widać, że nerwy Ci puściły i zacząłeś ad personam (gdzie odniosłam się personalnie wobec Ciebie?). Ot, cala kultura i argumentacja lepszego sortu :?

Nie rozumiem? Znależć tutaj Twoje wpisy, w których wykorzystujesz swoja wiedzę, w kwestii mojego czy np Gity głosowania na PiS? To jest ad personam? Żartujesz? Wstydzisz się, ze głosujesz na SLD.?

Śr kwi 27, 2016 7:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 622  Następna strona