Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
A mówienie o "moherowej koalicji" nie było uderzaniem w konkretne grupy społeczne?
Daj spokój, Alus, wszyscy politycy są do siebie podobni.

Było.....ale gdy na spotkaniu z wyborcami starsza, dystyngowana pani podeszła do Tuska i zwróciła mu uwagę na niestosowność nazywania kogoś moherem i napomniał go, ze mówi o ludziach w wieku jego matki, Tusk przeprosił i przyrzekł tej pani nie posługiwać sie już nigdy tym zwrotem.
I faktycznie o ile inni politycy z PO szermowali tym zwrotem, to już Tusk nigdy.
Nadto moherowa koalicja to nie ta sama kategoria, co Np ZOMO - mordercy.

Być może...
Kaczyński o ZOMO też chyba raz powiedział?
Alus napisał(a):
Tak na marginesie "piknikowych kibiców" zwiedzających za 15 zł PGE narodowy podczas meczu, gdy spokojnie, bez wrzasku, narażania się na brutalne zachowania kiboli, można go co dzień zwiedzać za 10 zł.

Słuszna uwaga.
Alus napisał(a):
Ot chłopaki związani z klubami obu drużyn załapali, że mogą stracić finansowo, a i Ziobro może wdrożyć dochodzenie i starają się zrzucić na wyimaginowanych "piknikowych kibiców" zwiedzających PGE.

Kibole raczej nie odpowiadają za nic finansowo (niestety) więc to nie był motyw.
Poza tym uwierz mi - kibole w wielu punktach popierają Dudę (zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy narodowo-patriotyczne) i niczego nie zrobią wbrew ustaleniom ich "osób decyzyjnych". Na trybunach kibolskich sprawa jest prosta: nie śpiewasz, albo wyłamujesz się z dopingu, czy przyjętej odgórnie postawy, wylatujesz szczęśliwy jeśli ze wszystkimi zębami.
Tak więc gwizdy na pewno nie były sprawką zorganizowanych grup kibicowskich tylko widzów spoza tych grup.

Śr maja 04, 2016 17:01
Zobacz profil WWW
Znalazłam - ta starsza pani nazywa się Julita Kon, zdarzenie miało miejsce w Olsztynie.
Kibole nie odpowiadają finansowo, ale kluby zawsze.
Na pewno to tylko wiedzą ci, co gwizdali.

Śr maja 04, 2016 17:11
Moderator

Alus napisał(a):
Znalazłam - ta starsza pani nazywa się Julita Kon, zdarzenie miało miejsce w Olsztynie.
Kibole nie odpowiadają finansowo, ale kluby zawsze.

Z tym mogę się zgodzić. Tak więc podałaś wcześniej fałszywą tezę.
Na pewno to tylko wiedzą ci, co gwizdali.[/quote]
Nie będę starał się cię przekonać.
:|

Śr maja 04, 2016 17:51
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
pilaster napisał(a):
No właśnie. Normalni ludzie gwizdali, a "kibolskie" zakapiory i bandyci - nie gwizdali. Przecież to "ich" - bandziorów i kryminalistów prezydent :-(

Cytuj:
Według fanów Legii i Lecha na głowę naszego państwa gwizdali "janusze" i "pikniki", czyli osoby które siedziały na sektorach neutralnych, które nie mają nic wspólnego ze zorganizowanym ruchem kibicowskim, oraz takie, które przyciągnęło tego dnia na stadion głośne wydarzenie. Tam siedziało trochę osób, które przyszły po to, żeby za 15 złotych obejrzeć Stadion Narodowy, a przy okazji mecz - mówi serwisowi niezalezna.pl Radosław Majchrzak, prezes Stowarzyszenia Kibiców Lecha Poznań.

Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną. :evil:

Zobaczmy z jaką pogardą pilaster wyraża się o ludziach, których nie zna ("kibolskie" zakapiory i bandyci ).
Poza tym proszę pilastra uprzejmie (po raz ostatni), aby nie klasyfikował bezpodstawnie wyborców żadnej partii do grona tych, którzy zajmują się działalnością kryminalną.
Chyba, że pilaster udowodni zaraz, że choćby ja (aktualny wyborca PiS) jestem kryminalistą.

Oczekuję przeprosin, albo opuszczenia tego forum.

Czy niszczenie mienia na stadionie to nie działalność kryminalna?
Kto dewastował Stadion Narodowy do tego stopnia, że straty sięgają 100.000 złotych?
Dziennikarze? "Pikniki"?, "Janusze"?
A może kibole, którzy nie gwizdali na Dudę?
http://natemat.pl/178943,kosztowne-zwyc ... 100-tys-zl

Cz maja 05, 2016 4:30
medieval_man napisał(a):
Oczekuję przeprosin, albo opuszczenia tego forum.
I pomyśleć, że w ciągu ostatnich tygodni miałem wrażenie, że nastąpiła na forum jakaś "odwilż" i poważnie rozważałem powrót. Okazuje się jednak że nie. Nazwanie kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą", o ile ten ktoś jest z PiS-u jest na tym forum zakazane i grozi wywaleniem nazywającego z forum. Nazwanie kryminalistą osoby popierającej władzę zuchwale łamiącą prawo (o ile to władza PiSowska) - podobnie. Spodziewałem się, że wymyślicie jakiś podły sposób na pozbycie się pilastra. Ale nie wiedziałem, że aż tak podły, że będzie obejmował żądanie przepraszania wandali demolujących stadion za nazywanie ich wandalami.

Cz maja 05, 2016 7:07

Jak masz w ten sposób rżnąć głupa, to może faktycznie nie wracaj. I w ogóle trzymaj się z dala od dyskursu publicznego. Idźcie sobie, jedni z drugimi, do jakiejś klatki i tam się walcie po główkach - poważne dyskusje o państwie zostawcie poważnym ludziom.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 05, 2016 7:20
Johnny99 napisał(a):
Jak masz w ten sposób rżnąć głupa
Jakiego znowu głupa. Proszę wyjaśnij mi, co takiego błędnie zrozumiałem w wypowiedzi mm?
Cytuj:
poważne dyskusje o państwie zostawcie poważnym ludziom.
Poważnym ludziom, którzy sami przyznają, że nie zauważyli, jakie są cele polityczne PiS-u? I jeszcze plują na tych, którzy zauważyli?

Zarówno pilaster, jak i moja osoba funkcjonowaliśmy na forach "k" i "w" od dawna. I jakoś nigdy mimo wielu konfliktów nie było żadnego problemu. Dopóki do moderacji na obu nie dorwała się ekipa żoliborska. Od wtedy nagle się okazało, że jesteśmy chorzy psychicznie i nie nadajemy się do żadnej dyskusji. Ale może tę prawidłowość też zauważysz dopiero, jak Ciebie będą wywalać (co jest pewne, jeśli Twoja krytyka PiS-u jest szczera).

Cz maja 05, 2016 7:27
Johnny99 napisał(a):
Jak masz w ten sposób rżnąć głupa, to może faktycznie nie wracaj. I w ogóle trzymaj się z dala od dyskursu publicznego. Idźcie sobie, jedni z drugimi, do jakiejś klatki i tam się walcie po główkach - poważne dyskusje o państwie zostawcie poważnym ludziom.

:brawo:

Cz maja 05, 2016 7:28
Oooo! Koleżanka "mnie wolno obrzucać innych inwektywami, ale mnie obrzucać nie wolno" gita się odezwała. Jak zwykle merytorycznie :)

Cz maja 05, 2016 7:34
Moderator

zefciu napisał(a):
Jakiego znowu głupa. Proszę wyjaśnij mi, co takiego błędnie zrozumiałem w wypowiedzi mm?

Przypomnę, że pilaster utożsamił wszystkich wyborców PiS z kryminalistami
Cytuj:
Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną

Zeficu napisał(a):
Nazwanie kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą", o ile ten ktoś jest z PiS-u jest na tym forum zakazane i grozi wywaleniem nazywającego z forum.

Oczywiście, to tylko twój wymysł. Nikt nigdy nikomu nie zabronił nazywania kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą".
Zeficu napisał(a):
Nazwanie kryminalistą osoby popierającej władzę zuchwale łamiącą prawo (o ile to władza PiSowska) - podobnie.

Nie manipuluj. Chodzi o nazywanie wszystkich wyborców PiS kryminalistami.
Przypomnę definicję:
Kryminalista - osoba oskarżona i skazana przez sąd za przestępstwo kryminalne.

Nadal oczekuję na sprostowanie tego określenia przez pilastra.
Sprawa jest prosta.

Cz maja 05, 2016 7:37
Zobacz profil WWW

zefciu napisał(a):

Ty jej wcale błędnie nie zrozumiałeś, bo nie jesteś idiotą. Ty po prostu celowo udajesz Greka.

Cytuj:
Poważnym ludziom, którzy sami przyznają, że nie zauważyli, jakie są cele polityczne PiS-u?

Poważnym ludziom, którzy rozumieją, że należy działać tak, by "Polacy przestali się nap****lać". Ktoś, kto chce się nap****lać i od jego przeciwników odróżnia go jedynie to, kogo chce nap****lać, nie jest kimś, z kim można dyskutować - z samej istoty rzeczy. Nap***lanka wyklucza dyskusję.

Cytuj:
I jeszcze plują na tych, którzy zauważyli?

PiS wygrał głównie przez takich ludzi, jak pilaster - którzy każdą krytykę PiS sprowadzali do absurdu. Co więcej, jedną z przyczyn obecnego zachowania PiS są tacy krytycy, jak pilaster - bo PiS działa wedle zasady: "skoro cokolwiek zrobimy, i tak będziemy wyzywani od bandytów i kryminalistów, to w sumie co szkodzi..". Możecie sobie teraz gratulować. Zresztą teraz wasza postawa utrwala władzę PiS - po pierwsze dlatego, że opozycja totalna konsoliduje Władzę, zamiast ją rozbijać, po drugie dlatego, że wobec ludzi, którzy chcieli i nadal chcą zmiany (może nie takiej, jaką wprowadza PiS, ale to niczego nie zmienia - chcą zmiany, a nie tego, "żeby było tak, jak było") nadal potraficie zdobyć się jedynie na wyzwiska i nazywanie ich "kryminalistami i bandytami", de facto nie pozostawiając im wyboru. To niepozostawianie ludziom wyboru zresztą piętnowałem od dawna; pisałem np. że pchnięcie Kopacz na premiera w zasadzie było równoznaczne z rzuceniem Polski w ręce PiS - nie tylko dlatego, że część ludzi była gotowa wybrać samego diabła, byle tylko Kopacz przestała być premierem, ale również dlatego, że duża część wyborców PO i antypisowców straciła przez to cierpliwość i zagłosowała na Nowoczesną, z tym samym skutkiem (gdyby zamiast na Petru zagłosowali na PO, PiS nie tylko nie miałby bezwzględnej większości, ale prawdopodobnie nie miałby również w ogóle władzy). Pamiętajcie o tym wszystkim, kiedy znowu pogratulujecie sobie, jacy to byliście przewidujący.

Cytuj:
Ale może tę prawidłowość też zauważysz dopiero, jak Ciebie będą wywalać (co jest pewne, jeśli Twoja krytyka PiS-u jest szczera).

Po pierwsze, mnie zupełnie nie obchodzi to, czy mnie wywalą czy nie. Mam większe problemy, a przede wszystkim mój kraj ma większe problemy.

Po drugie - ależ proszę bardzo. Napisałeś: Nazwanie kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą", o ile ten ktoś jest z PiS-u jest na tym forum zakazane i grozi wywaleniem nazywającego z forum i twierdzisz, że to nie jest rżnięcie głupa. W takim razie pozwolę sobie stwierdzić, że w mojej, Johnny'ego99, opinii ktoś, kto rzuca racami w piłkarzy, jest bandytą, niezależnie od tego, czy jest z PiS czy nie.

Jeżeli teraz ktoś mi oznajmi, że wyrażenie tego rodzaju opinii jest na tym forum zakazane i zagrozi mi wywaleniem z forum - pokajam się i przyznam ci rację (choć się tym nie przejmę, patrz wyżej). W przeciwnym wypadku będzie to oznaczało, że rżniesz głupa i będę oczekiwał, że to przyznasz.

Stoi?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 05, 2016 7:50
Johnny99 napisał(a):

I zostaniecie sami swoi.....stworzycie sobie iluzoryczny raj na ziemi...

medieval_man napisał(a):

Kaczyński wszystkich, którzy nie są jego zwolennikami utożsami z ZOMO siepaczami PRL.

Cytuj:
Oczywiście, to tylko twój wymysł. Nikt nigdy nikomu nie zabronił nazywania kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą".

Owszem nie zabroni, ale gdyby większość kibiców stanowili zwolennicy PO, SLD, N - uzasadnienie iż to jedynie "bandyci gorszego sortu" miałoby wiarygodność największej klasy.

Cytuj:
Przypomnę definicję:

Do tej kategorii należało ZOMO.

Cytuj:
Sprawa jest prosta.

Jakoś nigdy nie sprostowałeś, że ja nie należąca do zwolenników PiS, nie przynależę do ZOMO., ani do komunistów czy złodziei.

Cz maja 05, 2016 7:55
Alus:"Kaczyński wszystkich, którzy nie są jego zwolennikami utożsamia z ZOMO siepaczami PRL.

To jest wątek:Jaki jest Prezydent Duda, a off top kwitnie tu na całego, zresztą, nie Ty zaczęłaś off topować.

Cz maja 05, 2016 7:59
medieval_man napisał(a):
Przypomnę, że posłowie PiS solidarnie uczestniczą w nielegalnych działaniach swojej partii.
Cytuj:
Tylko nakazał przeprosić.
Cytuj:
Przypomnę definicję:
Nagle się zrobiło formalnie i precyzyjnie. Jak widzę złodzieja spieprzającego ze sklepu, to nie wolno mi nazwać go kryminalistą, zanim nie osądzie go sąd.
Cytuj:
Sprawa jest prosta.
Ależ oczywiście. Jeśli tylko uznasz iż jesteś tylko osobą kryminalistów popierającą, bo w istocie nie dokonałeś, w odróżnieniu od Prezydenta, Rządu i posłów na Sejm RP żadnego działania, które można by zaklasyfikować jako przestępstwo kryminalne. Tylko skąd u Ciebie taka delikatność. Teraz w modzie jest publiczne deklarowanie, że opozycję należy mordować, jak uczyniła szefowa pewnej telewizji.
Johnny napisał(a):
Ty jej wcale błędnie nie zrozumiałeś, bo nie jesteś idiotą. Ty po prostu celowo udajesz Greka.

Nadal jednak nie rozumiem, gdzie niby udaję Greka. Jeśli to tylko kwestia tego, że mm sam żadnego działania kryminalnego nie podjął, a jedynie im przyklaskuje, to wówczas przepraszam. Myślę, że i pilaster gotów jest się poprawić.

Cytuj:
Poważnym ludziom, którzy rozumieją, że należy działać tak, by "Polacy przestali się nap****lać". Ktoś, kto chce się nap****lać i od jego przeciwników odróżnia go jedynie to, kogo chce nap****lać, nie jest kimś, z kim można dyskutować - z samej istoty rzeczy. Nap***lanka wyklucza dyskusję.
Z tym że PiS swoimi działaniami dyskusję wyklucza. Ani PiS nie chce dyskusji (co pokazuje sposób, w jaki doszło do wyboru nowych "sędziów"), ani jego wyborcy tego od niego nie oczekują (co pokazują choćby komentarze Pilipiuka i Stankiewicz). Jeśli ktoś postuluje dyskutowanie z PiS-em, to znaczy, że albo jest skrajnie naiwny, albo jest to kolejna PiS-owska zagrywka. Jeśli odpowiedź na każdą skargę brzmi "Suweren nas wybrał, więc mamy takie prawo", to o jakiej dyskusji mówimy?

Cytuj:
PiS wygrał głównie przez takich ludzi, jak pilaster - którzy każdą krytykę PiS sprowadzali do absurdu. Co więcej, jedną z przyczyn obecnego zachowania PiS są tacy krytycy, jak pilaster - bo PiS działa wedle zasady: "skoro cokolwiek zrobimy, i tak będziemy wyzywani od bandytów i kryminalistów, to w sumie co szkodzi..". Możecie sobie pogratulować.
No. A zgwałcona kobieta została zgwałcona, bo krzyczała. Bo gwałciciel działał według zasady "skoro cokolwiek zrobię, i tak będę uważany za gwałciciela". Może sobie pogratulować.
Cytuj:
Zresztą teraz wasza postawa utrwala władzę PiS - po pierwsze dlatego, że opozycja totalna konsoliduje Władzę, zamiast ją rozbijać, po drugie dlatego, że wobec ludzi, którzy chcieli i nadal chcą zmiany (może nie takiej, jaką wprowadza PiS, ale to niczego nie zmienia - chcą zmiany, a nie tego, "żeby było tak, jak było") nadal potraficie zdobyć się jedynie na wyzwiska i nazywanie ich "kryminalistami i bandytami", de facto nie pozostawiając im wyboru.
Czyli nie wolno mówić jak jest, bo to konsoliduje PiS. Problem w tym, że PiS już nie może być bardziej skonsolidowany. I jakoś nie mogę czekając na nieuchronne rozpieprzenie się tej struktury udawać, że nie widzę, co ta partia robi z Polską od najwyższych szczebli władzy, bo głupie fora internetowe.
Cytuj:
część ludzi była gotowa wybrać samego diabła, byle tylko Kopacz przestała być premierem, ale również dlatego, że duża część wyborców PO i antypisowców straciła przez to cierpliwość i zagłosowała na Nowoczesną, z tym samym skutkiem (gdyby zamiast na Petru zagłosowali na PO, PiS nie tylko nie miałby bezwzględnej większości, ale prawdopodobnie nie miałby również w ogóle władzy). Pamiętajcie o tym wszystkim, kiedy znowu pogratulujecie sobie, jacy to byliście przewidujący.
Sam głosowałem na N. I tak - zdaję sobie sprawę, że gdyby nie N. to PiS by nie rządził. Ale ile można głosować na partię nijaką tylko ze strachu przed PiS-em. Znowu victim blaming z Twojej strony. PiS łamie prawo, ale wina leży po stronie tych Polaków, którzy nie raczyli zagłosować na PO tylko dlatego, żeby PiS nie wygrał.
Cytuj:
Jeżeli teraz ktoś mi oznajmi, że wyrażenie tego rodzaju opinii jest na tym forum zakazane i zagrozi mi wywaleniem z forum - pokajam się i przyznam ci rację (choć się tym nie przejmę, patrz wyżej). W przeciwnym wypadku będzie to oznaczało, że rżniesz głupa i będę oczekiwał, że to przyznasz.
Poczekajmy. Jeszcze wczoraj chciałem opierdolić pilastra i kazać mu się odwalić od Ciebie. Teraz już tak mocno w Twoją światopoglądową woltę nie wierzę. Najpierw muszę się przekonać, że nie grasz po prostu roli.

Cz maja 05, 2016 8:03
gita napisał(a):
Alus:"Kaczyński wszystkich, którzy nie są jego zwolennikami utożsamia z ZOMO siepaczami PRL.

To jest wątek:Jaki jest Prezydent Duda, a off top kwitnie tu na całego, zresztą, nie Ty zaczęłaś off topować.

Na tyle tylko wystarczyło ci konceptu?

Cz maja 05, 2016 8:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 245  Następna strona