Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
I po co tyle rozmywania?
Pilaster wyraźnie napisał:
Cytuj:
Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną

Przede wszystkim
- to nie pisowcy wyrażają się o niektórych kibicach "pikniki", "janusze" tylko czynią tak pewne grupy kibicowskie
- pilaster napisał, że wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.

Jeszcze raz powtarzam, skoro cały czas kłamiesz:
- nikt nie nakazywał przepraszać za nazywanie kogoś, kto rzuca racami w piłkarzy "bandytą". Natomiast nadal (jako wyborca PiS) oczekuję przeprosin za nazwanie mnie kryminalistą.

Ale znając pilastra to teraz będzie udawał, że nie ma go na forum; wróci za kilka dni czy tygodni i będzie udawał, że nic się nie stało.
Szkoda, wolałbym mieć do niego szacunek.

Cz maja 05, 2016 8:13
Zobacz profil WWW
No własnie - po co tyle rozmywania - wystarczy małe słowo przepraszam za ZOMO......
Jesteś moderatorem, możesz zatem zgodnie z pragnieniem gity zbanować z forum wszelką opozycję, i nastanie "jedna owczarnia".

Cz maja 05, 2016 8:16
Moderator

Alus napisał(a):
Ni własnie - po co tyle rozmywania - wystarczy małe słowo przepraszam za ZOMO......

No to skieruj tę prośbę do Kaczyńskiego skoro to on cię obraził.
Mnie obraził pilaster, tak więc do niego się zwracam.
I nie rozmywaj już.

Cz maja 05, 2016 8:18
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
No własnie - po co tyle rozmywania - wystarczy małe słowo przepraszam za ZOMO......
Jesteś moderatorem, możesz zatem zgodnie z pragnieniem gity zbanować z forum wszelką opozycję, i nastanie "jedna owczarnia".

KOLEJNY OFF TOP !!!

Cz maja 05, 2016 8:20
medieval_man napisał(a):
to nie pisowcy wyrażają się o niektórych kibicach "pikniki", "janusze" tylko czynią tak pewne grupy kibicowskie
Które na ten czas przestają być najbardziej fanatycznymi wyborcami PiS-u.
Cytuj:
- pilaster napisał, że wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.
A nie zarabiają?
Cytuj:
Ale znając pilastra to teraz będzie udawał, że nie ma go na forum; wróci za kilka dni czy tygodni i będzie udawał, że nic się nie stało.
A jak nie, to za tę insynuację zostanie przeproszony? Przypominam, że za wyciągnięty z Yarpenowego zadu zarzut, jakobym "fabrykował dowody" żadnych przeprosin dotychczas nie dostałem.

gita, czemu mordę drzesz? Dyskusja jest na temat. Dyskutujemy, czy godzi się nazywać Prezydenta Dudę kryminalistą już teraz, czy dopiero po wyroku Trybunału Stanu.

Cz maja 05, 2016 8:22
Moderator

zefciu napisał(a):
medieval_man napisał(a):
pilaster napisał, że wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.
A nie zarabiają?.

Jestem wyborcą PiS.
Chcesz i ty mnie obrazić?
Udowodnisz mi, że zarabiam na życie działalnością kryminalną?

Cz maja 05, 2016 8:24
Zobacz profil WWW

zefciu napisał(a):
Z tym że PiS swoimi działaniami dyskusję wyklucza. Ani PiS nie chce dyskusji (co pokazuje sposób, w jaki doszło do wyboru nowych "sędziów"), ani jego wyborcy tego od niego nie oczekują (co pokazują choćby komentarze Pilipiuka i Stankiewicz).

W każdym środowisku istnieje "beton", z którym nie ma żadnej dyskusji, i reszta, z którą można dyskutować. Ta druga grupa jest zawsze większa. Jedno od drugiego trzeba oddzielić.

Cytuj:
Jeśli ktoś postuluje dyskutowanie z PiS-em, to znaczy, że albo jest skrajnie naiwny

To znaczy, że jest realistą. Ten realizm zresztą pojawia się także regularnie po stronie antypisowskiej, choć wciąż nie może się przebić. PiS można "obalić", ale ich wyborcy przez to nie znikną. Nie można ich ignorować, bo jest ich za dużo. Nie można ich wszystkich wysiedlić albo wyeliminować w inny sposób, przynajmniej pokojowy. Co oznacza, że wyjścia są tylko dwa - albo dyskusja i porozumienie, albo wojna domowa.

Cytuj:
No. A zgwałcona kobieta została zgwałcona, bo krzyczała. Bo gwałciciel działał według zasady "skoro cokolwiek zrobię, i tak będę uważany za gwałciciela". Może sobie pogratulować.

Trochę ci chyba nie wyszło to porównanie.

Cytuj:
Czyli nie wolno mówić jak jest, bo to konsoliduje PiS.

Mówić, jak jest, nawet trzeba - ale wy nie mówicie "jak jest", tylko nap***lacie.

Cytuj:
Sam głosowałem na N. I tak - zdaję sobie sprawę, że gdyby nie N. to PiS by nie rządził. Ale ile można głosować na partię nijaką tylko ze strachu przed PiS-em.

PO stała się taką, jaką się stała, właśnie przez przyjęcie przez Tuska taktyki trzymania PiS w jaskini, jako demonicznej siły, której tylko PO może się przeciwstawić - więc, w gruncie rzeczy, wszystko jedno, jaka ta PO będzie; i tak będzie rządzić, bo ludzie będą na nią głosować ze strachu przed PiS, aż PiS nie "wymrze jak dinozaury". Okazało się to i błędem, i samospełniającą się przepowiednią.

Cytuj:
PiS łamie prawo, ale wina leży po stronie tych Polaków, którzy nie raczyli zagłosować na PO tylko dlatego, żeby PiS nie wygrał.

Łamaniu prawa przez PiS jest winne tylko PiS, ale do tego, że PiS zdobył pełnię władzy i zaczął je łamać, doprowadziło wiele czynników, w tym m.in. postawa jego politycznych rywali.

Cytuj:
Teraz już tak mocno w Twoją światopoglądową woltę nie wierzę.

Nie dokonałem żadnej światopoglądowej wolty w ostatnim czasie.

Cytuj:
Najpierw muszę się przekonać, że nie grasz po prostu roli.

Jakiej niby roli? :shock:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 05, 2016 8:26
Moderator

zefciu napisał(a):
gita, czemu mordę drzesz?

A stać cię na odrobinę kultury osobistej?

Cz maja 05, 2016 8:28
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
zefciu napisał(a):
Jakiego znowu głupa. Proszę wyjaśnij mi, co takiego błędnie zrozumiałem w wypowiedzi mm?

Przypomnę, że pilaster utożsamił wszystkich wyborców PiS z kryminalistami
Cytuj:
Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną

.

I tu wlasnie medieval_man udowodnil, ze po prostu chce sie pozbyc pilastra.

Pilaster (ktory bywa denerwujacy, jak i ja zapewne bywam), nie uzyl slowa WSZYSCY. A medieval (ktory, jesli mnie pamiec nie zawodzi, przekonywal namietnie, ze ogolniki PADa czy prezesa, nie dotycza tych, ktorzy je zrozumieli jak zrozumieli, slynne ZOMO itp) nagle uznal, ze pilaster obrazil go osobiscie.

Cz maja 05, 2016 8:29
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
Ni własnie - po co tyle rozmywania - wystarczy małe słowo przepraszam za ZOMO......

No to skieruj tę prośbę do Kaczyńskiego skoro to on cię obraził.
Mnie obraził pilaster, tak więc do niego się zwracam.
I nie rozmywaj już.

Skoro obraził tylko Ciebie, to czy jako moderator masz uprawnienia aby z przyczyn osobistego poczucia urażonej godności, wyrzucać z forum?

medieval_man napisał(a):
zefciu napisał(a):
medieval_man napisał(a):
pilaster napisał, że wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.
A nie zarabiają?.

Jestem wyborcą PiS.
Cytuj:

Nie chcę być złośliwa wobec Ciebie, ale ochłoń i przypomnij sobie co w takich okolicznościach mówi/pisze (i na tym forum także) mnóstwo zwolenników PiS......uderz w stół.......
Wielokrotnie wobec moich wpisów posługiwano się tym "argumentem" Alus... uderz w stół.....

Kael - dziś nastała jakaś epidemia - M-M chce sie pozbyć pilastra, Johnny zefcia, a gita całej
opozycji....jesteśmy personami non grata....
Wczoraj zrezygnował Kozioł :(

Ostatnio edytowano Cz maja 05, 2016 8:33 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz maja 05, 2016 8:30
Moderator

Cytuj:
Pilaster (ktory bywa denerwujacy, jak i ja zapewne bywam), nie uzyl slowa WSZYSCY.

Nie ma to znaczenia.
Nie użył też słowa NIEKTÓRZY, NIELICZNI,
Pilaster napisał: wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.
Zaliczam się do grona wyborców PiS.

Cz maja 05, 2016 8:33
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
Skoro obraził tylko Ciebie, to czy jako moderator masz uprawnienia aby z przyczyn osobistego poczucia urażonej godności, wyrzucać z forum?

Domyśl się.
A czy obraził tylko mnie?

Cz maja 05, 2016 8:34
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Jestem wyborcą PiS.

Cytuj:
Nie chcę nikogo obrażać, wrażliwcze.
Cytuj:
A czemu miałbym to uczynić?

Johnny99 napisał(a):
W każdym środowisku istnieje "beton", z którym nie ma żadnej dyskusji, i reszta, z którą można dyskutować. Ta druga grupa jest zawsze większa. Jedno od drugiego trzeba oddzielić.
Ale w PiS jest to, przynajmniej w tej chwili, niewykonalne, bo przedstawiciel "betonu" sprawuje tam władzę absolutną. Nie rozumiesz, czy nie chcesz tego rozumieć?
Cytuj:
To znaczy, że jest realistą.
Proszę więc przedstawić przykład realnego dialogu z PiS, który nastąpił w epoce postsmoleńskiej.
Cytuj:
Ten realizm zresztą pojawia się także regularnie po stronie antypisowskiej, choć wciąż nie może się przebić. PiS można "obalić", ale ich wyborcy przez to nie znikną. Nie można ich ignorować, bo jest ich za dużo. Nie można ich wszystkich wysiedlić albo wyeliminować w inny sposób, przynajmniej pokojowy. Co oznacza, że wyjścia są tylko dwa - albo dyskusja i porozumienie, albo wojna domowa.
Ci wyborcy publicznie deklarują, że Polaków należy w świetle prawa mordować. Zaiste należy się z nimi porozumieć.
Cytuj:
Trochę ci chyba nie wyszło to porównanie.
Dlaczego nie wyszło - oczywiście nie wyjaśnisz.
Cytuj:
Mówić, jak jest, nawet trzeba - ale wy nie mówicie "jak jest", tylko nap***lacie.
Proszę zatem wyjaśnić, jak mam w sposób nienapierdalający ustosunkować się do osoby postulującej dokonywanie mordów na przeciwnikach politycznych. Albo jawnie deklarującej, że nie będzie wypełniać przepisów Konstytucji.
Cytuj:
PO stała się taką, jaką się stała, właśnie przez przyjęcie przez Tuska taktyki trzymania PiS w jaskini, jako demonicznej siły, której tylko PO może się przeciwstawić - więc, w gruncie rzeczy, wszystko jedno, jaka ta PO będzie; i tak będzie rządzić, bo ludzie będą na nią głosować ze strachu przed PiS, aż PiS nie "wymrze jak dinozaury". Okazało się to i błędem, i samospełniającą się przepowiednią.
Tutaj masz rację. Ale znowu - co mieli w tej sytuacji uczynić Polacy? Próbowali czegoś innego niż PO i nie można ich za to winić.
Cytuj:
Nie dokonałem żadnej światopoglądowej wolty w ostatnim czasie.
To w takim razie "spostrzeżenia, że PiS nie ma czystych intencji". Może być?
Cytuj:
Jakiej niby roli?
Uprawnej, wiesz? Jak będziesz rżnął głupa, to to nie przyczyni się do zwiększenia wiarygodności.
mm napisał(a):
I znowu - gita drze się na ludzi, ale to mnie brak kultury.
Cytuj:
Nie użył też słowa NIEKTÓRZY, NIELICZNI,
No tak. A skoro nie użył, to należy zinterpretować wypowiedź na niekorzyść oskarżonego i domyślnie wstawić tam "wszyscy". Taki już standard sądownictwa w bolszewickiej cywilizacji.

Cz maja 05, 2016 8:38
medieval_man napisał(a):
zefciu napisał(a):
gita, czemu mordę drzesz?

Żaden cham nie jest mnie w stanie obrazić. Od zefcia nie spodziewam się kultury osobistej, ani nie oczekuje przeprosin.

Cz maja 05, 2016 8:39
pilaster napisał(a):
No właśnie. Normalni ludzie gwizdali, a "kibolskie" zakapiory i bandyci - nie gwizdali. Przecież to "ich" - bandziorów i kryminalistów prezydent :-(

Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną. :evil:

Takie wypowiedzi IMHO kwalifikują do zbanowania użytkownika.
To jest rażące naruszenie regulaminu forum i brak jakiejkolwiek kultury wypowiedzi.
Mam nadzieję, że moderacja nie nadstawi drugiego policzka.

Cz maja 05, 2016 8:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 245  Następna strona