Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a):
Porównujesz "nienawistnika" z "kryminalistą"?
Porównania rzeczywiście nie ma. Np. Chrystus i męczennicy byli kryminalistami (wg Twojej definicji), a nie byli nienawistnikami.
Cytuj:
Może faktycznie powinienem był te słowa pilastra usunąć wraz z pilastrem i uniknąć w ten sposób niepotrzebnej burzy?
Ależ to jest zawsze najlepsze rozwiązanie każdego konfliktu. Zamknąć gęby tym, którzy pyskują i wywalić za drzwi.

Cz maja 05, 2016 13:21
Moderator

Zefciu: a ty posługujesz się czasami językiem bardziej wyrafinowanym niż "drzeć mordę", "zamknąć gęby"?

Cz maja 05, 2016 13:30
Zobacz profil WWW
zefciu napisał(a):
spin napisał(a):
Konkretnie, to w CZYM jest @pilaster więcej ode mnie?
A to samo pytanie po polsku?

Mój wpis był celowo "po polskiemu", bo takie ni przypiął, ni przyłatał było twoje stwierdzenie.
zefciu napisał(a):
pilaster w przeciwieństwie do Ciebie jest czymś więcej niż tylko nickiem na forum.

Zatem parodiując szkołę w ZSRS, wyjaśnij mi proszę, dlaczego twoim zdaniem ktoś jest "czymś więcej" ode mnie i dlaczego jest to właśnie @pilaster :?: :badgrin:
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. ;)

Cz maja 05, 2016 13:39
medieval_man napisał(a):
Zefciu: a ty posługujesz się czasami językiem bardziej wyrafinowanym niż "drzeć mordę", "zamknąć gęby"?
Przenigdy. Normalnie walę "k..." co drugie słowo. Tutaj się tylko powstrzymuję. Ale jakie to ma znaczenie? Jak ktoś chce uderzyć psa, to kij zawsze znajdzie. A Ty właśnie ogłosiłeś, że dobrym jest usunąć niektórych użytkowników, by uniknąć "niepotrzebnych burz".
spin napisał(a):
Mój wpis był celowo "po polskiemu"
Wiem. Jest to akurat normalne wśród miłośników PiS-u, żeby celowo kaleczyć język polski.
Cytuj:
bo takie ni przypiął, ni przyłatał było twoje stwierdzenie.
Uzasadnienie non sequitur. Moje stwierdzenie było gramatycznie składne.
Cytuj:
Zatem parodiując szkołę w ZSRS, wyjaśnij mi proszę, dlaczego twoim zdaniem ktoś jest "czymś więcej" ode mnie i dlaczego jest to właśnie @pilaster :?: :badgrin:
Wybacz, ale nie chodziłem w przeciwieństwie do Ciebie do szkoły w ZSRR i nie potrafię jej parodiować. Czy zadowolisz się zwykłym wyjaśnieniem, które nie będzie parodiowało szkoły w ZSRR? Zauważ, że nie napisałem, że pilaster jest czymś więcej niż spin, tylko że jest czymś więcej, niż tylko nickiem na forum.

Cz maja 05, 2016 13:48
zefciu napisał(a):
Wybacz...

Wybaczam oczywiście, po chrześcijańsku, ale idź już i nie trzaskaj więcej drzwiami. :badgrin:
Z Panem Bogiem. :3majsie:

Cz maja 05, 2016 13:55

zefciu napisał(a):
Po pierwsze - to był okres presmoleński. Po drugie - nigdy żaden POPiS niczego nie stworzył.

Po pierwsze - ty napisałeś, że nigdy, więc ci wskazałem, że nie nigdy. Po drugie - no niestety nie stworzył i źle, że nie stworzył.

Cytuj:
Aaaa jak Rokita pisał, to na pewno miał rację. Jakie intencje mógłby mieć Rokita, by kłamać?

Nie wiem i nie widzę powodu, by mu nie wierzyć.

Cytuj:
Żaden. Zapomniałem już, że TV Republika nie istnieje. Tak jest.

TV Republika istnieje, ale Stankiewicz nie zajmuje żadnego z najważniejszych stanowisk. Masz jakiś problem z przyznaniem prostego faktu? :shock:

Cytuj:
No i znowu - widzę racjonalnych wyborców innych partii. Ale nie widzę takowych w PiS-ie. Ale to moja, a nie PiS-u wina.

Może musisz się po prostu rozejrzeć. Na PiS głosowało 5,7 mln ludzi - nie wydaje się prawdopodobne, by wśród nich nie było nikogo "racjonalnego". Nie uważasz?

Cytuj:
A gdyby babcia miała wąsy...

Wiadomo, że to już przeszłość, której nie zmienimy. Teraz można i trzeba jedynie wyciągnąć z niej wnioski.

Cytuj:
Tak tak. Oczywiście. Tylko pytanie, w jaki sposób mieli to czynić pozostaje bez odpowiedzi.

Wskazywanie i piętnowanie błędów następuje w taki sposób, że się je wskazuje i piętnuje, co zmusza liderów do zdecydowanych działań, w postaci usuwania błędów i wypaczeń.

Cytuj:
Ale jakie są owe poglądy, pragnienia i potrzeby demonstrowane przez PiS i jego wyborców, które nie zasługują na pogardę i wyśmianie?

Odpowiadasz tak, jak pilaster na moje pytanie, w czym, jego zdaniem, Jarosław Kaczyński miał rację. Zdaniem pilastra, w niczym. I tyle. To wszystko, co pilaster miał na ten temat do powiedzenia.

Ja ci nie powiem, jakie. Ale jakieś na pewno. Nie ma człowieka, którego wszystkie poglądy, pragnienia i potrzeby zasługują wyłącznie na pogardę i wyśmianie. To, że tak powiem, fakt egzystencjalny, a nie polityczny.

Oczywiście, możesz uważać, że pisowcy w niczym nie mają racji, zaś wszystkie ich poglądy, pragnienia i potrzeby zasługują jedynie na pogardę i wyśmianie. Ale to będzie oznaczało tyle, że z takimi jak ty nie ma możliwości wejść w żadne porozumienie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 05, 2016 14:08
Moderator

Robi się coraz weselej.

Petycja: Odebranie panu Andrzejowi Dudzie tytułu Doktora Nauk Prawnych

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz maja 05, 2016 15:56

Jan Pietrzak tak kiedys mawial - " skoro nie moze byc lepiej to niech bedzie przynajmniej weselej ".

Cz maja 05, 2016 16:04

Weselej mówisz? Jezusa złoczyńcy biczowali i ukrzyżowali, a ON nic złego nie zrobił.

Cz maja 05, 2016 16:26
gita napisał(a):

Weselej mówisz? Jezusa złoczyńcy biczowali i ukrzyżowali, a ON nic złego nie zrobił.

gita....totalny odlot....

Cz maja 05, 2016 16:28
Moderator

Jak twierdzi senat UJ taka petycja jest irracjonalna
Dodam, że tak samo irracjonalna jak cały ruch tak zwanej obrony demokracji. Tylko populistyczne hasełka. Coraz śmieszniejsza jest ta opozycja. I coraz bardziej żałosna.

Cz maja 05, 2016 18:21
Zobacz profil WWW
No to masz rozrywke. Pod wulkanem.

Cz maja 05, 2016 18:26
Moderator

Wiesz... nie mam sumienia już naśmiewać się z KODowców. W gruncie rzeczy to biedni ludzie.

Cz maja 05, 2016 18:27
Zobacz profil WWW
Co zaś ma wspólnego petycja wrzucona gdzieś w necie z KOD-em, tego już nie wiemy. Wiemy natomiast, że zdaniem medieval mana idea państwa prawa to "populistyczne hasełko".

Cz maja 05, 2016 18:36
Moderator

A ty sądzisz, że to PiS wrzuciło tę petycję?

Populistycznym hasełkiem jest zaś petycja o odebranie doktoratu...
Może Rzeplińskiemu, który już dzisiaj samodzielnie w jednoosobowym składzie ogłosił, że propozycja nowej noweli o TK jest niekonstytucyjna (zanim ją przeczytał) odebrać... no, nie wiem zaliczenie pierwszego semestru studiów prawniczych?

Cz maja 05, 2016 18:55
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 245  Następna strona