Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a):
Bardziej pasowałoby gdyby do każdego punktu podana została informacja
Po co informacje, skoro są fajne antysemickie obrazki? Przecież nie po to jest ta tabelka, by być tematem dyskusji, ale po to, by rozmowę uciąć, gdy pojawią się niewygodne pytania.

Cz maja 05, 2016 15:22

Gita , oczywiscie ze ja wszystko na powaznie . oburzylo mnie kilka tygodni temu jak PAD nie wpuscil do swojego palacyku TV TRWAM by pogadac o wieku emerytalnym . i mowili o tym na TRWAM .
" Duda-pomoc " to bylo tylko haslo wyborcze .

1 / 5 Polski wyprzedano na slupy w ostatnich latach . nawet palcem nie kiwnal by to odkrecic . Polscy inzynierowie opracowali pionowe silownie wiatrowe , przed ktorymi caly Zachod moglby pasc na kolana . PAD do dzis palcem nie kiwnal by to wprowadzic w zycie . czy on nie wie ze ma pelne prawo rzadzic DEKRETAMI PREZYDENCKIMI ?
w kolko tylko tematy zastepcze - euro , nato , trybunal i roznoszenie wiencow pod wszelkie mozliwe pomniki .

Rusek i Niemiec patrza na mape Polski i sie pytaja - no to co robimy z ta miedza ?

Cz maja 05, 2016 15:30
Alus napisał(a):
spin napisał(a):
Konstytucja RP jest do napisania od nowa.
Obecna jest miejscami takim bełkotem, że TK wyjaśniając o co w niej chodzi sam bełkoce.

Stara zasada - zawsze ci, co nie rozumieją mówią o bełkocie.

Zatem wytłumacz mi swoimi słowami, jak 14 latkowi, 2 pierwsze art. Konstytucji.
To dla ciebie chyba niewiele napisać kilka zdań.

Art. 1.
Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli.

Art. 2.
Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Cz maja 05, 2016 15:32

odn. Art 1 - za wyjatkiem 1/5 Polski wyprzedanej na slupy za PO-PSL , ktora juz nie jest wspolnym dobrem obywateli PL .

odn. Art. 2 - do sprawiedliwosci spolecznej jest Polsce dalej niz na piechote do Ksiezyca .

Cz maja 05, 2016 15:38
Dariusz-555 napisał(a):
odn. Art 1 - za wyjatkiem 1/5 Polski wyprzedanej na slupy za PO-PSL , ktora juz nie jest wspolnym dobrem obywateli PL .

odn. Art. 2 - do sprawiedliwosci spolecznej jest Polsce dalej niz na piechote do Ksiezyca .

Komentarz jak ulał.....
http://info.wiara.pl/doc/3129506.Polak-to-brzmi-No-jak

Cz maja 05, 2016 16:31
Art 1 zerżnięto z konstytucji kwietniowej 1935 r. kiedy autorytarny nakaz podporządkowania obywatela państwu nie budził sprzeciwów.
Dziś obywatel ma prawo do stawiania siebie na pierwszym miejscu. A nie dobra wspólnego.
Lewactwo się jakoś dziwnie nie buntuje przeciw art 1 Konstytucji a przecież pojęcie "dobra wspólnego" wychodzi wprost z nauki społecznej Kościoła Katolickiego.
Od 2004 r. art 1 powinien być zmieniony bo dobrem wspólnym stała się zjednoczona Europa.
Polska się jej podporządkowała.

Jeszcze bardziej kuriozalny jest art. 2
W art 2 demokracja, prawo i sprawiedliwość społeczna w żaden sposób nie mogą logicznie współistnieć.
Zresztą ten art doczekał się komentarza prawnego. Równie mętnego.

Cz maja 05, 2016 18:10
Dariusz-555 napisał(a):
Gita , oczywiscie ze ja wszystko na powaznie . oburzylo mnie kilka tygodni temu jak PAD nie wpuscil do swojego palacyku TV TRWAM by pogadac o wieku emerytalnym . i mowili o tym na TRWAM .
" Duda-pomoc " to bylo tylko haslo wyborcze .

1 / 5 Polski wyprzedano na slupy w ostatnich latach . nawet palcem nie kiwnal by to odkrecic . Polscy inzynierowie opracowali pionowe silownie wiatrowe , przed ktorymi caly Zachod moglby pasc na kolana . PAD do dzis palcem nie kiwnal by to wprowadzic w zycie . czy on nie wie ze ma pelne prawo rzadzic DEKRETAMI PREZYDENCKIMI ?
w kolko tylko tematy zastepcze - euro , nato , trybunal i roznoszenie wiencow pod wszelkie mozliwe pomniki .

Rusek i Niemiec patrza na mape Polski i sie pytaja - no to co robimy z ta miedza ?

Albo nie rozumiesz, albo żartujesz, sądzę, że raczej to pierwsze.

Pt maja 06, 2016 9:03
Miała być walka z nadmiernie rozbudowaną administracją, a mamy więcej wiceministrów. Ale na tym nie koniec. Powstaje nowe ministerstwo: Ministerstwo Bezpieczeństwa, gdzie min. Kamiński(szkoda, że nie Kwiatkowski :D ) będzie miał szerokie uprawnienia. Oczywiście ministerstwo potrzebuje pracowników ( zmniejszy się bezrobocie :lol: ). Jak podał Nasz dziennik, służby specjalne muszą być związane politycznie, aby sprawnie działały. Witamy państwo policyjne. Wiwat PiS!!! :twisted:

Pt maja 06, 2016 9:21

A Błaszczak dzisiaj powiedział, że nic o tym nie wie. Zapewne swoją dotychczasową ciężką pracą w MSWiA podpadł Naczelnikowi, który rzucając taką "rybkę" zaprzyjaźnionym mediom toruńskim chciał go trochę przygrillować. To byłoby bardzo w stylu Kaczyńskiego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 06, 2016 9:29

Magierowski: niedobrze, że prezes TK ujawnił treść listu Szałamachy:
Cytuj:
(...)Ocenił, że ministrowi finansów zależało, by burzę wokół TK uspokoić. "Wiemy, jak funkcjonują agencje ratingowe, które często ekscytują się właśnie politycznymi zawirowaniami w różnych krajach - bo ich decyzje dotykają nie tylko Polski - niespecjalnie bacząc, jakie są fundamenty gospodarcze" - powiedział.(...)

Jeszcze niedawno, przy okazji zmiany ratingu przez S&P, było wielkie zdziwienie, że główne przyczyny były natury politycznej :-| Podobno był to jakiś ewenement na skalę światową i międzynarodowy spisek przeciwko Dojnej Zmianie :mrgreen:

Pt maja 06, 2016 13:18

No, przy zmianie ratingu S&P się dziwiliśmy, ale skoro już raz takie coś miało miejsce, to teraz się już nie zdziwimy :roll:

Jak dla mnie, list Szałamachy jest czymś tak absurdalnym, że nie można go wyjaśnić inaczej niż tak, że był on ustawką, dokonaną z założeniem, że Rzepliński od razu go ujawni i poleci z nim do mediów, dzięki czemu będzie można zrzucić na niego winę za obniżkę (co też jest absurdem, ale propaganda to łyknie bez problemu). A Rzepliński, oczywiście, łyknął to od razu i zrobił dokładnie to, czego od niego PiS oczekiwał, bo, jak widać, rola ostatniego bojownika antypisowszczyzny bardzo mu odpowiada i jest dla niego ważniejsza niż, powiedzmy, zachowywanie etosu sędziego (czasem można odnieść wrażenie, że gdyby np. Ziobro wysłał do Rzeplińskiego list kategorycznie zabraniający mu odtańczenia w krótkich spodenkach kankana przy bramie frontowej Trybunału, Rzepliński natychmiast to właśnie by zrobił, grzmiąc we wszystkich tefałenach, jak to PiS znowu próbuje go zamordować niczym Blidę..).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 06, 2016 14:18
Johnny99 napisał(a):
No, przy zmianie ratingu S&P się dziwiliśmy, ale skoro już raz takie coś miało miejsce, to teraz się już nie zdziwimy :roll:

Jak dla mnie, list Szałamachy jest czymś tak absurdalnym, że nie można go wyjaśnić inaczej niż tak, że był on ustawką, dokonaną z założeniem, że Rzepliński od razu go ujawni i poleci z nim do mediów, dzięki czemu będzie można zrzucić na niego winę za obniżkę (co też jest absurdem, ale propaganda to łyknie bez problemu). A Rzepliński, oczywiście, łyknął to od razu i zrobił dokładnie to, czego od niego PiS oczekiwał, bo, jak widać, rola ostatniego bojownika antypisowszczyzny bardzo mu odpowiada i jest dla niego ważniejsza niż, powiedzmy, zachowywanie etosu sędziego (czasem można odnieść wrażenie, że gdyby np. Ziobro wysłał do Rzeplińskiego list kategorycznie zabraniający mu odtańczenia w krótkich spodenkach kankana przy bramie frontowej Trybunału, Rzepliński natychmiast to właśnie by zrobił, grzmiąc we wszystkich tefałenach, jak to PiS znowu próbuje go zamordować niczym Blidę..).

Gdyby nie ujawnił, a rating został obniżony, propagandziści PiS ujawniliby treść pisma ze wskazaniem - "Rzepliński winien i mając tego świadomość, ze strachu nie ujawnił pisma Szałamachy".

Pt maja 06, 2016 15:39
Zanim zbankrutował "Lehman Brothers" miał w 2008 r. ratingi A+ albo A1. Najwyższe.

Pt maja 06, 2016 15:55

podpalacze Polski czyli Targowica juz dzis przeciwko Ojczyznie Jana Pawla Wielkiego . ja trzymam z tymi drugimi .

Pt maja 06, 2016 22:45

Dariusz-555 napisał(a):
podpalacze Polski czyli Targowica juz dzis przeciwko Ojczyznie Jana Pawla Wielkiego . ja trzymam z tymi drugimi .

Targowicę pobłogosławił papież Pius VI i wyraził życzenie: "aby stworzenie konfederacji stało się początkiem niewzruszonej spokojności i szczęścia Rzeczypospolitej".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pius_VI
Sądzę, że JPII stał murem za Piusem VI a nie za PIS-em.

So maja 07, 2016 6:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 622  Następna strona