Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 8:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
tak jak przewidywalem czyli wysyp kopianek-wklejanek przez " co-poniektorych " .

Helenko , skoro twoj bóg Donald Tusk krytykuje audyt no to chyba mu wierzyrz , wszak to pierwszy prawdomowca na kuli ziemskiej .

do Alicji , a od kiedy to za 500 zl mozna kupic samochod . cos ci nie wyszlo albo twoim mocodawcom sie cos pomieszalo . wykonaj reset , sproboj ponownie , daj wnuczce do sprawdzenia , i wtedy wykonaj wpis .

Cz maja 12, 2016 9:33

Dariusz-555 napisał(a):
do Alicji , a od kiedy to za 500 zl mozna kupic samochod

http://allegro.pl/fiat-cinquecento-700c ... 88307.html

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz maja 12, 2016 9:36
Dariusz-555 napisał(a):
do Alicji , a od kiedy to za 500 zl mozna kupic samochod . cos ci nie wyszlo albo twoim mocodawcom sie cos pomieszalo . wykonaj reset , sproboj ponownie , daj wnuczce do sprawdzenia , i wtedy wykonaj wpis .

I za 500 zł można, a przy 500+ na 3-4 dzieci, samochód używany kupiony w salonach na kredyt można spłacić w 3-6 miesięcy.

Cz maja 12, 2016 10:29

typowy przyklad irlandzkiego cudu gospodarczego . jest 340 miliardow zl , ryk-cyk i nie ma 340 miliardow zl . i nie ma sladu na co to poszlo . dobry przyklad podalem Alicjo ?

Cz maja 12, 2016 10:57
Dariusz-555 napisał(a):
typowy przyklad irlandzkiego cudu gospodarczego . jest 340 miliardow zl , ryk-cyk i nie ma 340 miliardow zl . i nie ma sladu na co to poszlo . dobry przyklad podalem Alicjo ?

Durny, wzięty z sufitu....
Gdybyś przeczytał ocenę ekspertów ekonomii, wiedziałbyś, ze powtarzasz nonsensy.

Cz maja 12, 2016 11:11
Dariusz-555 napisał(a):
Jakie znowu 340 miliardów? Kiedy było? Gdzie było? Nie ma śladu, na co poszło, bo nie poszło. Po prostu Szydło wymyśliła sobie taką liczbę. Równie dobrze mogła inną, ale ta brzmiała dobrze, bo to szacunkowy koszt programu 500+ przez 8 lat.

Naprawdę nie da się być zwolennikiem PiS nie udając idioty?

Cz maja 12, 2016 11:12
to zależy czy się udaje czy się nim jest :?

Cz maja 12, 2016 11:14

a jak to jest byc przyjacielem Ewy ? czy " co-poniektorzy " wyjasnia mi ?

Cz maja 12, 2016 11:53

Alus napisał(a):
Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego odnotował pierwszy sukces programu 500+do końca kwietnia 2016r wzrost o 16% kupna starych, wyeksploatowanych samochodów w Europy Zachodniej.

Polska od lat jest swego rodzaju zsypem starych, wyeksploatowanych samochodów - największym w Europie (nie w UE, tylko w Europie, druga jest Białoruś) importerem używanych aut. Polska jest jedynym krajem UE produkującym samochody, w którym sprzedaż używanych aut importowanych jest większa (i to znacznie) od sprzedaży samochodów nowych. Polacy masowo jeżdżą zagranicznym złomem, często sprowadzonym tu wyłącznie w celu półlegalnego zezłomowania. Oczywiście, nie ma to żadnego związku z plasowaniem się przez nas w czołówce UE pod względem wypadków śmiertelnych. To akurat zaczęło się ostatnio poprawiać, ale wygląda na to, że nie na długo.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 12, 2016 12:09
Dariusz-555 napisał(a):

Lepiej późno niż wcale i nareszcie rząd Beaty Szydło przedstawił nadużycia, marnotrawstwo i zaniedbania ośmioletnich rządów PO-PSL. Fani totalnej opozycji wściekają się, twierdząc, że to nie był żaden audyt. Jak zwał tak zwał, najważniejsze, że prawda wyszła na jaw, a totalna opozycja dostanie to czego żąda-audyt na papierze, czyli czarno na białym.

Cz maja 12, 2016 12:13
J99, nie przesadzaj. Raz kupiłam używane auto w Polsce (nie stać mnie na nowe) i co się okazało? Błotnik był zrobiony ze szpachli, a rama prostowana tak dobrze, że nie dało się poznać, co wyszło podczas niewielkiej stłuczki -rama z maską się złożyła, a samochód, w który uderzyłam nie miał uszkodzeń oprócz rysy na zderzaku)). Mam teraz trzecie auto sprowadzone z Niemiec. Poprzednimi jeździłam po 6 lat i ani razu nie padło na trasie, ani silnik, ani hamulce ani żaden inny układ. Także wolę kupić samochód od Niemca 10-letnie niż od Polaka 5 letnie.

Cz maja 12, 2016 12:19
gita napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

Lepiej późno niż wcale i nareszcie rząd Beaty Szydło przedstawił nadużycia, marnotrawstwo i zaniedbania ośmioletnich rządów PO-PSL. Fani totalnej opozycji wściekają się, twierdząc, że to nie był żaden audyt. Jak zwał tak zwał, najważniejsze, że prawda wyszła na jaw, a totalna opozycja dostanie to czego żąda-audyt na papierze, czyli czarno na białym.

Opozycja nic nie dostanie, bo to tylko marna propagandówka PiS, nie poparta żadnymi liczbami.....nie przekonała nawet Ziemkiewicza....totalnie zignorowana przez gremia ekonomistów.

Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego odnotował pierwszy sukces programu 500+do końca kwietnia 2016r wzrost o 16% kupna starych, wyeksploatowanych samochodów w Europy Zachodniej.

Polska od lat jest swego rodzaju zsypem starych, wyeksploatowanych samochodów - największym w Europie (nie w UE, tylko w Europie, druga jest Białoruś) importerem używanych aut. Polska jest jedynym krajem UE produkującym samochody, w którym sprzedaż używanych aut importowanych jest większa (i to znacznie) od sprzedaży samochodów nowych. Polacy masowo jeżdżą zagranicznym złomem, często sprowadzonym tu wyłącznie w celu półlegalnego zezłomowania. Oczywiście, nie ma to żadnego związku z plasowaniem się przez nas w czołówce UE pod względem wypadków śmiertelnych. To akurat zaczęło się ostatnio poprawiać, ale wygląda na to, że nie na długo.

Niemniej 16% skok in plus w zakupie nie bierze się ot tak z niczego.

Cz maja 12, 2016 12:21
Alus! Od kiedy Ziemkiewicz jest Twoim autorytetem???
To po pierwsze, a co do liczb, to jeśli nie słuchałaś to znajdziesz w internecie, czy może nie potrafisz?
Najważniejsza liczba to 340 miliardów zł strat jakich dopuścił się rząd PO-PSL. Premier Beata Szydło wyliczała co można by za te pieniądze wybudować i na co przeznaczyć np.przez osiem lat realizować program 500+.

Cz maja 12, 2016 12:28

Helenka napisał(a):
Mam teraz trzecie auto sprowadzone z Niemiec. Poprzednimi jeździłam po 6 lat i ani razu nie padło na trasie, ani silnik, ani hamulce ani żaden inny układ. Także wolę kupić samochód od Niemca 10-letnie niż od Polaka 5 letnie.

Cóż, ty może nie jeździsz gruchotem, sprowadzonym tutaj *formalnie* wyłącznie w celu zezłomowania i doprowadzonym do stanu "jeździwlego" w warsztacie szwagra..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 12, 2016 12:31
Posumowanie audytu oraz dobra wiadomość:
Premier Beata Szydło:Jest jedna dobra wiadomość, te 8 lat jest za nami!
http://wpolityce.pl/polityka/292440-gor ... po-minucie

Cz maja 12, 2016 12:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 622  Następna strona