PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a): Rząd Beaty Szydło ma jeszcze co najmniej 3,5 roku na zrealizowanie swego programu, w tym dalszą likwidację bezrobocia. Ja jestem pewna, że swój program realizować będzie co najmniej przez najbliższe siedem i pół roku. Ok, ma 3,5 roku (na pewno nie więcej, jeśli wcześniej nie będzie ...), ale miała też teczkę uchwał na 100 dni. Co oprócz 500+ zostało zrealizowane? Zero do potęgi. Tematem zastępczym jest ten pseudo audyt. Wszystko dla przykrywki swojej nieudolności, odwrócenia uwagi od tej niebieskiej teczki. 100 dni dawno minęły. gita napisał(a): Fatalne skutki rządów PO-PSL obecny rząd niwelować będzie jeszcze co najmniej przez dwa najbliższe lata. Póki co nie zrobili nic z zapowiadanych reform na pierwsze 100 dni, a wciąż niszczą to co budowano przez 27 lat.
|
Pt maja 13, 2016 12:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i d...a i kamieni kupa: - Rok 2016 nie powinien jeszcze stanowić dużego problemu, ale poważniejsze kłopoty mogą pojawić się w przyszłym roku - mówi money.pl Maciej Reluga, główny ekonomista BZ WBK. - Rząd będzie bowiem musiał znaleźć kolejne pieniądze przede wszystkim na finansowanie programu Rodzina 500+ - wskazuje ekonomista. Według jego prognoz w przyszłym roku rządowi może zabraknąć około 12 miliardów złotych, by utrzymać poziom deficytu budżetowego na poziomie zaplanowanym na ten rok. Przypomnijmy, że tegoroczne założenie deficytu to 54,7 miliarda złotych, a więc kolejnych 12 miliardów złotych oznaczałoby przekroczenie poziomu 66,5 miliarda złotych. Podobnego zdania jest Jakub Borowski, główny ekonomista banku Credit Agricole. W rozmowie z money.pl wskazuje, że o ile w tym roku rząd będzie ratował budżet pieniędzmi z zysku Narodowego Banku Polskiego oraz aukcji LTE (w sumie około 17 miliardów złotych), to w przyszłym roku wpływy będą znacznie niższe. Dodatkowo niższy wzrost PKB na pewno nie pomoże budżetowi.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money
|
Pt maja 13, 2016 12:54 |
|
 |
SweetChild
|
Dołożę jeszcze fragment z linka podanego wyżej przez Helenkę: Cytuj: Według opublikowanych w piątek informacji, PKB Polski wzrósł w pierwszym kwartale o 3 procent w porównaniu do tego samego okresu ubiegłego roku. Tymczasem wobec ostatnich trzech miesięcy ubiegłego roku mieliśmy nawet do czynienia ze spadkiem o 0,1 procent. Właśnie w ujęciu kwartalnym był to jednocześnie trzeci najgorszy wynik w całej Unii Europejskiej.
Opublikowane w piątek dane są jednocześnie słabsze od prognoz Ministerstwa Rozwoju, które liczyło na wzrost o 3,8 procent w ujęciu rocznym. Szczegółowe dane o PKB poznamy dopiero pod koniec maja. Jednak dla ekonomistów powody słabszego wyniku już teraz są dość jasne. Pierwsze realne audyty Dojnej Zmiany wypadają raczej marnie  Zobaczymy jaki będzie dzisiejszy audyt agencji Moody's 
|
Pt maja 13, 2016 14:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobra zmiana dotyka także zmiany szacunku wobec głowy Kościoła http://natemat.pl/179789,to-nie-blad-pr ... -u-papieza
|
So maja 14, 2016 8:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, pani Szydlo boi sie niewygodnych pytan, bo nie zna odpowiedzi ... prezesa. A nie watpie, ze ojciec swiety o uchodzcach i jej postawie w tej sprawie z nia mowil. Polska zbyt jest znana z kursu przeciwnego do tego, ktory ma papiez i nawet reszta tej podobno "postchrzescijanskiej" Europy, zeby polskiej premier, poboznej, katolickiej i matce ksiedza o tym przynajmniej nie wspomniec.
|
So maja 14, 2016 10:13 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
Helenko , pomylily ci sie cytaty . " kamieni kupa " tak nazwali polska gospodarke twoi idole u " Sowy " za czasow przyjaciol Ewy . zgadza sie ?
|
So maja 14, 2016 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Helenko , pomylily ci sie cytaty . " kamieni kupa " tak nazwali polska gospodarke twoi idole u " Sowy " za czasow przyjaciol Ewy . zgadza sie ? No popatrz! Nawet nie wiedziałam, że mam jakichś idoli  . A cytat... cytat nie jest zarezerwowany dla nikogo. Będzie realny już na koniec tego roku, a przyszłego.... boje się myśleć. I wierz mi, wolałabym, aby PiSowi udało się rozwijać Polskę nić ja rujnować. Wcale z tego faktu (rujnowania kraju) nie jestem zadowolona, bo mimo, że nie głosowałam w tych wyborach (nawet gdybym głosowała to ani na PO ani na PiS ani na żadną inna opcję), nawet, jeśli Kaczyński działa mi na puder, to dałam PiSowi kredyt zaufania. Niestety, rosną odsetki karne i jest mi z tego powodu przykro, bo kocham swój kraj i nie zamierzam stąd nigdzie uciekać, choćbym miała jeść chleb ze smalcem.
|
So maja 14, 2016 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No coz, pani Szydlo boi sie niewygodnych pytan, bo nie zna odpowiedzi ... prezesa. A nie watpie, ze ojciec swiety o uchodzcach i jej postawie w tej sprawie z nia mowil. Polska zbyt jest znana z kursu przeciwnego do tego, ktory ma papiez i nawet reszta tej podobno "postchrzescijanskiej" Europy, zeby polskiej premier, poboznej, katolickiej i matce ksiedza o tym przynajmniej nie wspomniec. Bezsensowan ucieczka od odpwiedzi, bo p. Szydło winna mieć świadomość, że Watykan wyda komunikat tyczący tematów rozmowy http://deon.pl/religia/serwis-papieski/ ... zydlo.html
|
So maja 14, 2016 11:58 |
|
 |
Dariusz-555
|
Helenko , jesien 2011 , dostalem propozycje pracy za . . . 50 ( PIECDZIESIAT ) zl miesiecznie . nie starczy ani za chleb , ani na smalec . w tym momencie powiedzialem sobie " dosc , ( censored ) dosc tych irlandzkich codow " . nie mialem jednak pomyslu co dalej . przypadek trafil , kwiecien 2012 gielda pracy . posrod nudnych stoisk jedno niemieckie . i udalo sie .
znasz ten dowcip - pytaja Bronka " prezydencie , nie stac mnie na chleb " , Bronek - " to prosze kupowac bulki " .
mamy za to wspolny mianownik , dalismy kredyt zaufania PiS-owi , zawiedli nas i teraz czas na przyspieszone wybory parlamentarno - prezydenckie . jednak ( moim zdaniem ) jest to pierwszy rzad od 27 lat , w ktorym nie wszyscy to kompletne dno . wymienialem trzy nazwiska .
|
So maja 14, 2016 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komunikat jest jasny. Ale co pani premier odpowiedziala “mu“, tego sie pewnie nie dowiemy.
|
So maja 14, 2016 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Darku, przestań pleść bzdury. To, że ktoś z Ciebie zakpił, bo nie zamierzał Cię zatrudnić (o ile tak faktycznie było jak mówisz) nie znaczy, że taka była wtedy płaca. Za 500 zł miesięcznie faktycznie zatrudniano na umowy smieciowe lub na czarno, ale nie z 50. Minimalna płaca w 2011 r. to 1.386 zł brutto, a więc ok. 800 zł netto. Nie opowiadaj więc bzdur, bo nikt Ci nie uwierzy. A może tak bardzo chciałeś usprawiedliwić swoja ucieczkę z kraju, że opowiadając te bzdury każdemu, uwierzyłeś w nie?
|
So maja 14, 2016 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenko, sa ludzie, ktorzy po jednej probie znalezienia pracy, jezeli nie dostana jej na tacy, w miejscu zamieszkania i po stawce jaka im sie podoba, uznaja, ze dla nich nic nie ma i pracy nie szukaja. A potem sami wierza w te legende, ze “byla tylko za 50 zl na miesiac“, bo czyms musza siebie usprawiedliwiac.
W ogole jest coraz wiecej ludzi, ktorzy nie sa spojni w swoim mysleniu, dzialaniu, slowach. Jezeli ktos korzysta z Unii Europejskiej: otwartego rynku pracy, dotacji itp i jednoczesnie na te Unie pluje i jest za tym, zeby jej bylo w jego, badz jego kraju zyciu jak najmniej, a najlepiej wcale, to kim on jest? Jezeli bierze cukierki a reszte zostawia innym, ktorzy sa przyzwoitsi niz on i te niechciana prace dla jednosci Unii i korzysci takze tego egoisty, zrobia, to jak go nazwac?
|
So maja 14, 2016 16:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Helenko, sa ludzie, ktorzy po jednej probie znalezienia pracy, jezeli nie dostana jej na tacy, w miejscu zamieszkania i po stawce jaka im sie podoba, uznaja, ze dla nich nic nie ma i pracy nie szukaja. A potem sami wierza w te legende, ze “byla tylko za 50 zl na miesiac“, bo czyms musza siebie usprawiedliwiac. Dokładnie. Ja przez 6 lat nie miałam pracy, ale nie czekałam aż mi gołąbki same wpadną do gąbki. Zatrudniałam się dorywczo, chałupniczo, a w międzyczasie studiowałam, potem dostałam 1/3 etatu, aby po roku mieć już cały, bo akurat zwolniło się miejsce. Cierpliwość i upór się opłaca.
|
So maja 14, 2016 16:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
Obywatelka Helenka nie wierzy ze na smieciowkach zatrudnia sie za 50 zl miesiecznie . zapodawalem tu wielokrotnie fotki tej firmy tzn szyld na wejsciu . Obywatelka mogla zedzwonic i dowiedziec sie o tak zwanych zarobkach . po raz kolejny powtarzam , Bronek , idol " co-poniektorych " wygnal mnie z Ojczyzny . a dlaczego wygnal ? wiadomo , aby zylo sie lepiej . . . . .
wlasnie zaczyna sie na TRWAM program o przedwczorajszym audycie teoretycznego Panstwa .
|
So maja 14, 2016 17:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nikt ciebie nie wygnal! W Toruniu jest tylko jedna firma? W calej Polsce tez? Wykorzystales fakt, ze Polska jest w UE i pojechales w swiat. Z wlasnej i nieprzymuszonej woli.
|
So maja 14, 2016 22:15 |
|
|
|