Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 16, 2025 0:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Norbert Hofer nie podoba się urzędasom unijnym, czy zaczną interweniować w Austrii podobnie jak w Polsce?
http://wpolityce.pl/swiat/293859-czy-te ... ie-austria

Pn maja 23, 2016 9:03
gita napisał(a):
Norbert Hofer nie podoba się urzędasom unijnym, czy zaczną interweniować w Austrii podobnie jak w Polsce?
http://wpolityce.pl/swiat/293859-czy-te ... ie-austria

My czekamy na werdykt KE, a KE czeka na wynik wyborów w Austrii i jedno z drugim ma związek.

Pn maja 23, 2016 11:27

Nie mogę się doczekać, aż te wszystkie antyimigranckie ruchy w Europie Zachodniej, którymi patrioci z PiS tak się zachwycają, zajmą się "zarobkowymi imigrantami" z Polski. Polska dla Polaków, Austria dla Austriaków, Anglia dla Anglików! :twisted:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 23, 2016 11:32
Johnny99 napisał(a):
Nie mogę się doczekać, aż te wszystkie antyimigranckie ruchy w Europie Zachodniej, którymi patrioci z PiS tak się zachwycają, zajmą się "zarobkowymi imigrantami" z Polski. Polska dla Polaków, Austria dla Austriaków, Anglia dla Anglików! :twisted:

To oczywiście będzie wina Tuska....

Pn maja 23, 2016 11:38

Johnny99 napisał(a):

Obyśmy się nie doczekali, bo na moje oko wcale nie jest to tak nieprawdopodobne. Ani pokój ani wolność nie są dane raz na zawsze :evil:

Pn maja 23, 2016 13:07
Szczegolnie, kiedy przestaje sie je cenic.

Pn maja 23, 2016 13:09

A przestaje się cenić, jeśli długo nie było wojny :-| Może ludzkość od czasu do czasu potrzebuje odświeżenia pamięci :?

Pn maja 23, 2016 13:11
Niby wojna dookola ciagle trwa, ale jak sie nie ma np uchodzcow, albo spedza czas w galeriach handlowych, to faktycznie mozna udawac, ze “nasza polska wies bezpieczna, nasza polska wies spokojna“.

Pn maja 23, 2016 13:16

Kra, kra, kra. Zapewne straszne rządy PiSu sprowokują wojnę, wielką falę uchodźców i to, że bociany odlecą na zawsze.
A my tu w Polsce (w Polsce, a nie w tym kraju) zamiast trwonić czas i pieniądze w galeriach, pracujemy, wytwarzamy drobne cząstki dochodu narodowego. My, szare ludziki, po prostu cicho pracujemy dla naszej Ojczyzny i w ten sposób wspieramy nasz rząd.
Plujcie na nas za to, że jesteśmy idealistami, że wierzymy w naszą Polskę i za to, że chcemy, aby Polska była prawdziwą Rzeczpospilitą dla wszystkich, którzy ją kochają. Po prostu bierzemy sobie do serca słowa: Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. 12 Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.
Sorry, że wyręczam we wklejaniu cytatów biblijnych (adresu nie podaję, gdzyż zbyt popularny to tekst.)

Pn maja 23, 2016 13:37

andej napisał(a):
A my tu w Polsce (w Polsce, a nie w tym kraju) zamiast trwonić czas i pieniądze w galeriach, pracujemy, wytwarzamy drobne cząstki dochodu narodowego. My, szare ludziki, po prostu cicho pracujemy dla naszej Ojczyzny i w ten sposób wspieramy nasz rząd.

Retoryka prosto z PRL. Wtedy również zwykli ludzie ciężką pracą wspierali Partię w drodze do lepszego jutra, w odróżnieniu od warchołów i kułaków, którzy zamiast cicho pracować dla Ojczyzny, potrafili tylko narzekać i mącić! Literaci do pióra! Studenci do nauki! Syjoniści do Izraela! Hutnicy stoją wiernie wokół swojej partii! Pamiętasz te czasy, Andej? A może czasami ci do nich tęskno?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 23, 2016 13:49
Johnny99 napisał(a):
andej napisał(a):

Retoryka prosto z PRL. Wtedy również zwykli ludzie ciężką pracą wspierali Partię w drodze do lepszego jutra, w odróżnieniu od warchołów i kułaków, którzy zamiast cicho pracować dla Ojczyzny, potrafili tylko narzekać i mącić! Literaci do pióra! Studenci do nauki! Syjoniści do Izraela! Hutnicy stoją wiernie wokół swojej partii! Pamiętasz te czasy, Andej? A może czasami ci do nich tęskno?

Przecież to nie przypadek dużą ilość byłych PZPR-owców - ba nawet z orderami za zasługi dla PRL - w szeregach PiS.

Pn maja 23, 2016 14:10

andej napisał(a):
Kra, kra, kra. Zapewne straszne rządy PiSu sprowokują wojnę, wielką falę uchodźców i to, że bociany odlecą na zawsze.

Same rządy PiS może i nie, ale rozkwit nacjonalizmów i populizmów w wielu innych częściach Europy już tak. Gdy zabraknie zdrajców i wrogów w kraju, trzeba ich będzie szukać za granicą. O efekt domina nie tak trudno, co pokazuje chociażby niedawny przykład byłej Jugosławii.

Co do cytatu, to pozwolę sobie na wytłuszczenie fragmentu, który według mnie często umyka cytującym ;)
Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.

Ostatnio edytowano Pn maja 23, 2016 14:20 przez SweetChild, łącznie edytowano 1 raz

Pn maja 23, 2016 14:17
andej napisał(a):
Plujcie na nas za to, że jesteśmy idealistami, że wierzymy w naszą Polskę i za to, że chcemy, aby Polska była prawdziwą Rzeczpospilitą dla wszystkich, którzy ją kochają. Po prostu bierzemy sobie do serca słowa: Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. 12 Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.
Sorry, że wyręczam we wklejaniu cytatów biblijnych (adresu nie podaję, gdzyż zbyt popularny to tekst.)

Plują i plują i dzięki temu poparcie dla rządu i PiS rośnie, a więc niech dalej plują.

Pn maja 23, 2016 14:19
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/praca-pon ... 43889.html
Cytuj:
19 proc. Polaków aktywnych lub potencjalnych uczestników rynku rozważa emigrację zarobkową - wynika z najnowszego raportu Work Service "Migracje zarobkowe Polaków". Oznacza to wzrost o 4 punkty procentowe w stosunku do jesieni ubiegłego roku. Wśród nich 53 proc. to osoby niepracujące lub bez własnych dochodów.
Jak podkreślają autorzy raportu, do tej pory o wyjeździe częściej myślały osoby zatrudnione na etatach. Dobra sytuacja na rynku pracy w Polsce wpływa na decyzje emigracyjne i wybory Polaków, dlatego o wyjeździe częściej myślą osoby, które nie widzą dla siebie perspektyw rozwoju w kraju.
Z danych raportu "Migracje zarobkowe Polaków" wynika, że niemal co piąty Polak (19 proc.) rozważa wyjazd za granicę do pracy. 7,1 proc. naszych rodaków czyli 1,5 mln osób jest zdecydowanych na wyjazd. Oznacza to wzrost o 1,8 p.p. (225 tys. osób) w stosunku do jesieni ubiegłego roku.

Cytuj:
Około 4 mln Polaków rozważa emigrację za pracą na Zachód, a blisko 1,5 mln jest na to gotowych - wskazuje najnowszy, ogłoszony we wtorek raport firmy Work Service pt. "Migracje zarobkowe Polaków". Dziś wyjeżdżać chcą głównie ludzie młodzi, ze wschodu kraju, z mniejszych miast i gorzej wykształceni. Co ciekawe, większość badanych twierdzi, że ograniczenie zasiłków nie zmieni ich decyzji o emigracji.
Emigrację zarobkową rozważa 19,1 proc. aktywnych lub potencjalnych uczestników rynku pracy w Polsce; jest to o 4 punkty proc. więcej, niż przed rokiem - podkreślają autorzy badania. Jednocześnie zwracają uwagę, że to grupa niemal 4 mln ludzi, czyli 13 proc. całej dorosłej populacji kraju.

http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/raport-ok ... 42593.html

No ale moze apele ministra Morawieckiego ich zatrzymaja.
http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/morawie ... 28285.html
Choc poza apelami konkretow nie widac.

Pn maja 23, 2016 14:46
Johnny99 napisał(a):

I po zachwycie - Austriacy odrzucili prawicowego kandydata na prezydenta.
Brexit - też nie nastąpi.
Zostanie Polska dla Polaków.

Pn maja 23, 2016 20:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 976  Następna strona