PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a): Wiele portali cytuje tą wypowiedź - nie napotkałam jeszcze dementi. Jak to nie? Tu masz dementi Yarpena. Zaraz dołączy gita (coś nie widać m_m) i andej  .
|
| Wt maja 31, 2016 11:56 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Nie oglądam prawie żadnych programów z udziałem polityków, w tym "jeden na jeden - mam dość ich zakłamanych gęb. Co oznacza, że nie masz pojęcia co i dlaczego powiedział minister, ale to nie przeszkodziło ci w stworzeniu paszkwila... Cytuj: W ciągu 7 miesięcy biedne pielęgniarki zamieniły w pasożytów żadnych kasy.......zaiste dobra zmiana...... ...a potem tekstu, że minister w tym wywiadzie rzekomo wygłosił: Alus napisał(a): Oglądałam - kupa frazesów, uników, przeinaczeń, nie mówiąc kłamstw - choćby te o zarobkach pielęgniarek. Niczego innego się nie spodziewałem.  W dobie internetu lepiej wiem, i w każdej chwili mogę sprawdzić co powiedział, niż po 1-razowym wysłuchaniu. W tym strajku chodzi przede wszystkim o kasę i proszę, żebyście nie rozwadniali tego http://www.parlamentarny.pl/spoleczenst ... ,9781.htmlWiele portali cytuje tą wypowiedź - nie napotkałam jeszcze dementi. Tobie zaś, jak to wszystkim piewcom PO, wystarcza wyrwane z kontekstu zdanie, do któreog można dorobić całą antypisowską propagandę. Sprawdzić co dokładnie powiedział minister i w jakim kontekście już się nie chciało. Takoż i wiec mi też nie będzie się chciało niczego tutaj dementować czy pokazywać.
|
| Wt maja 31, 2016 12:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Widac nie potrafisz przytoczyc innego kontekstu niz ten, ktory podal GN. A tam nic innego nie bylo.GN tez jest “piewca PO“?
|
| Wt maja 31, 2016 12:17 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jak Polska cała wszyscy dorabiają propagandę anty pisowską......
|
| Wt maja 31, 2016 12:22 |
|
 |
|
bert04
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Tobie zaś, jak to wszystkim piewcom PO, wystarcza wyrwane z kontekstu zdanie, do któreog można dorobić całą antypisowską propagandę. Sprawdzić co dokładnie powiedział minister i w jakim kontekście już się nie chciało. Takoż i wiec mi też nie będzie się chciało niczego tutaj dementować czy pokazywać. No to pozwól, że odniosę się do jednego konkretu. "Bo paradoks polega na tym, że dzisiaj, gdyby dyrekcja spełniła oczekiwanie pielęgniarek, żeby każda dostała określony procent swojego wynagrodzenia, to te najwięcej zarabiające dostałyby miesięcznie 4 tys. złotych podwyżki, ale te najgorzej zarabiające nadal byłyby bardzo źle zarabiającymi"http://www.parlamentarny.pl/spoleczenst ... ,9781.htmlZ innej strony dowiedziałem się, że pielęgniarki żądały 35% podwyżki. Przeliczając to teraz na te 4 tysiące wychodzi na to, że najlepiej zarabiające pielęgniarki już dziś mają 11.428,57 PLN. Powiedzmy że 11,4 tys, niech będzie nawet brutto (kto podaje netto?). Gdyby wziąć górną stawkę podawaną przez ministra (9 tys.), to podwyżka byłaby w okolicach 3,15 tys. Coś się więc tutaj nie zgadza. Pomijam już to, że według ministra istotnie są jakieś "bardzo źle zarabiające" pielęgniarki, i to mimo zazdrosnych spojrzeń ze strony ministerstwa.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
| Wt maja 31, 2016 12:31 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dotychczasowe podwyzki, ktore Yarpen zalinkowal byly np 400-500 zl bardzo brutto, bo czyste brutto dla pielegniarek bylo troche ponad 200 zl. Cytuj: Sytuacja finansowa Centrum Zdrowia Dziecka od lat jest bardzo zła. Instytut – mimo wielu prób restrukturyzacji – jest zadłużony na ponad 300 mln zł. W CZD jest zatrudnionych 791 pielęgniarek i 9 pielęgniarek kontraktowych. Według protestujących każdego dnia w szpitalu brakuje ok. 70 pielęgniarek. Jak przekonują, dzieje się tak dlatego, że zarobki w placówce są niekonkurencyjne. Średnia płaca pielęgniarki w CZD to - według dyrekcji - wraz z dodatkami 4,9 tys. zł brutto i zależy ona m.in. od stażu pracy i specjalizacji. Pielęgniarka bez doświadczenia otrzymuje płacę zasadniczą w wysokości ok. 2,5 tys. brutto, a po okresie próbnym również dodatki. Według rzeczniczki 74 proc. pielęgniarek zarabia od 4 do powyżej 6 tys. zł. http://www.politykazdrowotna.com/9436,d ... elegniarekMedia rezimowe tylko o postulacie placowym wspomnialy? Cytuj: Dodała, że nie chodzi im głownie o pieniądze, tylko o poprawę sytuacji pielęgniarek. Może sposobem jest te 400 zł. Przepraszam, już mnie trzęsie na myśl o tych 400 zł. Ja już nie chcę tych 400 zł! Tylko poproszę, żeby pielęgniarek było tyle na oddziale, żebym ja nie musiała - patrząc rodzicowi w oczy - mówić „zaraz”, „za chwilę”, „nie teraz”, „proszę poczekać” – opisywała Koterba. Pielęgniarka dodała, że ich zarobki są nieporównanie mniejsze od tych, które mają lekarze. Według niej lekarz za jeden dyżur jest w stanie zarobić więcej niż przeciętna pielęgniarka w miesiąc. - Nawet jak nie będzie strajku, to za chwilę w tym szpitalu nie będzie miał kto pracować. Bezpieczeństwo jest dawno już zaburzone, dlatego że nas jest za mało na oddziałach, nie ma chętnych do pracy - przestrzegła Magdalena Nasiłowska, przedstawicielka Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych. Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/fakty/kraj/a/ ... ,10039870/
|
| Wt maja 31, 2016 12:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ujednolicenie podatku, likwidacja NFZ, PiT itp. w 2018 r. Minister obiecał, ze ulgi na dzieci pozostaną: Cytuj: Cytuj: Minister pytany, czy wprowadzenie jednolitej daniny spowoduje likwidację ulg podatkowych, np. na dzieci, odpowiedział, że "nie". Biuro Komunikacji i Promocji MF podało, że "w KPRM z udziałem m.in. ministra Pawła Szałamachy toczą się prace nad koncepcją połączenia dotychczasowych danin w jeden podatek". "Zostały powołane międzyresortowe zespoły, w których aktywnie uczestniczą przedstawiciele Ministerstwa Finansów. Przebieg prac koordynuje KPRM" - poinformował resort. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 94207.html Nie wierzę mu za grosz. Po tej niebieskiej teczce pełnej ustaw i innych posunięciach - nie wierzę.
|
| Śr cze 01, 2016 15:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wierzy już i blogerka kataryna, wieloletnia zagorzała zwolenniczka PiS (wywiad w Polityce, urywki na portalu GW). Znalazłam cały w necie http://pis-da.blogspot.com/2016/05/znie ... yczka.html
|
| Śr cze 01, 2016 15:48 |
|
 |
|
Johnny99
|
Pewnikiem niedługo dowiemy się nareszcie, kim jest Kataryna (oraz kim byli jej rodzice i ile razy byli w ZSRR na wycieczce).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr cze 01, 2016 22:16 |
|
 |
|
Acro
|
Johnny99 napisał(a): Pewnikiem niedługo dowiemy się nareszcie, kim jest Kataryna (oraz kim byli jej rodzice i ile razy byli w ZSRR na wycieczce). Ubawił mnie Twój komentarz, choć w zasadzie powinienem się zasmucić jego trafnością...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
| Śr cze 01, 2016 22:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"... wieloletnia zagorzała zwolenniczka PiS". Znowu raczysz żartować, katarynę od kilku lat obserwowałam na salonie24 i ona NIGDY nie była zagorzałą zwolenniczką PiS. Gdy w Prawie i Sprawiedliwości doszło do rozłamu poparła rozłamowców czym naraziła się sympatykom tej partii, wówczas weszliśmy z nią w konflikt na portalu salon24. Obecnie obserwuję ja na twitterze, tam też nie wykazuje się zbytnią sympatią do rządzącej partii. Zaliczam ją do typu:kameleon.
|
| Cz cze 02, 2016 8:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "... wieloletnia zagorzała zwolenniczka PiS". Znowu raczysz żartować, katarynę od kilku lat obserwowałam na salonie24 i ona NIGDY nie była zagorzałą zwolenniczką PiS. Gdy w Prawie i Sprawiedliwości doszło do rozłamu poparła rozłamowców czym naraziła się sympatykom tej partii, wówczas weszliśmy z nią w konflikt na portalu salon24. Obecnie obserwuję ja na twitterze, tam też nie wykazuje się zbytnią sympatią do rządzącej partii. Zaliczam ją do typu:kameleon. Dokładnie tak samo "tłumaczyłaś" p. Staniszkis, Bugaja.....gdy popierają bezwarunkowo PiS to ludzie najwyższej kategorii, po ich krytyce to kameleony.....a ich biografie i biografie ich przodków to jedynie Targowica.
|
| Cz cze 02, 2016 8:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Znowu raczysz żartować, katarynę od kilku lat obserwowałam na salonie24 i ona NIGDY nie była zagorzałą zwolenniczką PiS. Gdy w Prawie i Sprawiedliwości doszło do rozłamu poparła rozłamowców czym naraziła się sympatykom tej partii, wówczas weszliśmy z nią w konflikt na portalu salon24. A może jakieś dowody? Nie znam jej twórczości ani Twego salonu, a chciałabym sama ocenić, czy Twoja ocena jest właściwa: A tak na marginesie, to iście chrześcijańska postawa: szufladkowanie ludzi wg swojej miary. Nie sądzisz, że po prostu jest osobą myślącą samodzielnie? Tylko krowa nie zmienia poglądów. Bezkrytyczne popieranie kogokolwiek nie świadczy o inteligencji.
|
| Cz cze 02, 2016 8:16 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kataryna była nie tyle zagorzałą zwolenniczką PiS, co zagorzałą przeciwniczką PO. Rzecz w tym, że dla antypisowców to jedno i to samo.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz cze 02, 2016 8:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kataryna była nie tyle zagorzałą zwolenniczką PiS, co zagorzałą przeciwniczką PO. Rzecz w tym, że dla antypisowców to jedno i to samo. Tym razem zgadzam się z Tobą. Witam i pozdrawiam!
|
| Cz cze 02, 2016 8:39 |
|
|
|