|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
glejt
|
 Re: Jak będzie w Niebie ?
Niebo jest niczym nieskrępowaną jednością z Bogiem i braćmi. Jest nieustannym dzieleniem się miłością i dawaniem innym tego czego się najbardziej pragnie. Jest nieustannym dawaniem samego siebie po to aby siebie zatrzymać. Tak czyni Jezus i tego naucza. Zaczynając od ustanowienia eucharystii fizycznego symbolu samego siebie. Fizycznego symbolu , który też symbolicznie rozmnożył aby pokazać ,że w Bogu i w Królestwie Niebieskim nie istnieje żaden niedostatek żadna strata a wieczny wzrost i i pomyślność pod każdym względem.
_________________ [color=#BF00FF]Szukaj Prawdy a Prawda cię wyzwoli.[/color]
|
| Cz cze 02, 2016 16:14 |
|
|
|
 |
|
Robek
|
glejt napisał(a): Niebo jest niczym nieskrępowaną jednością z Bogiem i braćmi. A więc Bóg który nie jest za specjalną atrakcją, oraz do tego jeszcze są osoby trzecie.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| Cz cze 02, 2016 18:25 |
|
 |
|
glejt
|
Spokojnie. Nikt nie może byc w jedności z Bogiem jeżeli tego nie chce. I nikt nie może być w tej jedności która jest w prawdzie jeżeli ceni sobie bardziej to co jej przeciwieństwem a raczej czynnym zaprzeczeniem.
_________________ [color=#BF00FF]Szukaj Prawdy a Prawda cię wyzwoli.[/color]
|
| Cz cze 02, 2016 19:08 |
|
|
|
 |
|
Asta
|
Po zastanowieniu, muszę stwierdzić, że chciałabym się w niebie spotkać z pewnymi osobami. Ale są to nie tylko ludzie, z którymi zetknęłam się tutaj. Chciałabym może porozmawiać z osobami mniej lub bardziej znanymi, a w życiu doczesnym chyba nie będzie mi to dane. A więc rzeczywiście wierzę, że w niebie wszyscy zbawieni będą wzajemnie się mogli spotykać. Można to nazwać przyjaźnią. Nie zapominajmy jednak, że Bóg jest na pierwszym miejscu. I Jemu nasze uwielbienia, dziękczynienia należą się najbardziej.
_________________ "JAKŻE SIĘ OBEJŚĆ BEZ MIŁOŚCI...?"
|
| N cze 05, 2016 10:16 |
|
 |
|
Robek
|
Asta napisał(a): :-D Chciałabym może porozmawiać z osobami mniej lub bardziej znanymi, a w życiu doczesnym chyba nie będzie mi to dane. Skąd pomysł, że bedą z tobą chcieli rozmawiać? Asta napisał(a): Nie zapominajmy jednak, że Bóg jest na pierwszym miejscu. I Jemu nasze uwielbienia, dziękczynienia należą się najbardziej. Jak masz go za co uwielbiać, to uwielbiaj.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| N cze 05, 2016 14:59 |
|
|
|
|
|