Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
JedenPost napisał(a):
http://polska.newsweek.pl/poznan-1956-mon-zada-przeczytania-listy-ofiar-katastrofy-smolenskiej,artykuly,386941,1.html

to już jest obrzydliwe. Czarno na białym widać, że obecna władza to banda gówniarzy bez cienia szacunku dla kogokolwiek poza własną kliką.

Na Smoleńsku wśliznęli się do władzy i na Smoleńsku się poślizną.
Zawsze uważałam, że Macierewicz to przypadek kliniczny.

Cz cze 09, 2016 15:33
Co ma Czerwiec 1956 w Poznaniu do Smolenska wie tylko chory umysl.

Skonczy sie gwizdami. Cudzoziemcow...

Cz cze 09, 2016 16:17
Nie będzie wojska? To nie będzie. Przyjedzie prezydent Węgier (o ile Kaczyński nie przekona go do bojkotu) i będzie plama.

Cz cze 09, 2016 16:22
Helenka napisał(a):
Zawsze uważałam, że Macierewicz to przypadek kliniczny.
A ja nigdy tak nie uważałem. Macierewicz to wyrachowany, inteligentny i pozbawiony skrupułów człowiek. To że przez Helenkę postrzegany jest jako przypadek kliniczny jest mu nawet na rękę.

Pt cze 10, 2016 6:50
zefciu napisał(a):
A ja nigdy tak nie uważałem. Macierewicz to wyrachowany, inteligentny i pozbawiony skrupułów człowiek

To, że pozbawiony skrupułów nie jest niczym odkrywczym. Wyrachowany - też, ale inteligentny? Inteligentny człowiek nie bierze na doradcę maturzysty i kierowników aptek, a kogoś, kto ma pojęcie o wojsku. Inteligentny człowiek nie ma obsesji, a jeśli ma, to ma tego świadomość i nie ujawnia ich na forum świata.

Pt cze 10, 2016 7:18
Helenka napisał(a):
zefciu napisał(a):
A ja nigdy tak nie uważałem. Macierewicz to wyrachowany, inteligentny i pozbawiony skrupułów człowiek

To, że pozbawiony skrupułów nie jest niczym odkrywczym. Wyrachowany - też, ale inteligentny? Inteligentny człowiek nie bierze na doradcę maturzysty i kierowników aptek, a kogoś, kto ma pojęcie o wojsku. Inteligentny człowiek nie ma obsesji, a jeśli ma, to ma tego świadomość i nie ujawnia ich na forum świata.

Inteligentny nie wpada na tak nonsensowne pomysły
http://natemat.pl/182093,resort-maciere ... zaskoczony

Pt cze 10, 2016 7:31
Helenka napisał(a):
To, że pozbawiony skrupułów nie jest niczym odkrywczym. Wyrachowany - też, ale inteligentny? Inteligentny człowiek nie bierze na doradcę maturzysty i kierowników aptek, a kogoś, kto ma pojęcie o wojsku.
To już zależy, jaki jest jego cel, gdy tego doradcę bierze.
Cytuj:
Inteligentny człowiek nie ma obsesji, a jeśli ma, to ma tego świadomość i nie ujawnia ich na forum świata.
A może Macierewicz nie ma obsesji, a pokazuje, że ma? Poza tym od kiedy to obsesje wykluczają się z inteligencją?
Alus napisał(a):
Inteligentny nie wpada na tak nonsensowne pomysły
http://natemat.pl/182093,resort-maciere ... zaskoczony

I znowu - gdzie uzasadnienie? Naprawdę nie jesteś sobie w stanie wyobrazić celu, w jakim taki pomysł może osoba inteligentna i wyrachowana mieć?

Z drugiej strony - wolę etos narodowy budowany wokół Sobieskiego, niż wokół leśnych bandytów.

Pt cze 10, 2016 8:20
zefciu napisał(a):
To już zależy, jaki jest jego cel, gdy tego doradcę bierze.

A niby jaki ma być ten cel? Pokazać, że młodzi są za PiSem i nieważne jaką posiadaja wiedzę. Zresztą, PiS powymieniał już prawie wszędzie także w gospodarce na swoich fahófcuf
zefciu napisał(a):
A może Macierewicz nie ma obsesji, a pokazuje, że ma? Poza tym od kiedy to obsesje wykluczają się z inteligencją?

Przeczytaj jeszcze raz co napisałam: "jesli je ma, to...".
zefciu napisał(a):
I znowu - gdzie uzasadnienie? Naprawdę nie jesteś sobie w stanie wyobrazić celu, w jakim taki pomysł może osoba inteligentna i wyrachowana mieć?

Tia... i mieniąca sie katolikiem pierwszego sortu rozwala ideę ŚDM historycznym przedstawieniem :?. Powinien zrobić inscenizację Smoleńska :(

Pt cze 10, 2016 8:27
Moze on ma Aspergera?
To utrudnia zycie ale nie jest tragedia. O ile kogos takiego nie zrobic szefem waznych instytucji...

Pt cze 10, 2016 8:37
Helenka napisał(a):
A niby jaki ma być ten cel? Pokazać, że młodzi są za PiSem i nieważne jaką posiadaja wiedzę.
Jest to jeden z możliwych. A może komuś za coś się trzeba odwdzięczyć? Nie wiem. Ale faktem jest, że takie cele są do pomyślenia. A potrzeba posiadania doradcy kompetentnego nie jest taka potężna w końcu.
zefciu napisał(a):
Przeczytaj jeszcze raz co napisałam: "jesli je ma, to...".
Ergo - sama dowodzisz, że nie ma.
zefciu napisał(a):
Tia... i mieniąca sie katolikiem pierwszego sortu rozwala ideę ŚDM historycznym przedstawieniem
A gdzie to się kłóci z inteligencją? Czy od tej pory nie będzie się mógł już mienić?
Cytuj:
Powinien zrobić inscenizację Smoleńska :(
Religia smoleńska jest ma jeszcze charakteru uniwersalistycznego. Natomiast łowienie prawicawej młodzieży na ideę "Polska - ostatni obrońca cywilizacji chrześcijańskiej przed zgnilizną Zachodu i napływem Islamu" jest jakąś strategią. Można powiedzieć, że konkuruje on w tym względzie z Putinem. To chyba jedyna w jakimkolwiek stopniu antyputinowska działalność Macierewicza.

Pt cze 10, 2016 8:57
zefciu napisał(a):
A może komuś za coś się trzeba odwdzięczyć? Nie wiem.

To potwierdza wyrachowanie, nie inteligencję.
zefciu napisał(a):
A potrzeba posiadania doradcy kompetentnego nie jest taka potężna w końcu.

No jasne. Patrząc na wymianę elit w wykonaniu PiS... . :?
zefciu napisał(a):
Ergo - sama dowodzisz, że nie ma.

Nic podobnego. Podałam tylko dwie możliwości odnośnie inteligencji.
zefciu napisał(a):
A gdzie to się kłóci z inteligencją? Czy od tej pory nie będzie się mógł już mienić?

Sam pomysł jest debilny. Kard. Dziwisz jest nim co najmniej zdziwiony.
zefciu napisał(a):
Religia smoleńska jest ma jeszcze charakteru uniwersalistycznego. Natomiast łowienie prawicawej młodzieży na ideę "Polska - ostatni obrońca cywilizacji chrześcijańskiej przed zgnilizną Zachodu i napływem Islamu" jest jakąś strategią. Można powiedzieć, że konkuruje on w tym względzie z Putinem. To chyba jedyna w jakimkolwiek stopniu antyputinowska działalność Macierewicza.

Niech więc zrobi tę inscenizacje na Woodstoku. Za mały rozmiar imprezy? :D

Pt cze 10, 2016 9:03

zefciu napisał(a):
Natomiast łowienie prawicawej młodzieży na ideę "Polska - ostatni obrońca cywilizacji chrześcijańskiej przed zgnilizną Zachodu i napływem Islamu" jest jakąś strategią.

Ekhm...

Obrazek

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 10, 2016 9:25

Faktem jest, że rozumiany tradycyjnie patriotyzm niepostrzeżenie stał się modny. Czego naturalnym efektem jest to, że można na nim zarobić - tak dosłownie, jak i np. politycznie. To jest coś, czego dotychczasowe elity w większości albo nie zauważyły, albo nie przyjmują do wiadomości. To ich stara strategia - jeżeli coś budzi twój sprzeciw, udawaj, że tego nie ma, albo na każdym kroku wyszydzaj i wykpiwaj, w żadnym wypadku nie rozmawiaj i nie słuchaj. No i mamy efekty. Ludzie mają naturalną potrzebę tradycyjnego, symbolicznego patriotyzmu, a tezy w rodzaju "patriotyzm to sprzątanie po psie i płacenie za bilet" ciężko do nich docierają (i kompletnie nie rozumiem, dlaczego miałyby docierać). PiS, który realnie jest mniej więcej tak patriotyczny, jak katolicki (czyli raczej mniej niż bardziej), po prostu na tym gra, tak samo, jak grają na tym producenci sweterków z kapturami w kształcie hełmów rycerskich. Wszyscy musimy przyjąć do wiadomości, że takie zjawisko istnieje i się nasila, nie jest ono złe samo w sobie i zamiast je ignorować czy wykpiwać, należy się zastanowić, jak wyprowadzić z niego dobre skutki.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 10, 2016 9:37
Johnny99 napisał(a):
Faktem jest, że rozumiany tradycyjnie patriotyzm niepostrzeżenie stał się modny.
Jaką tradycję masz na myśli? Modnym stało się noszenie koszulek. Modnym stało się debilne mówienie "jestem patriotą". Modną stała się histeria antyislamska i antyzachodnia. Ale co to wszystko ma z "rozumianym tradycyjnie patriotyzmem"?
Cytuj:
Wszyscy musimy przyjąć do wiadomości, że takie zjawisko istnieje i się nasila, nie jest ono złe samo w sobie i zamiast je ignorować czy wykpiwać, należy się zastanowić, jak wyprowadzić z niego dobre skutki.
Pytanie, czy się da. Jeśli prawicawi na każdym kroku napotykają na ludzi gotowych im publicznie kadzić, chwalić ich, to stawianie im jakichkolwiek wymagań, próba skanalizowania ich uczuć w jakimś konstruktywnym kierunku jest bardzo trudna. Wydaje się, że to co próbuje uzyskać Macierewicz, czyli zbudowanie z tego motłochu jakiegoś Berkutu, to najwięcej, co można zrobić.

Natomiast zgadzam się, że sprowadzanie patriotyzmu do sprzątania po psie to absurd. Polacy nie mają jeszcze etosu patriotyzmu w czasie pokoju, a taki musi dopiero powstać. Moim zdaniem powinien on się koncentrować na ukochaniu wartości Cywilizacji Łacińskiej.

Pt cze 10, 2016 10:19
zefciu napisał(a):
Wydaje się, że to co próbuje uzyskać Macierewicz, czyli zbudowanie z tego motłochu jakiegoś Berkutu,

No, to by było logiczne. Mieć za sobą ludzi gotowych na wszystko, którzy w tri miga rozgonią protestujące pielęgniarki i innych i rozprawią się z KODem - bezcenne.

Pt cze 10, 2016 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303 ... 622  Następna strona