Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 14:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
gita napisał(a):
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):
WIEDZIAŁAM, że nie dasz za wygraną! a publiczne przeprosiny nic nie znaczą?

A cóż to za przeprosiny, w których zaznaczył, że powinien to samo wypowiedzieć innymi słowami? Przeprosiny są wówczas, jeśli ma się świadomość wyrządzonej krzywdy.

Są osoby publiczne oraz dyskutujące na tym forum, że przeprosiny nie wystarczą, ale pokuta np. na kolanach do Częstochowy byłaby zadośćuczynieniem. Mam nadzieje, że Ty do takich nie należysz.

Przepraszam, że nieco odbiegłam od tematu, chociaż było to w kontekście przeprosin za niefortunną wypowiedź PAD.

Przebaczenie usuwa gniew i żal, ale nie działa jak gumka wymazująca wspomnienia.
Przypomniałam tą wypowiedź na życzenie Y_Z.

N cze 12, 2016 8:53
gita napisał(a):
Są osoby publiczne oraz dyskutujące na tym forum, że przeprosiny nie wystarczą, ale pokuta np. na kolanach do Częstochowy byłaby zadośćuczynieniem. Mam nadzieje, że Ty do takich nie należysz.

Prawdziwe przeprosiny są wówczas, gdy ktoś przeprasza bez wyjaśnień, które te przeprosiny deprecjonują. Prezydent Duda przeprosił za to, że użył niewłaściwych słów do wyrażenia swojego przekonania, ale stanowisko podtrzymał.

N cze 12, 2016 8:55
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

Prawdziwe przeprosiny są wówczas, gdy ktoś przeprasza bez wyjaśnień, które te przeprosiny deprecjonują. Prezydent Duda przeprosił za to, że użył niewłaściwych słów do wyrażenia swojego przekonania, ale stanowisko podtrzymał.

"stanowisko podtrzymał", może wyjaśnisz to bliżej, gdyż mam wrażenie, ze niezbyt dobrze znasz kontekst tej sprawy.

N cze 12, 2016 9:35
gita napisał(a):
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

"stanowisko podtrzymał", może wyjaśnisz to bliżej, gdyż mam wrażenie, ze niezbyt dobrze znasz kontekst tej sprawy.

Dziś sformułowałbym to inaczej....czy nadal pogarda z różnicą jedynie słowną.

N cze 12, 2016 10:05
gita napisał(a):

Owszem, mogę. W wyjaśnieniu powiedział, że powinien użyć innych słów, co oznacza, że oskarżenie (bez dowodów, bo tych nie podał ani podczas tego cytatu ani podczas przeprosin) nadal jest akrualne.

N cze 12, 2016 10:20
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

Owszem, mogę. W wyjaśnieniu powiedział, że powinien użyć innych słów, co oznacza, że oskarżenie (bez dowodów, bo tych nie podał ani podczas tego cytatu ani podczas przeprosin) nadal jest akrualne.

Brutalne jesteś głupia zastąpione delikatniejszym nie zdołasz zrozumieć.
To kwestia wychowania w pewnej części inteligenckich rodzin, w poczuciu wyższości, co wielokrotnie podkreślał J. Kaczyński nie wychowywałem się na podwórku, ale w trochę lepszych miejscach.

N cze 12, 2016 10:32
Alus napisał(a):
To kwestia wychowania w pewnej części inteligenckich rodzin, w poczuciu wyższości, co wielokrotnie podkreślał J. Kaczyński nie wychowywałem się na podwórku, ale w trochę lepszych miejscach.

To, że gita uważa mnie za głupią, ale używa bardziej delikatnych form ( przyjdzie i na mnie czas jak na zefcia i tomka44) nie oznacza, że nie potrafię wyłapać tego co istotne w przeprosinach, a właściwie w "przeprosinach" prezydenta, a także realnie (nie ślepo) oceniać istniejącą sytuację w kraju.

N cze 12, 2016 10:50
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

To, że gita uważa mnie za głupią, ale używa bardziej delikatnych form ( przyjdzie i na mnie czas jak na zefcia i tomka44) nie oznacza, że nie potrafię wyłapać tego co istotne w przeprosinach, a właściwie w "przeprosinach" prezydenta, a także realnie (nie ślepo) oceniać istniejącą sytuację w kraju.

I przez taką manipulację słowami tworzy się narracja z wnioskiem:"gita uważa mnie za głupią".
OPAMIĘTAJCIE się dyskutantki, ponieważ ręce opadają!
Poza tym Helenka napisała:"...co oznacza, że oskarżenie(bez dowodów, bo tych nie podał....."
Kogo i o co oskarżył PAD?

P.S.Kilka minut temu wróciłam z kościoła, gdzie oczywiście uczestniczyłam we mszy świętej Ewangelia dotyczyła odpuszczenia grzechów. Komu Jezus odpuścił grzechy w dzisiejszej Ewangelii?
Oczywiście to bardzo luźno wiąże się z tematem o przeprosinach PAD.

N cze 12, 2016 11:22
gita napisał(a):

ręce opadają ... poniżej podłogi.
gita napisał(a):
Komu Jezus odpuścił grzechy w dzisiejszej Ewangelii?

Ooo, jakże się zmienia punkt widzenia. Już nie hołdujesz zasadzie podanej przez prezesa? Jesli to owoc dzisiejszej Ewangelii, to jest nadzieja może i dla prezesa :D.

N cze 12, 2016 11:30
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Przepraszam bardzo :oops: ....nie napisałam precyzyjnie - mój wpis o poczuciu wyższości odnosiłam personalnie do Dudy, nie do Gity.
Gita sorry....

N cze 12, 2016 11:43
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

ręce opadają ... poniżej podłogi.
gita napisał(a):
Komu Jezus odpuścił grzechy w dzisiejszej Ewangelii?

Ooo, jakże się zmienia punkt widzenia. Już nie hołdujesz zasadzie podanej przez prezesa? Jesli to owoc dzisiejszej Ewangelii, to jest nadzieja może i dla prezesa :D.

Wróciłam z twittera, tam dyskutuje się krótko , węzłowato i na temat, jak czytam tutaj niektóre komentarze,np jak ten powyżej, to zastanawiam się co ja tu jeszcze robię???

N cze 12, 2016 11:56
Alus napisał(a):
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Przepraszam bardzo :oops: ....nie napisałam precyzyjnie - mój wpis o poczuciu wyższości odnosiłam personalnie do Dudy, nie do Gity.
Gita sorry....

Nie musisz mnie przepraszać, ja Ciebie zrozumiałam.

N cze 12, 2016 11:58

My tu tak gadu gadu o polityce, a tymczasem kariera sportowa Dudy się rozwija. Po pierwszych sukcesach narciarskich przerzucił się na piłkę nożną. Pewnie pozazdrościł Tuskowi.

I już wczoraj portale donosiły, że Duda strzelił gola!

http://sport.se.pl/pilka-nozna/euro-201 ... 50587.html

Pierwsze gratulacje nadeszły od znamienitych głów państwa, m.in. poniżej:

http://wpolityce.pl/sport/296347-prezyd ... -na-boisko

(@moderacja: to taki mały dowcip z okazji ME)

...

(Koh 3:1nn)

N cze 12, 2016 22:56
gita juz nie odpowie (chyba ze przypomni sobie swoj login z Gita2), ale wlasnie PAD zaczyna sie publicznie ze swoich przedwyborczych bajek wycofyeac.

Rok mu to zajelo, zeby przyznac ze oklamal wyborcow. A jeszcze w sierpniu wszystko wygladalo rozowo.

Cytuj:
Mam świadomość obietnic, które złożyłem. One nie są trudne do dopełnienia - mówił w ub. roku prezydent Duda. Dziś dodaje, że zmiany muszą uwzględniać sytuację budżetową

W sierpniu ub.r. prezydent Andrzej Duda przekonywał, że obietnice PiS tak naprawdę można wprowadzić w każdej chwili. Przekonywał o tym w przemówieniu przed Pałacem Prezydenckim.

– Mam świadomość obietnic, które złożyłem. One nie są trudne do dopełnienia. Nie słuchajcie państwo tego, co opowiadają, że się nie da w Polsce obniżyć wieku emerytalnego, że nie da się podnieść kwoty wolnej od podatku, bo się budżet zawali. To bzdury – powiedział Duda.

– To są bzdury. Wystarczy zacząć naprawiać polską gospodarkę, a tak naprawdę pieniądze z tego systemu znajdą się natychmiast – dodał.(...)

- Nie zapominam o swoich zobowiązaniach. O swoich zobowiązaniach nie zapomina także polski rząd, nie zapomina także dzisiejsza większość parlamentarna. Proszę państwa tylko o jedno, o wyrozumiałość, że wszystkie zmiany nie będą, bo nie mogą być, wprowadzone w trzy miesiące. Muszą uwzględniać również sytuację budżetową państwa, która - wierzę w to - także w wyniku działań, które są elementem dobrej zmiany, będzie się poprawiała - powiedział Duda.

http://metrocafe.pl/metrocafe/7,145523, ... tnice.html

Dorosly facet na takiej pozycji powinien wiedziec jakie sa fakty. Mnie jego wiara w cokolwiek nie interesuje. Moze wierzyc we wrozke, ktora spelnia marzenia ale to budzetu nie napelni.

Wt cze 14, 2016 6:32

Ile to było radości z błedów ortograficznych PBK!
Wkrótce potem PUPAD zaimponował nam wpisem na twiterze o "żądach" PO.
Teraz mamy kolejny, w którym coś marudzi o czyimś "boCHaterstwie".
Co na to Leśne Ru. chadło?

Wt cze 14, 2016 12:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 245  Następna strona