Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
Nawet przyjmując, że taka pogarda u J. Kaczyńskiego istnieje, to jest to uczucie, a nie zamiar. Dale nie przedstawiła dowodów na "nieuczciwość i złe zamiary" prezesa PiS.
|
| Wt cze 14, 2016 9:33 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Należy z góry zakładać nieuczciwość i złe zamiary każdej Władzy, z tego przede wszystkim powodu, że Władza ma nieporównywalne z innymi podmiotami możliwość ukrywania swojej nieuczciwości i złych zamiarów.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt cze 14, 2016 9:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze.
|
| Wt cze 14, 2016 9:39 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. Więc pozostaje według JarKaczowego rozumowania zlikwidować policję i sądy. Skoro wszyscy są w domniemaniu niewinni. To właśnie pokazuje absurd takiego rozumowania "domniemania konstytucyjności ustaw", jakie proponuje Twoimi ustami Kaczyński.
|
| Wt cze 14, 2016 9:48 |
|
 |
|
Johnny99
|
Y_Z napisał(a): I jeszcze jeden artykuł Konstytucji, który uparcie ignorujecie:
Art. 197.
Organizację Trybunału Konstytucyjnego oraz tryb postępowania przed Trybunałem określa ustawa.
Rozumiesz co to oznacza? Nikt go nie ignoruje; to ty ignorujesz pytanie o zgodność z logiką jego "bezwzględnej" interpretacji. Cytuj: No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze. Ta zasada obowiązuje w sądzie, ocen politycznych ona nie wiąże.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt cze 14, 2016 9:48 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze. Przecież PiS z zasady uważa za winnego nieledwie zdrady każdego, kto nie śpiewa z nimi w chórku.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Wt cze 14, 2016 9:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze. Czyli wbrew partii nie optujesz za przywróceniem kary śmierci w celu powieszenia Tuska, który jest bezsprzecznie winny zamachu, czego sąd nie musi dowieść? Yarpen_Zirgin napisał(a): Nawet przyjmując, że taka pogarda u J. Kaczyńskiego istnieje, to jest to uczucie, a nie zamiar. Dale nie przedstawiła dowodów na "nieuczciwość i złe zamiary" prezesa PiS. No kochany - z serca bowiem pochodza ....wszystkie złe czyny i zamiary
|
| Wt cze 14, 2016 9:54 |
|
 |
|
Johnny99
|
Dobrze by było też, by Y_Z wyjaśnił, kto i kiedy udowodnił winę Rzeplińskiemu. Musiałem przegapić.
|
| Wt cze 14, 2016 9:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze. Czyli wbrew partii nie optujesz za przywróceniem kary śmierci w celu powieszenia Tuska, który jest bezsprzecznie winny zamachu, czego sąd nie musi dowieść? Nie jestem w partii i nie uważam, że karę śmierci trzeba przywrócić. Co do ewentualnej winy Tuska, to poczekam na wyrok sądu. Aha... Dalej czekam na te dowody na "nieuczciwość i złe zamiary" J. Kaczyńskiego.
|
| Wt cze 14, 2016 9:57 |
|
 |
|
SweetChild
|
mauger napisał(a): Oczywiście, że są równi i równiejsi. Niemniej interwencja zbrojna (rozumiem, że to masz na myśli pod pojęciem bratniej pomocy) z powodu tego, że w jakimś państwie ścierają się na ulicy dwie grupy demonstrantów jest delikatnie mówiąc nierealna. Kto miałby w ogóle ją przeprowadzać? Jakoś nie widzę chętnych do wysyłania swoich żołnierzy, aby umierali za Schetynę lub Petru. Ukraińcom nikt nie pomógł w obalaniu Janukowycza, Polakom też nikt nie pomoże. Nie mówiąc już o tym, że taka interwencja przyniosłaby odwrotny skutek od zamierzonego. Może i nierealna, ale pozwala podtrzymywać narrację o zdrajcach, targowicy czy najgorszym sorcie. Pozwala też podtrzymywać syndrom oblężonej twierdzy i jak widać w sondażach poparcia, taka strategia nieźle się sprawdza. Tymczasem nie widzę ani chętnych w Europie do udzielenia bratniej pomocy, ani nawet w Polsce do szykowania polskiego Majdanu. Dojną Zmianę należy odsunąć od koryta w sposób demokratyczny w najbliższych wyborach, ewentualnie doprowadzić do wcześniejszych wyborów (oczywiście zgodnie z prawem). Rozwiązania siłowe to strzelanie w sobie w stopę, nawet gdyby miały być skuteczne. A jeśli w kolejnych wyborach ponownie wygra PiS, to pozostaje emigracja, przynajmniej póki jesteśmy w Unii 
|
| Wt cze 14, 2016 10:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Aha... Dalej czekam na te dowody na "nieuczciwość i złe zamiary" J. Kaczyńskiego. Czyt. "dalej ignoruję to co mówią inni, że domniemanie niewinności nie oznacza, że można rozbrajać środki ostrożności wobec braku dowodów na złe zamiary" (uwaga - powyższe nie jest cytatem YZ ani parafrazą, a jedynie moją prywatną interpretacją jego wypowiedzi).
|
| Wt cze 14, 2016 10:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): No cóż, ja wyznaję zasadę, że każdego uważa się za niewinnego dopóki jego wina nie zostanie udowodniona. No, ale ja jestem zwolennikiem PiS, więc może stąd ta skaza na moim charakterze. Hahaha, domniemanie niewinnosci  . Dobry dowcip: Jakkolwiek jestem za konfiskata mienia pochodzącego z przestępstwa, to jednak bez przesady z tym domniemaniem. Ktoś ma dom, który wybudował legalnie, ale będzie skonfiskowany, bo domniemanie ... . Nikt nie ma obowiązku trzymania dokumentów z całego życia, a jedynie z ostatnich 5 lat. Dotychczas był obowiązek udowodnienia winy, teraz to oskarzony będzie musiał udowodnic, że jest niewinny.
|
| Wt cze 14, 2016 10:16 |
|
 |
|
Johnny99
|
Helenka napisał(a): Jakkolwiek jestem za (...), to jednak bez przesady (...) To jest stały problem z pomysłami PiS. Pod pretekstem zasadniczo słusznych rozwiązań bez przerwy próbują przepychać pomysły poszerzające ich władzę. Ostatnio znowu - jak wynika z założeń reformy egzekucji komorniczej przedstawionych przez Ziobrę, chce on pod jej pretekstem przyznać sobie uprawnienie do odwoływania prezesów sądów. To jest powód, dla którego z PiS nie da się normalnie rozmawiać bez pokornego przyjęcia do wiadomości głównego celu, jakim jest nieograniczona władza PiS nad wszystkimi i wszystkim.
|
| Wt cze 14, 2016 10:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Własnie dlatego, aby nie było władzy absolutnej musi być TK.
|
| Wt cze 14, 2016 10:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Aha... Dalej czekam na te dowody na "nieuczciwość i złe zamiary" J. Kaczyńskiego. Gdyby nawet zmarli z grobów powstali nie uwierzą....
|
| Wt cze 14, 2016 11:23 |
|
|
|