| 

PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA? 

| Autor | Wiadomość |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Helenka napisał(a): Wina jest wówczas, jeśli ktoś wyraźnie poznał Boga i Go świadomie odrzucił. Jest to grzech przeciwko Duchowi Świętemu, a o tym Jezus mówi, że nie będzie odpuszczony. Jednakże wydaje się niedorzecznym, aby ktoś, kto poznał Boga odrzucił Go. Jeśli ktoś odrzuca poznawszy, znaczy to, że poznał wypaczony obraz Boga, a nie Boga Prawdziwego.Otóż to. Czyli nikt nie ma na tym tle winy i wszycy idą do Nieba, Alleluja!_________________
 Lubię Starego czasem, to też sprawia
 że się wystrzegam otwartej z nim wojny
 Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny
 Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:13 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?JedenPost napisał(a): Otóż to. Czyli nikt nie ma na tym tle winy i wszycy idą do Nieba, Alleluja!Znów upraszczasz. Zapominasz o sądzie z miłości.

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:15 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Według mnie do piekła idą tylko psychopaci _________________
 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:15 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Andy72 napisał(a): Według mnie do piekła idą tylko psychopaciTo by było okrutnie niesprawiedliwe. Helenka napisał(a): Zapominasz o sądzie z miłości.O czym?_________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:19 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?JedenPost napisał(a): Andy72 napisał(a): Według mnie do piekła idą tylko psychopaciTo by było okrutnie niesprawiedliwe. To by było właśnie sprawiedliwe, na tym świecie psychopaci sobie dobrze radzą. Niesprawiedliwe jest takie piekło, jak mówili w Fatimie, że idzie się do piekła z powodu seksu czy niewiary w piekło. A powinni iść tylko psychopaci._________________
 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:24 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Kawał sadysty z Ciebie, Andy.     Chcesz, żeby Bóg dręczył ludzi za to, że ulepił ich bez sumienia?_________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:26 | 

|  
		|  |  

|   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?JedenPost napisał(a): O czym?O sądzie z miłości. Mt 25, 31-46

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:29 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?JedenPost napisał(a): Kawał sadysty z Ciebie, Andy.     Chcesz, żeby Bóg dręczył ludzi za to, że ulepił ich bez sumienia?To tacy ludzie bez sumienia powinni trafić według ciebie do nieba??_________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:41 | 

|  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?A, jasne, ale ja mówiłem tylko, że nikt nie ma na tym tle  (braku wiary) winy. Przyzwoite życie i odnoszenie sie do bliźnich to osobna sprawa.@Andy Cytuj: To tacy ludzie bez sumienia powinni trafić według ciebie do nieba??No jasne. A cóż to - ich wina, że są, jacy są? Skoro Bóg dał im instynkty, nie dając sumienia, to i efekty bywają opłakane._________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:45 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Twierdzisz ze psychopaci to automaty, że nie mają wyboru? _________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:51 | 

|  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?A czy zwierzęta to wg. Ciebie automaty? Zresztą sam oceń, masz tu kilka kryteriów diagnostycznych: Cytuj: -brak poczucia winy, wstydu i odpowiedzialności, skruchy – kontakty płytkie i nastawione na eksploatację,-brak lęku,
 -ubóstwo emocjonalne – brak zdolności do przeżywania emocji – brak integracji sfer poznawczej, behawioralnej i emocjonalnej
 -trwała niezdolność do związków uczuciowych z innymi ludźmi,
 -bezosobowy stosunek do życia seksualnego (przedmiotowe traktowanie partnera),
 -nieumiejętność odraczania satysfakcji (dążenie do natychmiastowego zaspokajania popędów i potrzeb),
 -autodestrukcyjny wzorzec życia (np. po okresie dobrego przystosowania niszczenie dotychczasowych osiągnięć z przyczyn niezrozumiałych dla otoczenia),
 -nieumiejętność planowania odległych celów (koncentracja na teraźniejszości),
 -niezdolność przewidywania skutków swojego postępowania,
 -niezdolność wyciągania wniosków z przeszłych doświadczeń (tj. nieefektywność uczenia się),
 -nie dające się logicznie wyjaśnić przerywanie konstruktywnej działalności,
 -w miarę sprawna ogólna inteligencja, formalnie niezaburzona,

|  
			| Śr cze 15, 2016 15:54 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?-w miarę sprawna ogólna inteligencja, formalnie niezaburzonaI skoro nie mają poczucia winy, to przynajmniej niech przez wieczność żałują tego co zrobili

|  
			| Śr cze 15, 2016 16:06 | 

|  
		|  |  

|   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Zwierzęta nie posiadają wolnej woli. Kierują się instynktem. 

|  
			| Śr cze 15, 2016 16:10 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?A mimo to zwierzęta nie są psychopatami. A zwierzęta szkodniki się zwalcza, mimo że tak zostały stworzone. _________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 16:12 | 

|  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: PIEKŁO – HEROICZNY DAR BOGA?Andy72 napisał(a): I skoro nie mają poczucia winy, to przynajmniej niech przez wieczność żałują tego co zrobiliAha. Po co? Mam wrażenie, że Andy zakrawa na psychopatę. Helenka napisał(a): Zwierzęta nie posiadają wolnej woli. Kierują się instynktem.A czym kieruje się psychopata?_________________

|  
			| Śr cze 15, 2016 16:20 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach