Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 16:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Alus napisał(a):
Cytuj:
A niby co z łączności Starego i Nowego Testamentu wynika w stosunku do muzułmanów?

Ano to, ze wszyscy jesteśmy dziećmi Boga.
A przykład wyrachowanej żony Abrahama akurat oddaje stanowisko współczesnych przeciwników islamu....wykorzystać i przegnać.
I tej niewolnicy objawia się anioł zapewniając ją o opiece Boga nad nią i jej synem.....bo słyszał Pan gdy byłaś upokorzona.

To już jest szczyt niedorzeczności i wyrachowania z Twojej strony.
Kobieto zastanów się co piszesz. Przecież Ty negujesz wiarę katolicką zamiast być Jej apologetkę. Ty jesteś apologetką Islamu.
Nastąpiło u Ciebie pomieszanie pojęć. Ty ukazujesz - obrzydzasz Sarę prawowitą żonę Abrahama a z sentymentem piszesz o niewolnicy?!
No jeszcze nie słyszałem żeby który muzułman pozytywnie wypowiadał się o Matce Bożej a negatywnie o Mahomecie?
Alus wypisz się z KK a zapisz się do Islamu i bądź wojującą apologetkę Islamu i nawracaj niewiernych.
Nie mamy o czym dyskutować.

N cze 19, 2016 9:40
Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

N cze 19, 2016 9:47
O przykazanie miłości w stosunku do muzułmanów?

N cze 19, 2016 9:50
Hominibus napisał(a):
O przykazanie miłości w stosunku do muzułmanów?

Nie, ale też poproszę. Na to:
Helenka napisał(a):
Masz okazję pomagać im tam, gdzie są co najmniej od lutego:
http://www.fronda.pl/a/ojciec-boulos-pr ... 65310.html
Przelałeś chociaż złotówkę?

N cze 19, 2016 9:52
Hominibus napisał(a):
Ale w innym miejscu jest napisane o tym ,że panny rozsądne odmówiły oliwy pannom nierozsądnym gdyż mogłoby jej zabraknąć dla tych pierwszych.

A co do Frondy _ http://www.fronda.pl/a/ojciec-boulos-pr/ pojawia się taki komunikat
,,Strona którą próbowałeś wywołać nie istnieje. " To do czego mam się odnieść.
Będzie akcja to będę pomagał.

N cze 19, 2016 9:57
http://m.fronda.pl/a/ojciec-boulos-pros ... 65310.html

Odrobina dobrej woli i zaintetesowania czyms wiecej niz wlasnym losem wyszarczy, zeby znalezc.

N cze 19, 2016 10:01
Kael napisał(a):
http://m.fronda.pl/a/ojciec-boulos-pros ... 65310.html

Odrobina dobrej woli i zaintetesowania czyms wiecej niz wlasnym losem wyszarczy, zeby znalezc.

Dokładnie.
Hominibus:
Kiedy podałam Ci ten link, był aktywny.
Jesteś za pomocą tam na miejscu, a nie widziałeś, że taka jest potrzebna? Nie szukałeś takiej możliwości? Cóż więc znaczą Twoje deklaracje?

N cze 19, 2016 10:03
http://gosc.pl/doc/3114905.Caritas-Pols ... -uchodzcom

Cytuj:
Caritas Polska rekomenduje równocześnie rozwiązanie, w którym osoby, rodziny i wspólnoty w Polsce zobowiążą się do systematycznego wsparcie osób i rodzin uchodźców przebywających na Bliskim Wschodzie. Caritas Polska od lat działa na Bliskim Wschodzie, posiada tam partnerów mających bardzo dobre rozpoznanie w sytuacji uchodźców i ich potrzeb. Caritas Liban, Caritas Jordan i Caritas Syria mają zweryfikowane listy kilkuset tysięcy osób, którym stale udzielają pomocy.

http://kosciol.wiara.pl/doc/3219213.Car ... -uchodzcom

Jak ktos naprawde chce pomoc, a nie tylko miec (nie)swiety spokoj, to potrafi sie dowiedziec i ... pomaga.

N cze 19, 2016 10:41
Niektórzy załatwiają problem wyłącznie stwierdzeniem: trzeba pomagać tam, na miejscu.

N cze 19, 2016 10:50
Trzeba. Ale KTOS to musi robic i KTOS to musi finansowac.

N cze 19, 2016 11:25
Hominibus napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
A niby co z łączności Starego i Nowego Testamentu wynika w stosunku do muzułmanów?

Ano to, ze wszyscy jesteśmy dziećmi Boga.
A przykład wyrachowanej żony Abrahama akurat oddaje stanowisko współczesnych przeciwników islamu....wykorzystać i przegnać.
I tej niewolnicy objawia się anioł zapewniając ją o opiece Boga nad nią i jej synem.....bo słyszał Pan gdy byłaś upokorzona.

To już jest szczyt niedorzeczności i wyrachowania z Twojej strony.
Kobieto zastanów się co piszesz. Przecież Ty negujesz wiarę katolicką zamiast być Jej apologetkę. Ty jesteś apologetką Islamu.
Nastąpiło u Ciebie pomieszanie pojęć. Ty ukazujesz - obrzydzasz Sarę prawowitą żonę Abrahama a z sentymentem piszesz o niewolnicy?!
No jeszcze nie słyszałem żeby który muzułman pozytywnie wypowiadał się o Matce Bożej a negatywnie o Mahomecie?
Alus wypisz się z KK a zapisz się do Islamu i bądź wojującą apologetkę Islamu i nawracaj niewiernych.
Nie mamy o czym dyskutować.

Z sentymentem piszę o niewolnicy bo ją Bóg otoczył opieką....a Sara? odpłaciła pięknym za nadobne - za lekceważenie odpłaciła wygnaniem.
Nie wiem jak wypowiada sie muzułmanin - wiem, że Maryja Matka Jezusa wedle Koranu jest niewiastą wybraną przez Boga aby urodzić Jezusa - wedle Koranu proroka.
Niewiernych nawraca papież Franciszek - Jeśli nie przyjmujemy potrzebujących nie jesteśmy chrześcijanami.

N cze 19, 2016 11:29

I o to się toczy spór - czy Czy przypadkiem nie idziemy na łatwiznę, nawołując do przyjęcia wszystkich, nie próbując rozeznać kto jest potrzebującym, a kto nie.

N cze 19, 2016 11:42
Zobacz profil WWW
Marek_Piotrowski napisał(a):
I o to się toczy spór - czy Czy przypadkiem nie idziemy na łatwiznę, nawołując do przyjęcia wszystkich, nie próbując rozeznać kto jest potrzebującym, a kto nie.

A kto nawołuje do przyjmowania wszystkich??

N cze 19, 2016 11:43
Kael napisał(a):
Trzeba. Ale KTOS to musi robic i KTOS to musi finansowac.

No własnie. Tylko w tym sęk, że własna odpowiedzialność zwala sie na tego KTOSIA. Jeszcze się nie zdarzyło mi się przeczytać na jakimkolwiek portalu lub w komentarzu pod artykułem: "jestem przeciwko przyjmowaniu uchodźców, ale pomagam w ... (w miejsce kropek wpisany sposób pomocy)". Ciągle czytam o strachu i "trzeba pomagać tam na miejscu".
Marek_Piotrowski napisał(a):

O czym Ty mówisz? Nie udawaj, że nie rozumiesz, bo od miesięcy mowa jest o przyjmowaniu konkretnych ludzi (przynajmniej ja o tym mówię, dając za przykład Poznań i Fundację Estera, co zawsze jest pomijane milczeniem, a wciskane mi, że chcę, aby Polska przyjmowała jak leci, bo jestem zaczadzona michnikowszczyzną.

N cze 19, 2016 11:53
Moderator

Alus napisał(a):
Straszenie uchodźcami i związanego ewentualnego terroryzmu, a tymczasem premier i prezydent zapraszają terrorystów do Polski wysyłając polskich żołnierzy do walki PI :( :(

No właśnie.

I pytanie - gdy będą wybierać miejsce zamachu, czy wybiorą kraj lepiej strzeżony, który może odpowiedzieć atakiem militarnym, czy słabiej strzeżony, który może wysłać garstkę żołnierzy i kilka samolotów (co by stanowiło jedną trzecią wszystkich porządnych sił powietrznych)?

Kaczyński nie jest debilem, aby o tym nie wiedzieć. W jakim zatem celu to robi? Aby ugłaskać UE i utrzymać władzę? Jakieś inne pomysły?

~ Pink Floyd, "Hey you"

N cze 19, 2016 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 182  Następna strona