| 

Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 

| Autor | Wiadomość |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Uchodzcy a KosciółNo własnie, jak możesz? 

|  
			| Cz cze 23, 2016 18:48 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółHelenka napisał(a): - utrzymujemy Kościół,- utrzymujemy rzesze misjonarzy niosących Boga i pomoc materialną, medyczną, edukacyjną,
 - utrzymujemy Caritas i wszystkie dzieła pomocy jakie prowadzi,
 - utrzymujemy różne fundacje obejmujące pomocą od nienarodzonych do zgrzybiałych starców, remontujących szpitale, budujące studnie w Afryce....etc

|  
			| Cz cze 23, 2016 19:34 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółCytuj: "Opowiedział też niektórym, co dufni byli w siebie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść: Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden faryzeusz, a drugi celnik.
 Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił:
 Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik.
 Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam."/Łk 18,9-12/
Cytuj: I stąd dufne uzurpowanie sobie prawa określania innych nienawistnikami nie zdolnymi kochać swoich rodaków......Cytuj:  Łk 6:42 bt5 "Jak możesz mówić swemu bratu: Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku, podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, usuń najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka brata swego."Właśnie.....zanim nazwiesz kogoś nienawistnikiem, popatrz wprzód na siebie i pamiętaj a kto by rzekł swemu bratu "Raka" podlega Wysokiej Radzie. A kto by mu rzekł "Bezbożniku" podlega karze ognia piekielnego (Mt 5,22).....a obrzucenie mianem "nienawistniku" uznawane, za wyciąganie drzazg z oka brata/siostry         .....

|  
			| Cz cze 23, 2016 19:49 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółWidze, ze Marek juz sie zapedzil dopisywac uzytkownikom, czego nie napisali.Opluc globalnie adwersarzy, to swiete prawo Marka. Przypomnienie, ze to katolicy (takze ci forumowi) utrzymuja Kosciol i rozne jego dziela, to ... faryzeizm.

To ja przypomne: jaka miara mierzysz, taka tobie odmierza.

Moze napiszesz w koncu cos merytorycznego w temacie?
 Czy znowu bedziesz probowal rzadzic forum? Trzecia proba. Moze tym razem moderacja sie ugnie?

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:07 | 

|  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółKael napisał(a): Widze, ze Marek juz sie zapedzil dopisywac uzytkownikom, czego nie napisali.Słusznie, masz rację, przepraszam obie Panie za pomyłkę, powinno być: Aluś napisał(a): - utrzymujemy Kościół,- utrzymujemy rzesze misjonarzy niosących Boga i pomoc materialną, medyczną, edukacyjną,
 - utrzymujemy Caritas i wszystkie dzieła pomocy jakie prowadzi,
 - utrzymujemy różne fundacje obejmujące pomocą od nienarodzonych do zgrzybiałych starców, remontujących szpitale, budujące studnie w Afryce....etc
Cytuj: Opluc globalnie adwersarzy, to swiete prawo Marka. Przypomnienie, ze to katolicy (takze ci forumowi) utrzymuja Kosciol i rozne jego dziela, to ... faryzeizm.No cóż, to Twój wniosek. Ja tylko podałem cytat. Widać coś w tym jest   Cytuj: To ja przypomne: jaka miara mierzysz, taka tobie odmierza.
 Moze napiszesz w koncu cos merytorycznego w temacie?
 Czy znowu bedziesz probowal rzadzic forum? Trzecia proba. Moze tym razem moderacja sie ugnie?
Jak to zacytowałeś? "jaka miara mierzysz, taka tobie odmierzą"? Aluś napisał(a): I stąd dufne uzurpowanie sobie prawa określania innych nienawistnikami nie zdolnymi kochać swoich rodaków......Ależ Alu, nie mam pojęcia czy to brak ZDOLNOŚCI. Myślę, że raczej zamiłowanie do hejtu wobec Rodaków...   Cytuj:  a kto by rzekł swemu bratu "Raka" podlega Wysokiej Radzie. A kto by mu rzekł "Bezbożniku" podlega karze ognia piekielnego Bratu. Czyli wszystkim, ale w pierwszym rzędzie rodakowi. Pomyśl o tym..._________________
 pozdrawiam serdecznie
 Marek

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:15 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółKael napisał(a):  Moze napiszesz w koncu cos merytorycznego w temacie?Słusznie.  Parę merytorycznych zagadek związanych z tematem: ilu ta "niechętna uchodźcom" Polska przyjęła Ukraińców w ostatnich 3 latach?Ilu z nich w zeszłym roku miało pozwolenie na pracę?Ilu z nich "w ramach solidarności europejskiej" zgodziły się przyjąć od nas Niemcy, Francja, Włochy, Belgia itd?Ilu Czeczenów przyjęliśmy w czasie najazdu Rosji na Czeczenię?Jaki procent Ukraińców podejmuje pracę, a jaki przybyszy z krajów muzułmańskich?

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:23 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółA ilu z “uchodzcow“ z Ukrainy dostalo taki status?http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 52498.html Ilu bylo i jest po prostu imigrantami ekonomicznymi? I dlaczego nie zostaja w Polsce? Tylko ze wzgledow finansowych? Czy moze takze ze wzgledu na niegoscinnosc Polakow i zagrozenie zycia?http://www.tvn24.pl/lodz,69/krzyczal-is ... 54941.htmlhttp://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 54782.html

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:33 | 

|  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółOdpowiesz na moje merytoryczne pytania, kóre pozwolą ustalić FAKTY czy dalej będziesz wstawiał propagandowe teksty i pojedyncze zdarzenia podnosił do rangi powszechnej praktyki? _________________
 pozdrawiam serdecznie
 Marek

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:39 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółCytuj: No cóż, to Twój wniosek. Ja tylko podałem cytat. Widać coś w tym jest  Jest...jest.....Jezus powiedział do niektórych, którzy ufali sobie, że są sprawiedliwi.....nie jestem taki jak ci nienawistnicy nie kochający swoich rodaków, tylko gołosłownie gadający o miłości to materialnie nie da się sprawdzić. Na przedstawione wymierne materialne wypływające z miłości działania na różnorodne potrzeby rodaków, odpowiedź - "chwalący się nienawistnik faryzeusz". Cytuj:  a kto by rzekł swemu bratu "Raka" podlega Wysokiej Radzie. A kto by mu rzekł "Bezbożniku" podlega karze ognia piekielnego Cytuj: Bratu. Czyli wszystkim, ale w pierwszym rzędzie rodakowi.Pomyśl o tym...
Orzekł nieomylny.....

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:41 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółKael napisał(a): Widze, ze Marek juz sie zapedzil dopisywac uzytkownikom, czego nie napisali.Aż się zdziwiłam, że odpowiedział na "mój" post, ale to tylko pomyłka w cytowaniu. Gdyby przy tej wypowiedzi widniało: Helenka, byłby ignor   

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:43 | 

|  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółKtoś tu apelował, by napisać "w koncu cos merytorycznego w temacie". Jak widzę, Koleżanki wolą jednak w dalszym ciągu "ziać miłosierdziem"   To jak będzie z tymi KONKRETNYMI  liczbami?_________________
 pozdrawiam serdecznie
 Marek

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:47 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółMarek_Piotrowski napisał(a): Odpowiesz na moje merytoryczne pytania, kóre pozwolą ustalić FAKTY czy dalej będziesz wstawiał propagandowe teksty i pojedyncze zdarzenia podnosił do rangi powszechnej praktyki?Gdybys czytal odpowiedzi a nie oczekiwal wylozenia kawy na lawe, to bys po prostu podal FAKTY, a nie po jajkowemu kazal innym ich za ciebie szukac. Jajko mnie wytrenowal: nie odrabiam cudzych zadan domowych. Z mojego linku Cytuj: Według urzędników na Ukrainie jest to możliwe, dlatego w ciągu ostatnich trzech lat status uchodźcy otrzymało jedynie 16  Ukraińców na 5000 składających wnioski. – Rzeczywiście, na wschodzie jest konflikt zbrojny, on obejmuje około ośmiu procent tego kraju, natomiast na pozostałym obszarze Ukrainy władze skutecznie zapewniają spokój – argumentuje Jakub Dudziak. (http://www.tvn24.pl )Czyli reszta to imigranci zarobkowi  i zadna szczodrosc nami nie kieruje a prosty interes. http://www.newsweek.pl/ukraincy-w-polsc ... 882,1.htmlCytuj: Według danych Urzędu ds. Cudzoziemców od ubiegłego roku liczba legalnie mieszkających w Polsce obcokrajowców zwiększyła się o 50 tys. (do 175 tys.). Ponad połowę (28,9 tys.) stanowili Ukraińcy.(...)
 Ukraińcy w Polsce nie lubią jak nazywa się ich emigrantami, bo niemal każdy powtarza, że wróci do domu jak tylko na Ukrainie się uspokoi. Nie chcą też aby nazywać ich uchodźcami. - To się kojarzy z obozami, białymi namiotami i nędzą – wyjaśnia Liuba Zajczenko, trzydziestolatka z Donbasu. – A ja zostawiłam na Ukrainie dobre mieszkanie i samochód, w Polsce chcę po prostu tylko przeczekać kryzys - dodaje.

A reszty za ciebie szukac nie bede. Wiesz? To napisz.

|  
			| Cz cze 23, 2016 20:49 | 

|  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółCzyli albo liczb nie znasz (co nie przeszkadza Ci by strzępić języka pomawiając swoich rodaków) albo co gorsze, znasz i napiszesz wszystko, byle ich nie podać - bo są Ci niewygodne. Ktoś inny z gorliwych zapewniaczy, jacy to Polacy są be, odważy się stanąć w prawdzie i zbadać? Przypominam, gdybyście zapomnieli:     ilu ta "niechętna uchodźcom" Polska przyjęła Ukraińców w ostatnich 3 latach?Ilu z nich w zeszłym roku miało pozwolenie na pracę?Ilu z nich "w ramach solidarności europejskiej" zgodziły się przyjąć od nas Niemcy, Francja, Włochy, Belgia itd?Ilu Czeczenów przyjęliśmy w czasie najazdu Rosji na Czeczenię?Jaki procent Ukraińców podejmuje pracę, a jaki przybyszy z krajów muzułmańskich?
 Aha, skoro Kael (arcysłusznie tym razem) poruszył zagadnienie, że część to "ekonomiczni" a nie "uchodźcy, to nie wypada lekceważyć, i wypada dodać kolejne pytania, które zbudują nam realny obraz sytuacji: jaki procent Ukraińców i Czeczenów jakich przyjęliśmy to uciekinierzy z obszarów objętych wojną? jaki procent przybyszy z krajów arabskich to uciekinierzy z terenów objętych wojną?
 Nie bójcie się - przeciez jeśli fakty potwierdzą Wasze kalumnie rzucane na Polaków, będziecie mieli "twarde dowody" na to wszystko, co na rodaków rzucacie...  _________________
 pozdrawiam serdecznie
 Marek

|  
			| Cz cze 23, 2016 21:02 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uchodzcy a KosciółMarek_Piotrowski napisał(a): Czyli albo liczb nie znasz (co nie przeszkadza Ci by strzępić języka pomawiając swoich rodaków) albo co gorsze, znasz i napiszesz wszystko, byle ich nie podać - bo są Ci niewygodne.Jeżeli uważasz, że Kael podała nieprawdziwe dane, to je obal, a nie zarzucasz kolejnymi pytaniami. Co chcesz nimi udowodnić? To jest Twój sposób dyskusji? Marek_Piotrowski napisał(a): Aha, skoro Kael (arcysłusznie tym razem) poruszył zagadnienie,
Kael tez jest kobietą, a Ty uparcie robisz z niej mężczyznę. Nie znasz jej przecież od dzisiaj, bo byłeś tu pod innymi nickami wcześniej. Kael poruszając owo zagadnienie posłużyła się liczbami.

|  
			| Cz cze 23, 2016 21:23 | 

|  
		|  |  
			| Marek_Piotrowski 
   |   Re: Uchodzcy a KosciółHelenka napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Czyli albo liczb nie znasz (co nie przeszkadza Ci by strzępić języka pomawiając swoich rodaków) albo co gorsze, znasz i napiszesz wszystko, byle ich nie podać - bo są Ci niewygodne.Jeżeli uważasz, że Kael podała nieprawdziwe dane, to je obal, a nie zarzucasz kolejnymi pytaniami. Kael nie odpowiedziała na pytania, podając linki do jakichś pojedynczych wydarzeń. Cytuj: Co chcesz nimi udowodnić? To jest Twój sposób dyskusji?Tak! To jest mój sposób dyskusji - posługuję się FAKTAMI a nie (autocenzura)/ Cytuj: Kael tez jest kobietą, a Ty uparcie robisz z niej mężczyznę. Nie znasz jej przecież od dzisiaj, bo byłeś tu pod innymi nickami wcześniej.Muszę CIę zawieść - nie pamiętam. Jak już mówiłem, nie patrzę na to z kim dyskutuję, tylko co mówi. Jak mówi konkretnie i ma rację - przyznaję ją. Jak nie - nie przyznaję.  Nie zachowuję sobie w pamięci "wrogów" i "przyjaciół". Prawdę mówiąc, Ciebie tez nie pamiętałem   To jak, będą konkrety NA TEMAT?_________________
 pozdrawiam serdecznie
 Marek

|  
			| Cz cze 23, 2016 21:32 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach