Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
gaazkamm
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Helenka napisał(a): Polacy odżegnują sie od ratowania tych zagrozonych przez ISIS. I to właśnie uważam za niechrześcijańskie, niesłuszne, niemoralne, złe. Kael napisał(a): A czy ty uwazasz, ze ISIS to reprezentatywna grupa zdecydowanej wiekszosci muzulmanow i przesladuje tylko chrzescijan? ISIS nie jest reprezentatywną grupą zdecydowanej większości muzułmanów i prześladują nie tylko chrześcijan. Ja akurat islamożercą nie jestem, natomiast twój poprzedni post @Helenko wydawał mi się bronić terrorystów i twierdzić, że wszystkie ich akcje były wyłącznie odpowiedziami na działania Zachodu. Nie wiedziałem, więc się dopytałem  Powiedziałbym natomiast, że skoro ISIS, pośrednio lub bezpośrednio, zagraża właściwie każdemu, to walka z ISIS jest obowiązkiem całej społeczności międzynarodowej. Oczywiście potępiam rabowanie ropy itp.
_________________ Także http://forum.wiara.pl/search.php?author=gaazkam&submit=Szukaj
|
Pt cze 24, 2016 19:03 |
|
|
|
 |
terezjusz
|
Helenka napisał(a): Ponoć, czyli nie wiesz na pewno? Ok, może wiążą umowy, ale dlaczego teraz to ok, bo umowy, a wcześniej było be mimo, że też były umowy? Zaznaczam, że zawsze uważałam, że to nie nasza wojna i nasi żołnierze nie powinni brać w niej udziału. To wojna o strefy wpływów i ropę. Napisałem "ponoć" bo tak się tłumaczą, a jaka jest rzeczywistość, to chyba jeden Pan Bóg wie. To nie nasza wojna i nie powinniśmy brać w niej udziału od samego początku. Również moim zdaniem to była wojna o ropę i strefę wpływów, ale wymknęło się to chyba z pod kontroli. Arabska wiosna przerodziła się w konflikt polityczno-religijny i prędzej czy później bedzie zagrożeniem również dla nas i to bez względu czy wyślemy wojsko czy nie.
|
Pt cze 24, 2016 21:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): wybrana napisał(a): Co ty piszesz. Uważałam, ze rozmawiam z intelegentną osobą. Muzułmanie od wieków mordują i prześladują chrześcijan, a ty piszesz żeby sprowadzić ich tu w celu ewangelizacji ? Czy ty w ogóle czytałaś "koran"? Znasz ta wiarę ?. Znów nie zrozumiałaś. Nigdzie nie napisałam, że mamy sprowadzać w celu ewangelizacji, ale jeśli już będa, to będziesz miała okazję ewangelizowac zyciem. Tak, czytałam Koran, wprawdzie nie w całosci, a wybiórczo, ale czytałam. Tak, znam tę wiarę. W takim razie przypomnę ci tylko i napiszę ci poniżej zapisy z koranu. www.alislam.orgwersja koranu online strona 38 73. przypomnijcie sobie nas, kiedy zabiliście człowieka i z tego powodu zapanowała między wami niezgoda. Allach zaś ujawnił to co ukrywaliście. 109 A- Te werset odnosi się do największego grzechu, czyli do tego, że starali się zabić Jezusa na krzyżu, a prze to wykazać, ze zgodnie z Biblią był on fałszywym prorokiem. Podając więc tą nikczemną próbę, oczywiście całkowicie przegrali. Jezus został zdjęty z krzyża żywy, choć wyglądał jak martwy. W poszukiwaniu historycznego faktu, że Jezus nie umarł na krzyżu, lecz został z niego zdjęty żywy. 109 B - Zdanie to oznacza, że nadejdzie czas, kiedy prawda o śmierci Jezusa zostanie objawiona i kiedy zrzucona zostanie maska, która przez wiele, wiele lat przesłana prawdę o tym wydarzeniu. Rozdział 2 Cz.1 str 52 139. Słowa "syn Boży" używane metaforycznie w żydowskiej literaturze religijnej znaczą "umiłowany Sługa Boży" kub "Prorok. Pózniej zaczęły one mieć znaczenie dosłowne. Gdyby Bóg miał syna, musiałby podlegać pragnieniom seksualnym oraz potrzebie posiadania żony i musiałby się rozdzielać, ponieważ syn jest częścią ciała ojca. Podobnie musiałby podlegać śmierci, ponieważ prokreacja gatunku na to wskazuje. Przypisanie Bogu syna jest cechą charakterystyczną rzeczy gnijących. Islam odrzuca wszelkie takie idee , ponieważ według niego Bóg jest święty nie ma żadnych ułomnośi. Tak jak napisałam powyżej islam całkowicie odrzuca podstawę naszej wiary chrześcijańskiej. Określa to w sposób obrzydliwy -"przypisanie Bogu syna jest cechą charakterystyczną rzeczy gnijących" Taką treść zawiera koran i co na to nasi szacowni Biskupi, obrońcy naszej wiary. Kościół spogląda z szacunkiem na mahometan ? w imię czego ? całkowitej ignorancji naszej wiary, która powstała 6 wieków wcześniej przed islamem. To prawdy objawione, świadectwo wiary, męczeńska smierć Jezusa Chrystusa są nieprawdą. To na czym oparta jest wiara biskupów ? na prawdach mahometa ? Za co Apostołowie oddali swe życie? za co umierali chrześcijanie ? Biskupi sobie robią z wiary chrześcijańskiej żarty, a Papież całuje koran. Komu oddaje hołd? dla prawdy mahometa ? A co ty Helenka jako chrześcijanka o tym sądzisz?
|
Pt cze 24, 2016 23:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@wybranaPo co mi cytujesz Koran? Ja nie bronię islamu i nie atakuję chrześcijaństwa. Kompletnie nie rozumiesz o czym dyskutujemy, a dyskutujemy tu o tym, że atakujesz islam nie wiadomo dlaczego. Twierdzisz, że bronisz chrześcijaństwa. Po raz kolejny pytam: przed kim bronisz chrześcijaństwa atakując islam? Tu, na tym forum nie ma ani jednego muzułmanina, a jeśli jest, to nie jest aktywny. Jeśli masz taką potrzebę obrony chrześcijaństwa przed islamem, to znajdź w necie taką wspólnotę, umów się na spotkanie i broń. Nie wiem skąd jesteś, ale mogę podać Ci jeden adres: http://www.islam.poznan.pl/o-nas/. Immam nie jest Polakiem, ale dobrze mówi po polsku. http://www.meczetgdansk.com/https://www.facebook.com/okmwarszawa/
|
So cze 25, 2016 6:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): @wybranaPo co mi cytujesz Koran? Ja nie bronię islamu i nie atakuję chrześcijaństwa. Kompletnie nie rozumiesz o czym dyskutujemy, a dyskutujemy tu o tym, że atakujesz islam nie wiadomo dlaczego. Twierdzisz, że bronisz chrześcijaństwa. Po raz kolejny pytam: przed kim bronisz chrześcijaństwa atakując islam? Tu, na tym forum nie ma ani jednego muzułmanina, a jeśli jest, to nie jest aktywny. Jeśli masz taką potrzebę obrony chrześcijaństwa przed islamem, to znajdź w necie taką wspólnotę, umów się na spotkanie i broń. Nie wiem skąd jesteś, ale mogę podać Ci jeden adres: http://www.islam.poznan.pl/o-nas/. Immam nie jest Polakiem, ale dobrze mówi po polsku. http://www.meczetgdansk.com/https://www.facebook.com/okmwarszawa/ Ta "obrona" chrześcijaństwa jest wynikiem niewiedzy. Niewiedzy, że np w Polsce od kilku stuleci mieszkają wyznawcy islamu, po 1989r przyjechało z dawnych republik sowieckich dziesiątki/setki wyznawców islamu - ile zamachów terrorystycznych dokonali w RP? W latach 70-80 XX wieku krwawych zamachów dokonywali chrześcijanie - IRA, ETA, mordowali komuniści z Czerwonych Brygad, we Włoszech i kilku rejonach południowej Europy mordują w zamachach mafie, których członkowie oczywiście to "głęboko wierzący" chrześcijanie. W Indiach masowo gwałcone i mordowane są dziewczynki i młode kobiety - jakoś żaden "obrońca' nie wyraził żalu nad ich losem. Bogactwo naturalne krajów muzułmańskich zaowocowało chęcią ich "demokratyzacji" i mamy tego namacalne efekty. Gdyby na tych terenach, jak przez wieki, byłby jedynie piasek, kot z kulawa nogą nie zainteresowałby sie nim i potrzebą "demokratyzacji".
|
So cze 25, 2016 8:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): @wybranaPo co mi cytujesz Koran? Ja nie bronię islamu i nie atakuję chrześcijaństwa. Kompletnie nie rozumiesz o czym dyskutujemy, a dyskutujemy tu o tym, że atakujesz islam nie wiadomo dlaczego. Twierdzisz, że bronisz chrześcijaństwa. Po raz kolejny pytam: przed kim bronisz chrześcijaństwa atakując islam? Tu, na tym forum nie ma ani jednego muzułmanina, a jeśli jest, to nie jest aktywny. Jeśli masz taką potrzebę obrony chrześcijaństwa przed islamem, to znajdź w necie taką wspólnotę, umów się na spotkanie i broń. Nie wiem skąd jesteś, ale mogę podać Ci jeden adres: http://www.islam.poznan.pl/o-nas/. Immam nie jest Polakiem, ale dobrze mówi po polsku. http://www.meczetgdansk.com/https://www.facebook.com/okmwarszawa/ Przedstawiłam ci werset koranu, aby zwrócić uwagę ,jak bardzo islam neguje wartości naszej wyznawanej wiary chrześcijańskiej. Całe przesłanie naszej wiary zostało zniweczone w sposób barbarzyński i kłamliwy. Zanegowano zbawczą i męczeńską śmierć Jezusa - podstawę naszej wiary. Na ty forum jest dużo islamistów. W dziale forum -" Wiara i prawda" Alus Dołączył(a): 02 cze 2004 16:39 Posty: 30239 Odpowiedz z cytatem Post Re: Czy poświęciła byś swoje dziecko w imię Boga? O toksyczn wybrana napisał(a): Czy ty @Alus jesteś islamistką ? Bądz szczera i miej odwagę przyznać się do swojej wiary. Nie znasz Koranu - a to przecież Mahomet nakazał - A ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie sie za tych, którzy was prześladują. A Koran poucza - Nie daj się zwyciężać złu, ale zło dobrem zwyciężaj. Hominibus napisał(a): Jest prosta zasada ,,kto ma jaki interes". Alus optuje za Islamem gdyż prawdopodobnie ma w tym jakiś interes. My nie mamy i prosimy nam nie narzucać tego co nie chcemy. Mam interes - pragnę abyście zrozumieli, że nienawiść do ludzi innych wyznań, innej rasy, rodzi jedynie nienawiść i zło a kto bije bandytę, niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą.
|
So cze 25, 2016 8:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Helenka napisał(a): @wybranaPo co mi cytujesz Koran? Ja nie bronię islamu i nie atakuję chrześcijaństwa. Kompletnie nie rozumiesz o czym dyskutujemy, a dyskutujemy tu o tym, że atakujesz islam nie wiadomo dlaczego. Twierdzisz, że bronisz chrześcijaństwa. Po raz kolejny pytam: przed kim bronisz chrześcijaństwa atakując islam? Tu, na tym forum nie ma ani jednego muzułmanina, a jeśli jest, to nie jest aktywny. Jeśli masz taką potrzebę obrony chrześcijaństwa przed islamem, to znajdź w necie taką wspólnotę, umów się na spotkanie i broń. Nie wiem skąd jesteś, ale mogę podać Ci jeden adres: http://www.islam.poznan.pl/o-nas/. Immam nie jest Polakiem, ale dobrze mówi po polsku. http://www.meczetgdansk.com/https://www.facebook.com/okmwarszawa/ Przedstawiłam ci werset koranu, aby zwrócić uwagę ,jak bardzo islam neguje wartości naszej wyznawanej wiary chrześcijańskiej. Całe przesłanie naszej wiary zostało zniweczone w sposób barbarzyński i kłamliwy. Zanegowano zbawczą i męczeńską śmierć Jezusa - podstawę naszej wiary. Na ty forum jest dużo islamistów. W dziale forum -" Wiara i prawda" Alus Dołączył(a): 02 cze 2004 16:39 Posty: 30239 Odpowiedz z cytatem Post Re: Czy poświęciła byś swoje dziecko w imię Boga? O toksyczn wybrana napisał(a): Czy ty @Alus jesteś islamistką ? Bądz szczera i miej odwagę przyznać się do swojej wiary. Nie znasz Koranu - a to przecież Mahomet nakazał - A ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie sie za tych, którzy was prześladują. A Koran poucza - Nie daj się zwyciężać złu, ale zło dobrem zwyciężaj. Hominibus napisał(a): Jest prosta zasada ,,kto ma jaki interes". Alus optuje za Islamem gdyż prawdopodobnie ma w tym jakiś interes. My nie mamy i prosimy nam nie narzucać tego co nie chcemy. Mam interes - pragnę abyście zrozumieli, że nienawiść do ludzi innych wyznań, innej rasy, rodzi jedynie nienawiść i zło a kto bije bandytę, niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą. Co wnosi ta radosna twórczość w jakimkolwiek temacie?? .....zapewne dowodzi Twojej czynnej "obrony" chrześcijaństwa....pogratulować 
|
So cze 25, 2016 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Hominibus napisał(a): Jest prosta zasada ,,kto ma jaki interes". Alus optuje za Islamem gdyż prawdopodobnie ma w tym jakiś interes. My nie mamy i prosimy nam nie narzucać tego co nie chcemy.
Mam interes - pragnę abyście zrozumieli, że nienawiść do ludzi innych wyznań, innej rasy, rodzi jedynie nienawiść i zło a kto bije bandytę, niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą.
Ja to taki nierozumny jestem.
|
So cze 25, 2016 9:35 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Kael napisał(a): A czy ty uwazasz, ze ISIS to reprezentatywna grupa zdecydowanej wiekszosci muzulmanow i przesladuje tylko chrzescijan? Bardzo ważne pytanie i przytomne pytanie. Ci, którzy uspokajają jakoby "niewielka część muzułmanów popierała terroryzm i ISIS" przytaczają badania, które mówią że wspiera je "jedynie" 10% wyznawców Allacha. Trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem, żeby uważać że 10% z wielomilionowej rzeszy wyznawców wspierających terroryzm to mało.Ciekawe są też inne odpowiedzi - zapytano "czy jeślibyś wiedział o współwyznawcy przygotowywującym zamach terrorystyczny, przekazałbyś informację policji". 80% powiedziało "Nie, w żadnym wypadku"Alus napisał(a): Walka z ISIS to powinność, ale jak na razie zwycięża pazerność na kasę - kupowanie od ISIS ropy naftowej, gazu ziemnego, siarki,organów do przeszczepów, ludzi, po obniżonych cenach, to współudział w ich morderstwach. Cytuj: Przy czym ISIS to nie uchodźcy - przynajmniej 95% z nich. Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, chcesz powiedzieć że wśród imigrantów (nie "uchodźców" - myślę że "uchodźcą" nie jest NIKT z ISIS -niby przed czym miałby "uchodzić"?) przynajmniej 95% nie jest z ISIS, tak? Czy naprawdę uspokaja Cię fakt, że wśród milionowych rzesz przybywających do Europy, "tylko" 5% to ISIS? Helenka napisał(a): zagraża, ale nie w takim stopniu w jakim tu sie próbuje wmówić: każdy muzułmanin to terrorysta. Czy mogłabyś zacytować, kto tu wyraził podobne zdanie? Helenka napisał(a): Po pierwsze to na część tych pytań odpowiedziałeś: to, co się dzieje na Bliskim Wschodzie, jest "zasługą" szeroko rozumianego Zachodu; USA i in. Jest winą przede wszystkim samych muzułmanów - to prawda, że Zachód wiele zrobił, by urośli w siłę, ale twierdzenie jakoby to była "wina przede wszystkim Zachodu" przypomina mowę obrończą adwokata mordercy, że "to nie on jest winien, tylko społeczeństwo". Po drugie - dla decyzji mających chronić nas przed zagrożeniem, mało ważne jest, czyją jest ono winą. Czyjąkolwiek by było, my musimy myśleć, jak je zminimalizować. Helenka napisał(a): Fakt, teraz ISIS zagraża także Polsce. Dlaczego? A o to zapytaj Macierewicza, który wysyła nasze wojska w tamte rejony. "Ciekawe" podejście. Tamtejsi chrześcijanie prosili nas właśnie o pomoc na terenie gdzie żyją - oni nie chcą być uchodźcami, oni chcą nadal mieszkać tam gdzie ich ojcowie i dziadowie. Najwyraźniej Helenko chciałabyś pomóc, ale nie w sposób, który rozwiązuje problem... Helenka napisał(a): Polacy odżegnują sie od ratowania tych zagrozonych przez ISIS. Jak widac powyżej, niektórzy Polacy (np. Helenka i Ala) odżegnują się od prawdziwego ratowania od krzywdy zagrożonych przez ISIS, za to dla uspokojenia sumienia dadzą im jakieś ochłapy ja już będą musieli opuścić swoje domy i przyjechać tutaj. "Bardzo" chrześcijańskie... Alus napisał(a): np w Polsce od kilku stuleci mieszkają wyznawcy islamu, po 1989r przyjechało z dawnych republik sowieckich dziesiątki/setki wyznawców islamu - ile zamachów terrorystycznych dokonali w RP? Bardzo słusznie to podniosłaś, Alu. Otóż nie wiem czy wiesz, że polscy Tatarzy (bo o nich piszesz w pierwszej części zdania) którzy rzeczywiście kapitalnie się zasymilowali kilka wieków temu, są obecnie bardzo gwałtownie atakowani przez "nowych" imigrantów muzułmańskich za "ugodowość".Jest to konflikt bardzo silny, bo usiłuje się ich zantagonizować przeciw chrześcijanom w Polsce i włączyć do dzieła dżihadu. Emocje są tak silne, że jakiś czas temu pod meczetem w Oliwie pobili się duchowni obu opcji. Alus napisał(a): W latach 70-80 XX wieku krwawych zamachów dokonywali chrześcijanie - IRA, ETA, mordowali komuniści z Czerwonych Brygad, we Włoszech i kilku rejonach południowej Europy mordują w zamachach mafie, których członkowie oczywiście to "głęboko wierzący" chrześcijanie.
Pomijając uproszczenia, jakich się dopuściłaś, oraz nieadekwatność (skala zarówno zamachów jak i skonsolidowanie w ramach jednolitego planu są nieporównywalne), chciałbym zapytać: Co z tego wynika? Jakie wyciągasz wnioski?Czy przypadkiem nie zwalczaliśmy zarówno komunistów z Czerwonych Brygad, nie walczymy z mafiami itd? Czemu więc, dlatego że inni (mafia, komuniści), których zwalczamy "też zabijali" mamy nie zwalczać terrorystów islamskich (zwłaszcza że zagrożenie jest nieporównanie większe? Alus napisał(a): W Indiach masowo gwałcone i mordowane są dziewczynki i młode kobiety - jakoś żaden "obrońca' nie wyraził żalu nad ich losem. No cóż, mijasz się z prawdą. Choćby w moim wypadku. Alus napisał(a): Bogactwo naturalne krajów muzułmańskich zaowocowało chęcią ich "demokratyzacji" i mamy tego namacalne efekty. Gdyby na tych terenach, jak przez wieki, byłby jedynie piasek, kot z kulawa nogą nie zainteresowałby sie nim i potrzebą "demokratyzacji". Być może. Co nie znaczy że nie byłoby dżihadu. W pierwszym tysiącleciu i większości drugiego ropa nie była nikomu do niczego potrzebna, a Islam także najeżdżał nasze ziemie. Alus napisał(a): Mam interes - pragnę abyście zrozumieli, że nienawiść do ludzi innych wyznań, innej rasy, rodzi jedynie nienawiść i zło Nienawiść nie ma tu nic do rzeczy, to kwestia mitygowania zagrożeń. Alus napisał(a): a kto bije bandytę, niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą. Cholerni bandyci - policja i antyterroryści, nie? 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
So cze 25, 2016 10:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Walka z ISIS to powinność, ale jak na razie zwycięża pazerność na kasę - kupowanie od ISIS ropy naftowej, gazu ziemnego, siarki,organów do przeszczepów, ludzi, po obniżonych cenach, to współudział w ich morderstwach. Cytuj: Przy czym ISIS to nie uchodźcy - przynajmniej 95% z nich. Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, chcesz powiedzieć że wśród imigrantów (nie "uchodźców" - myślę że "uchodźcą" nie jest NIKT z ISIS -niby przed czym miałby "uchodzić"?) przynajmniej 95% nie jest z ISIS, tak? Czy naprawdę uspokaja Cię fakt, że wśród milionowych rzesz przybywających do Europy, "tylko" 5% to ISIS? Nie uspakaja, ale też nie wrę z rozpaczy włosów, bo też te 5% nie stanowi żadnej gwarancji zamachu terrorystycznego, a życie na co dzień jest niebezpieczne - więcej ludzi ginie na skutek katastrof naturalnych niż od zamachów. Helenka napisał(a): Fakt, teraz ISIS zagraża także Polsce. Dlaczego? A o to zapytaj Macierewicza, który wysyła nasze wojska w tamte rejony. Cytuj: "Ciekawe" podejście. Tamtejsi chrześcijanie prosili nas właśnie o pomoc na terenie gdzie żyją - oni nie chcą być uchodźcami, oni chcą nadal mieszkać tam gdzie ich ojcowie i dziadowie. Najwyraźniej Helenko chciałabyś pomóc, ale nie w sposób, który rozwiązuje problem... Tamci prosili - ale dopóki bogaci tego świata utrzymywać będą ISIS, to chrześcijanom pozostanie jedynie ucieczka. Helenka napisał(a): Polacy odżegnują sie od ratowania tych zagrozonych przez ISIS. Cytuj: Jak widac powyżej, niektórzy Polacy (np. Helenka i Ala) odżegnują się od prawdziwego ratowania od krzywdy zagrożonych przez ISIS, za to dla uspokojenia sumienia dadzą im jakieś ochłapy ja już będą musieli opuścić swoje domy i przyjechać tutaj. Bardzo "chrześcijańskie" Prawdziwe ratowanie adekwatne jak w Iraku, gdzie na skutek "ratowania" z 1,5 miliona chrześcijan pozostało 200 tys. Chrześcijanin to nie utopista, pobożne marzenia nie zmienią faktów. Alus napisał(a): np w Polsce od kilku stuleci mieszkają wyznawcy islamu, po 1989r przyjechało z dawnych republik sowieckich dziesiątki/setki wyznawców islamu - ile zamachów terrorystycznych dokonali w RP? Cytuj: Bardzo słusznie to podniosłaś, Alu. Otóż nie wiem czy wiesz, że polscy Tatarzy (bo o nich piszesz w pierwszej części zdania) którzy rzeczywiście kapitalnie się zasymilowali kilka wieków temu, są obecnie bardzo gwałtownie atakowani przez "nowych" imigrantów muzułmańskich za "ugodowość". Jest to konflikt bardzo silny, bo usiłuje się ich zantagonizować przeciw chrześcijanom w Polsce i włączyć do dzieła dżihadu. Emocje są tak silne, że jakiś czas temu pod meczetem w Oliwie pobili się duchowni obu opcji. Takie życie - islam jest podzielony, chrześcijaństwo także... Alus napisał(a): W latach 70-80 XX wieku krwawych zamachów dokonywali chrześcijanie - IRA, ETA, mordowali komuniści z Czerwonych Brygad, we Włoszech i kilku rejonach południowej Europy mordują w zamachach mafie, których członkowie oczywiście to "głęboko wierzący" chrześcijanie.
Cytuj: Pomijając uproszczenia, jakich się dopuściłaś, oraz nieadekwatność (skala zarówno zamachów jak i skonsolidowanie w ramach jednolitego planu są nieporównywalne), chciałbym zapytać: Co z tego wynika? Jakie wyciągasz wnioski? Czy przypadkiem nie zwalczaliśmy zarówno komunistów z Czerwonych Brygad, nie walczymy z mafiami itd? Czemu więc, dlatego że inni (mafia, komuniści), których zwalczamy "też zabijali" mamy nie zwalczać terrorystów islamskich (zwłaszcza że zagrożenie jest nieporównanie większe? I dlatego należy wszystkich uchodźców mierzyć jedną miarką? Alus napisał(a): Bogactwo naturalne krajów muzułmańskich zaowocowało chęcią ich "demokratyzacji" i mamy tego namacalne efekty. Gdyby na tych terenach, jak przez wieki, byłby jedynie piasek, kot z kulawa nogą nie zainteresowałby sie nim i potrzebą "demokratyzacji". Cytuj: Być może. Co nie znaczy że nie byłoby dżihadu. W pierwszym tysiącleciu i większości drugiego ropa nie była nikomu do niczego potrzebna, a Islam także najeżdżał nasze ziemie. Chrześcijaństwo też nie wszędzie wprowadzano pokojowo. Alus napisał(a): Mam interes - pragnę abyście zrozumieli, że nienawiść do ludzi innych wyznań, innej rasy, rodzi jedynie nienawiść i zło Cytuj: Nienawiść nie ma tu nic do rzeczy, to kwestia mitygowania zagrożeń. I z tej racji personalne ataki na forum. Cytuj: a kto bije bandytę, niczego nie naprawia, za to sam staje się bandytą. Cytuj: Cholerni bandyci - policja i antyterroryści, nie?  Trywializujesz - odpowiem, określisz mnie mianem nienawistnika, choć już traktujesz w kategorii głupka.
|
So cze 25, 2016 10:33 |
|
 |
CzerwonyKapturek
|
gaazkamm napisał(a): ISIS nie jest reprezentatywną grupą zdecydowanej większości muzułmanów i prześladują nie tylko chrześcijan. ISIS a właściciwe IS, zabija za wiarę "tylko" muzułmanów szyitów. Chrześcijanie jako Ludzie Księgi mogą żyć jako zimmi ( o ile nie walczą z Państwem Islamskim). I oczywiście, że IS nie jest reprezentatywne dla większości muzułmanów; islam jest religią bardzo podzieloną, a zamachów terrorystycznych dokonuje głównie jeden jej odłam - jest to wahhabizm/salafizm.
|
So cze 25, 2016 16:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus Możesz po tysiąckroć powtarzać, ze mówisz o uchodźcach, ale wybrana, Hominibus i Marek będą wciskać Ci dziecko w brzuch. Klapki na oczach powodowane strachem tak ogromnym, ze nie zgodzą się na przyjęcie nawet chrześcijan, bo przeciez dokumenty można kupic i nie ma pewności kto zacz.
|
So cze 25, 2016 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): @Alus Możesz po tysiąckroć powtarzać, ze mówisz o uchodźcach, ale wybrana, Hominibus i Marek będą wciskać Ci dziecko w brzuch. Klapki na oczach powodowane strachem tak ogromnym, ze nie zgodzą się na przyjęcie nawet chrześcijan, bo przeciez dokumenty można kupic i nie ma pewności kto zacz. Zapomnieli - Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć sie będzie. Dość ma dzień swojej biedy(Mt 6,34)
|
So cze 25, 2016 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Znaczenie modlitwy
otrzymałem wiadomość od obrażonego ateisty, w której zwarł nie tylko niezadowolenie z modliwy za ateistów, ale nawet groźby karalne. Cytuj: Akurat nie jest ateistą (wg najbardziej powszechnej definicji - jako poglądu o nieistnieniu Boga).
Wypowiadasz się na forum w sposób zbyt prowokacyjny. Bez zmiany stylu na bardziej merytoryczny skończy się ostrzeżeniami i banami. Ciężko was kochać ateiści, wszelako będę się wciąż starać. Ofiaruję za ciebie modlitwę, Soul33. Zachęcam wszystkich do modlitwy za ateistów. To najlepsza droga do ich zbawienia.
|
So cze 25, 2016 19:39 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Ponieważ nadmiar absurdu i demagogii w wypowiedziach Koleżanek mnie po prostu wprawił w osłupienie, zacytuję tylko - nie sądzę, by poniższe dyrdymały wymagały jakiejkolwiek polemiki: Cytuj: Cytuj: Czy naprawdę uspokaja Cię fakt, że wśród milionowych rzesz przybywających do Europy, "tylko" 5% to ISIS? Nie uspakaja, ale też nie wrę z rozpaczy włosów, bo też te 5% nie stanowi żadnej gwarancji zamachu terrorystycznego, a życie na co dzień jest niebezpieczne - więcej ludzi ginie na skutek katastrof naturalnych niż od zamachów. Cytuj: Fakt, teraz ISIS zagraża także Polsce. Dlaczego? A o to zapytaj Macierewicza, który wysyła nasze wojska w tamte rejony. Cytuj: Tamci prosili - ale dopóki bogaci tego świata utrzymywać będą ISIS, to chrześcijanom pozostanie jedynie ucieczka. Cytuj: Prawdziwe ratowanie adekwatne jak w Iraku, gdzie na skutek "ratowania" z 1,5 miliona chrześcijan pozostało 200 tys. EOT (kończę, bo nie chcę żeby się sprawdziła Twoja przepowiednia z odpowiedzi zaczynającej się od słowa "trywializujesz"  )
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
So cze 25, 2016 19:43 |
|
|
|