Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 19:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Obrazek

Pt lip 01, 2016 18:45
Zobacz profil WWW
Następna okazja do pomocy bez konieczności przyjmowania uchodźców:
http://kosciol.wiara.pl/doc/3266835.Jez ... losierdzia

Pt lip 01, 2016 21:29

No wreszcie coś z sensem! Już myślałem że tylko bagno będziecie tu odstawiać...

Pt lip 01, 2016 22:37
Zobacz profil WWW
Marek_Piotrowski napisał(a):

:idea: :?
Obrazek

Pt lip 01, 2016 22:44
Zdążyłam przeczytać. Jesteś pewny, że czytałeś? Czytać, to nie znaczy składac litery w słowa a słowa w zdania. Jesli natomiast twierdzisz, że czytałes, to proszę wskaż mi bzdury napisane przeze mnie.

Pt lip 01, 2016 23:16

Podzielający Twoje zdanie też dostrzegają bagno
http://natemat.pl/183919,kielce-kupily- ... tez-kupcie

So lip 02, 2016 7:47

Helenka napisał(a):
Następna okazja do pomocy bez konieczności przyjmowania uchodźców:
http://kosciol.wiara.pl/doc/3266835.Jez ... losierdzia

Helenko dzięki za link, ja osobiście jak najbardziej wezmę w tej akcji udział, fajnie jakby jak najwięcej osób do niej się przyłączyło.

Alus napisał(a):

Podzielający Twoje zdanie też dostrzegają bagno
http://natemat.pl/183919,kielce-kupily- ... tez-kupcie

Najgorsze w tym ze Ci co tak krzyczą jadąc za granicę czy to do Niemiec czy UK uważają za coś normalnego gdy coś dostają od państwa czy miasta, przez myśl im nie przejdzie aby zrezygnować z socjalu na rzecz "tubylców" którym się źle wiedzie.

So lip 02, 2016 10:28
terezjusz napisał(a):
Helenko dzięki za link, ja osobiście jak najbardziej wezmę w tej akcji udział, fajnie jakby jak najwięcej osób do niej się przyłączyło.

Cieszę się :) i mam nadzieję, że nie oberwie Ci się od co niektórych za tę deklarację. Marzyłoby mi się, aby przynajmniej połowa tych mobilnych szpitali była z Polski.
terezjusz napisał(a):
Najgorsze w tym ze Ci co tak krzyczą jadąc za granicę czy to do Niemiec czy UK uważają za coś normalnego gdy coś dostają od państwa czy miasta, przez myśl im nie przejdzie aby zrezygnować z socjalu na rzecz "tubylców" którym się źle wiedzie.

Dziwisz się? Lata komuny nauczyły, że nam się wszystko należy, a reszta to ciapaci :( .

So lip 02, 2016 10:41

Helenka napisał(a):
Cieszę się :) i mam nadzieję, że nie oberwie Ci się od co niektórych za tę deklarację. Marzyłoby mi się, aby przynajmniej połowa tych mobilnych szpitali była z Polski.

Helenko ja sam mam obawy przed niekontrolowanym napływem uchodźców, ale ta pomoc jest jak najbardziej dobrym pomysłem i wartym rozpowszechnienia.

terezjusz napisał(a):
Dziwisz się? Lata komuny nauczyły, że nam się wszystko należy, a reszta to ciapaci :( .

A może to po prostu zwykła ludzka zazdrość i zawiść.

So lip 02, 2016 11:41
terezjusz napisał(a):
Helenko ja sam mam obawy przed niekontrolowanym napływem uchodźców, ale ta pomoc jest jak najbardziej dobrym pomysłem i wartym rozpowszechnienia.

Chyba nie ma takiego człowieka, który pozbawiony byłby różnego rodzaju obaw wobec niekontrolowanego napływu uchodźców z różnych stron świata, ale to nie może stanowić usprawiedliwiania zaniechania pomocy i przyjęcia potrzebujących.
Dogłębnie problem relacjonuje o. Ziad Hilal SJ (link z portalu deon).

So lip 02, 2016 12:02
terezjusz napisał(a):

A kto ich nie ma? Ja też mam, ale to nie jest powód, aby w każdym widzieć terrorystę lub idącego po socjal tez terrorystę. I nikt nigdy, przynajmniej na forum, nie mówił o niekontrolowanym przyjmowaniem. Niektórzy tylko wmawiają innym (między innymi mnie), że chcą wpuszczać wszystkich na żywioł.
terezjusz napisał(a):
A może to po prostu zwykła ludzka zazdrość i zawiść.

Też, ale z czego to wynika? Z wychowania z pokolenia na pokolenie.

So lip 02, 2016 12:41

Helenka napisał(a):
A kto ich nie ma? Ja też mam, ale to nie jest powód, aby w każdym widzieć terrorystę lub idącego po socjal tez terrorystę.

W każdym nie, ale praktyka pokazuje, że jest ich niemało: Co najmniej 84 osób zginęło, a wiele zostało rannych w Nicei na południu Francji, gdy podczas obchodów Dnia Bastylii ciężarówka wjechała w tłum ludzi.:
Cytuj:
(...)
MSW Francji potwierdziło, że kierowca został zastrzelony przez policję. Jak podały francuskie media, w ciężarówce znaleziono dokumenty mężczyzny wskazujące, że mieszkał on w Nicei i miał pochodzenie francusko-tunezyjskie.
(...)

Kolejny raz jest to potomek imigrantów, prawdopodobnie obywatel Francji. Dlatego obawiam się, że imigracyjna fala wzmocni w Europie V Kolumnę ISISU na kilka pokoleń. Jeśli już nie jesteśmy w stanie jej zatrzymać, to należy ją maksymalnie ograniczyć, aby zminimalizować poziom dywersji w najbliższej przyszłości.

Pt lip 15, 2016 7:38
SweetChild napisał(a):
Helenka napisał(a):
A kto ich nie ma? Ja też mam, ale to nie jest powód, aby w każdym widzieć terrorystę lub idącego po socjal tez terrorystę.

W każdym nie, ale praktyka pokazuje, że jest ich niemało: Co najmniej 84 osób zginęło, a wiele zostało rannych w Nicei na południu Francji, gdy podczas obchodów Dnia Bastylii ciężarówka wjechała w tłum ludzi.:
Cytuj:
(...)
MSW Francji potwierdziło, że kierowca został zastrzelony przez policję. Jak podały francuskie media, w ciężarówce znaleziono dokumenty mężczyzny wskazujące, że mieszkał on w Nicei i miał pochodzenie francusko-tunezyjskie.
(...)

Kolejny raz jest to potomek imigrantów, prawdopodobnie obywatel Francji. Dlatego obawiam się, że imigracyjna fala wzmocni w Europie V Kolumnę ISISU na kilka pokoleń. Jeśli już nie jesteśmy w stanie jej zatrzymać, to należy ją maksymalnie ograniczyć, aby zminimalizować poziom dywersji w najbliższej przyszłości.

Nie tyle ISIS co traktowanie tych ludzi jako tanią siłę roboczą, bez możliwości awansu, karie zawodowych.
U nas też od lat funkcjonują ogromne gremia ludzi pracujących na śmieciówkach, którzy w wieku emerytalnym staną sie podopiecznymi POPS/MOPR.....już wielu sie kwalifikuje, po 40 latach pracy otrzymując emerytury w kwocie 800-900 zł brutto.

Pt lip 15, 2016 8:01

Helenki i inne Alusy powinniście obłudnie na fejsie przywdziać barwy francuskie i wysłuchać glupkowatego i zlożonego z frazesów przemówienia tego lewaka Olanda. Póżniej dalej pisać, że w Polsce nie ma demokracji, szczególnie wtedy gdy przedłużono we Francji stan wyjątkowy na dalsze miesiące. Dwa km ten bandyta, wasz pidopieczny, zabijał ludzi jadac, w stanie wyjątkowym! I żadnego policjanta, zolnierza, nie było by go zastrzelic! Przez dwa km! To także wasza wina, wina tych wszystkich ktorzy bronia lewackich bredni.
Dziś ludzie, boją się wyjeżdzac na wczasy, nawet w Europie! ŚDM będą o wiele skromniejsze, nie dziwię się, po prostu wasze populizmy lewackie, doprowadziły do slabej, żyjącej w bojaźnie Europy. Mam nadzieję, ze to się skończy.

Pt lip 15, 2016 8:18
Helenka słucha Kościoła (nie PiS i Kaczyńskiego, ani innego Tuska) i między innymi siostry Chmielewskiej:
Cytuj:
Siostra poruszyła też temat uchodźców. - Nie jestem dumna z postawy Polaków, z postawy dużej części katolików w tej kwestii. Przecież Chrystus był uchodźcą. Matka Boska musiała z nim uciekać do Egiptu zaraz po tym, jak go urodziła - mówiła.
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... iaku1.html

a przy okazji świadectwo siostry na temat opluwanego Owsiaka:
Cytuj:
Siostra od biedaków opowiedziała też historię, gdy w jednym z ośrodków dla ciężko chorych i opuszczonych pacjentów zabrakło pampersów. - Przy jednym ze spotkań z Jurkiem Owsiakiem opowiedziałam mu o tym. Chwilę pomyślał i zapytał: "K**wa, to wy nie macie pampersów?!". Po jakimś czasie przyjechał do nas tir, wypełniony pampersami. Tak rodzi się dobro - mówiła.

Pt lip 15, 2016 8:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 182  Następna strona