Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Uroki śmierci
Nie, nie znieczula, to nie narkotyk w typie morfiny. Szkoda Ci czasu, by przeczytać tak krótki artykuł? W nim masz wyjaśnione, jaki jest cel badania i jakie efekty są uzyskiwane.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So lip 02, 2016 13:27 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Czytam: "Śmierć jest tym, co najkonsekwentniej wypieramy ze świadomości, tkwi w nas jako najpierwotniejszy strach.", bzdura, ja się nie boję śmierci. Prawdziwy problem to jest cierpienie PRZED śmiercią, gdy człowiek bardzo chory a ona nie nadchodzi. Jeśli ktoś się boi śmierci to dobrze, dzięki czemu się przygotuje do niej. Zamiast tego wmawia się ludziom że śmierć jest czymś takim jak psylocybina, podczas gdy to wyjątkowe niepowtarzalne zdarzenie, gdzie jest wybór Nieba albo piekła na wieczność. Gdyby chociaż psylocybina znieczulała..
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So lip 02, 2016 13:38 |
|
 |
JedenPost
|
Andy72 napisał(a): Czytam: "Śmierć jest tym, co najkonsekwentniej wypieramy ze świadomości, tkwi w nas jako najpierwotniejszy strach.", bzdura, ja się nie boję śmierci. Gratulacje, większość ludzi jednak się boi. Andy72 napisał(a): Zamiast tego wmawia się ludziom że śmierć jest czymś takim jak psylocybina Co? 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So lip 02, 2016 13:53 |
|
|
|
 |
Andy72
|
JedenPost napisał(a): Gratulacje, większość ludzi jednak się boi.
Czego? Straszne to jest życie PRZED śmiercią, gdy się choruje i cierpi
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So lip 02, 2016 13:55 |
|
 |
Andy72
|
Owszem, można bać się sądu i tego że nie trafi się do Nieba, ale do piekła. Ten lęk jest jednak zbawienny, nie można zagłuszać go psylocybiną.
|
So lip 02, 2016 14:05 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Tyle zrozumiałem z tego artykułu
|
So lip 02, 2016 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy, piesku - koteczku ty mój, nie każdy na tym świecie jest twoim klonem. Ja na przykład życie bardzo lubię i straszne mi ono nie jest. A chorować choruję, cierpieć też cierpiałem. Otóż tym się różni człowiek normalny od (wstaw epitet), że dąży do zdrowia i psychicznej równowagi, w każdej sytuacji. A (wstaw epitet) rozpływają się nad cierpieniem, jakimiś oczyszczającymi ogniami wstydu i tak dalej, tak że gdyby Bóg cudownie przywróciłby im zdrowie, na klęczkach błagaliby go, żeby ich strącił z powrotem w (wstaw epitet).
|
So lip 02, 2016 15:41 |
|
 |
Andy72
|
Wstyd jest konieczny, gdy ubrudzony człowiek stanie w Świetle i Prawdzie
|
So lip 02, 2016 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to dajesz przykład, Andy. Jakie jest twoje zboczenie? Z detalami poprosze, zahartujesz się przed Sądem.
|
So lip 02, 2016 15:48 |
|
 |
Andy72
|
Do zahartowania dobra jest spowiedź
|
So lip 02, 2016 15:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Brehehe, pod tajemnicą. Piesku - koteczku ty mój, na Sądzie, jak twierdzisz, wszyscy poznają wszystko. Hartujesz się, ale już.
|
So lip 02, 2016 15:51 |
|
 |
Andy72
|
To będzie na Sądzie. I wtedy wyjawią się wszystkie najskrytsze motywy 
|
So lip 02, 2016 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Brehehe. Andy, ty nie zdzierżysz Sądu, skoro już na ziemi czepiasz się każdej deski ratunku. Tak samo w zaświatach będziesz wył o piekło.
|
So lip 02, 2016 15:55 |
|
 |
Andy72
|
Nie, mam wprawę, bo już na ziemi najadłem się dużo wstydu
|
So lip 02, 2016 15:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Łżesz na dodatek. Nie masz żadnej wprawy, bo gdybyś miał, to byś ani nie nazywał tego zboczeniem, ani się wstydził wyznać publicznie i mieć spokój święty. Co innego bać się, dajmy na to, śmieszności (śmieszność boli), ale ty wrzeszczysz, że to wstyd.
Osobna sprawa, że kultura jest jednak sympatyczniejsza, kiedy tajemnice alkowy pozostają tajemnicami alkowy. No ale według Andy'ego w zaświatach tajemnic żadnych nie będzie. Tu piekło i tu piekło, bez różnicy.
|
So lip 02, 2016 16:03 |
|
|
|