Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 22:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
wybrana napisał(a):
veros napisał(a):
Następca kardynała Dziwisza powinien słuchać doradczego głosu ks. Małkowskiego, który jest w sprawę Intronizacji zaangażowany, okoliczności zna i myśli bardzo racjonalnie, Bogu nie uchybiając.

Polska jest bardzo zepsuta i bardzo rozbita, rozdarta.
Lata fałszywych obiecywanek po roku 1989 w konfrontacji z rozkradaniem i niszczeniem polskiego majątku, niszczenie miejsc pracy w Polsce, zanik związków zawodowych, angażowanie się części duchowieństwa w jakieś aktywności świeckie, na domiar liberalne albo masońskie, nie mogły pozostawić Polski w zdrowiu. Polska jest chora. A Polacy są tacy jak Polska.

Bez pokory, bez modlitwy daleko nie zajedziemy.
Bóg dał Polsce Prymasa Wyszyńskiego, Papieża Jana Pawła II, bł. ks. Jerzego, św. siostrę Faustynę, daje nam świątobliwą Rozalię i ks. Małkowskiego.
Widać, że Bóg Polski nie opuszcza i dba o nią.
Byleśmy my, Polacy, nie opuszczali Boga, a wszystko będzie dobrze.
Intronizacja Jezusa Chrystusa w polskich sercach trwa. Niech polscy biskupi staną się liderami i wzorami dla ludu w tym nastawieniu. Niech serce każdego Polaka stanie się tronem Chrystusa, a nie będzie żadnego problemu z Intronizacją Chrystusa jako Króla Polski.
Aby Polska trwała z Chrystusem w trudnych czasach.

Święte słowa

A kogo Bóg opuścił?

Śr lip 06, 2016 19:43
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Czytanie ze zrozumieniem kuleje, oj kuleje...
Szatan jest nawet wladca tego swiata, o czym mowil sam Jezus (J 16,11.
Krolestwo Boze nie jest z tego swiata.
Chyba wiesz, ze krol jest wyzej ksiecia?

Bedzie, ale po paruzji, kiedy bedzie nowe niebo i nowa ziemia.
Dlatego proby stwarzania Bozego panstwa cywilnego na ziemi sa skazane na porazke.
Proby byly liczne, ale ludzie sa jacy sa i kolejne pokolenia niekoniecznie czuja sie swojsko w swiecie kierowanym przez reguly religijne, szczegolnie ze kazdy sobie je inaczej interpretuje, nawet jesli zgadza sie co do sensu dekalogu.
Dlaczego dozwolone sa rozwody? Dlaczego nie ma kamienowania za cudzolostwo? Palenia na stosach za podejrzenie o czary czy smierci za niewiare?

Śr lip 06, 2016 19:59
Kael napisał(a):
Czytanie ze zrozumieniem kuleje, oj kuleje...
Szatan jest nawet wladca tego swiata, o czym mowil sam Jezus (J 16,11.
Krolestwo Boze nie jest z tego swiata.
Chyba wiesz, ze krol jest wyzej ksiecia?

Bedzie, ale po paruzji, kiedy bedzie nowe niebo i nowa ziemia.
Dlatego proby stwarzania Bozego panstwa cywilnego na ziemi sa skazane na porazke.
Proby byly liczne, ale ludzie sa jacy sa i kolejne pokolenia niekoniecznie czuja sie swojsko w swiecie kierowanym przez reguly religijne, szczegolnie ze kazdy sobie je inaczej interpretuje, nawet jesli zgadza sie co do sensu dekalogu.
Dlaczego dozwolone sa rozwody? Dlaczego nie ma kamienowania za cudzolostwo? Palenia na stosach za podejrzenie o czary czy smierci za niewiare?

Tamta pani podobnie pisała, odmawiając Chrystusowi prawa do Intronizacji.
A przecież to jest herezja.

Chrystus jest Panem wszego stworzenia!

Śr lip 06, 2016 20:07
No jest.
Ale eksperyment Bog z Bozym panstwem Izrael nie wypalil na calej linii. Z powodow ludzkiej slabosci.
Moze dlatego nie ma na tym swiecie nigdzie panstwa, ktorego wladca jest Bog? Jak chcsz sie z nim komunikowac w kwestii regulacji handlowych z Chinami, ktore Go nie uznaja?
I to nie jest kpina.

Kazdy chrzescijanin ma rozwijac swoja wiare i coraz pelniej nasladowac Chrystusa. Ma sie takze troszczyc o dobre prawa i pomyslnosc dlaa innych. Ale nie jest to mozlwie bez kompromisow.

Śr lip 06, 2016 20:18
veros napisał(a):
Tamta pani podobnie pisała, odmawiając Chrystusowi prawa do Intronizacji.

Co jest herezją? Herezją jest, że Bóg kogokolwiek opuszcza, co zasugerowałeś twierdzeniem iż Polski nie opuścił. Czynienie Boga królem jakiegokolwiek państwa poprzez wkładanie Mu korony jest umniejszaniem Jego królowania we wszechświecie. To jest próba wywyższenia kogoś, kto tym królem nie był do tej pory, a przecież Chrystus został wywyższony, bo zasiada po prawicy Ojca.
Chrystus nie pragnie ni złota ni srebra, żadnego innego tronu jak serce człowieka. I o takiej intronizacji mówi Episkopat, a nie o ogłaszaniu Chrystusa Królem Polski. Niestety, niektórzy tego pojąć nie mogą, bo ich zdaniem, im wyższy pomnik z granitu czy innego materiału tym większa wiara wg nich, a jeszcze jak do tego jest odpowiednia ustawa ogłoszona w Dz.U to dopiero ma właściwą rangę. :shock:

Śr lip 06, 2016 20:24
Przejrzałem sobie te dyskusję gdzieś do połowy, więcej nie dało się.
I przypomniała mi się przypowieść:

Cytuj:
Przypowieść o pannach roztropnych i nierozsądnych
25. 1 Wtedy podobne będzie królestwo niebieskie do dziesięciu panien, które wzięły swoje lampy i wyszły na spotkanie pana młodego. 2 Pięć z nich było nierozsądnych, a pięć roztropnych. 3 Nierozsądne wzięły lampy, ale nie wzięły z sobą oliwy. 4 Roztropne zaś razem z lampami zabrały również oliwę w naczyniach. 5 Gdy się pan młody opóźniał, zmorzone snem wszystkie zasnęły. 6 Lecz o północy rozległo się wołanie: "Pan młody idzie, wyjdźcie mu na spotkanie!" 7 Wtedy powstały wszystkie owe panny i opatrzyły swe lampy. 8 A nierozsądne rzekły do roztropnych: "Użyczcie nam swej oliwy, bo nasze lampy gasną". 9 Odpowiedziały roztropne: "Mogłoby i nam, i wam nie wystarczyć. Idźcie raczej do sprzedających i kupcie sobie!" 10 Gdy one szły kupić, nadszedł pan młody. Te, które były gotowe, weszły z nim na ucztę weselną, i drzwi zamknięto. 11 W końcu nadchodzą i pozostałe panny, prosząc: "Panie, panie, otwórz nam!" 12 Lecz on odpowiedział: "Zaprawdę, powiadam wam, nie znam was". 13 Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny.

Czuwajmy, kto roztropny!
Amen

Śr lip 06, 2016 21:11
W jaki sposób owa przypowieść odnosi się do ogłaszania ustawą, że oto do tej pory Chrystus nie był Królem, a teraz jest?

Śr lip 06, 2016 21:14
veros napisał(a):
Duchowy testament śp. Tadeusza Kiersztyna.
Wstrząsający dramat !!!
Ile ten człowiek przecierpiał dla Jezusa Chrystusa.

http://www.rozalia.krakow.pl/wiadomosci/-news,12.htm

A wszystko zaczęło się chyba od złotej korony - wotum przekazanego Jezusowi w Bazylice Serca Jezusa, na którą chrapkę mieli Jezuici - jego macierzysty zakon.
No i mleko się rozlało ...
Masakra ...

@veros - prawda zawsze zycięży i musimy w to wierzyć.

Śr lip 06, 2016 21:26

veros napisał(a):
Z objawień Sługi Bożej Rozalii Celakówny:

W tej chwili powstał straszliwy huk. Owa kula pękła. Z jej wnętrza wybuchnął ogromny ogień, za nim polała się obrzydliwa lawa jak z wulkanu, niszcząc doszczętnie wszystkie państwa, które nie uznały Chrystusa. Widziałam zniszczone Niemcy i inne zachodnie państwa Europy. Z przerażeniem zwróciłam się o ratunek do tego Pana, a on mi mówił: Nie bój się, dziecko, i trzymał mnie za ramiona. Pytam go: Czy to jest koniec świata, a ten ogień i lawa, czy to jest piekło? Otrzymuję odpowiedź: Nie jest to koniec świata ani piekło, tylko straszna wojna, która ma dopełnić dzieła zniszczenia. Granice Polski były nienaruszone - Polska ocalała. Ta osoba nieznana mówi jeszcze do mnie: Państwa oddane pod panowanie Chrystusa i Jego Boskiemu Sercu, dojdą do szczytu potęgi i będzie już jedna Owczarnia i jeden Pasterz.

No to jeśli Celakówna objawiła że Polska ocaleje, to znaczy że ocaleje, w tej sytuacji, to po co ta cała Intronizacja? skoro i tak bez tego ocalejemy.

wybrana napisał(a):
Ewangelia jest głoszona w kościele. Kościół przez swoją niesławną historię stracił autorytet wśród swoich wiernych. Świadczą o tym coraz bardziej puste kościoły.

Puste kościoły są bo zaczeli wszyscy żyć na większym luzie niż kiedyś :-D
Nikt już sie nie boi Boga którego nigdy na oczy nie widział.

wybrana napisał(a):
Jezus widzi to i to Go bardzo boli, że sam ukazuje się ludziom ze swoim przesłaniem, przesłaniem dla kościoła. Co robi kościół ? oczywiście ignoruje, ignoruje żądanie Jezusa. Kościół otrzymał szansę nawrócenia, zdobycia autorytetu i co robi ? odrzuca tą szansę trwając w swym uporze.

To wszechwiedzący Bóg nie wiedział, że kościół nie będzie sie chciał nawrócić? :D

Śr lip 06, 2016 21:53
Cytuj:

Chrystus jest Panem wszego stworzenia!

Chrystus kłamstwami się brzydzi.......kto wami gardzi...i szkaluje...Mną gardzi...i Mnie szkaluje....
wybrana - prawda zawsze zwycięży, ale kłamstwo zawsze przegra....wspomnij sobie słowa Jezusa o rzeczach ukrytych, które zawsze będą ujawnione.
A kłamstwa o duchownych - jak wskazał Jezus - godzą bezpośrednio w Jezusa.

Cz lip 07, 2016 6:40
wybrana napisał(a):
@veros - prawda zawsze zwycięży i musimy w to wierzyć.

Nie musimy - chcemy i wierzymy!

Chrystus powiedział:
Prawda was wyzwoli!

i jeszcze powiedział:
Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swoich pereł przed wieprze, aby nie podeptały ich nogami, a potem nie odwróciły się i was nie poszarpały.

Cz lip 07, 2016 6:50
Jak zachowal sie Pan Jezus, kiedy chciano Go obwolac ziemskim krolem, ktory mial ludziom pomyslnosc i dostatek zapewnic

Cytuj:
14 A kiedy ci ludzie spostrzegli, jaki cud uczynił Jezus, mówili: «Ten prawdziwie jest prorokiem, który miał przyjść na świat». 15 Gdy więc Jezus poznał, że mieli przyjść i porwać Go, aby Go obwołać królem, sam usunął się znów na górę.
J6,14-15
Troszczmy sie raczej o Krolestwo Boze wsrod nas. Reszta bedzie nam dodana.

Juz nie zapytam w jakich granicach Polska mialaby ocalec...

Cz lip 07, 2016 7:00
veros napisał(a):
Chrystus powiedział:
Prawda was wyzwoli!

Dokładnie.
veros napisał(a):
i jeszcze powiedział:
Nie dawajcie psom tego, co święte, i nie rzucajcie swoich pereł przed wieprze, aby nie podeptały ich nogami, a potem nie odwróciły się i was nie poszarpały.

Jak to się ma do tematu wątku?

Cz lip 07, 2016 7:19
Kael napisał(a):
Jak zachowal sie Pan Jezus, kiedy chciano Go obwolac ziemskim krolem, ktory mial ludziom pomyslnosc i dostatek zapewnic

Cytuj:
14 A kiedy ci ludzie spostrzegli, jaki cud uczynił Jezus, mówili: «Ten prawdziwie jest prorokiem, który miał przyjść na świat». 15 Gdy więc Jezus poznał, że mieli przyjść i porwać Go, aby Go obwołać królem, sam usunął się znów na górę.
J6,14-15
Troszczmy sie raczej o Krolestwo Boze wsrod nas. Reszta bedzie nam dodana.

Juz nie zapytam w jakich granicach Polska mialaby ocalec...

Kael, zadziwiasz mnie.

Bo to co przytoczyłaś, działo się 2 tysiące lat temu, a dziś jak pod szkłem powiększającym, znowu się próbuje powtórzyć. Tyle, że ludzie i Narody przez 2 tysiące lat mieli zmądrzeć. A czy zmądrzeli? Widać choćby na tym forum, na ile ludzie są gotowi do przyjęcia Jezusa jako swojego Króla, każde z nas z osobna. Na ile rozumieją jak bardzo to jest ważne.

I myślę, że każde z nas, zamiast tłuc tu, czy w swoim otoczeniu gorszącą pianę, dla dobra siebie samego i dla dobra Ojczyzny mógłby skupić się na oczyszczaniu swego serca i duszy. Aby były gotowe na królowanie tam Pana.
Pana Jezusa - uściślę, na wszelki wypadek.

Reszta będzie nam dodana.
W jakich granicach?
Myślę, że od morza do morza, no jakżeżby inaczej ? :lol:

Cz lip 07, 2016 7:38
veros napisał(a):
Bo to co przytoczyłaś, działo się 2 tysiące lat temu, a dziś jak pod szkłem powiększającym, znowu się próbuje powtórzyć.

Dokładnie, ludzie chcą ogłosić Chrystusa ziemskim królem.
veros napisał(a):
Widać choćby na tym forum, na ile ludzie są gotowi do przyjęcia Jezusa jako swojego Króla, każde z nas z osobna. Na ile rozumieją jak bardzo to jest ważne.

Przyjęcie Jezusa jako Króla, króla serc - o tym własnie mówi Akt, który będzie ogłoszony 19 listopada, a nie ogłoszenia Królem Polski, jakby nim nie był, a jest od początku.
veros napisał(a):
I myślę, że każde z nas, zamiast tłuc tu, czy w swoim otoczeniu gorszącą pianę, dla dobra siebie samego i dla dobra Ojczyzny mógłby skupić się na oczyszczaniu swego serca i duszy. Aby były gotowe na królowanie tam Pana.
Pana Jezusa - uściślę, na wszelki wypadek.

No właśnie :) .

Cz lip 07, 2016 7:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 118  Następna strona