Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Alus napisał(a):
Jezus nigdy, nikomu i nigdzie nie wyrażał woli ukoronowania Go na króla, bo sam osobiście ogłosił całemu światu swoje królowanie.
Prośba tyczyła Intronizacji Najświętszego Serca Jezusa.

Można to powtarzać tysiąc razy, a wybrana, Hufce i weros wiedzą lepiej. Wiedzą lepiej od biskupów, teologów, bo przecież Jezus przyszedł do biednych. Tak, do biednych, a nawet do osłów, którym wyraźnie dał przewodników w osobach Apostołów i ich następców.
equuleuss napisał(a):
Bóg mówiący o lubrykacji i dający wskazówki co do seksu? Co to jest, poradnik seksuologiczny?

Dokładnie. Ciekawe jeszcze kiedy poda dokładniejsze instrukcje dotyczące pozycji :D.

Pt lip 08, 2016 12:10
Przyznam ci Kael, Alus, Helenka, Aguuleuus, że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo.
Czekacie, na potwierdzenie objawień przez Kościół. A co jeżeli Kościół dopiero za sto lat je potwierdzi, bo takie ma tempo.
Przecież żadna osoba z was tego nie dożyje. Czy będziecie usprawiedliwieni za to czekanie? czy będziecie usprawiedliwieni za odrzucanie wszelkich znaków Bożych? Całkowite negowanie ich, nawet bez głębszych przemyśleń i analizy?
Nie mnie to sądzić, ale zastanówcie się czy na pewno jesteście pewni swoich racji. Czy Bóg nie powie, przecież dawałem tyle znaków, a wy je odrzucaliście. Nie zbadane są wyroki Boże. Nie negujcie, jeżeli tyle ludzi potwierdza te znaki. Wiem, co piszę i nie jestem chora, jak niektórzy mogli by mnie posądzać. Zawsze twardo stąpałam i stąpam po ziemi. Bóg działa posługując się drugim człowiekiem. Znaki czasu były przepowiadane i one się dzieją. Nie odrzucajcie tak szybko wszystkiego. Lepiej głębiej to przeanalizować i to nie po upływie kilkudziesięciu lat, bo nie wiemy ile jeszcze mamy czasu.
Nie ma żadnego znaczenia czy dożyjemy, bo żadne objawienie nic nie zmieniło w objawienu Chrystusa i nic nie zmieni.
Doda jedynie jakieś nabożeństwo, modlitwę, ale zbawienie zawsze będzie jedynie darem Chrystusa i zawsze człowiek będzie decydował czy je przyjmie.
Żadne te objawienia nie zmieniają nakazu Chrystusa czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny. [/quote]

Pt lip 08, 2016 13:22
[quote="wybrana"]Przyznam ci Kael, Alus, Helenka, Aguuleuus, że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo.
Czekacie, na potwierdzenie objawień przez Kościół. A co jeżeli Kościół dopiero za sto lat je potwierdzi, bo takie ma tempo.
Przecież żadna osoba z was tego nie dożyje. Czy będziecie usprawiedliwieni za to czekanie? czy będziecie usprawiedliwieni za odrzucanie wszelkich znaków Bożych? Całkowite negowanie ich, nawet bez głębszych przemyśleń i analizy?
Nie mnie to sądzić, ale zastanówcie się czy na pewno jesteście pewni swoich racji. Czy Bóg nie powie, przecież dawałem tyle znaków, a wy je odrzucaliście. Nie zbadane są wyroki Boże. Nie negujcie, jeżeli tyle ludzi potwierdza te znaki. Wiem, co piszę i nie jestem chora, jak niektórzy mogli by mnie posądzać. Zawsze twardo stąpałam i stąpam po ziemi. Bóg działa posługując się drugim człowiekiem. Znaki czasu były przepowiadane i one się dzieją. Nie odrzucajcie tak szybko wszystkiego. Lepiej głębiej to przeanalizować i to nie po upływie kilkudziesięciu lat, bo nie wiemy ile jeszcze mamy czasu.

Pt lip 08, 2016 13:24
wybrana napisał(a):
wybrana napisał(a):
Przyznam ci Kael, Alus, Helenka, Aguuleuus, że ja wam naprawdę współczuję i to bardzo.

Nasze racje są oparte na nauce Kościoła....powiedzą wam: Oto tu jest, oto tam. NIE CHODŹCIE TAM, I NIE BIEGNIJCIE ZA NIMI(Łk 17,23).

Pt lip 08, 2016 13:32
Moze ty nam, wybrana, tak wielokrotnie nie wspolczuj? A zamiast szukac sensacji z zaswiatow zacznij czytac Pismo sw i nauke Kosciola.

Bo sie okaze, ze sw Pawel ciebie mial na mysli.
Cytuj:
Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom.
2Tm 4,3-4

Pt lip 08, 2016 14:31
Alus napisał(a):
Nasze racje są oparte na nauce Kościoła....powiedzą wam: Oto tu jest, oto tam. NIE CHODŹCIE TAM, I NIE BIEGNIJCIE ZA NIMI(Łk 17,23).

Amen.
Kael napisał(a):
Moze ty nam, wybrana, tak wielokrotnie nie wspolczuj? A zamiast szukac sensacji z zaswiatow zacznij czytac Pismo sw i nauke Kosciola.

I wszystko możliwe, dlatego @wybrana mam dla Ciebie propozycję do wyboru:
1. zapoznaj się dokładnie z nauczaniem UNK najlepiej przy pomocy/konsultacji z jakimś dogmatykiem
2. jeśli posiadasz świadectwo maturalne, pójdź na studia teologiczne
3. zacznij słuchać co inni mają do powiedzenia porzucając pychę, że Ty wiesz wszystko najlepiej

Pt lip 08, 2016 14:35
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Amen.
Kael napisał(a):

I wszystko możliwe, dlatego @wybrana mam dla Ciebie propozycję do wyboru:
1. zapoznaj się dokładnie z nauczaniem UNK najlepiej przy pomocy/konsultacji z jakimś dogmatykiem
2. jeśli posiadasz świadectwo maturalne, pójdź na studia teologiczne
3. zacznij słuchać co inni mają do powiedzenia porzucając pychę, że Ty wiesz wszystko najlepiej

Mam również dla ciebie propozycje:
Wiarę swoją oprzej na codziennej szczerej modlitwie. Proś Boga, o rozeznanie wiary, proś szczerze, a na pewno kiedyś tym rozeznaniem Duch Święty cię obdarzy. To będzie tak wielki dar, że będziesz płakała z radości. Bóg nas słyszy i widzi i zawsze jest z nami.

Pt lip 08, 2016 15:25
Juz mnie obdarzyl :D
Widac innym niz ciebie. I ktora z nas ma racje?
Za mna stoi zdrowa nauka Kosciola. A kto za toba?

Pt lip 08, 2016 15:27
Kael napisał(a):

Jest tylko jeden problem, cy ta żywa nauka Kościoła podoba się Bogu? :(

Pt lip 08, 2016 15:43
Na pewno. Nie wierzysz, ze Duch swiety prowadzi Kosciol? To komu ty wierzysz?
Sama szukasz sobie nauczycieli, choc ciebie Pan Jezus i Apostolowie przed tym przestrzegali?

Pt lip 08, 2016 15:46
wybrana napisał(a):
Kael napisał(a):

Jest tylko jeden problem, cy ta żywa nauka Kościoła podoba się Bogu? :(

Pycha nie jest nauką Kościoła i z całą pewnością nie jest zdrowa.
Nauką Kościoła jest pokora wobec Boga.

Pt lip 08, 2016 15:47
A przez kogo przemawia pycha? Czyż nie przez tych, co tę naukę próbują poprawiać i zarzucają posłusznym i znającym nauczanie UNK i Pismo Święte, brak prawdziwej wiary?

Pt lip 08, 2016 16:09

Czytając ten wątek, mam mieszane uczucia.
Nikt nie ma obowiązku wierzyć w objawienia prywatne (nawet tak szacowne jak np. Fatima czy Lourdes). WIęcej, lepiej odrzucić jakieś prawdziwe, niż przyjąć nieprawdziwe (zwłaszcza szatańskie).
Z drugiej strony jak czytam demagogiczne teksty w rodzaju zarzutów iż ktoś pisze herezje gdy mówi że "Jezus nie opuści Polski" (bo przecież nikogo nie opuści) albo że podważa królowanie Jezusa nad Światem jeśli chce ukoronować Go na króla Polski, to doprawdy smutno patrzeć na podobne zacietrzewienie.
Jakoś aktów ukoronowania Jezusa było na świecie sporo i nikt nie twierdził że to herezja.

Nie sądzę by można się było porozumieć w tym watku. Skończcie go, bo po tym co czytam, jest on profanacją.

Pt lip 08, 2016 18:39
Zobacz profil WWW

wybrana napisał(a):
Znaki czasu były przepowiadane i one się dzieją.

Co takiego sie dzieje?

So lip 09, 2016 13:45
Marek_Piotrowski napisał(a):
Czytając ten wątek, mam mieszane uczucia.
Nikt nie ma obowiązku wierzyć w objawienia prywatne (nawet tak szacowne jak np. Fatima czy Lourdes). WIęcej, lepiej odrzucić jakieś prawdziwe, niż przyjąć nieprawdziwe (zwłaszcza szatańskie).
Z drugiej strony jak czytam demagogiczne teksty w rodzaju zarzutów iż ktoś pisze herezje gdy mówi że "Jezus nie opuści Polski" (bo przecież nikogo nie opuści) albo że podważa królowanie Jezusa nad Światem jeśli chce ukoronować Go na króla Polski, to doprawdy smutno patrzeć na podobne zacietrzewienie.
Jakoś aktów ukoronowania Jezusa było na świecie sporo i nikt nie twierdził że to herezja.

Nie sądzę by można się było porozumieć w tym watku. Skończcie go, bo po tym co czytam, jest on profanacją.

Tutaj dyskusja to jest takie młócenie słomy. Jak się młóci słomę to nic nie ma.
Jest Episkopat Polski i są wytyczne. I tyle. I po co dalej młócić słomę?
Obrazek

So lip 09, 2016 20:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 118  Następna strona