Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
medieval_man napisał(a):
Skąd się wam wzięło, że 500+ to zaciągnięty z odsetkami kredyt?
Przez kogo?
Od kogo?
Na jaki procent?
I do kiedy ma być spłacony?

A może to tylko słowo-wytrych, które wielu powtarza, bo ktoś kiedyś tak obrazowo powiedział?

Od min Morawieckiego
http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/mo ... 64172.html

Cytuj:
Tych dwulicowców najbardziej boli to, że odsunięto ich od dobrego korytka. Na pewno nie kierują się patriotyzmem i dobrem Polaków. PIS cokolwiek by nie zrobił, nawet najlepszą rzecz, to i tak będą krytykować, bo krytyka, to ich najlepsza broń. Innych argumentów nigdy nie mieli i nie mają. Cała siła opozycji skupiona jest tylko na krytyce, bo nic lepszego nie mieli i nie mają do zaoferowania.

Pasuje z drobną korektą "PO+PSL cokolwiek by nie zrobiło"....i tak nieustająco przez 8 lat....

Cytuj:
Mam nadzieję, że afera Amber Gold zostanie choć trochę wyjaśniona i co niektórzy odpowiedzą za to.

A kiedyś także SKOK.
Cytuj:
Mam nadzieję, że niektórzy odpowiedzą za szkodliwą działalność na szkodę państwa polskiego, którymi są oszczerstwa i donosy.

Donosili przez 8 lat multum.....
Cytuj:
Ta bufa i bezkarność w końcu obróci się przeciwko nim.

O tej bufonadzie i złej pamięci dzielacej mówił wczoraj papież Franciszek.

Cz lip 28, 2016 15:44
bert04 napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Trafniejszy byłby taki: zawsze z góry zakładam, że władza próbuje mną manipulować oraz że ma nieczyste intencje. Natomiast na to, co głosi opozycja, nie tyle patrzę przychylnie, co nie czynię względem tego powyższych założeń.

Czyli jak, opozycja nie próbuje Tobą manipulować? Nie ma nieczystych intencji?

Prawdą jest jedynie to, że władza ma więcej środków na manipulacje, nawet w nabardziej demokratycznych demokracjach rząd przez samo to, że rządzi, ma więcej czasu antenowego, więcej okazji do wygłaszania swoich tez. Ma też większe możliwości wpływu na opinię publiczną.

Johnny99 napisał(a):
Zawsze sobie sam wyrabiam zdanie, opierając się m.in. na założeniach, jakie sam sobie przyjąłem.

A ty TVN 24 nie oglądasz? kogo oni reprezentują?

Cz lip 28, 2016 15:46
Kael napisał(a):
Juz moze wyczytales gdzies przeprosiny pod adresem prezydenta Komorowskiego za bezpodstawne opluwanie go?
Czy bardziej wierzysz ideologom partyjnym niz NIKowi?

No coś Ty, Kael! Przecież prezes NiK to człowiek PO. Tylko patrzeć jak w ramach przeprosin będzie zdjety ze stanowiska.
wybrana napisał(a):
Tych dwulicowców najbardziej boli to, że odsunięto ich od dobrego korytka.

Jeśli do tych dwulicowców zaliczasz mnie, to zapewniam Cie, że mam to samo koryto od 20 lat. Rząd PiS natomiast uszykował sobie program Koryto+. Na szczęście ta skupiona na krytyce opozycja zadziałała i cofnęli. A przy okazji: ile Tobie obiecano podwyzki przy okazji Koryta+ (sobie dali po 4-8 tys.)?

Cz lip 28, 2016 15:52
wybrana napisał(a):

No właśnie....kogo reprezentują: ks Zieliński, bp Pieronek, ks Bartołd, siostra Chmielewska, red E. Kaczkowska, red Kindziuk, o Gużyński i jeszcze wieli innych duchownych współprowadzących studio specjalne ŚDM?....

Cz lip 28, 2016 15:59
Beneficjenci 500+, po salonach samochodowych handlującymi używanymi samochodami
http://innpoland.pl/128639,portugalczyc ... nki-ciagna

Cz lip 28, 2016 16:21
Johnny: czy informacje o oprocentowaniu polskich obligacji są tajne?
wybrana: zadałem Ci kilka pytań. Odpowiesz na nie?

Cz lip 28, 2016 16:47
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):

No właśnie....kogo reprezentują: ks Zieliński, bp Pieronek, ks Bartołd, siostra Chmielewska, red E. Kaczkowska, red Kindziuk, o Gużyński i jeszcze wieli innych duchownych współprowadzących studio specjalne ŚDM?....

Reprezentują niemiecką telewizję.

Relacjonują ŚDM bardzo ładnie, bo przecież nie mają podstaw na własną propagandę.
Na oglądalności również im zależy.

Cz lip 28, 2016 16:56
zefciu napisał(a):

@zefciu, a ty ciagle w cuda wierzysz!
Kto by sie tam z wlasnym zdaniem bez konsultacji z prezesem wychylal?

Cz lip 28, 2016 17:04
zefciu napisał(a):

Coś ci się pomyliło, bo ja tych pytań nie widzę.

Cz lip 28, 2016 17:12
wybrana napisał(a):
zefciu napisał(a):

Jeżeli już, to opiniowałeś mój post.

Cz lip 28, 2016 17:17
Cytuj:

Cytuj:
Reprezentują niemiecką telewizję.

A ja naiwna zawsze pojmuję, ze każdy duchowny reprezentuje Kościół Chrystusowy.....

Cytuj:
Relacjonują ŚDM bardzo ładnie, bo przecież nie mają podstaw na własną propagandę.

Nie łapię :o
Cytuj:
Na oglądalności również im zależy.

Oglądalność to przede wszystkim reklamy, a specjalny blok ŚDM nie jest przerywany reklamami.

Ps, jeśli chodzi czyją telewizję reprezentuje TVN to propaganda PiS nie sprostowała?....poinformuję Cię zatem - otóż telewizję sprzymierzeńca Polski - amerykańską....Amerykanie są posiadaczami 52,8% pakietu akcji TVN.

Cz lip 28, 2016 17:24
wybrana napisał(a):
To idź do lekarza od oczu. Pytałem:
  • Dlaczego na forum polskim nie piszesz po polsku?
  • W ramach jakiego mocarstwa Polska ma być autonomiczna?
Cytuj:
Jeżeli już, to opiniowałeś mój post.
Rozumiem, że zgadzasz się z moją nieprzychylną opinią, skoro nie podejmujesz polemiki.

Cz lip 28, 2016 19:34
Moderator

Kael napisał(a):
Minister finansow powiedzial tak sobie “obrazowo“?
A skad mial niby gotowke na to? Przeciez wedlug pisowskiej prawdy czyli propagandy, PO rozkradlo Polske i zostawilo tylko ruiny.

Przecież pieniądze są w budżecie.
Morawiecki wspomniał, że Państwo "musiało wziąć kredyt" na ten program, w sensie tego, że aktualnie musiało wydać więcej niż było przewidziane.
Jasnym jest, że część tych pieniędzy wróci w formie podatków (większe zakupy to większy VAT i PIT do budżetu) a druga część w formie podatków w związku z przewidywanym w ramach 500+ rozwojem gospodarczym.
Do nagminnie przywoływanego stwierdzenia o ruinie aż wracać się nie chce.

Cz lip 28, 2016 20:02
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Skąd się wam wzięło, że 500+ to zaciągnięty z odsetkami kredyt?
Przez kogo?
Od kogo?
Na jaki procent?
I do kiedy ma być spłacony?

A może to tylko słowo-wytrych, które wielu powtarza, bo ktoś kiedyś tak obrazowo powiedział?

Od min Morawieckiego
http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/mo ... 64172.html

A własnymi słowami @Alus? Nie da się?
Kredyt bierze się, kiedy spodziewamy się uzyskać szybko pieniądze na jego spłatę.
Jeśli wiem, że mój domowy budżet wynosi x, a dzisiaj nie mam do dyspozycji pełnej jego kwoty tylko 1/12 x (uzyskam ją dopiero w rozliczeniu rocznym) to planując jakiś wydatek mogę zaciągnąć kredyt wiedząc, że za pół roku moje dochody go pokryją.

Tak więc, wbrew głoszonym na tym forum tezom, osoby pobierające pieniądze z programu 500+ niczego nie będą oddawały, ani też ich dzieci.
Swoimi wydatkami i napędzaniem gospodarki spowodują, że wydane przez Państwo pieniądze szybko do Państwa wrócą.

Cz lip 28, 2016 20:08
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Przecież pieniądze są w budżecie.

A skąd się wzięły w tym budżecie?
Nie słyszałeś o rekordowej sprzedaży polskich obligacji na początku tego roku?
I - dodatkowo - o ich rekordowej rentowności, co jest może dobrą wiadomością dla nabywców, ale fatalną dla Polaków.
Rekordowa sprzedaż obligacji jest po to, aby sfinansować równie rekordowy - najwyższy w historii polskiego państwa deficyt budżetowy.
To wszystko oznacza coraz większe obciążenia dla przyszłych pokoleń, które będą musiały te długi spłacać.
Dziś rozdęta konsumpcja, a za kilka lat zaciskanie pasa.

A gdyby w gospodarce działy się takie cuda, w jakie wierzą niektórzy zwolennicy PiS, to znaczy, że rozdawanie ludziom pieniędzy powoduje wzrost gospodarczy i ogólny dobrobyt, to przecież socjalizm by nie upadł, tylko kwitłby dziś w całej pełni.
Dlaczego zresztą PiS daje w takiej sytuacji tylko po 500 zł.
Czy gdyby rozdał po 1000 albo 5000 to znaczna część nie wróciłaby w postaci podatków, a koniunktura nie nakręciłaby się jeszcze bardziej?
I dlaczego nikt nie wykorzystał tego mechanizmu przed PiSem do osiągnięcia dobrobytu?
Skoro to takie proste?

Cz lip 28, 2016 20:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 622  Następna strona