Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 9:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Słaba reakcja wobec Turcji wynika z tego, że osłabienie relacji z Zachodem prowadzi do wpychania Turcji w objęcia Rosji. Ponieważ tam są jedynie dwie alternatywy - Zachód lub Rosja. Oczywiście dochodzi też kwestia kryzysu migracyjnego, który jest przez Turcję hamowany.

Erdogan wybrał optymalny moment na cały ten pucz i czystki.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lip 30, 2016 12:06

do Soula 33 , z Putinem nie fetowalem Brexitu a z Brytyjczykami . obym niedlugo fetowal z Niemcami . obym rowniez z Rodakami .

" co-poniektorzy " powtarzaja bezmyslnie za TVN-em oraz belkot w stylu ze znajomi odsuneli sie od znajomych ale dwoch z tych znajomych nie czytaja GW i GN . a pozostali znajomi ?

So lip 30, 2016 12:27
Apel do głowy państwa i do głowy miasta. Jeżeli w najbliższym czasie nie zostaną podjęte jakieś kroki, w formie ustawy, zapewniające powstańcom bezpieczną starość, to może dojść do tego, że bohaterowie będą umierali w zapomnieniu. Mówiąc w przenośni, gdzieś pod płotem - preześ zarządu głownego Światowego Związku Żołnierzy AK......pierwszy raz w wolnej Polsce po 1989r, w obliczu nękania gen Ścibora-Rylskiego, zmuszania do odczytywania apelu smoleńskiego padają takie słowa z ust starych, umordowanych ludzi :(

So lip 30, 2016 12:29
Ale jaka slaba reakcja?
Maja tam isc z wojskiem, czy jak?

Niemcy np stanowczo protestuja przeciw mieszaniu sie Erdogana do ich spraw wewnetrznych. Dostali bowim listy niepokornych, ktorzy mieszkaja w Niemczech i ktorzy maja natychmiast byc dostarczeni do Turcji.Bo Woz im nie ufa.
Na to Niemcy nie pojda.
Poza tym sa juz ostrzezenia przeciw przeniesieniu konfliktu z Turcji na teren Niemiec. Na zadne wojny miedzy fanami a przeciwnikami Erdogana nikt tu nie pozwoli.

Z tego co wiem, to protestuja tez przeciw lamaniu praw bywatlskich w Turcji.

A co Polska Kaczynskiego robi? No, fani DZ, jakies protesty? Czy wstyd wam, bo robicie dokladnie to samo?
Albo i nie wstyd, bo robicie dokladnie to samo.

So lip 30, 2016 12:30

czy ty z byka spadlas ? co Niemcow obchodzi Turcja ? w Niemczech panuje strach przed dalszymi zamachami . dom towarowy kolo mnie jest ledwo odwiedzany przez klientow . niemiecka propaganda telewizyjna troluje ze to co sie dzieje to tylko strach przed samym strachem itd .
wracajac do tematu watku , wsrod moich tutejszych kolegow Niemcow mowi sie o Polsce jako o wyjatkowo bezpiecznym kraju .

So lip 30, 2016 13:02
I ten strach powoduje deklaracje przez 63,8% Niemców, że nie zamierzają nic zmienić w swoim postępowaniu.

So lip 30, 2016 13:14
@Dariusz555: Ja nie wiem,gdzie ty mieszkasz. Moze w poblizu granicy dawnego DDR?
U mnie nie ma takiej paniki i defetyzmu. Mimo uchodzcow za plotem i 1000 Turkow.
Dlatego tutejszych Politykow Turcja jak najbardziej obchodzi. Mozliwe, ze "prasa dla mas" czyli "Bild" o tym nie pisuje i twoi koledzy nic nie wiedza. Jak i ty, bo twoje media nic ci o swiecie, jaki jest nie powiedza. Tylko przezuta papke podadza.

Ale ze ty tez sie nie boisz i jeszcze do tej najbezpieczniejszej Polski nie uciekles?
Podziwiac, podziwiac...

So lip 30, 2016 13:35

[quote="Alus"]No wiesz co :o ....Turcja nie jest krytykowana tylko z racji egoistycznych możnych tego świata, wartości humanitarne i prawa człowieka zupełnie pominięto.
Takiej chcesz Polski??
Moim zdaniem tylko z racji egoistycznych możnych tego swiata krytykowana jest Polska a Erdogan może robić co chce w swoim kraju.Nie chce Alus takiej Polski i Polska raczej do tego nie dąży.

So lip 30, 2016 13:43
Cytuj:
Moim zdaniem tylko z racji egoistycznych możnych tego swiata krytykowana jest Polska a Erdogan może robić co chce w swoim kraju.Nie chce Alus takiej Polski i Polska raczej do tego nie dąży.

Tylko "raczej".....do samowładztwa jednego człowieka i jego partii, ewidentnie dąży....śp L. Kaczyński nigdy nie narzucałby weteranom powstania warszawskiego odczytywania apeli osobom nie związanym z powstaniem warszawskim.
Ściganie gen Ścibora Rylskiego za kontakty (zlecone przez szefostwo AK na uchodzctwie) z UB, winien PiS poszerzyć o ściganie św Jana Pawła II - powszechnie wiadomym jest, jako biskup Krakowa wielokrotnie chodził na rozmowy z SB w sprawach kościelnych. Co stanowiło ewenement w całym polskim Kościele.

So lip 30, 2016 13:51

Alus napisał(a):
Cytuj:

Tylko "raczej".....do samowładztwa jednego człowieka i jego partii, ewidentnie dąży....śp L. Kaczyński nigdy nie narzucałby weteranom powstania warszawskiego odczytywania apeli osobom nie związanym z powstaniem warszawskim.

Pomysł z apelem smoleńskim podczas obchodów powstania warszawskiego jak i podczas innych uroczystości jest dla mnie pomysłem chorym i niepotrzebnym.
Tusk i Miler w swoich partiach demokratami też nie byli i również dążyli do osiągnięcia swoich celów z opozycją się nie licząc.

So lip 30, 2016 14:00
terezjusz napisał(a):
Pomysł z apelem smoleńskim podczas obchodów powstania warszawskiego jak i podczas innych uroczystości jest dla mnie pomysłem chorym i niepotrzebnym.

Pełna zgoda.

Cytuj:
Tusk i Miler w swoich partiach demokratami też nie byli i również dążyli do osiągnięcia swoich celów z opozycją się nie licząc.

W partiach nie byli, ale nie usiłowali wpływać, aby społeczeństwo w pełni podzielało ich poglądy na Polskę.

So lip 30, 2016 14:05

do Kael , do bezpiecznej Polski nie wrocilem bo tu jestem z tych samych powodow co ty czyli $ $ $ $ $ .
gospodarka PL jednak rusza do przodu po 8 latach marazmu i " irlandzkich cudow gospodarczych " . jesli w PL zarobki i ceny w sklepach zbliza sie do poziomu niemieckiego to czemu nie .
wlasnie te ceny w sklepach w PL . jadac na urlop do Ojczyzny jestem obladowany glownie proszkami do prania bo moich przyjaciol i rodzine nie stac na proszki , ktore do wszystkiego sluza tylko nie do prania . oraz inne artykuly " Lebensmittel " .

So lip 30, 2016 14:07
Dariusz-555 napisał(a):
do Kael , do bezpiecznej Polski nie wrocilem bo tu jestem z tych samych powodow co ty czyli $ $ $ $ $ .
gospodarka PL jednak rusza do przodu po 8 latach marazmu i " irlandzkich cudow gospodarczych " . jesli w PL zarobki i ceny w sklepach zbliza sie do poziomu niemieckiego to czemu nie .
wlasnie te ceny w sklepach w PL . jadac na urlop do Ojczyzny jestem obladowany glownie proszkami do prania bo moich przyjaciol i rodzine nie stac na proszki , ktore do wszystkiego sluza tylko nie do prania . oraz inne artykuly " Lebensmittel " .

W ciągu 8 miesięcy stworzone zakłady produkujace "polski samochód, polskie traktor, polski autobus elektryczny"....to już nie tylko DZ, to kraina OZ :badgrin:

So lip 30, 2016 14:15
@Dariusz555: nie jestes z tych samych powodow co ja. Nie pojmiesz tego, ale nie przepuszcze ci zadnego jawnego klamstwa.

No i ja zadnych dolarow tu nie zarabiam.

I widze, ze jednak ty sie nie boisz robic zakupow w Niemczech. Coz za odwaga!
A puste sklepy, bo ... wakacje sie zaczely. I ludzie sie rozjechali. Dobrze, ze ty wydajesz euro tam, gdzie je zarobiles.

So lip 30, 2016 14:32

pomylilem sie Kael przepraszam . nie zarabiasz dolce tylko ojro . dzis zauwazylem ze na Bawarii coraz wiecej samochodow jezdzi z przypietymi narodowymi flagami . czyzby wkrotce D-exit ? oby .
o 17.00 na TRWAM dowiemy sie czy bo Brexicie krowy brytyjskie przestaly dawac mleko a kury znosic jajka .

skad wiesz ze nie boje sie robic zakupow . w ostatnia srode tuz po przyjezdzie z La Salette wpadlem do domu towarowego i nogi jak z waty . zawsze po poludniu tlumy a tu ledwie kilka osob .

nie stac mnie by wydawac ojro w PL bo zdecydowanie za drogo . ale po wyjsciu PL z EU licze na powrot do normalnych cen .

So lip 30, 2016 15:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 622  Następna strona