Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 14:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
 piwo 

marak piwa jak lubisz
tyskie 31%  31%  [ 16 ]
lech 10%  10%  [ 5 ]
okocim 10%  10%  [ 5 ]
warka 19%  19%  [ 10 ]
zubr 6%  6%  [ 3 ]
debowe 10%  10%  [ 5 ]
haleken 12%  12%  [ 6 ]
casbery 4%  4%  [ 2 ]
Liczba głosów : 52

piwo 
Autor Wiadomość
A wódka według Ciebie gasi pragnienie :co:
Przecież - w wyniku rozpadu 100 gram czystego alkoholu powstaje 110 gram wody... może za tem według Ciebie wódka jest najlepszym sposobem zaspokajania pragnienia. :co:
Przecież - w wyniku rozpadu 0.5 litra alkoholu 40% powstaje 220 gram wody. ... ;)

Ja tam wole 0.5 litra piwa od 0.5 litra wódki...

Śr lip 20, 2005 15:36

No tak, ale pół litra wygrywa w rywalizacji koszt/efekt ;)

Najgorsze piwo? Hmm, Piwo TESCO 8)

Śr lip 20, 2005 16:26

Najgorsze piwo? Hmm, Piwo TESCO 8)

Chyba czas spróbować. :D :D

Śr lip 20, 2005 16:33
GDZIE ale to GDZIE i KTO atakuje polskich bohaterów narodowych ??? Wybacz mi ddv tą poufałość, ale: piłeś piwo ?????

Funelale :o
A kto to napisał - czyżby nie TY :co:
funeral napisał(a):
Piwo jest napojem alkoholowym. Zawarty w piwie alkohol etylowy (etanol) jest spożyty w każdym stężeniu cerebrotoksyną, czyli substancją zatruwającą mózg.

Po czym:
funeral napisał(a):
Osobiście znam wielu pilotów, którzy zginęli mając promile we krwi.

jako odpowiedź na mój post:
ddv163 napisał(a):
A na dodatek - ma widocznie ochotę na obrażanie zarówno wszyskich Forumowiczów piszących w tym temacie - oraz poskich pilotów mysliwskich - takich asów jak Horbaczewski, Gabszewicz czy Skalski :-X - Oni również lubili piwo - w rozsądnych dawkach ...

??
Jeżeli to nie Ty napisałeś - to kto :co:
Zielone mrówki z trąbkami ;) :co:

Wiesz - gdyby oni mieli "zatrute mózgi" - to:
1. albo nie przeżyliby wojny (osłabienie refleksu, kondycji fizycznej, zdolności rozpoznawania sytuacji bądź niewłaściwa szybkość podejmowania decyjzji)
albo -
2. co bardziej prawdopodobne - nie zostaliby dopuszczeni do latania przez lekarzy (z lotu bojowego dyskwalifikuje nawet katar).
Wniosek - jeden.
Piwo w niewielkich dawkach nie jest szkodliwe - jak próbował byś to tu wmawiać ...
- a na dodatek coś mi się wydaje, że
- po prostu - nie masz zahamowań w oskarżaniu - oraz rzucaniu bezpodstawnych podejrzeń ... :-(
- i nie potrafisz przyznać się do błędu - że powiedziałeś coś "od rzeczy" :-(

Śr lip 20, 2005 16:53
funeral, Ty chyba wodki nie piles, jak mowisz, ze ona gasi pragnienie

Piwo TESCO sux

Piwem mozna sie nawalic... ja po calonocnym zlocie w Kryjowce jestem po okolo 16-17 i musze stwierdzic, ze jestem pijany. Chociaz ide prosto, taksowke zamowie i jeszcze sie wykloce, jak mnie dookola wiezie :P Ale generalnie tak, piwem mozna sie upic... szybki Loopez do tego sluzy. 4 takie browarki w 4 sekundy i czujemy sie swieetnie :)

Crosis

Śr lip 20, 2005 21:55
Jeżeli to nie Ty napisałeś - to kto
Zielone mrówki z trąbkami

Zielone mrówki to chyba czytają moje posty, skoro nic ale to nic nie rozumieją z tego co się mówi.

To, że piwo jest szkodliwe oraz że po piwie kierowcy giną w wypadkach WCALE nie oznacza, że ddv, który pije piwo i jest kierowcą JEST be, fe, i jeszcze co tam popadnie.

Chyba rozumiesz elementarne podstawy logiki, nie ???

Napisałem, że piwo szkodzi (zacytowałeś). Napisałem, że znam pilotów, którzy po pijaku strzelili kpytami (zacytowałeś). Twój wniosek:
"Skalski to debil".

Nie ja tego nie powiedziałem. To Twoja dziwaczna logika.

Cytuj:
co bardziej prawdopodobne - nie zostaliby dopuszczeni do latania przez lekarzy (z lotu bojowego dyskwalifikuje nawet katar).

Przepraszam, ale lotnictwo to znasz chyba wyłącznie z książek ??? Gdybyś się zetknął z lotnictwem jako pilot, zobaczyłbyś jak to wygląda.
Oraz jak wyglądało kiedyś.

Cz lip 21, 2005 6:27
A proszę- powiedz jaki Ty alkohol lubisz ?
Może - jesteś abstynentem :co:

Pt lip 22, 2005 14:23

I teraz do czego sie odniesc :co: Z polskich to tyskie, chociaz troche gorzkawe :D, redds(dawno nie pilam), zgodze sie z kims kto powiedzial, ze niemieckie Weizen jest dobre. Bardzo dobry jest tez "Stöpsl"(nazwa potoczna), nie pytajcie sie mnie o nazwe,ono jest po prostu z takim smiesnym zamknieciem i chyba tylko na Bawari spotykane.
Chociaz i tak baardzo zadko pijem.
Wole raczej soki, nie musi byc kubus :D
Do funerala, moze juz gdzies napisales i wyjasniles i ja tylko nie doczytalam, pewnie bylam pod wplywem piwa :P:P. Gdzie widzisz reklame? To ze podajemy jakie piwo lubimy bac nie lubimy pic, to juz wg Ciebie reklama?? :hmmm: Kazdy pije jakie lubi, jakie chce, a jak nie lubi to nie pije. Jak juz tez ten argument podany byl, pisaly osoby na tyle inteligentnei dorosle(bez obrazy), ktore wiedza gdzie jest granica, na ile ze tak powiem moga sobie pozwolic, czy cokolwiek innego. A my nie mowimy ogolnie tylko o sobie, a jak co to podawane sa konkretne przyklady patrz Ddv :)
Tak troszke ironicznie, moze otworzymy topic, z trescia "kto co lubi palic? tak dla uzupelnienia tematu o piwach :D:P

Pt lip 22, 2005 15:24
Zobacz profil WWW

Hmm myślę, że po otwarciu tematu palenia, podniosłoby się larum o propagowaniu szkodliwego tytoniu, inna sprawa, że alkohol też szkodzi... w nadmiarze, więc de facto wypalanie 1-5 papierosów na tydzień przy prowdzeniu jednocześnie aktywnego trybu życia nie powinno znacznie wpływać na zdrowie... ot takie symboliczne "kurzenie"

Pt lip 22, 2005 16:48
Zobacz profil ICQ

Wróćmy jednak do tematu ulubionego (bądź nie) piwa, dobrze? :)

Obrazek

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt lip 22, 2005 16:57

Jak co to bylby nowy :D

Pt lip 22, 2005 18:19
Zobacz profil WWW
W następnej kolejności proponuję tematy dotyczące:

1. relanium,
2. marichuany,
3. wódki,
4. denaturatu,
5. amfetaminy,
6. heroiny,
7. butaprenu,
8. kokainy...

Pn lip 25, 2005 6:36

W następnej kolejności proponuję tematy dotyczące:

1. relanium,
2. marichuany,
3. wódki,
4. denaturatu,
5. amfetaminy,
6. heroiny,
7. butaprenu,
8. kokainy...

1. chętnie
2. czekam na rozmowę nt temat i dyskusji o większej szkodliwości palenia tytoniu niż marichuany
3. i 4. niekoniecznie
5.6.7.8. - zasadniczo narkotyki z innej grupy niż 2. więc nie widzę sensu dyskusji - wiadomo, szkodliwe wyniszczanie organizmu przez w.w.

Pn lip 25, 2005 6:56
Zobacz profil ICQ

Jak chcesz, na jakis temat, z wymienionych rozmawiac, prosze bardzo, zaloz nowy temat :D Mi wystarczy zaproponowany moj, tak daleko nie trzeba wybiegac :D

Pn lip 25, 2005 9:34
Zobacz profil WWW

9. Wpływ przewodów (niekoniecznie doktorskich) na racjonalne myslenie

Pn lip 25, 2005 10:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona