Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 16:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna strona
 Pogaduchy o wszystkim i niczym 
Autor Wiadomość

Post Re: Pogaduchy o wszystkim i niczym
ErgoProxy napisał(a):
A teraz to Ciebie nie rozumiem.

Mnie tylko chodzi o to, że jeśli nie będzie presji na tę kulturę ogółem, to ona się nigdy nie wyprze tego, czego wyprzeć się powinna. Oczywiście sami muzułmanie muszą jeszcze przekierować tę presję na swoje czarne owce.

No jakoś dziwnie skojarzyłam jak przeczytałam Twój komentarz - o " rozrywaniu się w miejscach publicznych " :)

A czego powinna się wyprzeć ?

Śr sie 17, 2016 19:12
Magdalena_i napisał(a):
No jakoś dziwnie skojarzyłam jak przeczytałam Twój komentarz - o " rozrywaniu się w miejscach publicznych "

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58496E39 :D

Śr sie 17, 2016 19:39

Helenka napisał(a):
Magdalena_i napisał(a):
No jakoś dziwnie skojarzyłam jak przeczytałam Twój komentarz - o " rozrywaniu się w miejscach publicznych "

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58496E39 :D

:lol:

Śr sie 17, 2016 19:48
No właśnie.

Wyprzeć się... chyba mnie złapałaś. Założyłem, że muzułmanin sam będzie wiedział, jak najskuteczniej zreformować swoją kulturę, czyli że nie ma co pouczać gospodarza, jak ma dbać o dom swój własny. Potem jednak przeczytałem, że Ukraina się zaczyna sypać, zamiast reformować i doszlusowywać do Zachodu. No i nie wiem, co mam powiedzieć, bo o Bliskim Wschodzie wiem mniej niż o Ukrainie, a o Ukrainie, jak się zdaje, wiedziałem za mało – obstawiałem, że jednak jakoś dadzą radę.

Śr sie 17, 2016 22:03
ErgoProxy napisał(a):
o Ukrainie, jak się zdaje, wiedziałem za mało – obstawiałem, że jednak jakoś dadzą radę.

Swego czasu "płakałam" nad ich losem, ale z nadmiernego współczucia wyleczył mnie skutecznie pewien znajomy Łemko znający Ukrainę i Ukraińców jak własna kieszeń, chociaż mieszkający w grodzie Kraka.

Śr sie 17, 2016 22:14
To może oznaczać wszystko i nic. Opowiadaj. : )

Cz sie 18, 2016 14:03
Oj, nie wiem czy mi się chce grzebać w przeszłości. Dosyć, że ponoć sami sobie winni, bo wszyscy od góry do dołu przeżarci korupcją i ktokolwiek będzie rządził, nic się nie zmieni.

Cz sie 18, 2016 17:43
To jest jasne. Oni kupują sobie nawet oceny na uniwersytetach.

Ale mówisz, że potęga ludzkiej naiwności jest tak wielka? Że tam się myśli, że starczy zmienić sojusze i państwo się samo naprawi automagicznie, bez żadnego wysiłku ze strony polityka i obywatela?

Cz sie 18, 2016 18:15
ErgoProxy napisał(a):
Ale mówisz, że potęga ludzkiej naiwności jest tak wielka? Że tam się myśli, że starczy zmienić sojusze i państwo się samo naprawi automagicznie, bez żadnego wysiłku ze strony polityka i obywatela?

No coś w tym rodzaju, a raczej, że im się należy od świata. Świat musi im pomóc. A w dodatku USA wywołały tam bałagan i zostawiły Putinowi na pożarcie, a właściwie, aby Putin miał problem.

Cz sie 18, 2016 21:33
Moderator

Komunizm zawsze zostaje przeżarty korupcją, a ludzie przesiąknięci tym ustrojem chcą dostawać od państwa wszystko.

Natomiast Putinowi nikt nic nie zostawiał. Przecież sam ich napadł i pogłębił gospodarczą ruinę Ukrainy.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz sie 18, 2016 21:58
Soul33 napisał(a):
Natomiast Putinowi nikt nic nie zostawiał. Przecież sam ich napadł i pogłębił gospodarczą ruinę Ukrainy.

Tak, sam napadł, ale miał wolna drogę. Oto co powiedział mi znajomy znający ich od podszewki: banda agentów za usdolce robi harce z Włodzimierzem...

Cz sie 18, 2016 22:20
Helenka napisał(a):
Oj, nie wiem czy mi się chce grzebać w przeszłości. Dosyć, że ponoć sami sobie winni, bo wszyscy od góry do dołu przeżarci korupcją i ktokolwiek będzie rządził, nic się nie zmieni.

Sądzisz, że w Rosji jest inaczej?......Putin i Miediew na zmianę mordują opozycję w biały dzień naprzeciw Kremla, zabijają poza granicami kraju.....to mordercy umocowani w kolejnym pokoleniu w KGB.
Gdy oglądałam dokument o działaniu młodzieżówki "Nasi" putinojugend, to włosy dęba stawały wobec obrazu tego zdziczenia, deprawacji, okrucieństwa tych młodych ludzi kupionych przez Putina.

Pt sie 19, 2016 6:44
Alus napisał(a):
Sądzisz, że w Rosji jest inaczej?...

Tak, w Rosji jest inaczej. Jeszcze gorzej. Właśnie dlatego:
Alus napisał(a):
.Putin i Miediew na zmianę mordują opozycję w biały dzień naprzeciw Kremla, zabijają poza granicami kraju.....to mordercy umocowani w kolejnym pokoleniu w KGB.

Różnica polega na tym, że Ukraińcy nigdy nie zaśpiewają "Za Rodinu, za Petra - wpierod" i nie pobudują cerkwi imienia Poroszenki, a Rosjanie nigdy nie zrobią Majdanu. Różnica: Ukraińcy - wolny naród, podobnie jak Polacy nie zniosą niewoli, Rosjanie - o mentalności niewolnika.

Pt sie 19, 2016 7:04

Skąd ta nagonka na Rosję?, jakbym czytał szmatę Michnika czy Lisa.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt sie 19, 2016 7:46
To nie czytaj tych szmat (ja nie czytam), a poczytaj inne, ale też nie jedynie słuszne.
A poza tym: byłeś kiedykolwiek w Rosji? Znasz Rosjan? Ja niestety, a może stety trochę znam. I tak jak o zwykłym szarym człowieku można powiedzieć, że jest bardzo szczery, tak o władzy już nie. Putin przesiąkł KGB, a ci zwykli ludzie maja taka mentalność niewolnika, bo "każda władza pochodzi od Boga i trzeba się jej bezwarunkowo podporządkować". Czy mas u nas takie obrazki?:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 46706.html
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... ik-Stalina
http://www.polskieradio.pl/39/246/Artyk ... pamiatkami
Czy znajdziesz gdziekolwiek pomniki Bieruta, nie mówiąc o nowo postawionych? W sklepach z pamiątkami są jego popiersia? Wiszą gdziekolwiek jego portrety?
Znajdziesz taki obrazek?:
http://kresy24.pl/rosyjska-cerkiew-ofic ... -sowiecki/

Pt sie 19, 2016 7:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Następna strona