Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona
 Pogaduchy o wszystkim i niczym 
Autor Wiadomość
Post Re: Pogaduchy o wszystkim i niczym
Andy72 napisał(a):
Skąd ta nagonka na Rosję?, jakbym czytał szmatę Michnika czy Lisa.

Rzeczywistość traktujesz jako nagonkę....pogratulować znajomości realiów współczesnych i historii.
Poczytaj, obejrzyj - choćby dokumentalny film "prawdziwe oblicze Putina" (dostępny w necie).

Pt sie 19, 2016 9:11
Ech... miały być pogaduchy, a zaczyna się skakanie sobie do oczu. Andy, ja się cieszę, no cieszę się, że znalazłeś sobie wreszcie robotę. Dlaczego akurat taką? Andy, no – no kurde.

Magdaleno I, widziałem Ciebie tu dzisiaj. Nie uciekaj, tylko zarzuć jakąś pogaduchą. I zmyj mi głowe, jak znowu zjadę na politykę.

Pt sie 19, 2016 22:18

ErgoProxy napisał(a):
Ech... miały być pogaduchy, a zaczyna się skakanie sobie do oczu. Andy, ja się cieszę, no cieszę się, że znalazłeś sobie wreszcie robotę. Dlaczego akurat taką? Andy, no – no kurde.

Magdaleno I, widziałem Ciebie tu dzisiaj. Nie uciekaj, tylko zarzuć jakąś pogaduchą. I zmyj mi głowe, jak znowu zjadę na politykę.

Heh Macieju , nie chciałam się mieszać w polityczne pogaduchy - jedyne czego nie trawie na tym świecie to polityka .Totalnie nie jestem w temacie , najbardziej mnie zadziwiają polityczne dysputy do których nijak się nie idzie wtrącić.Poza tym, czy życie nie jest zbyt piękne by go marnować na politykę ? nawet tutaj :) - do napisania za 14 godzin .

So sie 20, 2016 5:13
Och, polityka bywa ciekawa, o ile nie prowadzi do kłótni. Czyli w Polsce prawie nigdy. Cóż, w takim kraju przyszło się rodzić.

Nie mam pomysłu na posta. Aha: palenie rzucam, trzymajcie kciuki.

So sie 20, 2016 10:42

ErgoProxy napisał(a):
Och, polityka bywa ciekawa, o ile nie prowadzi do kłótni. Czyli w Polsce prawie nigdy. Cóż, w takim kraju przyszło się rodzić.

Nie mam pomysłu na posta. Aha: palenie rzucam, trzymajcie kciuki.

Ja nie palę już 10 miesięcy, będę kibicować :)

So sie 20, 2016 11:41
Prawidłowo i oby tak dalej. : ) Pomijając skutki zdrowotne, to jest jednak kosztowna zabawa. Tylko że wlazła, cholera, w nawyk. No, odzwyczajać się muszę pomału; nic na siłę, bo z szarpaniny z samym sobą figę będę miał – coś tak czuję.

So sie 20, 2016 11:50
Polecam Tabex. Rzuca się bez wysiłku i niezauważalnie. Ot, po prostu pewnego dnia ze zdziwieniem stwierdzasz, ze papierosy Cie już nie interesują.

So sie 20, 2016 12:31
Helenka napisał(a):
Polecam Tabex. Rzuca się bez wysiłku i niezauważalnie. Ot, po prostu pewnego dnia ze zdziwieniem stwierdzasz, ze papierosy Cie już nie interesują.

Również polecam tabex. Dzięki tym tabletką również rzuciłam, a paliłam dużo.
Na początku brałam je bardzo często, później w następnych dniach stopniowo zmniejszałam dawki.
Po rzuceniu najlepiej unikać towarzystwa palaczy.
Nie można brać nawet jednego dymka, bo to zniweczy wszystko.

So sie 20, 2016 12:45
To chyba indywidualne (sprawa unikania palaczy), bo ja zapomniałam, ze palilam. Niestety problem zaczął się z kupnem ubrań, więc po pól roku na sile zaczelam od nowa. :( Na sile, po czułam się tak jakbym zapalila pierwszy raz w życiu.

So sie 20, 2016 13:22
Helenka napisał(a):
To chyba indywidualne (sprawa unikania palaczy), bo ja zapomniałam, ze palilam. Niestety problem zaczął się z kupnem ubrań, więc po pól roku na sile zaczelam od nowa. :( Na sile, po czułam się tak jakbym zapalila pierwszy raz w życiu.

U mnie po porzuceniu papierosów, wystąpiło takie obrzydzenie, że zapach dymu z papierosa wywołuje u mnie odruch wymiotny :-D

So sie 20, 2016 13:32
Helenka napisał(a):

Szkoda zdrowia. To naprawdę wstrętny nałóg i bardzo kosztowny. Mogłaś kilogramy gubić uprawiając jakiś sport - biegi. Szkoda zdrowia, urody i wcale niemałych pieniędzy.
Nie wyobrażam sobie, jak małżeństwo żyje, jeżeli oboje niemało palą. Majątek idzie z dymem i chociaż żeby to było smaczne. To jest tylko zwykły nałóg, który nic dobrego nie daje.
Paliłam ze 20 lat, teraz 10 nie palę i jestem wrogiem numer 1 palenia.

So sie 20, 2016 14:54

ErgoProxy napisał(a):
Prawidłowo i oby tak dalej. : ) Pomijając skutki zdrowotne, to jest jednak kosztowna zabawa. Tylko że wlazła, cholera, w nawyk. No, odzwyczajać się muszę pomału; nic na siłę, bo z szarpaniny z samym sobą figę będę miał – coś tak czuję.

Grunt to mobilizacja i mocne postanowienie , obierz sobie cel Macieju - za jedną paczkę codziennie 10 zł do skarbonki- będziesz miał za 4 lata , nówkę rowerek, plecak, śpiwór , gitarę , dobre buty i jeszcze ho ho Ci zostanie a i porządny aparat na fotki ;)

So sie 20, 2016 19:25

O finanse poprawią się znacznie ! Ja też odkładałam pieniądze i to mnie mobilizowało :)

So sie 20, 2016 19:28
Za jedną paczkę dziennie? Ja się wycwaniłem i kupowałem sam tytoń, nabijałem fajkę i kurzyłem, że hoho! Na szczęście fajeczka mi się rozleciała, a po nową jechać mi się nie chce. I słusznie.

A papierosy śmierdzą. Tak, tak, teraz jeszcze kupuję. Ale mogę sobie oraniczać: jeden co godzinę, co dwie, co trzy i tak dalej. Aż odwyknę od napełniania dróg oddechowych dymem. Ciekawa rzecz, że właśnie ten nawyk najbardziej mnie wiąże do palenia. Bo jeśii chodzi o sam nałóg, to jest przeca jeszcze tabaka...

(Po głowie dajcie, po głowie!)

So sie 20, 2016 19:38

ErgoProxy napisał(a):
Za jedną paczkę dziennie? Ja się wycwaniłem i kupowałem sam tytoń, nabijałem fajkę i kurzyłem, że hoho! Na szczęście fajeczka mi się rozleciała, a po nową jechać mi się nie chce. I słusznie.

A papierosy śmierdzą. Tak, tak, teraz jeszcze kupuję. Ale mogę sobie oraniczać: jeden co godzinę, co dwie, co trzy i tak dalej. Aż odwyknę od napełniania dróg oddechowych dymem. Ciekawa rzecz, że właśnie ten nawyk najbardziej mnie wiąże do palenia. Bo jeśii chodzi o sam nałóg, to jest przeca jeszcze tabaka...

(Po głowie dajcie, po głowie!)

Dam Ci radę Macieju , na początek codziennie 4 godziny marszu i nie bierz ze sobą fajek ŻADNYCH ! - zapal dopiero jak wrócisz i tak codziennie a przekonasz się z czasem że z każdym dniem , że przez te 4h nie będziesz miał ochoty - lub powyklejaj calutki dom w karteczkach - NIE PALE ! i walcz z głową o ścianę ;)

So sie 20, 2016 19:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona