Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 6:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 42  Następna strona
 eucharystia a związki niesakramentalne 
Autor Wiadomość
Post Re: eucharystia a związki niesakramentalne
krzysiekniepieklo napisał(a):
Wiem Yarpen. Widzisz Bóg dał mi łom - Judasza, i tym łomem mam zburzyć mur, którym szatan odgrodził człowieka od Boga.

Przykro mi, ale to nie Bóg dał ci łom. Stałeś się, niestety, narzędziem w rękach szatana w rozpowszechnianiu nauki mającej skłonić ludzi do niegodnego przyjmowania Komunii Świętej i zerwania z Sakramentem Pojednania. Czyli do wprowadzania ich na drogę prowadzącą prosto do piekła.

Wt sie 30, 2016 6:56

Do Yarpen:Ja podniosłem przyłbicę to może i ty się przedstawisz?

Wt sie 30, 2016 7:53
Sądzisz, że to coś zmieni w fakcie, który opisałem? To, że jestem katolikiem, niczego w nim nie zmienia.

Wt sie 30, 2016 7:59

Ktoś, kto ma odwagę mówić prawdę nie ukrywa się za płotem

Wt sie 30, 2016 12:22

krzysiekniepieklo mówi że sam nie żyje w związku niesakramentalnym, ale ma misję by przekonać tych co żyją i nie chcą przestać, do przyjmowania Komunii.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt sie 30, 2016 12:27

Nie Andy, nie zrozumiałeś. mówię tylko tyle, że każdy, który przyjdzie jak syn marnotrawny, ma prawo składać ofiarę przebłagalną za grzechy, chociażby jego dusza była czerwona jak szkarłat, to nad śnieg wybieleje, jeśli tą ofiarę będzie składał. Ofiara przebłagalna składa się z dwóch etapów. Obmycie- czyli spowiedź i Eucharystia czyli spożywanie Ciała i Krwi Pana Jezusa. Co do warunków spowiedzi to możemy podyskutować.

Wt sie 30, 2016 12:45
Nie spowiedz a Sakrament Pokuty.
I nie daje on rozgrzeszenia zawsze, a szczegolnie jesli ktos z uporem chce w grzechu tkwic.

Przypuszczam, ze krzysiekniepieklo chce miec i Komunie i rozgrzeszenie i zwiazek niesakramentalny i kombinuje, jakby tu swoja (niewatpliwie w jego przekonaniu wyjatkowa) sytuacje przepchnac, zeby udowodnic nie tylko sobie ale i Kosciolowi, ze Bog Tak Chce.

Wt sie 30, 2016 12:49
Ja się nie znam, ale od kiedy korzystanie z daru Boga dla człowieka (Eucharystii) jest ze strony człowieka ofiarą?

Helenko, on do psychiatry nie pójdzie, a nawet jeśli pójdzie i dostanie diagnozę, "Bóg" mu zaraz naopowiada i on się leczył nie będzie. Otagować go, co za jeden, i puścić w świat.

Wt sie 30, 2016 12:56
Kael napisał(a):
@Helenka! Lektorami sa dorosli swieccy. U ciebie nie?

Owszem, ale przechodzą odpowiednią formacje, a nie jednorazowo z marszu. Lektor jest odpowiedzialny za czytanie Słowa Bożego i nie słuzy do Mszy sw. Do Mszy św, słuzy ministrant. Czasem czyta lekcję. Krzysiek napisał, że słuzył do Mszy św.

Wt sie 30, 2016 13:12
Faktycznie. Niestety jego poplatany sposob pisania i unikanie jasnych odpowiedzi prowadza do zlych interpretacji.

Wt sie 30, 2016 13:27
Nie wiem skąd pomysł, że lektor nie służy do Mszy św.

krzysiekniepieklo poszedłem do Sakrament Pokuty , ksiądz udzielił mi rozgrzeszenia mogę przystąpić do Komunii, ksiądz nie udzielił mi rozgrzeszenia nie mogę przystąpić do Komunii.
Powiedz jakie warunki Sakramentu Pokuty ci nie odpowiadają? Żal za grzechy, postanowienie poprawy czy coś innego?

Wt sie 30, 2016 13:40

krzysiekniepieklo napisał(a):
Nie Andy, nie zrozumiałeś. mówię tylko tyle, że każdy, który przyjdzie jak syn marnotrawny, ma prawo składać ofiarę przebłagalną za grzechy, chociażby jego dusza była czerwona jak szkarłat, to nad śnieg wybieleje, jeśli tą ofiarę będzie składał. Ofiara przebłagalna składa się z dwóch etapów. Obmycie- czyli spowiedź i Eucharystia czyli spożywanie Ciała i Krwi Pana Jezusa. Co do warunków spowiedzi to możemy podyskutować.

O, z tym to się nawet mogą zgodzić, tylko nie nazwał bym tego "ofiarą przebłagalną za grzechy" bo taką Ofiarę złożył Jezus. Księża też nic nie mają przeciw, po co więc kłótnia z księżmi?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt sie 30, 2016 13:54

Stanęli za płotem i krzyczą. To jest wariat. Komu jest łatwiej uwierzyć temu co krzyczy zza płota, czy temu co rozmawia z tobą twarzą w twarz? Pewności nie masz ale komu łatwiej uwierzyć?

Wt sie 30, 2016 14:09
Twarza w twarz mozesz rozmawiac z proboszczem. Na forach internetowych to zbyt duze ryzyko.

Wt sie 30, 2016 15:26

Faktycznie jak Patrzę na Yarpena, to się boję, że mi przywali.

Wt sie 30, 2016 16:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 42  Następna strona