Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 19:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 990  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Alus napisał(a):
od lat istotą komunikatów, wypowiedzi jest np gender czy konwencja o przemocy, ale nie odnajdzie się publicznej wypowiedzi, czy komunikatu o skandalicznym zachowaniu się "katolików" podczas mszy, niezdolnych po deklaracji jako i my odpuszczamy podać sobie rękę tym samy wybaczając sobie wzajem.

Dla mnie to jednak zupełnie inny kaliber. Gdyby ONR-owcy nie podali ręki KOD-owcom na znak pokoju, to... machnąłbym na to ręką. Osobiście uważam, że ten znak powinien być przede wszystkim szczery, jeśli nie stać mnie na faktyczne pojednanie, to może lepiej, abym nie czynił tego na pokaz.

Pt wrz 02, 2016 8:23
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
od lat istotą komunikatów, wypowiedzi jest np gender czy konwencja o przemocy, ale nie odnajdzie się publicznej wypowiedzi, czy komunikatu o skandalicznym zachowaniu się "katolików" podczas mszy, niezdolnych po deklaracji jako i my odpuszczamy podać sobie rękę tym samy wybaczając sobie wzajem.

Dla mnie to jednak zupełnie inny kaliber. Gdyby ONR-owcy nie podali ręki KOD-owcom na znak pokoju, to... machnąłbym na to ręką. Osobiście uważam, że ten znak powinien być przede wszystkim szczery, jeśli nie stać mnie na faktyczne pojednanie, to może lepiej, abym nie czynił tego na pokaz.

Jezus nauczył Modlitwy Pańskiej na pokaz????

Pt wrz 02, 2016 8:24
Z tym ze jesli potem nie poszli do Komunii sw to byli szczerzy. Jesli poszli, to ...

Pt wrz 02, 2016 8:28

Alus napisał(a):

Kael napisał(a):
Z tym ze jesli potem nie poszli do Komunii sw to byli szczerzy. Jesli poszli, to ...

Ja w to nie wnikam, podobnie jak w przystępowanie do Komunii św a sprawa in-vitro. Nie znam się na tym, nie bulwersuje mnie to szczególnie, niech Bóg ma co robić na Sądzie Ostatecznym.

Natomiast działalność bojówek na mszy św. to, moim zdaniem, jednak inny kaliber.

Pt wrz 02, 2016 8:40
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):

Kael napisał(a):

Ja w to nie wnikam, podobnie jak w przystępowanie do Komunii św a sprawa in-vitro. Nie znam się na tym, nie bulwersuje mnie to szczególnie, niech Bóg ma co robić na Sądzie Ostatecznym.

Ale to nie sprawa roboty dla Boga, a sprzeciw i odrzucenie Boga
http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... =06-01&t=7

Cytuj:
Natomiast działalność bojówek na mszy św. to, moim zdaniem, jednak inny kaliber.

Inny.....ale z nacjonalizmu można wyrosnąć, z niezdolności wybaczenia, jak często widać - NIE.

Pt wrz 02, 2016 8:56

Alus napisał(a):
Ale to nie sprawa roboty dla Boga, a sprzeciw i odrzucenie Boga
http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... =06-01&t=7

Właśnie dlatego, że jest to sprzeciw i odrzucenie Boga, to pozostawiam ocenę Bogu.

Alus napisał(a):
Inny.....ale z nacjonalizmu można wyrosnąć, z niezdolności wybaczenia, jak często widać - NIE.

Mnie chodzi głównie o szkodliwość społeczną tu i teraz. Przyzwolenie na działanie bojówek uważam za wysoce szkodliwe, a przejawy tej działalności w kościele za wymagające reakcji Episkopatu.

Pt wrz 02, 2016 9:28

przed chwila skonczyl sie program na TVP info o kreceniu lodow w stolicy przez ostatnie 10 lat . w roli glownej prezydentka Wawy pani Hania . spokojnie wyjasnila ze wszystkiemu winien jest S.P. Lech Kaczynski .
kto ogladal temu tez pewnie szczena opadla do ziemi .

Pt wrz 02, 2016 9:44
Dariusz-555 napisał(a):
przed chwila skonczyl sie program na TVP info o kreceniu lodow w stolicy przez ostatnie 10 lat . w roli glownej prezydentka Wawy pani Hania . spokojnie wyjasnila ze wszystkiemu winien jest S.P. Lech Kaczynski .
kto ogladal temu tez pewnie szczena opadla do ziemi .

Przez ostatnie 25 lat.....o prawie Bieruta usłyszałam pierwszy raz, gdy śp L. Kaczyński tak tłumaczył zwrot działek przy ul Waszyngtona. Kilka lat sądy rozpatrywały sprawę, aby w końcu zwrócić działki dla miasta.
Pisząc w Twoim stylu - "pan Leszek jako prezydent Warszawy zwrócił kamienicę rodzinie p. Hani"....szczena Ci opada?

Pt wrz 02, 2016 11:20
Tego pewnie media rezimowe wprost nie powiedzialy.

Pt wrz 02, 2016 11:41

szczena to dopiero Alicji i Kael opdanie jak jutro zapodam tu wczorajsza wypowiedz w Kaliszu Ojca Dyrektora . mowil o takich jak wy .

a jutro zaczyna sie dziekczynienie Radia Maryja w torunskim porcie drzewnym czyli bezposrednia transmisja na TRWAM . milego odbioru wszystkim i "co-poniektorym " tez .

Pt wrz 02, 2016 11:45
Dariusz-555 napisał(a):
szczena to dopiero Alicji i Kael opdanie jak jutro zapodam tu wczorajsza wypowiedz w Kaliszu Ojca Dyrektora . mowil o takich jak wy .

a jutro zaczyna sie dziekczynienie Radia Maryja w torunskim porcie drzewnym czyli bezposrednia transmisja na TRWAM . milego odbioru wszystkim i "co-poniektorym " tez .

Nie opadnie...od lat o. dyrektor dowiódł, że pomówienia, oszczerstwa należą do jego katalogu "posługi"....w efekcie czego przez 25 lat słuchalność z 5% spadła do niecałych 2%.

Ostatnio edytowano Pt wrz 02, 2016 11:51 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 02, 2016 11:49

jesli nie opadnie to moja radosc jest tym wieksza . a zatem do jutra .

Pt wrz 02, 2016 11:50
Ale tam. Ty mnie nie znasz, o. Dyrektor tez nie. Moze sobie (po)mowic po niechrzescijansku kogo chce.
I zadna “aktualnosc“ to nie bedzie.
Co najwyzej sensacyjka dla laknacych obrzucania blotem.

Pt wrz 02, 2016 11:59

Alus napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

Nie opadnie...od lat o. dyrektor dowiódł, że pomówienia, oszczerstwa należą do jego katalogu "posługi"....w efekcie czego przez 25 lat słuchalność z 5% spadła do niecałych 2%.

a skad ta wiedza o dwoch procentach ? czyzby znowu od twoich ulubionych " dzieci boga " ?

Pt wrz 02, 2016 22:55
Dariusz-555 napisał(a):
Alus napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

a skad ta wiedza o dwoch procentach ? czyzby znowu od twoich ulubionych " dzieci boga " ?

Zapewne nie posiadasz żadnej świadomości - w całym wolnym świecie funkcjonują profesjonaliści, którzy badają słuchalność mediów, sprzedaż prasy, oglądalność tv.
Dane są oficjalnie publikowane.
A czy Ty napiszesz "dzieci boga" czy "dzieci Boga" nic nie zmienia w fakcie, że nie jesteś w stanie zrozumieć i pojąć Ewangelii, i w żaden sposób nie zmienia to faktu, że wszyscy ludzie są dziećmi Boga, bo jedynie Bóg obdarzył ich życiem.....ale tej wiedzy zapewne o. Rydzyk nie przekazuje swoim wyznawcom.

So wrz 03, 2016 7:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 990  Następna strona