Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czego chce KOD?
Coroner napisał(a): PO przez ponad 6 lat wszystkie swoje porażki tłumaczyli wina Kaczyńskiego. Cóż taki mamy klimat polityczny. A konkretnie?
|
So wrz 10, 2016 7:52 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
a afery warszawskie tlumacza wina Lecha Kaczynskiego . taka sobie jazda na trumnach . to ostatnio ich ulubiona dyscyplina sportowa .
|
So wrz 10, 2016 8:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poszukaj wypowiedzi Tuska i jego świty z czasów pierwszego rzadu Tuska. I jechali po Kaczyńskim aż przestało to działać. Nie ma się co dziwić ze PiS gra w te sama grę.
|
So wrz 10, 2016 8:29 |
|
|
|
 |
mikkel
|
Coroner napisał(a): Nie ma się co dziwić ze PiS gra w te sama grę. Właśnie jest się czemu dziwić. Wszyscy już wiemy, że Tusk i Platforma to było uosobienie zła. I samo zło. Wszelkie nieszczęścia i ruina Polski! Ale teraz miała być dobra zmiana. Głosując na PiS ludzie w nią uwierzyli. I co? Ty cały czas udowadniasz, że jest taki sam syf, jak był za poprzedników. Gdzie więc ta dobra zmiana?
|
So wrz 10, 2016 8:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A gdzie ja pisałem, że to dobra zmiana? Jak dla mnie trochę lepsza niż PO ale to wciąż ten sam klimat uprawiania polityki. Ja tylko pokazuję, że ci którzy tak ostro krytykują sami siedzieli cicho jak jeszcze nie tak dawno PO robiło dużo gorsze. Że tak przypomnę ustawki z Belką w tle przed wyborami.
|
So wrz 10, 2016 9:32 |
|
|
|
 |
mikkel
|
Coroner napisał(a): A gdzie ja pisałem, że to dobra zmiana? Jak dla mnie trochę lepsza niż PO ale to wciąż ten sam klimat uprawiania polityki. Ja tylko pokazuję, że ci którzy tak ostro krytykują sami siedzieli cicho jak jeszcze nie tak dawno PO robiło dużo gorsze. Że tak przypomnę ustawki z Belką w tle przed wyborami. Ty nie pisałeś o "dobrej zmianie". Ale przecież to główny szlagwort wyborczy PiSu. Miało być lepiej. A jest - co najwyżej - tak jak było? I bez przesady z tym robieniem przez PO rzeczy "dużo gorszych". Mimo wszystko - przy całej krytyce PO - nie podważali oni jednak fundamentów ustrojowych państwa, nie plugawili Konstytucji, nie wywracali porządku prawnego do góry nogami. Nie rozmontowywali wreszcie kluczowych dla Polski sojuszy.
|
So wrz 10, 2016 9:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Poszukaj wypowiedzi Tuska i jego świty z czasów pierwszego rzadu Tuska. I jechali po Kaczyńskim aż przestało to działać. Nie ma się co dziwić ze PiS gra w te sama grę. Zasada polemiki nakazuje wskazać konkrety, a nie na zapytanie odpowiedzieć "poszukaj sobie".
|
So wrz 10, 2016 11:12 |
|
 |
Dariusz-555
|
znam kogos kto pisal mi tu " poszukaj sobie wpisow , w ktorych plujesz na Niemcy i Polske " . co na to nasza ulubiona Alus ?
|
So wrz 10, 2016 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ewidentnie masz problemy z pamiecia. Dwa-trzy lata, czy nawet miesiace, to juz wiecznosc dla ciebie. Ani nie pamietasz, co o.Rydzyk robil, ani co ty sam pisales.
A Coroner stawia teze i kaze innym ja udowadniac. Kolejne forumowe Jajko sie wyklulo.
|
So wrz 10, 2016 13:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): Coroner napisał(a): A gdzie ja pisałem, że to dobra zmiana? Jak dla mnie trochę lepsza niż PO ale to wciąż ten sam klimat uprawiania polityki. Ja tylko pokazuję, że ci którzy tak ostro krytykują sami siedzieli cicho jak jeszcze nie tak dawno PO robiło dużo gorsze. Że tak przypomnę ustawki z Belką w tle przed wyborami. Ty nie pisałeś o "dobrej zmianie". Ale przecież to główny szlagwort wyborczy PiSu. Miało być lepiej. A jest - co najwyżej - tak jak było? I bez przesady z tym robieniem przez PO rzeczy "dużo gorszych". Mimo wszystko - przy całej krytyce PO - nie podważali oni jednak fundamentów ustrojowych państwa, nie plugawili Konstytucji, nie wywracali porządku prawnego do góry nogami. Nie rozmontowywali wreszcie kluczowych dla Polski sojuszy. Sowa i przyjaciele coś ci mówi? Obecna afera z przekrętami w Warszawie? Niektórzy twierdza ze to działało jak mafia. Afera hazardowa zamieciona pod dywan. Wpisz w Google afery PO i wyskoczy ci piękna lista niewyjaśnionych afer a wręcz zamienionych pod dywan. Co do tzw. fundamentów państwa to ciężka dyskusja. Jesteśmy państwem post kolonialnym. Jest ostry podział na my i oni. Czyli wielkich zwolenników przemian po okrągłym stole i wielkich przeciwników tych przemian. Środek w zasadzie nie istnieje. Ci którzy nie są z którymi kolwiek skrajnościami z automatu są zwolennikami drugiej strony. Wielokrotnie to przerabiałem. Cieżko dyskutować na argumenty skoro jedni nie widza błędów PO a drudzy nie widza błędów PiS Korwin powiedział fajna rzecz w czasie debaty o Polsce w PE. Nie mam dokładnego cytatu ale mniej więcej było to tak: PiS jest fatalna władza i ja się z tym zgadzam ale pomyślcie jacy musieli być poprzednicy skoro Polacy wybrali PiS. I generalnie się pod tym podpisuje. PiS jest fatalnym rządem ale przynajmniej coś próbują robić dla Polaków. Czy dobrze będzie można ocenić za jakiś czas. W zasadzie to ich wyborcy bedą oceniać. PO sama podsumowała to do czego doprowadzili Polskę ustami jednego ze swoich liderów. Państwo jest teoretyczne. I słynne i kamieni kupa. Mieli 8 lat i nie zrobili nic. Znamienite komentarze liberalnych ekonomistów na program mieszkanie+. Mnie to wprawdzie nie dotyczy ale wielu skorzysta. Ekonomiści pytali dlaczego PO tego nie zrobiła. http://m.bankier.pl/wiadomosc/Program-M ... 08952.html
|
So wrz 10, 2016 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Ewidentnie masz problemy z pamiecia. Dwa-trzy lata, czy nawet miesiace, to juz wiecznosc dla ciebie. Ani nie pamietasz, co o.Rydzyk robil, ani co ty sam pisales.
A Coroner stawia teze i kaze innym ja udowadniac. Kolejne forumowe Jajko sie wyklulo. O,co chodzi? Możesz jaśniej? Jaka tezę ja stawiam i każe komuś udowadniać? I o co chodzi z Jajkiem
|
So wrz 10, 2016 13:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Wpisz w Google afery PO i wyskoczy ci piękna lista niewyjaśnionych afer a wręcz zamienionych pod dywan. Wpisz w Google i przeczytaj którą z tych afer rząd PIS sie zajął, która zajmuje sie prokuratura, i którą zajmują się sądy.
|
So wrz 10, 2016 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To teraz udowodnij gdzie ja pisałem ze PiS jest taki wspaniały. Widzisz ja staram się być obiektywny i całkowicie antypartyjny. Staram się widzieć negatywy i pozytywy każdej formacji politycznej. I nie daje się zaszufladkować po żadnej strońie konfliktu PO PiSu. Jak coś robią mądrego to mowię o tym, jak głupiego rownież. Jestem zwolennikiem jednomandatowych okręgów i przeciwnikiem partyjniactwa. Jak na razie Polacy są zwolennikami partyjniactwa. I dopóki ten system polityczny będzie trwał będzie wlasnie tak jak jest. Wszyscy teraz są antyPiS bo to modne a ja dla odmiany pokazuje ze ten antyPiS siedział cicho jak PO robiła dużo gorsze rzeczy. Nie jestem za PiS-em bo tacy ludzie jak Kaczyński czy Macierewicz to nie moja bajka. Ale w PO mnie tez raziło lekceważenie ludzi i postawa ze nie mamy z kim przegrać bo jesteśmy tacy wspaniali.
|
So wrz 10, 2016 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): To teraz udowodnij gdzie ja pisałem ze PiS jest taki wspaniały. Widzisz ja staram się być obiektywny i całkowicie antypartyjny. Staram się widzieć negatywy i pozytywy każdej formacji politycznej. I nie daje się zaszufladkować po żadnej strońie konfliktu PO PiSu. Jak coś robią mądrego to mowię o tym, jak głupiego rownież. Jestem zwolennikiem jednomandatowych okręgów i przeciwnikiem partyjniactwa. Jak na razie Polacy są zwolennikami partyjniactwa. I dopóki ten system polityczny będzie trwał będzie wlasnie tak jak jest. Wszyscy teraz są antyPiS bo to modne a ja dla odmiany pokazuje ze ten antyPiS siedział cicho jak PO robiła dużo gorsze rzeczy. Nie jestem za PiS-em bo tacy ludzie jak Kaczyński czy Macierewicz to nie moja bajka. Ale w PO mnie tez raziło lekceważenie ludzi i postawa ze nie mamy z kim przegrać bo jesteśmy tacy wspaniali. Ja pytałam konkretnie o afery PO i co z nimi robi władza PiS - napisałeś o aferach, stąd pytanie, nie prosiłam o oceny partii..
|
So wrz 10, 2016 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam pojęcia co z nimi robi. Jakbyś nie widział/ wiedziała nie jestem członkiem rzadu Beaty Szydło. W prokuraturze tez nie pracuje.
|
So wrz 10, 2016 15:23 |
|
|
|