Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 17:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 68  Następna strona
 Czego chce KOD? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czego chce KOD?
Coroner napisał(a):
Sowa i przyjaciele coś ci mówi?
Obecna afera z przekrętami w Warszawie? Niektórzy twierdza ze to działało jak mafia.
Afera hazardowa zamieciona pod dywan.
Wpisz w Google afery PO i wyskoczy ci piękna lista niewyjaśnionych afer a wręcz zamienionych pod dywan.

PiS rządzi już prawie rok.
Skoro PO zamiotła tyle zupełnie oczywistych afer pod dywan, to czy PiS nie mógł ich do tej pory spod tego dywanu wymieść? Choćby w szczątkowym zakresie?
Dlaczego, skoro te afery były takie oczywiste, areszty nie są pełne podejrzanych działaczy PO, a pan Zbyszek nie informuje codziennie w telewizji o ciągle nowych ustaleniach i kolejnych zatrzymaniach peowskich mafiosów?
Przecież nigdy nie brakowało mu jakobińskiej gorliwości w posyłaniu do "trumien" politycznych wrogów. Dlaczego teraz zabrakło?
A tu nic! Ani jednego twardego dowodu. Ani jednego trzymającego się kupy oskarżenia.
Może po prostu wszystkie te afery są trochę dęte?

Cytuj:
Korwin powiedział fajna rzecz w czasie debaty o Polsce w PE. Nie mam dokładnego cytatu ale mniej więcej było to tak:
PiS jest fatalna władza i ja się z tym zgadzam ale pomyślcie jacy musieli być poprzednicy skoro Polacy wybrali PiS.

Trudno się z tym nie zgodzić...

Cytuj:
I generalnie się pod tym podpisuje. PiS jest fatalnym rządem ale przynajmniej coś próbują robić dla Polaków. Czy dobrze będzie można ocenić za jakiś czas. W zasadzie to ich wyborcy bedą oceniać. PO sama podsumowała to do czego doprowadzili Polskę ustami jednego ze swoich liderów. Państwo jest teoretyczne. I słynne i kamieni kupa. Mieli 8 lat i nie zrobili nic. Znamienite komentarze liberalnych ekonomistów na program mieszkanie+. Mnie to wprawdzie nie dotyczy ale wielu skorzysta. Ekonomiści pytali dlaczego PO tego nie zrobiła.

A co niby PiS próbuje robić dla Polaków?
Że rozdaje po 500 zeta? Przecież te pieniądze pochodzą z kieszeni Polaków. Jednym PiS zabiera, innym daje. Żeby choć jeszcze dawał biednym, a zabierał bogatym. Jak dobry zbój Janosik, który nawiasem mówiąc przy okazji procederu zabierania bogatym i rozdawania biednym sam się zupełnie nieźle utrzymywał.
Ale nie. PiS daje niektórym biednym i niektórym bogatym. A zabiera wszystkim.
I wiesz co? Powiem Ci coś.
Niech Szydło nie buduje Polakom żadnych mieszkań.
Ona w temacie budowania nie jest za bardzo wiarygodna.
Pamiętam, jak rok temu obiecywała, że odbuduje fabrykę nici w Nowej Soli. I co z tego wyszło?
Niech raczej pozwoli, aby Polacy sami sobie budowali domy - niech ich nie doi i nie okrada.
Niech obniży VAT o 1% i zrewaloryzuje progi podatkowe, bo to obiecywała.
I dopiero potem niech składa kolejne obietnice.

So wrz 10, 2016 17:28
Coroner napisał(a):
Nie mam pojęcia co z nimi robi. Jakbyś nie widział/ wiedziała nie jestem członkiem rzadu Beaty Szydło. W prokuraturze tez nie pracuje.

Klasyczny unik.....gdyby "afery" były na stopniu prokuratorskim, czy sądowym, media nie omieszkałyby poinformować ścigając się które pierwsze i obszerniej przedstawi przecieki z prokuratur.

So wrz 10, 2016 18:01
mikkel napisał(a):
PiS rządzi już prawie rok.
Skoro PO zamiotła tyle zupełnie oczywistych afer pod dywan, to czy PiS nie mógł ich do tej pory spod tego dywanu wymieść? Choćby w szczątkowym zakresie?
To pytanie nie do mnie. Pytaj tych co głosowali na PiS. Ja jestem cierpliwy. Poczekam co nowego wymyślą i czy zrealizują swój program.
PiS wprawdzie rządzi już prawie rok a budżet układała im Kopacz. Co do afer to zobaczymy co się urodzi. Ziobro zapewne nie chce polec jak przy doktorze G. Jakoś szczególnie nie zależy mi na wyjaśnianiu tych afer.
mikkel napisał(a):
A co niby PiS próbuje robić dla Polaków?
Popatrz, poczytaj. Spróbuj się przemóc i poczytaj też tych co to PiS wychwalają. Jak się czyta i słucha wszystkich to całkiem inaczej wygląda Polska niż jak się siedzi w jednej opcji.
mikkel napisał(a):
Że rozdaje po 500 zeta? Przecież te pieniądze pochodzą z kieszeni Polaków. Jednym PiS zabiera, innym daje. Żeby choć jeszcze dawał biednym, a zabierał bogatym. Jak dobry zbój Janosik, który nawiasem mówiąc przy okazji procederu zabierania bogatym i rozdawania biednym sam się zupełnie nieźle utrzymywał.
No tak. Standardowe hasło PO bylo żeby się żyło lepiej - kolegom. Zabierali wszystkim nie dawali nikomu, a sami paśli się ośmiorniczkami.
A może posłuchaj tego co wypłynęło z Sowy?
mikkel napisał(a):
Niech Szydło nie buduje Polakom żadnych mieszkań.
Ona w temacie budowania nie jest za bardzo wiarygodna.
Pamiętam, jak rok temu obiecywała, że odbuduje fabrykę nici w Nowej Soli. I co z tego wyszło?
Niech raczej pozwoli, aby Polacy sami sobie budowali domy - niech ich nie doi i nie okrada.
Niech obniży VAT o 1% i zrewaloryzuje progi podatkowe, bo to obiecywała.
I dopiero potem niech składa kolejne obietnice.
Szkoda, ze nie mialeś takiej zajadliwości do PO i ich obietnic.
Cóż PiS obiecywał i suweren powinien powiedzieć sprawdzam w odpowiednim momencie.
Jak na razie nie ma żadnej partii na rynku która byłaby prorynkowa. Wszystkie skażone są socjalizmem.

So wrz 10, 2016 18:03
Cytuj:
Jakoś szczególnie nie zależy mi na wyjaśnieniu tych afer

Bo lepiej pasuje w celach propagandowych "lista afer", niż ich rozliczenie.
Nie każdy potrafi w miesiąc po tzw "audycie" ukazującym totalne zniszczenie polskiej armii, prezentować jako własne osiągniecie siłę i potęgę tejże samej armii.....do tego pasują jedyni durnie, albo cynicy.

N wrz 11, 2016 7:36

Wpadam na chwilę, bo KOD chlubnie kontynuuje tradycje palikociarni, Tarasa i Niemca:
https://www.youtube.com/watch?v=hv6FqDjElFE
Mówcie dalej, że z tym tamtamem nie chcą zarobić w kły

N wrz 11, 2016 22:04
smokeustachy napisał(a):
Wpadam na chwilę, bo KOD chlubnie kontynuuje tradycje palikociarni, Tarasa i Niemca:
https://www.youtube.com/watch?v=hv6FqDjElFE

Ulice nie sa czyjąś własnością, każdy kto zgłosi do ratusza zgromadzenie na dany dzień, ma prawo je przeprowadzić.
A w kontekście wybijania kłów - masz informacje ile kłów wybito Pospieszalskiemu?

Pn wrz 12, 2016 6:49

smokeustachy napisał(a):

Ależ was nosi, co nie? Aż ciężko bejsbola w piwnicy utrzymać. Nie możecie się już doczekać, aż ktoś wreszcie powie, albo choćby trochę jaśniej zasugeruje: już wolno, już możecie skopać wreszcie d*** tym "śmieciom" i "bolszewikom" z KOD (przy czym ja zostałem w innym miejscu nazwany "kodziarzem" tylko dlatego, że skrytykowałem Jakiego - więc "z KOD", "śmieciem" i "bolszewikiem" jest dzisiaj każdy, komu nie podoba się cokolwiek w PiS). Niechże się wreszcie poleje ta krew!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 12, 2016 8:49
Moderator

Nie przesadzasz, Johnny99?

Pn wrz 12, 2016 8:56
Zobacz profil WWW

Bardzo bym chciał przesadzać, ale obserwując to, co się obecnie dzieje w Polsce, obawiam się, że nie przesadzam. Puszcza coraz więcej hamulców i dzieje się to za cichym przyzwoleniem władzy. Naprawdę nikt nie musi "patriotom", co to przychodzą schlani na pogrzeb bohaterów narodowych, powiedzieć wprost: "tak, lejcie tych bolszewików z KOD!". Wystarczy, że władza dyplomatycznie potwierdzi, że "jasne, nie popieramy przemocy i tak dalej, dajcie spokój, co się niby takiego stało", by zaraz potem stwierdzić, że KODu tam nie powinno być, bo przecież oni stoją po stronie Bieruta i Jaruzelskiego. Jest to całkowicie jednoznaczne ze stwierdzeniem: jesteśmy po waszej stronie. Owszem, można powiedzieć, że to pojedyncze incydenty - ale przecież zawsze zaczyna się od pojedynczych incydentów. Na co niby mam czekać? Może teraz przesadzam, ale kiedy to, co mówię, przesadą być przestanie, może być już za późno.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 12, 2016 9:08
Przy czym okazuje sie że patrioci z PiS i nie patrioci z KOD historię znają jednakowo :(
http://natemat.pl/189611,w-pis-tez-nie- ... ledzikowny

Pn wrz 12, 2016 9:20
Moderator

Johnny99 napisał(a):
Bardzo bym chciał przesadzać, ale obserwując to, co się obecnie dzieje w Polsce, obawiam się, że nie przesadzam.

Rozumiem, że podobne rzeczy, tylko w drugą stronę dostrzegałeś też w okresie poprzednim?

Pn wrz 12, 2016 9:24
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Bardzo bym chciał przesadzać, ale obserwując to, co się obecnie dzieje w Polsce, obawiam się, że nie przesadzam.

Rozumiem, że podobne rzeczy, tylko w drugą stronę dostrzegałeś też w okresie poprzednim?

Masz racje - bojówki PO i KOD stały na schodach katedry warszawskiej w której odbywała sie msza pogrzebowa prof Geremka z plakatem dziękujemy ci Boże że go od nas zabrałeś.

Pn wrz 12, 2016 9:31
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Masz racje - bojówki PO i KOD stały na schodach katedry warszawskiej w której odbywała sie msza pogrzebowa prof Geremka z plakatem dziękujemy ci Boże że go od nas zabrałeś.

Ponownie pała z logiki i z umiejętności rozumienia tekstu.
@Johnny99 napisał:Puszcza coraz więcej hamulców i dzieje się to za cichym przyzwoleniem władzy.(...) Ależ was nosi, co nie? Aż ciężko bejsbola w piwnicy utrzymać. Nie możecie się już doczekać, aż ktoś wreszcie powie, albo choćby trochę jaśniej zasugeruje: już wolno, już możecie skopać wreszcie d*** tym "śmieciom" i "bolszewikom" z KOD
Zapytałem go o to, czy dostrzegał jak władza w poprzednim okresie też puszczała oko do swoich zwolenników sugerując, że tak... że już mogą pójść tych z krzyżem na Krakowskim przedmieściu pójść i porozpędzać?

Czy Ty, Alus też w dalszym ciągu dostrzegasz tylko winę jednej strony?

Pn wrz 12, 2016 9:56
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
@Johnny99 napisał:Puszcza coraz więcej hamulców i dzieje się to za cichym przyzwoleniem władzy.(...) Ależ was nosi, co nie? Aż ciężko bejsbola w piwnicy utrzymać. Nie możecie się już doczekać, aż ktoś wreszcie powie, albo choćby trochę jaśniej zasugeruje: już wolno, już możecie skopać wreszcie d*** tym "śmieciom" i "bolszewikom" z KOD
Zapytałem go o to, czy dostrzegał jak władza w poprzednim okresie też puszczała oko do swoich zwolenników sugerując, że tak... że już mogą pójść tych z krzyżem na Krakowskim przedmieściu pójść i porozpędzać?

Serio nie pamiętasz stanowiska Johnnego99 w tamtym czasie? Polecam jego posty w tym wątku, a było tego znacznie więcej w podobnym tonie.

Pn wrz 12, 2016 10:11

medieval_man napisał(a):

Nie obchodzi mnie, co się działo w okresie poprzednim. Nawet tobie już nie został żaden lepszy argument? Teraz mamy, do licha ciężkiego, władzę PiS, a nie okres poprzedni! Być może wam nadal wydaje się, że jesteście w opozycji (bo jest to niekiedy bardzo wygodne), niemniej w rzeczywistości tak nie jest i nie możecie oczekiwać, że osoby spoza waszego środowiska będą podzielać wasze iluzje. W każdym razie bardzo proszę przynajmniej wobec mnie nie używać już więcej tego argumentu. Ok? To samo tyczy się argumentu z "winy obu stron". Wina może i leży po tysiącu stron, ale w Polsce w tym momencie rządzi PiS (i to, należałoby powiedzieć, rządzi "bardziej" niż ktokolwiek przed nim) i to PiS w pełni odpowiada za to, co się w państwie teraz dzieje.

Pn wrz 12, 2016 11:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1018 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 68  Następna strona