Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 9:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Następna strona
 eucharystia a związki niesakramentalne 
Autor Wiadomość

Post Re: eucharystia a związki niesakramentalne
A może po prostu Cie zatkało.

Pt wrz 16, 2016 20:02
Czyli nie ponial :-(

Pt wrz 16, 2016 20:20

To znaczy Kael,że twierdzisz, że Krwi Chrystusa na ołtarzu nie ma?

Pt wrz 16, 2016 20:33
A ty w ogole skonczyles podstawowke? Wiedzialam, ze tyle cudzego tekstu na raz to bedzie za duzo.

Cytuj:
KKK 1357 Wypełniamy to polecenie, celebrując pamiątkę Jego ofiary. Ofiarujemy w niej Ojcu to, co On sam nam dał: dary Jego stworzenia, chleb i wino, które mocą Ducha Świętego i słów Chrystusa stają się Jego Ciałem i Krwią. W ten sposób Chrystus uobecnia się rzeczywiście, chociaż w sposób tajemniczy.

So wrz 17, 2016 7:17

Do Kael: Dlaczego nie odpowiadasz na moje pytanie tylko podajesz tekst, z którego jasno wynika, że Krew Chrystusa jest na ołtarzu. Więc twierdzenie, że uczestniczymy w bezkrwawej ofierze jest herezją

Nie wiem czy wiesz Kael ale prawie wszyscy apostołowie nie umieli czytać i pisać, a Bóg ich wybrał.
Ci co byli mądrzy odrzucili Boga, bo to co mówił nie zmieściło im się pod deklem.

So wrz 17, 2016 9:20
krzysiekniepieklo napisał(a):
Do Kael: Dlaczego nie odpowiadasz na moje pytanie tylko podajesz tekst, z którego jasno wynika, że Krew Chrystusa jest na ołtarzu. Więc twierdzenie, że uczestniczymy w bezkrwawej ofierze jest herezją

O tym, co jest herezją, orzeka Kościół, a nie krzysiekniepiekło.

Cytuj:
Nie wiem czy wiesz Kael ale prawie wszyscy apostołowie nie umieli czytać i pisać, a Bóg ich wybrał.

O, a to ciekawe. Skąd masz tę informację?

So wrz 17, 2016 9:22
Bezkrwawa, bo nikt nikogo na tym oltarzu nie zabija. My ja uobecniamy. Dokonala sie raz na zawsze.

A co do niepismiennych apostolow: ktorzy na ten przyklad?
W tamtych czasach kazdy Zyd, a na pewno mezczyzna potrafil czytac a zapewne i pisac.
Domysl sie dlaczego?

Ostatnio edytowano So wrz 17, 2016 9:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So wrz 17, 2016 9:48
Jeśli na ołtarzu pojawia się Krew Chrystusa i ofiarujemy Bogu Krew Chrystusa to twierdzenie, że tej Krwi nie ma jest herezją.

Krzysiek, czy ty idziesz do kosciola na Msze Sw. by uczestniczyc w Eucharystii, czy po to by Chrystusa ponownie ukrzyzowac?

So wrz 17, 2016 9:54

do Kael: Jak byli uczeni w piśmie - a byli elitą, to byli pozostali, którzy nie byli uczeni w piśmie. Zbierali się w synagogach aby słuchać.

Do sapper:Ja podczas Mszy Świętej staję pod krzyżem Chrystusa właśnie w tym momencie, kiedy składa za mnie Swoją Ofiarę.To my musimy się wybrać pod Jego krzyż. Ofiara Jego jest Krwawa. Ja Bogu składam w ofierze Jego Ciało i Krew. Ofiara bezkrwawa znaczy tyle co ofiara bez krwi.

So wrz 17, 2016 10:24
Cytuj:
W dzień szabatu udał się swoim zwyczajem do synagogi i powstał, aby czytać.

W synagogach mezczyzni czytali Biblie. Chlopcy tej Biblii sie uczyli na pamiec. Przypuszczam, ze dziewczynki (np Maryja) tez ja znaly. choc juz niekoniecznie umialy pisac i czytac.

Ale mozesz sobie tlumaczyc, ze to wszystko byli niepismienni i ciemni ludzie.

So wrz 17, 2016 10:29
do Kael: Jak byli uczeni w piśmie - a byli elitą, to byli pozostali, którzy nie byli uczeni w piśmie.

Wybacz, ale to, co napisałeś, jest po prostu śmieszne. Masz jakiekolwiek źródło, a nie jedynie swoje przekonanie, które potwierdzi, że Apostołowie byli w większości niepiśmienni?

So wrz 17, 2016 10:31

Ktoś poddał w wątpliwość czy skończyłem podstawówkę. Pewnie nie powinienem reagować na to.
Sorry moja wina.

So wrz 17, 2016 10:46
I znowu powod, zeby uniknac jasnej odpowiedzi na proste pytanie.

So wrz 17, 2016 13:37

Wydaje mi się, że wszystko robicie, żeby dyskusja stała się jałowa. Jak chciałem wdrożyć nowy temat aby dyskusja była na argumenty to zostałem zakneblowany. Cenzura wróciła, więc nie mówcie, że to ja nie jestem w porządku.

So wrz 17, 2016 19:51
Wydaje mi się, że wszystko robicie, żeby dyskusja stała się jałowa. Jak chciałem wdrożyć nowy temat aby dyskusja była na argumenty to zostałem zakneblowany. Cenzura wróciła, więc nie mówcie, że to ja nie jestem w porządku.

Nie widac tu dyskusji tylko twoj monolog przeplatany z wypowiedziami osob chcacych ci wyjasnic niektore oczywiste sprawy, ktorych nie chcesz rozumiec i ktore omijasz szerokim lukiem.

Jak male dziecko ktore chce pierw zjesc deser przed obiadem i mama mu tlumaczy ze tak nie mozna.

So wrz 17, 2016 20:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Następna strona