Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a):
Też nie oglądałem. I dobrze. SzKODniki w USA?

Myślałeś, że w USA są tylko PiSuary?

Wt wrz 20, 2016 14:41
Moderator

Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała?

Wt wrz 20, 2016 16:11
Zobacz profil WWW

Helenka napisał(a):
Taki oto aplauz przygotowała grupka Polonii USA parze prezydenckiej:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... -gest.html
Nie oglądam TVP, ale może medieval_man oglądał TVP Info i tam była mowa? A może Darek oświeci nas, bo TRWAM lub RM poinformowało o tym incydencie?

Darek chetnie oswieci , krotko na TVP info bylo o tym . za chwile wiadomosci na TRWAM i plone z ciekawosci -

Wt wrz 20, 2016 18:48

medieval_man napisał(a):

Ja zwykle - prezydencki samolot, obstawa etc... Strzelam, że kilkadziesiąt milionów złotych żeby Klęczon mógł sobie też za oceanem poklęczeć.

Wt wrz 20, 2016 19:12

na TRWAM tylko na pasku krotka informacja . o incydencie nic . generalnie - pan Andrzej nie nadaje na tych samych falach co jego wyborcy . euro , nato , trybunal , roznoszenie wiencow , wschodnia flanka i komisja wenecka - oto ulubione tematy zastepcze naszego bohatera . odnosnie kosztow jego podrozy krajoznawczej po USA , mniej wiecej tyle co wycieczka do Japonii jego poprzednika . lubia zwiedzac za kase podatnikow .

a wlasnie , czy komisja wenecka juz jedzie ?

Wt wrz 20, 2016 19:40

Dariusz-555 napisał(a):
odnosnie kosztow jego podrozy krajoznawczej po USA , mniej wiecej tyle co wycieczka do Japonii jego poprzednika .

Ale w Japonii poprzednik przynajmniej spotkał się z najwyższymi rangą przedstawicielami państwa.
A Dudy w USA - już niemal tradycyjnie - nie przyjął nikt z administracji USA.
A kto będzie słuchał jego wystąpienia w ONZ, które nie ma żadnej niemal konkretnej treści?

Wt wrz 20, 2016 20:17

czyli masz problem . Endrju zwiedza JuEsEj za Twoje podatki . a kto go bedzie sluchal ? no nie martw sie , kogos tam podesla na widownie by robic dobre wrazenie . no i uslyszymy z 50 razy " jestem przekonany ze . . . " .
to jego ulubiony " michalek " . a gdzie obnizenie wieku emerytalnego ? gdzie podwyzszenie minimalnej pensji do poziomu starej unii czyli ok 36 zl / godz ? gdzie sprowadzenie wraku ze Smolenska ? drzwi jego gabinetu zawsze maja byc otwarte dla pielegniarek . byc moze otwarte tylko glowny lokator daleko .

Wt wrz 20, 2016 20:35
Moderator

Acro napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Ja zwykle - prezydencki samolot, obstawa etc... Strzelam, że kilkadziesiąt milionów złotych żeby Klęczon mógł sobie też za oceanem poklęczeć.

Nie rżnij głupa. Pisałem o delegacji szKODników... A ty z pewnością dobrze zrozumiałeś

Wt wrz 20, 2016 21:43
Zobacz profil WWW
Trudno o większych szkodników niż rząd PiS. Pokaż mi chociaż jedną ustawę tego rządu, która nie trafiła do kosza. Oczywiście chodzi mi o ustawy, z wdrożenia których pieniądze wpływają bądź będą wpływać, a nie wypływać jak w przypadku 500+, do budżetu. Natępna sztandarowa ustawa do kosza. Mówie o podatku od handlu.

Wt wrz 20, 2016 21:48
medieval_man napisał(a):

Prawie.....to zderzenie ze ściną :D
Organizatorzy, Polacy zamieszkujący w USA opisują swoją spontaniczną akcję.
Ty też sądzisz że Duda stoi na piedestale a gorszy sort nawet nie zasługuje aby mu czyścić buty?.....do tego grona musisz zaliczyć Agatę D - ta miast pluć na demonstrantów wysłała im całuska.
http://natemat.pl/190323,prezydent-wygw ... ie-na-usta

Śr wrz 21, 2016 6:39
Jesli by to nawet byla delegacja KOD to za wlasne pieniadze. Nie publiczne.
A nie byla.
Az taki wazny PAD nie jest, zeby ktos za nim po swiecie jezdzil zeby demonstrowac. Polacy normalnie myslacy o demokracji sa wszedzie.

Śr wrz 21, 2016 7:13

Alus napisał(a):
Prawie.....to zderzenie ze ściną :D
Organizatorzy, Polacy zamieszkujący w USA opisują swoją spontaniczną akcję.
Ty też sądzisz że Duda stoi na piedestale a gorszy sort nawet nie zasługuje aby mu czyścić buty?.....do tego grona musisz zaliczyć Agatę D - ta miast pluć na demonstrantów wysłała im całuska.

Mnie zaciekawiło w tej relacji jeszcze coś innego.
Rozumiem, że nikt z amerykańskiej administracji się Dudą nie zainteresował i choćby jakiś sekretarz stanu nie podjął go gdzieś w korytarzu.
Ale, że nie spotkało się z polskim prezydentem lobby żydowskie, które nigdy nie przepuszcza żadnej, ale to żadnej okazji, aby artykułować swoje interesy?
Czyżby także uznało, że z marionetką nie warto?

Śr wrz 21, 2016 7:28
mikkel napisał(a):
Ale, że nie spotkało się z polskim prezydentem lobby żydowskie, które nigdy nie przepuszcza żadnej, ale to żadnej okazji, aby artykułować swoje interesy?
Czyżby także uznało, że z marionetką nie warto?

Skąd ta informacja, że sie nie spotkał?
Cytuj:
1,5 godz. trwało spotkanie przebywającego z wizytą w Nowym Jorku prezydenta Andrzeja Dudy z przedstawicielami organizacji żydowskich. Wyrazili oni zadowolenie ze spotkania. Ucieszyła ich obietnica prezydenta, że będzie nadal występował przeciw antysemityzmowi.
„Podziękowaliśmy prezydentowi za wypowiedzi przeciw antysemityzmowi i prosiliśmy, aby nadal występował przeciwko niemu. Powiedzieliśmy, że potrzebujemy jego głosu” - powiedział PAP uczestniczący w spotkaniu prezes Ligii Przeciw Zniesławieniom (ADL), Abraham Foxman.

Spotkanie odbyło się w poniedziałek w konsulacie generalnym RP w Nowym Jorku. Oprócz Foxmana, wzięli w nim udział m.in. przedstawiciele Światowego Kongresu Żydowskiego (WJC) i Komitetu Żydów Amerykańskich
(AJC).
http://www.pap.pl/aktualnosci/news,6487 ... -duda.html

Śr wrz 21, 2016 13:56

http://natemat.pl/190447,rok-temu-prawi ... wi-i-fidzi

Śr wrz 21, 2016 15:43

medieval_man napisał(a):
Acro napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Nie rżnij głupa. Pisałem o delegacji szKODników... A ty z pewnością dobrze zrozumiałeś

To Ty nie rżnij głupa.
Po pierwsze - a skąd wiesz, że to nie amerykańska Polonia?
I po drugie, najważniejsze - g.o Cię to obchodzi, bo nawet jeśli, to polecieli za własne, a nie państwowe.

Śr wrz 21, 2016 23:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 245  Następna strona