Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Acro
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a): Też nie oglądałem. I dobrze. SzKODniki w USA? Myślałeś, że w USA są tylko PiSuary?
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt wrz 20, 2016 14:41 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt wrz 20, 2016 16:11 |
|
 |
Dariusz-555
|
Helenka napisał(a): Taki oto aplauz przygotowała grupka Polonii USA parze prezydenckiej: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... -gest.htmlNie oglądam TVP, ale może medieval_man oglądał TVP Info i tam była mowa? A może Darek oświeci nas, bo TRWAM lub RM poinformowało o tym incydencie? Darek chetnie oswieci , krotko na TVP info bylo o tym . za chwile wiadomosci na TRWAM i plone z ciekawosci -
|
Wt wrz 20, 2016 18:48 |
|
|
|
 |
Acro
|
medieval_man napisał(a): Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała? Ja zwykle - prezydencki samolot, obstawa etc... Strzelam, że kilkadziesiąt milionów złotych żeby Klęczon mógł sobie też za oceanem poklęczeć.
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt wrz 20, 2016 19:12 |
|
 |
Dariusz-555
|
na TRWAM tylko na pasku krotka informacja . o incydencie nic . generalnie - pan Andrzej nie nadaje na tych samych falach co jego wyborcy . euro , nato , trybunal , roznoszenie wiencow , wschodnia flanka i komisja wenecka - oto ulubione tematy zastepcze naszego bohatera . odnosnie kosztow jego podrozy krajoznawczej po USA , mniej wiecej tyle co wycieczka do Japonii jego poprzednika . lubia zwiedzac za kase podatnikow .
a wlasnie , czy komisja wenecka juz jedzie ?
|
Wt wrz 20, 2016 19:40 |
|
|
|
 |
mikkel
|
Dariusz-555 napisał(a): odnosnie kosztow jego podrozy krajoznawczej po USA , mniej wiecej tyle co wycieczka do Japonii jego poprzednika . Ale w Japonii poprzednik przynajmniej spotkał się z najwyższymi rangą przedstawicielami państwa. A Dudy w USA - już niemal tradycyjnie - nie przyjął nikt z administracji USA. A kto będzie słuchał jego wystąpienia w ONZ, które nie ma żadnej niemal konkretnej treści?
|
Wt wrz 20, 2016 20:17 |
|
 |
Dariusz-555
|
czyli masz problem . Endrju zwiedza JuEsEj za Twoje podatki . a kto go bedzie sluchal ? no nie martw sie , kogos tam podesla na widownie by robic dobre wrazenie . no i uslyszymy z 50 razy " jestem przekonany ze . . . " . to jego ulubiony " michalek " . a gdzie obnizenie wieku emerytalnego ? gdzie podwyzszenie minimalnej pensji do poziomu starej unii czyli ok 36 zl / godz ? gdzie sprowadzenie wraku ze Smolenska ? drzwi jego gabinetu zawsze maja byc otwarte dla pielegniarek . byc moze otwarte tylko glowny lokator daleko .
|
Wt wrz 20, 2016 20:35 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Acro napisał(a): medieval_man napisał(a): Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała? Ja zwykle - prezydencki samolot, obstawa etc... Strzelam, że kilkadziesiąt milionów złotych żeby Klęczon mógł sobie też za oceanem poklęczeć. Nie rżnij głupa. Pisałem o delegacji szKODników... A ty z pewnością dobrze zrozumiałeś
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt wrz 20, 2016 21:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trudno o większych szkodników niż rząd PiS. Pokaż mi chociaż jedną ustawę tego rządu, która nie trafiła do kosza. Oczywiście chodzi mi o ustawy, z wdrożenia których pieniądze wpływają bądź będą wpływać, a nie wypływać jak w przypadku 500+, do budżetu. Natępna sztandarowa ustawa do kosza. Mówie o podatku od handlu.
|
Wt wrz 20, 2016 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała? Prawie.....to zderzenie ze ściną Organizatorzy, Polacy zamieszkujący w USA opisują swoją spontaniczną akcję. Ty też sądzisz że Duda stoi na piedestale a gorszy sort nawet nie zasługuje aby mu czyścić buty?.....do tego grona musisz zaliczyć Agatę D - ta miast pluć na demonstrantów wysłała im całuska. http://natemat.pl/190323,prezydent-wygw ... ie-na-usta
|
Śr wrz 21, 2016 6:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli by to nawet byla delegacja KOD to za wlasne pieniadze. Nie publiczne. A nie byla. Az taki wazny PAD nie jest, zeby ktos za nim po swiecie jezdzil zeby demonstrowac. Polacy normalnie myslacy o demokracji sa wszedzie.
|
Śr wrz 21, 2016 7:13 |
|
 |
mikkel
|
Alus napisał(a): Prawie.....to zderzenie ze ściną Organizatorzy, Polacy zamieszkujący w USA opisują swoją spontaniczną akcję. Ty też sądzisz że Duda stoi na piedestale a gorszy sort nawet nie zasługuje aby mu czyścić buty?.....do tego grona musisz zaliczyć Agatę D - ta miast pluć na demonstrantów wysłała im całuska. Mnie zaciekawiło w tej relacji jeszcze coś innego. Rozumiem, że nikt z amerykańskiej administracji się Dudą nie zainteresował i choćby jakiś sekretarz stanu nie podjął go gdzieś w korytarzu. Ale, że nie spotkało się z polskim prezydentem lobby żydowskie, które nigdy nie przepuszcza żadnej, ale to żadnej okazji, aby artykułować swoje interesy? Czyżby także uznało, że z marionetką nie warto?
|
Śr wrz 21, 2016 7:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): Ale, że nie spotkało się z polskim prezydentem lobby żydowskie, które nigdy nie przepuszcza żadnej, ale to żadnej okazji, aby artykułować swoje interesy? Czyżby także uznało, że z marionetką nie warto? Skąd ta informacja, że sie nie spotkał? Cytuj: 1,5 godz. trwało spotkanie przebywającego z wizytą w Nowym Jorku prezydenta Andrzeja Dudy z przedstawicielami organizacji żydowskich. Wyrazili oni zadowolenie ze spotkania. Ucieszyła ich obietnica prezydenta, że będzie nadal występował przeciw antysemityzmowi. „Podziękowaliśmy prezydentowi za wypowiedzi przeciw antysemityzmowi i prosiliśmy, aby nadal występował przeciwko niemu. Powiedzieliśmy, że potrzebujemy jego głosu” - powiedział PAP uczestniczący w spotkaniu prezes Ligii Przeciw Zniesławieniom (ADL), Abraham Foxman. Spotkanie odbyło się w poniedziałek w konsulacie generalnym RP w Nowym Jorku. Oprócz Foxmana, wzięli w nim udział m.in. przedstawiciele Światowego Kongresu Żydowskiego (WJC) i Komitetu Żydów Amerykańskich (AJC). http://www.pap.pl/aktualnosci/news,6487 ... -duda.html
|
Śr wrz 21, 2016 13:56 |
|
 |
Tomek44
|
|
Śr wrz 21, 2016 15:43 |
|
 |
Acro
|
medieval_man napisał(a): Acro napisał(a): medieval_man napisał(a): Raczej jestem pewny. Ciekawa ile delegacja kosztowała? Ja zwykle - prezydencki samolot, obstawa etc... Strzelam, że kilkadziesiąt milionów złotych żeby Klęczon mógł sobie też za oceanem poklęczeć. Nie rżnij głupa. Pisałem o delegacji szKODników... A ty z pewnością dobrze zrozumiałeś To Ty nie rżnij głupa. Po pierwsze - a skąd wiesz, że to nie amerykańska Polonia? I po drugie, najważniejsze - g.o Cię to obchodzi, bo nawet jeśli, to polecieli za własne, a nie państwowe.
|
Śr wrz 21, 2016 23:05 |
|
|
|