Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
pozdro z Radia Maryja i z Czwartej Rzeczpospolitej . teraz do rzeczy , obywatelka Joanna Mucha ( PO ) zameldowala uroczyscie ze z powodu programu 500 + bedzie w Polsce cierpialo iles tam miliardow kobiet . toz to wiecej niz ludzi na swiecie . a co na temat Muchy byly znakomity bramkarz Jan Tomaszewski ? ano mowi tak - " z Mucha to jak z zaplodnieniem krowy za pomoca lodu , postaw ja na lodzie a sama sie wypieprzy " .
|
Wt paź 04, 2016 13:27 |
|
|
|
 |
gaazkamm
|
Źródło człowieku... Ileśtam rewelacji, i żadnego linka...
_________________ Także http://forum.wiara.pl/search.php?author=gaazkam&submit=Szukaj
|
Wt paź 04, 2016 19:25 |
|
 |
JedenPost
|
Chodzi mu o to, że się przejęzyczyła i zamiast "ćwierć miliona" powiedziała "ćwierć miliarda": https://www.youtube.com/watch?v=lm2fQ6owATo
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr paź 05, 2016 6:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wpadka Niesiolowskiego w RMF u Mazurka bezcenna. http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/poran ... Id,2284868Tak to jest jak się nie jest transparentnym. I jeszcze startuje w wyborach bo hasłem nie zmieniam poglądów co jest ewidentnym kłamstwem. Wędrowniczek Niesiołowski z niejednej partii chleb jadł a twierdzi ze poglądów nie zmienił. Przypomnę ze to były polityk ZChN, a potem zajadły wróg PO aż do chwili gdy Kaczyński go nie przyjął do PiS i od wtedy został wielkim zwalczającym PiS i wstąpił do PO która wcześniej opluwał. Chyba jeszcze na YouTube można znaleźć jego wcześniejsze teksty o PO. Ale w naszej polityce takich wędrowniczków jest więcej. A są w rożnych partiach.
|
Śr paź 05, 2016 7:24 |
|
 |
bert04
|
Hmm... "poglądy" to przynależność partyjna? Myślałem, że z tym zabobonem już zerwaliśmy... Owszem, czasem zachodzi tu korelacja, ale to jednak dwie różne sprawy.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr paź 05, 2016 7:27 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
https://www.youtube.com/watch?v=N1ocyrVauO4Parę migawek z udanej (choć nie aż tak, jak życzyliby sobie redaktorzy Polonia Christiana) katolickiej prowokacji.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr paź 05, 2016 8:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Hmm... "poglądy" to przynależność partyjna? Myślałem, że z tym zabobonem już zerwaliśmy... Owszem, czasem zachodzi tu korelacja, ale to jednak dwie różne sprawy. To nie zabobon. W końcu każda partia grupuje się wokół pewnych idei. I tak ZChN miał być partią Chrześcijańsko - Narodową. Jaką był to całkiem inna sprawa. A potem podróż przez AWS do PO, a wcześniej był wielkim zwalczającym PO. To samo dotyczy Ryszarda Czarneckiego z PiS. Też zaczynał w ZChN a potem był w AWS a następnie przeszedł do Samoobrony a w końcu został politykiem PiS. To co robiła Samoobrona i to co robi PiS to jednak w wielu punktach sprzeczne.
|
Śr paź 05, 2016 10:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): bert04 napisał(a): Hmm... "poglądy" to przynależność partyjna? Myślałem, że z tym zabobonem już zerwaliśmy... Owszem, czasem zachodzi tu korelacja, ale to jednak dwie różne sprawy. To nie zabobon. W końcu każda partia grupuje się wokół pewnych idei. I tak ZChN miał być partią Chrześcijańsko - Narodową. Jaką był to całkiem inna sprawa. A potem podróż przez AWS do PO, a wcześniej był wielkim zwalczającym PO. To samo dotyczy Ryszarda Czarneckiego z PiS. Też zaczynał w ZChN a potem był w AWS a następnie przeszedł do Samoobrony a w końcu został politykiem PiS. To co robiła Samoobrona i to co robi PiS to jednak w wielu punktach sprzeczne. Zubożyłeś talenty Czarneckiego, po kolei przynależność do partii i start w wyborach z ramienia partii: 1.Unia polityki realnej 2.ZChN 3.Wyborcza Akcja Katolicka 4.Katolicki Komitet Wyborczy "ojczyzna" 5.Akcja Wyborcza Solidarność 6 Akcja Wyborcza Solidarność Prawicy 7.Samoobrona 8.PiS Ideowy chłopina, podobnie do J. Kurskiego.
|
Śr paź 05, 2016 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pisałem z pamięci na tablecie i nie szukałem w sieci.
|
Śr paź 05, 2016 13:02 |
|
 |
bert04
|
Coroner napisał(a): bert04 napisał(a): Hmm... "poglądy" to przynależność partyjna? Myślałem, że z tym zabobonem już zerwaliśmy... Owszem, czasem zachodzi tu korelacja, ale to jednak dwie różne sprawy. To nie zabobon. W końcu każda partia grupuje się wokół pewnych idei. Ech Coroner, doprawdy nie wiem, jak na taki tekst zareagować. Bez szyderstwa. Każda partia gromadzi ludzi wokół innych ludzi. Liderow, przywódców, wodzów. Często tych ludzi gromadzi jakaś wspólna idea. Ale żadna idea nie jest prosta. I ludzie nie są redukowalni do jednej idei. Poseł X należący do partii "Dobro" może inaczej rozumieć tę koncepcję, niż poseł Y. Może też podzielać część poglądów idei "Równość", ale nie widzieć swojego miejsca obok jej szefa, pana Z. Być może kiedyś przejdzie do partii "Szczerość". Ale to nie oznacza, że poglądy zmienił. Dopóki w PL będzie dominował wodzowski typ partii, poglady są tak samo drugorzędne, jak miasto urodzenia a nawet narodowość piłkarzy drużyn ligowych. Owszem, znajdziesz też przykłady zmiany poglądów wśród polityków, ale niekoniecznie korelujące z literkami w skrócie nazwy drużyny. Ten, partii.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr paź 05, 2016 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niesiołowski najwidoczniej zmienił co ewidentne udowodnił mu to dziennikarz. Co do reszty. To ZChN miał pewne wyzwania i o dziwo większość tych zmieniających poglądy to wlasnie zchnowcy. Bo Niesiołowski, Czarnecki to byli koledzy z ZChN. Można jeszcze dołożyć Marcinkiewicza i mamy trio egzotycznych skoczków. Tak jak piszesz jest ale czy tak powinno być? Poseł raz jest przeciw aborcji i za karaniem kobiet a potem nagle jest liberałem i jest za dowolnością i daje się wkręcić. Normalnie Polska . Czyli karykatura odpowiedzialńosci za poglądy. Podobno to była partia chrześcijańskich demokratów. Zapewne wiesz co reprezentuje takie poglądy i dlaczego takie formacje powstały.
|
Śr paź 05, 2016 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Tak jak piszesz jest ale czy tak powinno być? Poseł raz jest przeciw aborcji i za karaniem kobiet a potem nagle jest liberałem i jest za dowolnością i daje się wkręcić. Normalnie Polska . Czyli karykatura odpowiedzialńosci za poglądy. Podobno to była partia chrześcijańskich demokratów. Zapewne wiesz co reprezentuje takie poglądy i dlaczego takie formacje powstały. Wypisz wymaluj: prezydent Duda. Ciekawe co mysli o aktualnym sporze wokol zakazu aborcji? Jego zona chyba ... wcale nie mysli. A miala byc taka inteligentna, elokwentna i w ogole. A teraz jest milczaca pania prezydentowa. Ma to te zalete, ze glupot nie gada. Tylko po co dala sie w to wkrecic? PiS w kazdym razie nie wie, jak te zabe polknac. Na razie chyba nie beda kobiet do wiezienia za poronienie naturalne wsadzac...
|
Cz paź 06, 2016 6:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po pierwsze to co piszesz to offtop bo temat o PAD jest obok. Po drugie poza Kwasniewska to żadna nie zabierała głosu. A Kwasniewska robiła to tez niezbyt często i nie w ważnych sprawach. Po trzecie ty tez należysz do zmanipulowanych przez te zgraje kobiet. Za projektem nie stoi PiS a jakaś organizacja. Co do karania kobiet to tylko Niesiołowski był za ale on chyba w PiS-ie nie jest. Chyba ze Jarosław zmienił zdanie. Przeciwko karaniu wypowiedział się episkopat. Są za zaostrzeniem ale nie za karaniem.
Warto zapoznać się z ustawa zańim się zaczńie wypowiadać. Warto tez zapoznać się z faktami kto wprowadzał do sejmu ustawę zanim się zacznie wypowiadać. Zawsze byłem zdania ze nie można ufać jednemu źródłu informacji.
|
Cz paź 06, 2016 6:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Po pierwsze to co piszesz to offtop bo temat o PAD jest obok. Po drugie poza Kwasniewska to żadna nie zabierała głosu. A Kwasniewska robiła to tez niezbyt często i nie w ważnych sprawach. Po trzecie ty tez należysz do zmanipulowanych przez te zgraje kobiet. Za projektem nie stoi PiS a jakaś organizacja. Co do karania kobiet to tylko Niesiołowski był za ale on chyba w PiS-ie nie jest. Chyba ze Jarosław zmienił zdanie. Przeciwko karaniu wypowiedział się episkopat. Są za zaostrzeniem ale nie za karaniem.
Warto zapoznać się z ustawa zańim się zaczńie wypowiadać. Warto tez zapoznać się z faktami kto wprowadzał do sejmu ustawę zanim się zacznie wypowiadać. Zawsze byłem zdania ze nie można ufać jednemu źródłu informacji. To dlaczego ta niewypowiadająca sie śp M. Kaczyńska uzyskała miano szefowej czarownic w Polsce i o. Rydzyk życzył jej poddania się eutanazji. I na projekt jakoś organizację tak z przypadku PiS zagłosował, aby wczoraj robić cyrk w komisji......argument adekwatny do to nie moją wódka tak mi zaszkodziła
|
Cz paź 06, 2016 6:40 |
|
 |
mikkel
|
Kael napisał(a): Wypisz wymaluj: prezydent Duda. Ciekawe co mysli o aktualnym sporze wokol zakazu aborcji? Jego zona chyba ... wcale nie mysli. A miala byc taka inteligentna, elokwentna i w ogole. A teraz jest milczaca pania prezydentowa. Ma to te zalete, ze glupot nie gada. Tylko po co dala sie w to wkrecic?
PiS w kazdym razie nie wie, jak te zabe polknac. Na razie chyba nie beda kobiet do wiezienia za poronienie naturalne wsadzac... Pamiętam jak Petru użył rok temu sformułowania, że PiS w końcu się sam "zakiwa". I mam wrażenie, że ten moment nastał. PiS atakują i ci, którzy chcieliby rozmawiać o jakiejkolwiek liberalizacji niezwykle restrykcyjnego jak na Europe prawa aborcyjnego obowiązującego w Polsce. To ich PiS oszukał obiecując, że zajmie się każdym projektem mającym obywatelskie poparcie, po czym taki właśnie projekt, jak śmieć, wyrzucił do kosza. Ale teraz atakują PiS i ci, którzy chcieliby zaostrzenia prawa antyaborcyjnego. I oni czuja się oszukani, bo wczoraj to i ich projekt PiS na komisji sprawiedliwości wyrzucił do kosza, a kto wie, czy dzisiaj nie zrobi tego w Sejmie. Z jednej strony ostrzał, że PiS chce zamykań do więzień za usuniecie ciąży pozamacicznej, a z drugiej, że nie chroni "dziecka" poczętego, którym ciąża pozamaciczna też nomen omen jest. To się nazywa, znaleźć się między młotem a kowadłem. Ale PiS nie słuchał mądrzejszych, którzy przestrzegali przed otwieraniem tej puszki Pandory i rujnowaniem wypracowanego z trudem kompromisu ws. aborcji. Niech więc teraz spija piwo, którego nawarzył. A prezydent Duda będzie siedział cicho tak długo, aż esemesem nie dostanie z Nowogrodzkiej instrukcji, co ma mówić albo co podpisać. Wcześniej głosu nie zabierze. Marionetki zresztą głosu nie mają.
|
Cz paź 06, 2016 6:51 |
|
|
|