Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 0:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
medieval_man napisał(a):
Nie ja pisałem
Cytuj:
żadna z dotychczasowych ekip nie wymieniała ludzi tak szybko i na tak masową skalę
.
Nie na mnie spoczywa ciężar dowodu.

http://www.newsweek.pl/polska/rekordowe ... 896,1.html

Podobne grafiki widziałem już częściej, tę udało mi się wyguglować na chybcika. PiS przez rok wymienił więcej, niż PO przez 8 lat. AFAIK większość to nawet w pierwszym pół roku było. Dobra zmiana.

...

(Koh 3:1nn)

Pn paź 17, 2016 14:28
Cytuj:
Dla Ciebie oczywiście nie będą to twarde dane, inni zapoznają się listą 193 dziennikarzy ofiar "dobrej zmiany"
http://towarzystwodziennikarskie.org

Dziś już 195 - 2 dziennikarzy Teleexpresu z 10-letnim stażem w TVP1.

Pn paź 17, 2016 18:42
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Nie ma to jak przemyślane ustawy (pełna teczka), które trzeba wyrzucać do kosza jedna po drugiej. Następna tam trafia (i całe szczęście):
Cytuj:
Nie będzie podwyżek opłat za wodę dla konsumentów i przedsiębiorców. Będą obowiązywać opłaty takie jak w 2016 roku - poinformował rzecznik rządu Rafał Bochenek po posiedzeniu Rady Ministrów, na którym przyjęto m.in. projekt Prawa wodnego.

- Zgodnie z osobistą decyzją pani premier nie będzie żadnych podwyżek opłat za wodę, obowiązywać będą takie same opłaty jak w 2016 r. - zarówno te dotyczące przedsiębiorców, jak i konsumentów - powiedział Bochenek.
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title, ... omosc.html

Wt paź 18, 2016 19:43
Oooo to skad PiS wezmie na kase na 500+ i te obiecana pomoc dla kobiet w ciazy i rodzicow chorych dzieci i....?

Wt paź 18, 2016 20:32
A kto by się tym przejmował? Po nas choćby potop. :?
A wszystko będzie na totalną opozycję.

Wt paź 18, 2016 21:22
Obawiam się podatków. PiS zapowiada likwidację liniowego i przyłożenie 40% wszystkim samozatrudniającym się. Postanowili, żeby stracić wyborców w tej grupie. Jeśli oczywiście freelancerzy i ludzie wolnych zawodów na nich głosowali.

Wt paź 18, 2016 21:25
Coroner napisał(a):
Jeśli oczywiście freelancerzy i ludzie wolnych zawodów na nich głosowali.

Wątpię. Mój syn jest w tej grupie i wiem, że ani on, ani jego znajomi nie głosowali na PiS.
A jak na razie, to wszystkie podatki odkładają w czasie lub wycofują się z propozycji.

A tu mamy lepszy numer. Mam nadzieje, że to tylko podejrzenia:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

Wt paź 18, 2016 21:26
Moderator

Helenka napisał(a):
Coroner napisał(a):

Wątpię. Mój syn jest w tej grupie i wiem, że ani on, ani jego znajomi nie głosowali na PiS.

tez jestem freelancerem
;-)
Helenka napisał(a):
A jak na razie, to wszystkie podatki odkładają w czasie lub wycofują się z propozycji.

To chyba dobrze dla podatników?
Widocznie przewidują inne wpływy.

Wt paź 18, 2016 21:45
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
tez jestem freelancerem

coś w tym rodzaju. Dokładnie UX Designer
medieval_man napisał(a):
To chyba dobrze dla podatników?
Widocznie przewidują inne wpływy.

pewnie manna z nieba :D. Nic nie przemyśleli, projekty z czapy pisane na kolanie ... .

Wt paź 18, 2016 21:51
Rozwalenie szkolnictwa podstawowego to za mało. Biorą się za wyższe:

Wt paź 18, 2016 22:08
Helenka napisał(a):
Rozwalenie szkolnictwa podstawowego to za mało. Biorą się za wyższe:
Nie pracuję ani nigdy nie pracowałem w szkolnictwie. Ale to co mogłem obserwować to szkolnictwo położył rząd AWS z premierem Buzkiem na czele. Z tego co pamiętam Buzek to dzisiaj PO. Kolejne zasługi to kolejni ministrowie PO od p. Hall rozpoczynając.

Wt paź 18, 2016 23:25
Helenka napisał(a):
Coroner napisał(a):

A jak na razie, to wszystkie podatki odkładają w czasie lub wycofują się z propozycji

A jednak jak widzisz wsród freelancerów tez maja poparcie. Jak to można się pomylić.
Ciekawi mnie kolejny ruch Kaczyńskiego. Przegrał pare ruchów i ciekaw jestem riposty.
Co on zrobi żeby odbudować poparcie. Na razie "czarne wdowy" jak je ktoś określił wygrały dla PO trochę procentów.

Śr paź 19, 2016 1:52
Coroner napisał(a):
Nie pracuję ani nigdy nie pracowałem w szkolnictwie. Ale to co mogłem obserwować to szkolnictwo położył rząd AWS z premierem Buzkiem na czele. Z tego co pamiętam Buzek to dzisiaj PO. Kolejne zasługi to kolejni ministrowie PO od p. Hall rozpoczynając.

Nie pracujesz..., to wszystko wyjaśnia. Nie rozumiesz, że nie chodzi o likwidację gimnazjów jako taką, ale sposób przeprowadzania. Juz od przyszłego roku obecna szósta klasa ma być w siódmej, a gdzie podręczniki, skoro nawet programu nie ma? Programu nie pisze sie na kolanie. Inne aspekty pominę. Byłoby ok, gdyby obecna klasa czwarta pozostała w ośmioklasowej szkole podstawowej, bo byłby zachowany cykl i czas na program.
Coroner napisał(a):
A jednak jak widzisz wsród freelancerów tez maja poparcie. Jak to można się pomylić.

Z czego wynika ten wniosek? Bo na pewno nie z mojej odpowiedzi (Ty wyraziłeś nadzieję, że głosowali).
Jeśli głosowali, to teraz nie będą jeśli zmienią zasady rozliczania z fiskusem.
Coroner napisał(a):
Ciekawi mnie kolejny ruch Kaczyńskiego. Przegrał pare ruchów i ciekaw jestem riposty.
Co on zrobi żeby odbudować poparcie. Na razie "czarne wdowy" jak je ktoś określił wygrały dla PO trochę procentów.

Jak widać, kolejne ruchy to kolejna strata procentów. Może być, że poparcie 500+ nie wystarczy.

Śr paź 19, 2016 4:58
Pisałem o tym co do ciebie pisał/a m_m, ze on/ ona jest freelancerem.
A juz wiadomo jak to ma być wprowadzone? Nauczyciele jakich znam twierdzą ze ZNP tradycyjńie wpada w histerie bo jeszcze nic nie wiadomo a oni szaleją. A może ja coś nie zrozumiałem.

Śr paź 19, 2016 6:21
Coroner napisał(a):
Pisałem o tym co do ciebie pisał/a m_m, ze on/ ona jest freelancerem.
A juz wiadomo jak to ma być wprowadzone? Nauczyciele jakich znam twierdzą ze ZNP tradycyjńie wpada w histerie bo jeszcze nic nie wiadomo a oni szaleją. A może ja coś nie zrozumiałem.

Dostali podobnego szaleju jak p. Zalewska 7 lat temu :D
http://natemat.pl/192489,to-jest-absolu ... iedmiu-lat

Śr paź 19, 2016 7:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 622  Następna strona