Facebook a debata publiczna
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Facebook a debata publiczna
I pokaż gdzie tam widać falangę http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... encje.htmlW tekście są też screeny z komunistycznymi symbolami i stronami
|
| Cz lis 03, 2016 13:27 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Coroner napisał(a): A widzisz różnicę pomiędzy portalem społecznościowym który jest w założeniu dla wszystkich a gazetą która jest jednak ukierunkowana? Nie. Pod tym względem żadnej. Nie widzę zresztą powodu, by uważać, że "portal społecznościowy" jest "w założeniu dla wszystkich" (skąd taki pogląd? czyim założeniu?), natomiast "gazeta" jest "jednak ukierunkowana" (kto tak powiedział? czy gazeta nie może być nieukierunkowana, jeżeli tak sobie postanowi jej właściciel?). Cytuj: Proszę wskaż gdzie jest powiedziane, że ważny jest tylko antyPiS i anty chrześcijaństwo a ok jest proislam a konserwatyści są be. Jest napisane, że FB jest platformą dzielenia się informacjami, w której obowiązują określone standardy. Nigdzie nie jest napisane, że każdy może bez żadnego skrępowania i nie niepokojony przez nikogo dzielić się z każdym każdą informacją, jaka tylko mu się spodoba. Jeżeli uważasz, że jakiś pracownik FB nie przestrzega jego standardów, to musisz napisać na niego donos do jakiejś centrali (zdaje się, że europejska mieści się w Irlandii) i liczyć na to, że go zwolnią albo przynajmniej obetną mu pensję. Możecie spróbować, czemu nie? Cytuj: Potwierdzasz tylko że facebook stosuje podwójne standardy. Ależ od dawna jest oczywiste, że stosuje. W mnóstwie kwestii. Na przykład, od lat cenzuruje bojowników o niepodległość Kurdystanu, bo zaognianie relacji z Turcją byłoby wbrew interesom USA. A Kurdowie to ludzie, którzy za swoją niepodległość umierają, a nie żyjący jak pączki w maśle i tańczący w "Tańcu z gwiazdami" narodowcy. No i co? No i nic. Zuckerberg nie jest politykiem, nikt go nigdy nie wybrał w wyborach ani też on sam niczego nikomu nie ślubował. On chce tylko zarabiać. Nikogo nigdy nie zmuszał do rejestracji na Facebooku. To nie jego "wina", że ten portal zaczął być uważany za jakąś ogólnoludzką i niezależną od nikogo platformę wymiany międzyludzkiej. Tak nie było i nie jest. Coś takiego, jak "wolny Internet" podobno istnieje, ale niełatwo się do tego czegoś dostać i mało kto to potrafi. Tam ponoć faktycznie żadne reguły ani prawa nie obowiązują. To, z czego korzystamy my i do czego, jak nam się wydaje, mamy jakieś "prawo" (niektórzy prawacy w ferworze walki zaczęli nawet coś gadać o "prawach człowieka do konta na FB", co jest już tylko śmieszne), to w rzeczywistości sztuczny świat, którym zarządzają korporacje, zarabiające na podsuwaniu nam sfokusowanych reklam (zastanawiałeś się kiedyś, czemu nie wszystkie adresy stron zaczynają się od "www"? bo "www" też jest prywatne..). ie my tam ustalamy reguły i nikt nigdy tak nie twierdził.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
Ostatnio edytowano Cz lis 03, 2016 13:35 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz
|
| Cz lis 03, 2016 13:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dzięki za potwierdzenie, że FB jest narzędziem KOD
|
| Cz lis 03, 2016 13:34 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Coroner napisał(a): Dzięki za potwierdzenie, że FB jest narzędziem KOD I znowu KOD jako metafizyczne, wszechogarniające Zagrożenie, czyhające z każdej strony i nigdy nie wiadomo, skąd się wyłaniające.. Oj, Coroner, udawanie niepisowca coraz gorzej ci wychodzi.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz lis 03, 2016 13:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kombinujesz jak koń pod górę, byle Twoje na wierzchu, tym samym deprecjonujesz link podany przez Marka do którego Mnie odsyłałeś....otóż tym linku marka jest wskazany powód PLAKAT nawołujący do marsz, na którym umieszczone są symbole https://twitter.com/sjastrzebski/status ... twsr%5EtfwCiekawe co jeszcze wymyślisz......
|
| Cz lis 03, 2016 13:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Coroner napisał(a): Dzięki za potwierdzenie, że FB jest narzędziem KOD Cytuj: I znowu KOD jako metafizyczne, wszechogarniające Zagrożenie, czyhające z każdej strony i nigdy nie wiadomo, skąd się wyłaniające..
Oj, Coroner, udawanie niepisowca coraz gorzej ci wychodzi. Bo KOD finansuje Soros, a powszechnie wiadomo - drugie imię Lucyfera brzmi Soros 
|
| Cz lis 03, 2016 13:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A gdzie ja to powiedziałem? Rozpoczynałem temat od art. z RDI którego zapewne nie przeczytaliście co widać po waszych wpisach. A potem dorzuciłem informację z http://www.rp.pl/Kukiz15/161109884-Face ... nosc.html/ gdzie jest afera z Jakubiakiem oraz http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... na-cenzureZnalazłem też informację, że aktywistka KOD jest zatrudniona i odpowiada za blokowanie treści. Przeczytaj moje pierwsze pytanie. Cytuj: Zainteresowało mnie to co dzieje się w tym najbardziej opiniotwórczym medium społecznościowym. http://rdi.org.pl/Reduta Dobrego Imienia zgłosiła sprawę do prokuratury i moim zdaniem racja. Widziałem różne obrazoburcze profile i jakoś nic im się nie działo a profile antyPO czy publicystów tzw. niezależnych jak Ziemkiewicz czy Warzecha i inni były blokowane za treści niepoprawne politycznie. Nie wnikam w prawdziwość publikowanych treści bo jak zwykle są kontrowersyjne i nie o tym chciałem rozmawiać. Stawiam taki wniosek FB jest kolejnym narzędziem KODu do walki z debatą publiczną. To już nie jest antyPiS bo blokowali ludzi krytycznie wypowiadających się o PiS. Trochę mnie to dziwi, że osoby które chcą walczyć w obronie demokracji promują antydemokratyczne działania jak kneblowanie niepoprawnych. Z drugiej strony powstaje pytanie czy działacz KODu powinien być odpowiedzialny za FB na terenie Polski i czy to nie jest sprzeczność interesów. Jak dla mnie kolejna sprawa mało czytelna i kompletnie plemienna. Ciekawi mnie co prokuratura na ten temat odpowie.
|
| Cz lis 03, 2016 13:52 |
|
 |
|
Johnny99
|
Nie widzę żadnego powodu, dla którego działacz KOD nie mógłby być szefem FB na Polskę. Kiedy ostatnio sprawdzałem, KOD był legalnie działającym stowarzyszeniem. Jeżeli ten działacz blokuje treści niezgodnie ze standardami FB, to trzeba to zgłosić do jego przełożonych w FB i oni podejmą decyzję co do tego, czy tak jest czy nie - i tyle. To, że FB promuje "poprawność polityczną" jest oczywistą oczywistością od zawsze, bo jego założyciel jest liberalnym geekiem z Kalifornii, który całkiem niedawno poparł np. politykę migracyjną Merkel i zapowiedział walkę z "rasizmem wobec uchodźców". Za przeproszeniem - widziały gały co brały. Równie dobrze narodowcy mogliby mieć pretensje o to, że Wyborcza nie drukuje ich manifestów. Cała ta sprawa jest śmieszna.
|
| Cz lis 03, 2016 13:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No straszne! Johnny ci, Coroner, powiedzial, co jako dobry obywatel powinienes zrobic: doniesc facebookowi ze ich pracownicy w Polsce sa stronniczy. Masz z tym problem?
Facebook sie temu przyjrzy i zareaguje albo ... nie.
Zawsze mozesz tam zlikwidowac konto jak mozesz tez przestac czytac prase, ktora ci nie odpowiada.
|
| Cz lis 03, 2016 13:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No straszne! Johnny ci, Coroner, powiedzial, co jako dobry obywatel powinienes zrobic: doniesc facebookowi ze ich pracownicy w Polsce sa stronniczy. Masz z tym problem?
Facebook sie temu przyjrzy i zareaguje albo ... nie.
Zawsze mozesz tam zlikwidowac konto jak mozesz tez przestac czytac prase, ktora ci nie odpowiada. Na zakończenie obowiązkowo wpisać: pejsbuk
|
| Cz lis 03, 2016 14:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie widzę żadnego powodu, dla którego działacz KOD nie mógłby być szefem FB na Polskę. Kiedy ostatnio sprawdzałem, KOD był legalnie działającym stowarzyszeniem. Ja też nie dopóki nie wykorzystuje stanowiska do działań politycznych. Johnny99 napisał(a): Jeżeli ten działacz blokuje treści niezgodnie ze standardami FB, to trzeba to zgłosić do jego przełożonych w FB i oni podejmą decyzję co do tego, czy tak jest czy nie - i tyle. I właśnie jest zgłoszenie do prokuratury przez RDI oraz posła ruchu Kukiz15 Johnny99 napisał(a): To, że FB promuje "poprawność polityczną" jest oczywistą oczywistością od zawsze, bo jego założyciel jest liberalnym geekiem z Kalifornii, który całkiem niedawno poparł np. politykę migracyjną Merkel i zapowiedział walkę z "rasizmem wobec uchodźców". Za przeproszeniem - widziały gały co brały. Super. Jestem zwolennikiem likwidowania chamstwa w sieci. Ale nie lubię podwójnych standardów. O nic więcej mi nie chodzi. Jeżeli uważamy, że nie można obrażać za religię to za każdą religię, jeżeli blokujemy radykałów to wszystkich radykałów. Nie do przyjęcia jest to że narodowcy (do których mi jest daleko) są blokowani a komuniści (do których jest mi jeszcze dalej) są akceptowani. Druga sprawa narodowcy to nie nacjonaliści czy faszyści. Johnny99 napisał(a): Równie dobrze narodowcy mogliby mieć pretensje o to, że Wyborcza nie drukuje ich manifestów. Cała ta sprawa jest śmieszna. Wyborcza niedługo już nie będzie drukować. Zwalnia dziennikarzy i likwiduje oddziały terenowe. Według regulaminu i standardów to FB jest dla wszystkich którzy chcą być częścią tej społeczności i akceptują standardy. Dwie grupy skrajne momentami się z tymi standardami rozmijają ale jedni są blokowani a inni nie. I ta sytuacja jest moim zdaniem nie do przyjęcia. Alus i Keal pokazałyście swój poziom.
|
| Cz lis 03, 2016 14:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Zainteresowało mnie to co dzieje się w tym najbardziej opiniotwórczym medium społecznościowym. (...) Ciekawi mnie co prokuratura na ten temat odpowie. Faktycznie, dziwne jest przekonanie, ze jesli jakies media sa opiniotworcze, a nawet najbardziej opiniotworcze, to musza byc stuprocentowo obiektywne, niezalezne (od kogo i czego?) i jesli nie sa, to ... polski nadprokurator Ziobro musi sie nimi zajac. Moze Ziobro ma jakiegos haka na Zuckerberga?
|
| Cz lis 03, 2016 14:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael przeczytaj to co jest linkowane i dopiero się wypowiadaj. Nie odwrotnie. Zacznij od tego co jest na stronie RDI
|
| Cz lis 03, 2016 14:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus i Keal pokazałyście swój poziom. Było tylko kwestią czasu kiedy padnie ten koronny "argument"  Reduta Dobrego Imienia - Pietrzak, Wolski.....jak to towarzysze bronią dobrego imienia 
|
| Cz lis 03, 2016 14:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A jak prezes RDI czynnie "dba" o dobre imię wszystkich - bez żadnych wujątków - Polaków https://twitter.com/maciej_swirski
|
| Cz lis 03, 2016 14:46 |
|
|
|