Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 20:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
kosiarz1 napisał(a):
Przeciez te sieci żdnego podatku dochodowego nie placą w Polsce.

kosiarz ma na to jakieś dowody, czy po prostu tak wyczytał w Manifeście Komunistycznym i powtarza jak papuga?

Pt lis 11, 2016 15:08

Niestety, w dużej części tu Kosiarz ma rację (coś tam płacą, ale to są kwoty w stosunku do obrotów śmieszne).

Pt lis 11, 2016 15:16
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Jakiekolwiek preferencje (Ty domagasz się narodowościowych) to NIE JEST wolny rynek, tylko interwencjonizm (a więc socjalizm). Jeśli tego chcesz to za to płać. Musicie się lewaki nauczyć ponosić konsekwencje swojego lewactwa.

Nie chce mi się dyskutować o tym samym setny raz. To jest kapitalisto czy jak tam chcesz dla siebie się nazwac, dla mnie jesteś typowym ideologicznym lewakiem, w UE czy jest socjalizm? Bo ja już w ogóle nie rozumiem, czy interwencja UE jest dobra by zamknać stocznie i dotować stocznie niemiecke czy wydobywac wegiel tam a nie tu, czy nie ma? Czy okreslanie wszystkiego w produkcji mleka, cukru, kstałtowanie popytu i podaży, wreszcie planowanie centralne, rozdawnictwo funduszy, to socjalim czy kapitalizm? Tysiace czy setki tysiecy urzednikow okreslajacych jak ma wygladac banan, marchewka, srubka, dopuszcanie norm niemieckich , a nie polskich czy rozne iso itp to kapitalizm czy socjalim? O co tobie sie rozchodzi ?
Socjał? Gdzie jest mniejszy jak w Polsce, w jakim unijnym kraju? Żyjesz w UE lewackiej, socjalistycznej, nawet z sekretarzami czy jak tam sie w UE nazywaja komisarze...E.

Pt lis 11, 2016 15:24

Marek_Piotrowski napisał(a):
Niestety, w dużej części tu Kosiarz ma rację (coś tam płacą, ale to są kwoty w stosunku do obrotów śmieszne).

Podatki to maly miki...zyski, sa transferowane. Miliardy. Jesteśmy w oficjalnych unijnych ratingach, najbardziej "wydojonym" państwem z kasy. Portugalska biedronka zapłacila coś ok 200 mln podatku! Za rok! Taką sumę wydaje sredniej wielkości miasto na oświatę! Jedno miasto...a wiemy jaki udzial w polskim rynku ma ten pasożyt... :D

Pt lis 11, 2016 15:29
Jakies linki? Czy kosiarz to w fusach od kawy wyczytal?

Pt lis 11, 2016 15:50

Kael napisał(a):
Jakies linki? Czy kosiarz to w fusach od kawy wyczytal?

He, he, chyba wiem, co czym pisze. Lewackie lemingi z pisu łykają to bezrefleksyjnie, ale poczekajmy, nie osądzajmy, zobaczymy, co odpisze... :D

kosiarz1 napisał(a):
ce mi się dyskutować o tym samym setny raz. To jest kapitalisto czy jak tam chcesz dla siebie się nazwac, dla mnie jesteś typowym ideologicznym lewakiem, w UE czy jest socjalizm? Bo ja już w ogóle nie rozumiem, czy interwencja UE jest dobra by zamknać stocznie i dotować stocznie niemiecke czy wydobywac wegiel tam a nie tu, czy nie ma? Czy okreslanie wszystkiego w produkcji mleka, cukru, kstałtowanie popytu i podaży, wreszcie planowanie centralne, rozdawnictwo funduszy, to socjalim czy kapitalizm? Tysiace czy setki tysiecy urzednikow okreslajacych jak ma wygladac banan, marchewka, srubka, dopuszcanie norm niemieckich , a nie polskich czy rozne iso itp to kapitalizm czy socjalim? O co tobie sie rozchodzi ? Socjał? Gdzie jest mniejszy jak w Polsce, w jakim unijnym kraju? Żyjesz w UE lewackiej, socjalistycznej, nawet z sekretarzami czy jak tam sie w UE nazywaja komisarze...E.

Jeżeli w ogóle nie odpowiadasz na mój post, to czemu go cytujesz?
Jeżeli czegoś nie zrozumiałeś w tym, co napisałem - zapytaj, a nie włączaj generator słów losowych...

Pt lis 11, 2016 15:55
Witold napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Przeciez te sieci żdnego podatku dochodowego nie placą w Polsce.

kosiarz ma na to jakieś dowody, czy po prostu tak wyczytał w Manifeście Komunistycznym i powtarza jak papuga?

http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/sie ... ce/ed0fprz

Pt lis 11, 2016 16:52

kosiarz1 napisał(a):
Opodatkowanie hipermarketów wprowadzone- zablokowane przez lewaków z UE, tak jakby były zablokwane przez TK wszystkie inne ustawy

Jak wiadomo zablokowane z powodu niezgodności z obowiązującym prawem.
PiS-u nie stać było na skonstruowanie przepisów zgodnych z prawem.
To zresztą w przypadku PiS-u reguła.
Albo celowo skonstruował je contra legem, aby po zablokowaniu móc odgrywać rolę męczennika dręczonego przez złą Unię Europejską, z której PiS, jak wiadomo, chce Polskę jak najszybciej wyprowadzić.

Cytuj:
Opodatkowanie banków wprowadzone.

To prawda.
Opodatkowanie klientów banków zostało wprowadzone w życie.
Właściwie było to pierwsze, co w dziedzinie gospodarki PiS zrobił.

Cytuj:
Zwiekszenie kwoty wolnej od podatku, nie wprowadzone, ale jestem na 100% przekonany, ze tak jak zapowiada PIS bedzie wprowadzone od2018 roku.

PiS kłamliwie zapowiadał, że wprowadzi to rozwiązanie nie w 2018 r., ale w 100 dni swoich rządów.
Te 100 dni dawno minęło.

Cytuj:
Uszczelnienie Vat wprowadzone i wprowadzone. Już jest duźy wzrost ściagalności tego podatku, coś ok14 mld! R/r

a miało być tych miliardów nie 14, ale 40. A nawet 60!
Tak nas jeszcze rok temu zapewniano.

Cytuj:
Wreszcie wydatkowane zostanie caly budzet przeznaczony na wojsko.

ROFTL.
Ciekawe kiedy.
Może też w 2018 r.
Póki co, PiS blokuje wydatki na wojsko, aby polska armia była jak najgorzej wyposażona i bezbronna.
Takie zadanie otrzymał prawdopodobnie PiS od swoich mocodawców.
Rozbroić polską armię i ją w jak największym stopniu osłabić.
I konsekwentnie to zadanie będzie realizował.
http://www.defence24.pl/484364,jak-rato ... udzetu-mon

Pt lis 11, 2016 17:45

kosiarz1 napisał(a):
Przecież UE jest rzadzona jak zsrr. Obrona opodatkowania nie jest przecież skierowana w stronę wolnego rynku, jakim sa male sieci, sklepy, warzywniaki, ich mozna okradać. Lewactwo broni monopoli, dużych koncernów ktorymi kierują, realizujac za ich pieniadze swoje utopijne ideologie. Juz wiele razy o tym pisałem. Neokolonializm.
Oni podatków nie płaca, płacą haracze na administrację unijną. No chyba, ze chcesz mnie przekonać, że "Bruksela" coś wytwarza?

Lewactwo broni dużych koncernów?
Poniekąd prawda, bo przecież PiS zapewnia rządowe wsparcie inwestycji takich koncernów jak Mercedes i Toyota.
A jakiego wsparcia udziela PiS warzywniakom?
Albo w ogóle małym przedsiębiorcom?
Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?
Póki co PiS zapowiedział, że może wprowadzić do nich zarząd komisaryczny oraz planuje zamykać do więzień za "wyłudzenia" VAT-u.
I to na 25 lat, bo PiS zagraniczne koncerny wspiera, ale z polskimi przedsiębiorcami się cackał nie będzie.
A wiemy, co to są "wyłudzenia" VAT-u.
Każdą pomyłkę w rozliczeniu pisowscy misiewicze, którymi już wkrótce PiS zastąpi urzędników skarbowych, będą mogli za takie "wyłudzenie" uznać.
I zamykać Polaków do więzień.
PiS ma też kazać właścicielom warzywniaków zmieniać kasy fiskalne.
Po co?
Bo PiS chce mieć on-line podgląd w wystawiane paragony. Chce śledzić każdy ruch właściciela warzywniaka.
A taka kasa czy drukarka fiskalna to wydatek nawet kilku tysięcy złotych, czyli cały miesięczny zysk niejednego warzywniaka.
Tak oto PiS te warzywniaki wspiera. :(

Pt lis 11, 2016 18:06
Słyszałem ze maja być kasy w dzierżawię. Taki pomysł Morawiecki rzucił.
Ale same kasy to nie wszystko. Razem z kasami ma być e-paragon.

Przedsiębiorców w Polsce traktuje się jak przestępców. I czy to teraz czy wcześniej. Teraz jest tylko gorzej. Nadal nie wiemy jakie bedą podatki i co z ZUSem. Chaos informacyjny jest tragiczny.
Obietnice były ale nie widzę żeby coś się zmieniało w tej dziedzinie. Zresztą tak jak podejrzewałem ze to tylko kiełbasa wyborcza.

Co do hipermarketów to powinni płacić jak wszyscy. Ale widzę ze PiS nie potrafi poradzić sobie z tak trudnym zagadnieniem. Potwierdza się to co pisałem na tym forum. PiS nie ma pojęcia o gospodarce.

Pt lis 11, 2016 18:19
Cytuj:
Uszczelnienie Vat wprowadzone i wprowadzone. Już jest duźy wzrost ściagalności tego podatku, coś ok14 mld! R/r

a miało być tych miliardów nie 14, ale 40. A nawet 60!
Tak nas jeszcze rok temu zapewniano.[/quote]
A dokładnie 7,7 mld zł za pierwsze półrocze 2016 o nie jest to li tylko zasługa PiS, ale ustaw z 2013 i 2015 - o solidarnej odpowiedzialności i Odwrócony VAT"
http://cakj.pl/2016/10/12/dalszy-wzrost ... zapytania/
Centrum Analiz Klub Jagieloński - zaplecze naukowe PiS.

Pt lis 11, 2016 18:37
Moderator

mikkel napisał(a):
A taka kasa czy drukarka fiskalna to wydatek nawet kilku tysięcy złotych, czyli cały miesięczny zysk niejednego warzywniaka.
Tak oto PiS te warzywniaki wspiera. :(

Najtańsze kasy fiskalne są poniżej 500 zł.
W dodatku skarbówka daje ulgę za zakup kasy:
Cytuj:
W 2016 roku w dalszym ciągu będzie można skorzystać z ulgi na zakup kasy fiskalnej, którą reguluje art. 111 ust. 4 ustawy o VAT. Przedsiębiorcy, którzy rozpoczną ewidencjonowanie sprzedaży na kasie rejestrującej w obowiązujących terminach, mogą odliczyć od podatku kwotę wydatkowaną na zakup każdej z kas rejestrujących zgłoszonych na dzień rozpoczęcia (powstania obowiązku) ewidencjonowania w wysokości 90% jej ceny zakupu (bez podatku). Suma odliczana od podatku nie może jednak wynosić więcej niż 700 zł.

Czasami lepiej sprawdzić zanim się napisze.
W dodatku to nie PiS wprowadziło obowiązek posiadania kas

Pt lis 11, 2016 19:55
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Cytuj:
Najtańsze kasy fiskalne są poniżej 500 zł.

Najtańsze.
Tak jak najtańsze buty można kupić za 20 zł.
Gumofilce. Chińskie. Z prawdziwego plastiku.
Chciałby medieval w takich "najtańszych" butach chodzić?
A gdyby tak właściciel warzywniaka chciał mieć nie "najtańszą", ale współpracującą z komputerem i jakimś prostym programem magazynowym drukarkę fiskalną.
Ile za nią zapłaci?
Przynajmniej dwa koła.
Netto.

Cytuj:
Czasami lepiej sprawdzić zanim się napisze.

To szkoda, że medieval nie sprawdził. :(
Gdyby sprawdził, to by wiedział, że ulga na kasę przysługuje tylko raz - w momencie instalowania pierwszej kasy. A więc w praktyce na samym początku prowadzenia działalności.
A piszemy przecież o wspieraniu istniejącego już warzywniaka, a więc takiego, który kasę posiada, ale na przykład musi wymienić ją na nową.
Nie wiem czy wiesz, ale co jakiś czas (gdy wyczerpie się w kasie liczba rekordów) trzeba takiego manewru dokonywać.
Podobnie, gdyby właściciel warzywniaka chciał poszerzyć działalność i uruchomić drugie stanowisko obsługi. Niech medieval popatrzy ile takich stanowisk jest w pierwszym lepszym hipermarkecie. A tu drobny handlarz chce mieć aż dwa.
I wtedy żadnej ulgi nie dostanie.
Mało tego. Dzisiaj słyszy, że za rok albo dwa będzie musiał kasę wymieniać na całkiem nową.
Starą może sobie wyrzucić do śmietnika.
Ta nowa wg wymysłu PiS-u musi być podpięta do internetu, aby PiS widział i monitorował wszystkie transakcje we wszystkich warzywniakach w Polsce on-line.
Niech medieval zapozna się z projektami przepisów w tej sprawie. ;)

Pt lis 11, 2016 20:51
Myślicie ze takie kasy tylko w Polsce są?

Pt lis 11, 2016 21:28
Wszedzie sa. Ale moze sa na nie jakies ulgi? Np mozna odpisac od podatkow jako inwestycje?
Jak dla mnie kasy fiskalne powinny byc wszedzie. Doslownie.

Ale tez wedlug mnie, urzednicy panstwowi powinni miec kwalifikacje, uczciwosc, nieskazitelna przeszlosc i nie byc wydanymi na laske i nielaske kolejnych ekip.
Dopoki ludzie pracuja od wyborow do wyborow i na zyczenie szefa bez mozliwosci po prostu solidnego wykonywania normalnych zadan, nie ma szansy na jakikolwiek uczciwy porzadek w finansach.
Wszystkie ekstra dochody pojda na nagrody dla misiewiczow.
Albo na odszkodowania dla wybranych, pazernych rodzin smolenskich
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... iecmi.html

Pt lis 11, 2016 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 622  Następna strona