Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość

Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Alus napisał(a):

Cytuj:
Jezus mówi do Faustyny - patrz, dla Ciebie porzucam mój tron.

Konkretnie podaj nr z Dziennika.

Co jest takiego kontrowersyjnego w obrazie Jezusa opuszczającego swój tron, że aż trzeba go numerami z Dzienniczka dokumentować?

1109.

[...] I rzekł do mnie: córko Moja, nie

bój się niczego. Ja zawsze jestem z tobą, chociaż ci się zdaje, jakoby Mnie nie było, a

uniżenie twoje ściąga Mnie z wysokiego tronu i łączę się ściśle z tobą."

1231.

"Dziś Jezus zamieszkał w mym sercu,

Zszedł z wysokiego tronu nieba,

Wielki Pan, wszechrzeczy Stwórca,

Przyszedł do mnie w postaci Chleba."

1312-1313.

"[...]córko Moja, doszły uszu Moich błogosławieństwa ubogich, którzy oddalając się od

furty błogosławią Mi i podobało Mi się to miłosierdzie twoje w granicach posłuszeństwa i

dlatego zszedłem z tronu, aby skosztować owocu miłosierdzia twego."

Pn lis 21, 2016 15:14
Moderator

Tego trzeba posłuchać:
Cytuj:
Adam Szustak OP: nie ma żadnego króla
"To nie ma polegać na żadnych wielkich spotkaniach, na żadnych narodowych przysięgach, ani na czymkolwiek innym; Ty i Chrystus musicie się spotkać".
Jak Chrystus reaguje, gdy ludzie na kartach Ewangelii nazywają Go królem? Jakie jest Boże Królestwo i czy pomysł, by mówić o nim w kontekście władzy politycznej jest na pewno właściwy?
http://www.deon.pl/religia/duchowosc-i- ... wideo.html

Pn lis 21, 2016 15:27
białogłowa napisał(a):
Alus napisał(a):

Cytuj:
Jezus mówi do Faustyny - patrz, dla Ciebie porzucam mój tron.

Konkretnie podaj nr z Dziennika.

Co jest takiego kontrowersyjnego w obrazie Jezusa opuszczającego swój tron, że aż trzeba go numerami z Dzienniczka dokumentować?

1109.

[...] I rzekł do mnie: córko Moja, nie

bój się niczego. Ja zawsze jestem z tobą, chociaż ci się zdaje, jakoby Mnie nie było, a

uniżenie twoje ściąga Mnie z wysokiego tronu i łączę się ściśle z tobą."

1231.

"Dziś Jezus zamieszkał w mym sercu,

Zszedł z wysokiego tronu nieba,

Wielki Pan, wszechrzeczy Stwórca,

Przyszedł do mnie w postaci Chleba."

1312-1313.

"[...]córko Moja, doszły uszu Moich błogosławieństwa ubogich, którzy oddalając się od

furty błogosławią Mi i podobało Mi się to miłosierdzie twoje w granicach posłuszeństwa i

dlatego zszedłem z tronu, aby skosztować owocu miłosierdzia twego."

Nie chodziło mi o kontrowersyjność, ot umknęły mi, bo szczególne znaczenie dla mnie w Dzienniczku są słowa o nieprzebranej miłości i miłosierdziu Boga.

Pn lis 21, 2016 16:40

Cytuj:
Nie chodziło mi o kontrowersyjność, ot umknęły mi [...]

Rozumiem. Najszybciej sprawdzisz, czy konkretna fraza rzeczywiście w tekście się pojawia w Dzienniczku on line http://jednoczmysie.pl/wp-content/uploa ... USTYNY.pdf (ctrl+f)

Pn lis 21, 2016 17:30
Kael napisał(a):
Chyba ci sie cos pomylilo. Objawienie skonczylo sie ze smiercia ostatniego apostola i nikt nic do niego dodac nie moze.

Nie, nic mi się nie pomyliło. Ja nie jestem protestantem, ja jestem katolikiem w Rzymsko-Katolickim Kościele. I uznaję prywatne objawienia które są prawdziwe.

Dzienniczek siostry Faustyny jest niesamowitym objawieniem obrazu Boga, który sam zechciał przekazać ludziom siebie w taki sposób. Dzięki temu mamy Święto Miłosierdzia Bożego, i w tym dniu można uzyskać nawet coś więcej niż odpust zupełny, darowanie win i kar, czyli tak jak chrzest.

Jeśli ktoś chce zubożyć siebie rezygnując z wiary w coś takiego, to jego wola.

Cytuj:
Aha. Czyli obrzed magiczny nie zostal dokonany poprawnie? Bo niby czego mu wtedy zabraklo? A co w sobote i niedziele bylo lepszego?

Chyba ci sie wiara katolicka z magia pomylila.

A msza ma być odprawiona w/g zachcianki księdza, czy w/g pewnego kanonu? Czy wtedy Kael też powie iż Msza to praktyka magiczna? Nie było to ogłoszenie Chrystusa królem, ale intronizacja Serca Jezusowego, przez te wszystkie lata nie było intronizacji, dopiero ten ostatni akt jest bliżej tej idei.

Cytuj:
Ale karabiny na Eucharystii kiedy oficjalnie uznaje sie panowanie Jezusa, ale Jemu jawnie sie nie wierzy, ze to On sam nas chroni i decyduje o naszym zyciu i smierci, pokazuje oblude oficjeli.

Czy Jezus wypowiada się w negatywny sposób, zakazując obecności żołnierzy w Ewangelii? A czyż papież nie ma swojej gwardii?

Aha, czyli Kael może wysłać swoje dzieci na wakacje do Afaganistanu, bo jej wiara zapewni im ochronę. Być może tak ale zawsze jest margines iż nasza wiara jednak nie jest jak ziarnko gorczycy...

Cytuj:
Nasze zycie nie jest w naszych rekach. Dopoki w to nie uwierzysz, to zadne papierki poswiadczajace, ze Jezus jest twoim Krolem nic ci nie pomoga.

Przecież cały czas staram się powiedzieć że idea Intronizacji nie polega na papierkach... czy Kael chciałaby zdetronizować Matkę Bożą w takim razie?

Pn lis 21, 2016 17:59
Innymi slowy uwazasz, ze Eucharystia pod karabinami to szczyt zawierzenia Jezusowi-Krolowi?

To ja nie mam wiecej pytan.

Pn lis 21, 2016 18:06
E no, sorry, ale nawet ja wiem, że objawienia prywatne nie mogą nic dodać do katolickiego Depozytu Wiary. Tak się odróżnia objawienia, które można uznać, od tych trefnych. Dlatego zresztą do Faustyny stosunek mam lekki: bo jeśli czegoś nie było u Jezusa, jeśli Tradycja czegoś nie przekazała – widać Duch Święty uznał, że wyznawać nie potrzeba, a może wręcz nie należy, I szlus.

Toteż szpiluję equuleussa, żeby – skoro już obrał kurs na Chrystusa, wziął się i uparł, i nic go z kursu nie zepchnie – żeby on zrozumiał, że nie wystarczy się afiliować pod Krzyżem i zacząć głosić to, co się za nauki chrystusowe samemu uważa. Nie – potrzebna jest długa, solidna, mozolna, mrówcza praca formacyjna nad samym sobą. Trzeba siebie samego w Chrystusie zbudować, trzeba się naprostować do życia w Chrystusie. Jest to praca, która, jak poucza ksiądz Maliński w Opowiadaniach o nadziei, nie kończy się nawet w stanie duchownym i ciężko oczekiwać, żeby nie było w niej masy prowizorek i żeby dało się ją przed śmiercią ukończyć. Ale budować się trzeba.

Nawet jeśli przyjdzie się pożegnać z męskimi zaimkami osobowymi... dlatego właśnie uważam equuleussa za głupca. Ale każdy ma prawo do bólu.

Pn lis 21, 2016 18:16
Kael napisał(a):
Innymi slowy uwazasz, ze Eucharystia pod karabinami to szczyt zawierzenia Jezusowi-Krolowi?

To ja nie mam wiecej pytan.

A kto nam zafundował coś takiego? Że teraz trzeba brygady antyterrorystyczne ustawiać nawet w kościołach. Ten stan rzeczy zafundowali Europie pewni panowie z okrzykami - Allahu Akbar!

Czy Kael nie słyszała o wydarzeniu we Francji? Zaszlachtowali księdza podczas odprawiania eucharystii. I zakonnicę także.

Pn lis 21, 2016 18:20
To equuleuus uwaza, ze w Polsce bez muzulmanskich imigrantow ktos czyha na kazdej Mszy sw na zycie prezydenta? Czy moze kazdego equuleussa?

I dlatego Panu Jezusowi korone ale antyterrorysci i bojowki Macierewicza swoja droga, zeby prawdziwych polskich katolikow pilnowac na mszach swietych? Taka wiara w narodzie, ktory wlasnie formalnie przyjal Jezusa za Krola.
Szkoda mi was. Naprawde

Pn lis 21, 2016 19:06
Moderator

Coś przegapiłam? Gdzie były bojówki z bronią na Mszy św.?

Pn lis 21, 2016 19:08
Kael być może ma na myśli zdjęcie przedstawiające komandosa obok księdza, ale to zdjęcie jest manipulacją.... ktoś zrobił sobie fotomanipulację i wrzucił w sieć. Ci którzy oglądali tramsmisję nie potwierdzają obecności takiego żołnierza podczas uroczystości.

Pn lis 21, 2016 19:45
białogłowa napisał(a):
Cytuj:
Nie chodziło mi o kontrowersyjność, ot umknęły mi [...]

Rozumiem. Najszybciej sprawdzisz, czy konkretna fraza rzeczywiście w tekście się pojawia w Dzienniczku on line http://jednoczmysie.pl/wp-content/uploa ... USTYNY.pdf (ctrl+f)

Na szybko korzystam z:
https://www.faustyna.pl/zmbm/konkordanc ... -faustyny/
Wydanie książkowe w moim domu nieźle jest sfatygowane częstym korzystaniem i zakreśleniami :)

Pn lis 21, 2016 19:47

Dziwne ze na uroczystosci nie pojawił sie głowny zainteresowany. Czyzby mial w pogardzie to katolickie pospólstwo?

Pn lis 21, 2016 21:03
Jezus? Był na pewno. On jest na każdej mszy świętej.

Pn lis 21, 2016 22:16

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Tomek44 napisał(a):
Darku, kilkanaście dni temu napisałeś w wątku różańcowym:
Cytuj:
do Intronizacji Chrystusa na Krola naszej Ojczyzny 11 dni , 2 godziny , 34 minuty i 42 sekundy.

Godzina, minuta i sekunda ZERO już minęły w sobotę. Innymi słowy: w ostatnią sobotę, według Ciebie oczywiście, nastąpiła już ww. intronizacja.
Czemu milczysz w tej kwestii?
Mógłbyś napisać, czy teraz wg Ciebie i słów R. Celiakówny Polska jest już uratowana?
Czy też może masz jakieś wątpliwości w tej kwestii?

nie napisze Ci . Opolski Biskup Andrzej Czaja wyczerpujaco udzielal wyjasnien w ubieglym tygodniu na TRWAM odnosnie tego wydarzenia . odloz czasem " straznice " na bok , miast tego wlacz wroga tobie rozglosnie " biznesmena z Torunia " .

Wt lis 22, 2016 0:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 118  Następna strona