Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
funeral
(censored! - PianticeLLa)
a gdzie to w naszych Lasach państwowych masz drapieżniki?
Zostały juz wytrzebione wiele lat temu...dopiero od niedawna zaczęły się pojawiac wilki. Gdyby ta równowaga nie została zachwiana, to lesnicy nie mieliby problemów z padła zwierzyna.
(censored! - PianticeLLa)
|
Wt lip 26, 2005 12:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fakt nie ma.
Lisy, kuny, żbiki, rysie i wilki to roślinożercy. Przez to łosie i sarenki się tak namnożyły, że zakłady mięsne zaczęły je masowo odławiać. Katastorfa bioniczna.
|
Wt lip 26, 2005 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Taaaa (censored! - PianticeLLa)
Tyle ci u nas tych drapiezników, ze az strach do lasa wliź. Gdzie nie spojrzysz, to za drzewem czai sie wilk, a na drzewie żbik tudzież rysio bystrooki. Zza krzaka wychyla sie rudy łeb lisicy, a spode sciółki łypie krzywym okiem kuna leśna.....ostatnio sprowadzono nowa partie funeralków przewodowych (na razie trenuja na forach), ale jak je wypuszcza to ci bedzie ubaw....
Biada wam sarenki szybkonogie i łanie białolice, blady strach pada na niezmierzone puszcze i bory polskie, drża serca trawojadów...ojjj blady
|
Wt lip 26, 2005 14:46 |
|
|
|
 |
Xenotym
|
Ze się wtrącę...
Belizariuszu, czemu tak gardzisz zwięrząt cierpienia odczuwaniem
_________________ To beer, or not to beer? This is a question.
|
Wt lip 26, 2005 22:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie pomyl się, Xenotypie
Beli ma na pewno pełen szacunek dla zwierzat i dla ich "odczuwania".
Nie sądzę, by bez potrzeby skrzywdził jakiekolwiek zwierzę.
Natomiast funeral głosi tak ekscentyryczne poglądy że nie wiadomo czy się z nich śmiać - czy płakać.
A Beli stara się funeralowi wytłumaczyć jego błędy.
A przyznam, że mi w stosunku do funerala już ręce opadają ... 
|
Wt lip 26, 2005 23:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak mi was szkoda, drodzy Beli i ddv, tyle macie ze mną problemów. Belizariuszowi niedługo zabraknie liter w alfabecie na wymyślenie nowych pomyj, które ma zamiar na mnie wylać. Mogę sobie tylko wyobrażać, co było w ocenzurowanych fragmentach, skoro w pozostawionych są "funeralki przewodowe". Ddv, jeżeli opadają Ci ręce, to proponuję wizytę u lekarza. Da Ci zwolnienie od funeralków na tydzień i problem z głowy.
Trudno rozmawiać ze specjalistami OD WSZYSTKIEGO. Nigdy nie spotkałem takiego omnibusa jak ddv, który zna się na wszystkim od ryb poprzez antykoncepcję na piwie i wychowaniu dzieci skończywszy.
|
Śr lip 27, 2005 6:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
funerale
Powiedz zatem coś na temat - a nie atakuj bezpodstawnie adwersarzy ...
A nie jedzenie mięsa to zło dla człowieka.
Również - dla wszystkich zwierząt mięsożernych i "wszyskożernych".
Bóg bowiem tak zrobił ten świat - że śmierć jednego ma byc początkiem życia dla innego.
Tego mnie zmienisz...
Możesz natomiast szybko zachwiać równowagę biologiczną w przyrodzie.
A to własnie próbował Ci przekazać Belizariusz ...
Zauwaz taką rzecz:
Zarówno Beli jak i ja potrafimy umotywować logicznie nasze zdanie.
Twoje poglądy bywają natomiast ...hmmm "nieco ekscentryczne".
I przy okazji atakujesz mnie i Belego niemalże przy każdej okazji.
A później skarżysz sie w dziale "moderacja" że ci posty Saxon wycina ...
Ot taka moja dobra rada dla Ciebie - człowieka Ci życzliwego ...
A wierz mi, ze nie chcę dawać niepotrzebnego ubawu osobom Ci niechętnym lub tym, których bawią Twoje posty ... 
|
So sie 27, 2005 13:08 |
|
 |
jo_tka
|
Proszę o zakończenie wątku prywatnego lub przeniesienie tej dyskusji na pw.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So sie 27, 2005 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fatal error napisał(a): JAN PYTONG napisał(a): bóg nakazał nam miłować swoich bliźnich, a nie zjadać.... Tu nie mowa o kanibalizmie, wiec nie rozumiem o co ci wlasciwie chodzi?
|
So paź 08, 2005 8:57 |
|
 |
R6
|
Niby Bóg stworzył taki swiat? Bóg nie mógłby stworzyć takiego swiata w ktorym trzeba zabijać bo jaki byłby z niego Bóg.
Moze otworzymy temat pt "Jak zabijać humanitarnie?" Podzielicie sie tam swoim doswiadczniami na temat zabijania. 
|
N paź 30, 2005 23:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Post przeniesiony.
FilipBarche napisał(a): Religia a zjadanie zwierzat.
Nurtuje mnie pytanie:
Jak katolicy ,ktorzy wyznaja religie gloszaca milosc I szacunek do zycia moga jesc mieso? Przykazanie -Nie zabijaj, powinno byc przestrzegane.Zwierzeta maja prawo do zycia ,,nie tylko ludzie.Zjadanie zwierzat jest rownoznaczne z ich zabiajniem I powodowaniem cierpienia zwierzat. Religia powinna uczyc milosci I szacunku do zycia.
Filip Barche
|
So cze 03, 2006 16:29 |
|
 |
FilipBarche
|
prosze tylko o szczere odpowiedzi na moje pytanie
|
So cze 03, 2006 16:45 |
|
 |
Mieszek
|
mnie w zasadzxie nirtuje inne pytanie
dlaczego ty jesteś cytowany rzez baranka
tutaj piszesz niżej post
a w sumie na liczniku i tak masz postów sztuk 1
ale teraz no dobra
szczerze?
Chrystus jadł rybę i nie przyszło mu tłumaczyć ludziom o tym, że ryb nie wolno jeść bo cierpią
ani tym ludziom nie przyszło do głowy to mu zarzucać
wiesz czemu?
bo mało jest ludzi którzy nie zabili muchy choćby na świecie
lub nie zjedli mięsa zwierzaka jakiegoś
a gdy się przyjrzymy bliżej to nawet wegetarianie jedza mięcho tyle tylko , że o nim nie wiedzą
bo jest małe bardzo...
wręcz mikroskopijne
dlatego uważam , ze wegetarianizm to nie jest zbyt naukowe słowo
nawet zwierzęta nie były "wegetarianami" [w zasadzie gdy się przyjrzeć]
to jest okreslenie wprost religijne
i taką "czystość" zachować można tylko dzięki silnej woli
zwierzaki jej nie mają
dlatego ewolują ciągle i po takich różnych przemianach stają się mięchożercami [gdy zabraknie innego pozywienia]
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So cze 03, 2006 21:17 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Mieszek napisał(a): mnie w zasadzxie nirtuje inne pytanie dlaczego ty jesteś cytowany rzez baranka tutaj piszesz niżej post a w sumie na liczniku i tak masz postów sztuk 1 Bo Baranek przeniósł posta, ale przeniesiony (nie wiem czmeu tak jest  na innych forach jest normalnie) post wygląda... jakby prznoszący coś cytował. FilipBarche napisał(a): Jak katolicy ,ktorzy wyznaja religie gloszaca milosc I szacunek do zycia moga jesc mieso?
Po czym Bóg im błogosławił, mówiąc do nich: Bądźcie płodni i rozmnażajcie się, abyście zaludnili ziemię i uczynili ją sobie poddaną; abyście panowali nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi. ( Rdz 1, 28 )
Całość stworzenia jest dziełem Boga - ale istnieje ono po to, aby człowiek mógł także korzystać z nich dla swoich potrzeb.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So cze 03, 2006 22:26 |
|
 |
Mieszek
|
bez miecha jakos nie potrafiłbym żyć nie to że bym nie przetrwał  ale ile kg trzeba by tej wstrętnej zieleniny zjeść by się najeść hehe tfu aż mi ciarki przechodza 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn cze 05, 2006 21:00 |
|
|
|