Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 20:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 56  Następna strona
 Czy opozycja szykuje nam polski Majdan? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
Ja, niestety, mam rację, a ty walisz w chochoła, w dodatku na oślep. Wrócisz teraz do moich postów i wykonasz na nich dwie trudne operacje: czytania ze zrozumieniem i rozważenia.

Pn gru 12, 2016 12:26

ErgoProxy napisał(a):
Tak, bo do wymierzenia kary konieczna jest najpierw jakaś moralność, w naszym wypadku chrześcijańska, a nie, dajmy na to, moralność pogańskich Wikingów. Władza natomiast jest amoralna, nie z chęci, ale z konieczności – wymusza to konkurencja z innymi władzami.

Czyli władza nie może ustanowić odpowiedniej kary za morderstwo, może za to być amoralna i przelewać krew niewinnych?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn gru 12, 2016 12:32
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
Ja, niestety, mam rację, a ty walisz w chochoła, w dodatku na oślep. Wrócisz teraz do moich postów i wykonasz na nich dwie trudne operacje: czytania ze zrozumieniem i rozważenia.

Sorry, ale szkoda mi czasu na dwukrotne zajmowanie się tym samym przypadkiem.
;-)

Pn gru 12, 2016 12:40
Zobacz profil WWW
Spoko. Pogarda jest w tej materii zrozumiała.

Andy, mieszasz dwa nieprzystawalne porządki, to po pierwsze. Po drugie, to że czapa jest adekwatna, a polegli zawsze niewinni, to należy najpierw udowodnić. Bo przecież carska władza wieszając Traugutta (odpowiedzialnego za śmierć wielu Rosjan) postąpiła według Ciebie słusznie, a strzelając do bolszewików – niesłusznie.

Pn gru 12, 2016 13:05
medieval_man napisał(a):
Uważasz, że protestowanie właśnie 13 grudnia poprzez utożsamianie aktualnej władzy z tą, która wprowadziła stan wojenny i ma krew na rękach, jest świadectwem zdrowego rozumu, a nie przejawem chęci mieszania ludziom w głowach i skrajną hipokryzją?

Nie mam nic przeciwko protestom opozycji. To jej prawo. Natomiast autorzy protestów opierających się o historyczne kłamstwa są bardzo nie ok.

Rozumiem, że tłumaczyłeś to kolegom z PiS w w 2011r lub 2014r??

Pn gru 12, 2016 14:12

medieval_man napisał(a):
Uważasz, że protestowanie właśnie 13 grudnia poprzez utożsamianie aktualnej władzy z tą, która wprowadziła stan wojenny i ma krew na rękach, jest świadectwem zdrowego rozumu, a nie przejawem chęci mieszania ludziom w głowach i skrajną hipokryzją?

Gdyby takie utożsamianie miało miejsce, to zgodziłbym się, że jest ono grubą przesadą (bo nie wiem dlaczego miałoby być hipokryzją...). Ale wybór 13 grudnia to nie utożsamianie aktualnej władzy z tą, która wprowadziła stan wojenny, a jedynie przestroga, aby obecne działania władzy nie doprowadziły do sytuacji, którą mieliśmy 13 grudnia roku pamiętnego.

Oczywiście możesz się z tym nie zgodzić, ale wiele osób dostrzega podobieństwa obecnych "dobrych zmian" z rozwiązaniami znanymi z PRLu. Dlatego uważają one, że 13 grudnia wzmocni siłę ich protestu.

medieval_man napisał(a):
Nie mam nic przeciwko protestom opozycji. To jej prawo. Natomiast autorzy protestów opierających się o historyczne kłamstwa są bardzo nie ok.

Co to historyczne kłamstwa?

Pn gru 12, 2016 15:43

Opozycja przekracza wszelkie granice. Blokuje salę obrad, nawołuje do buntu społecznego, wyprowadza ludzi na ulicę, próbuje przeprowadzić zamach na legalne, wybrane demokratycznie władze.
Idea polskiego Majdanu - wiecznie żywa. Retoryka wojny domowej znów na tapecie. Nagłówki artykułów mówią same za siebie: "PiS przyspiesza w stronę Majdanu" - J. Dymek na wp.pl. Onet krzyczy Larum! - policja używa siły!

Pewne, że lewactwo nie cofnie się przed niczym. Akcję świetnie przygotowali wcześniej.
Jak donosi Liroy (Kukiz 15) jeszcze przed wczorajszymi obradami sejmu, zamówiono 1000 kanapek, pikiety, przy Al. Ujazdowskich, zgłoszono już 12 i 14 grudnia. Pikietującym wzorowo dostarczane są nieodpłatne posiłki, opłacone przez niewidocznych sponsorów. Nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy, że to spontan.

Nie wygląda to dobrze...

So gru 17, 2016 22:05
Moderator

Tylko, że Liroy nie mówił iż te kanapki wydano pikietującym. Mówił, że ktoś zamówił, że wydano już 500, a nadawał z Sejmu. Taki szczegół.
Nie kto inny, jak Kaczyński zapowiadał, że w grudniu będzie gorąco, więc ciekawe, kto zaplanował taki a nie inny obrót sprawy. Nie wpuszczono mediów do Sejmu (wcześniej już to zapowiedziano), więc pikieta w obronie wolności mediów była wynikiem tegoż.
Nie bronię tu opozycji, ale sytuacja nie jest zerojedynkowa.

So gru 17, 2016 22:15
Moderator

Kijowski wczoraj mówił w nocy, że już koniec, ale ludzie zostali. Z kolei Schetyna wcześniej wyszedł i powiedział protestującym, aby poszli do domu i wrócili we wtorek (sic!).

To kto zamawiał te kanapki? PiS?

~ Pink Floyd, "Hey you"

So gru 17, 2016 22:53
Moderator

Nie wiem kto zamawiał, ale skoro Liroy był w Sejmie, a zamawiano by dla protestujących, to chyba wszystko odbyłoby się na zewnątrz i Liroy nie miałby wiedzy ile kanapek zamówiono i ile wydano. Tak mi się wydaje. Zresztą, jak się słucha Liroya, to widać, że jest on przeciwny posunięciom PiS.

So gru 17, 2016 23:02

Qwerty2011 napisał(a):
Opozycja przekracza wszelkie granice. Blokuje salę obrad, nawołuje do buntu społecznego, wyprowadza ludzi na ulicę, próbuje przeprowadzić zamach na legalne, wybrane demokratycznie władze.

Identyczne argumenty jakich komuna używała wobec opozycji solidarnościowej.
Tamte władze też wybierano przecież w wyborach, a zapewnienia o rozkwicie demokracji nie schodziły z ust polityków niemal tak często, jak dziś...

N gru 18, 2016 9:01
Qwerty2011 napisał(a):
Idea polskiego Majdanu - wiecznie żywa. Retoryka wojny domowej znów na tapecie. Nagłówki artykułów mówią same za siebie: "PiS przyspiesza w stronę Majdanu" - J. Dymek na wp.pl. Onet krzyczy Larum! - policja używa siły!

Pewne, że lewactwo nie cofnie się przed niczym. Akcję świetnie przygotowali wcześniej.
Jak donosi Liroy (Kukiz 15) jeszcze przed wczorajszymi obradami sejmu, zamówiono 1000 kanapek, pikiety, przy Al. Ujazdowskich, zgłoszono już 12 i 14 grudnia. Pikietującym wzorowo dostarczane są nieodpłatne posiłki, opłacone przez niewidocznych sponsorów. Nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy, że to spontan.

Nie wygląda to dobrze...

Przez 8 lat PiS nie cofał sie przed żadnym kłamstwem i oskarżeniem i u władzy nadal kłamie - Liroy zamawiał kanapki, a Kukiz nieświadomy nie uczestniczył w posiedzeniu sejmu :D :D
Podpowiem Ci jeszcze jedną "prawdę" głoszoną przez patriotów - otóż sobotnie i niedzielne zgromadzenia zorganizowały dzieci i wnuki komuchów i esbecji :D

N gru 18, 2016 9:35

Alicjo , kiepski spektakl w wykonaniu waszego " meczennika " , ktory lagodnie polozyl sie na ziemi a potem cudownie zmartwychwstal . TRWAM bezlitosnie to pokazuje jako dowod kim wy jestescie .

kanapki juz duzo wczesniej byly dla was przygotowane a Klopotek na kilka godzin przed rozruchami niechcacy wygadal sie ze bedzie zadyma . przejecie wladzy ukartowane , jednak nie udane .

N gru 18, 2016 10:02
Dariusz-555 napisał(a):
Alicjo , kiepski spektakl w wykonaniu waszego " meczennika " , ktory lagodnie polozyl sie na ziemi a potem cudownie zmartwychwstal . TRWAM bezlitosnie to pokazuje jako dowod kim wy jestescie .

Kim wy jesteście...no to kim jestem skoro od lat mam alergie na zapachy.....w kościele przyjdzie zapachowa pani muszę przechodzić w drugi koniec kościoła lub wychodzić na zewnątrz.
Z autobusów wysiadać i przesiadać sie do innego. Rodzina i wszyscy znajomi wiedzą, że w mojej obecności nie mogą używać mocnych perfum/dezodorantów, wód po goleniu.
Kim jestem wedle Twojego guru o Rydzyka....dewiantem???

Rydzyk grzmiał w radiu pałając świętym oburzeniem na dziennikarzy, którzy sz ukrycia zrobili mu zdjęcia masażu w prywatnej klinice, gdy chorował na rwę kulszową, ale już inny słabnący, cz z innymi dolegliwościami to niechybnie dewiant.......swojskie polsko - przaśne pojęcie ewangelicznego nakazu miłości bliźniego.

Ostatnio edytowano N gru 18, 2016 10:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N gru 18, 2016 10:08

Twoj guru Donald juz przyjechal do PL na ratunek twojej ulubionej partii . . . . i ciebie .

N gru 18, 2016 10:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 56  Następna strona